AlpiRipatti Heikomman puolesta

Seksin ostaminen on törkyistä ja ällöttävää

Seksin ostaminen tulee lailla kieltää, kuten oikeusministeri Henriksson vastuullisesti esittää. Mielestäni kenelläkään ei ole tarvetta käyttää ostettavia seksipalveluja. Jos seksitarpeita ei pysty tyydyttämään normaalissa kanssakäymisessä vastakkaisen sukupuolen kanssa, niin silloin luonto on tehnyt valinnan, että kyseisen yksilön tulee tulla toimeen ilman seksiä. Se on luonnonlaki ja hyväksyttävä tosiasia. Mielestäni ostettavat seksipalvelut ovat sivistymätöntä käytöstä, koska jokainen seksin ostaja toiminnallaan edistää ihmiskauppaa, paritusta ja rikollisuutta. Lisäksi on kyse moraalittomasta ja vastuuttomasta käyttäytymisestä, yleensä heikommassa asemassa olevan ihmisen hyväksikäytöstä. Jokaisen ihmisen tulee kehittää itsekuria, eikä olla viettien ja himojen vietävissä. On mielestäni vastuutonta luoda seksipalvelujen myyjien ja asiakkaiden välille luottamusta herättävää ilmapiiriä, että seksibisnes olisi jotenkin luonnollinen osa yhteiskunnallista toimintaa. Prostituutio ja kaikki seksipalvelut tulee yksiselitteisesti tuomita.

Itselleni jo ajatus seksin ostamisesta on törkyistä ja ällöttävää. Arkitodellisuus on ikävä kyllä muuta, moni ihminen elää valitettavasti kaksinaismoralistista elämää, jossa petetään puolisoa ja lapsia.  Liian moni mies elää kaksoiselämää ja aivot alapäässä ohjaa itsekkäästi himojen tyydyttämistä. Seksuaalikäyttäytymisen asenteissa on edelleen valistukseen ja kasvatukseen panostamisen paikka. Ja tulee muistaa myös se, että moraalitonta seksuaalista hyväksikäyttöä ei tule ulkoistaa ulkomaille esimerkiksi Viroon, hyväksikäyttö on yhtä tuomittavaa kaikkialla. Poissa silmistä, poissa mielestä mentaliteetti on raukkamaista ajattelua.

Kuulostaa kliseiselle ja idealistiselle, mutta millaisen singalin yhteiskunta antaa lapsille ja nuorille sallimalla moraalittoman ja vastuuttoman käyttäytymisen aikuisilta yhteiskunnan tuella? Seksiä pursuaa nykyään jo aivan liikaa joka tuutista, yhteiskunta on muuttunut kertakäyttökulttuuriksi, jossa tytöt ja naiset ovat moraalittomasti esineellistetty. On taisteltava edelleen vahvan moraalikäsityksen puolesta ja yhteiskunnan tulee lainsäädännöllä tuomita seksin ostaminen.

Hyvinvointiyhteiskunnassa taistelu ihmiskauppaa, paritusta ja rikollisuutta vastaan tulee mahdollistaa lainsäädännöllä, joka antaa selkeät toimintaohjeet poliisin työskentelylle. Tähän oikeusministerin lakiesitys antaa hyvän mahdollisuuden. Lisäksi valtion tulee huolehtia tarvittavista resursseista rikollisten kiinni saamiseksi ja uhrien tukipalvelujen kehittämiseksi. On myös panostettava valistukseen ja tarvittavien peruspalvelujen ja tulonsiirtojen
riittävyyteen. Kyse on jälleen kerran tahdosta puuttua oikeasti haastavaan yhteiskunnalliseen
ja maailmanlaajuiseen ongelmaan, eikä olkapäitä kohauttamalla sivuuttaa ihmisarvoa alentava ongelma. Yhteiskunnan tulee myös tukea ihmiskaupan uhreja matalan kynnyksen sosiaali- ja terveyspalveluilla, kuten hoitohenkilökunnallaja sosiaalityöntekijöillä.Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (275 kommenttia)

Matti Jalagin

Älä osta, jos se noin ällöttää.

Mutta älä jeesustele ja kiellä sitä niiltä, joita se ei ällötä. Se seksi.

Käyttäjän jou kuva
Juhani Slim

Myös paskantaminen on ällötävä proseduuri, silti helevetin tarpeellinen.

Ville Villéy

Itseäni ällöttää hyväksikäyttö ja voin jeesustella siitä loputtomiin. Niin ällöttää luultavasti bloginkirjoittajaakin. Toki on ihmisiä, jotka "nauttii" seksityöstään, mutta se ei poista tosiasiaa, että on ihmisiä, jotka ei siitä nauti/on aivopesussa eikä tajua ettei nauti,koska ei tunne mitään, Ja se on hyväksikäyttöä, kun sellaista ihmistä ostetaan. Sinua ei ehkä seksi ällötä, kuten minuakaan(kun kerta henkilökohtaisuuksiin haluat mennä)mutta sinua ei hyväksikäyttö selkeästikään ällötä/herätä empatiaa uhreja kohtaan - niinkuin usein seksinostajia se ei ällötäkään. Fakta.

Olen silti erimieltä tästä laista ja en todellakaan halua sellaista. Se ajaa vain parittajien etuja. Tuskin seksinostajillekaan juurikaan se osto vaikeutuisi. Laki on utopistinen, eikä sellaisessa mielessä, että sitä kannattaisi kokeilla.

Jaana Wiikko

Alpi Ripatti: "Mielestäni kenelläkään ei ole tarvetta käyttää ostettavia seksipalveluja."
Kun todellisuus on ollut tiedetyn historian ajan ihan muuta kuin "mielesi tuottama", niin voiko muihinkaan esittämiesi asioiden totuudenmukaisuuksiin luottaa?
Miten sinulla on pokkaa väittää tietäväsi kaikkien muiden ihmisten tarpeet edes ostettavien seksipalvelujen suhteen?
Ettei nyt vaan hybris olisi pukannut päälle.

Tapio Neva

Entä jos seksikin on ällöttävää sottaamista?

Matti Jalagin

No onhan se, mutta en minä sillä perusteella sitä muiltakaan kieltäisi.

Tapio Neva

No jos seksin väärinkäyttöön on syynä seksi ja viinan väärinkäyttöön on syynä viina tai aseiden väärinkäyttöön on syynä aseet niin miksi demokraattisessa massa ei seksiä voida kieltää kansanterveydellisenä uhkana ihmiskunnalle niin kuin viina ja aseet.

Osa ihmisistä ajattelee päällään, osa alapäällään ja enemmistö puolesta välistä vatsallaan, minkä vuoksi ruokaohjeetkin ovat niin suosittuja.

Voisiko nyt aivan vakavasti miettiä sitä, voisiko seksin kieltää? Kenelle siitä olisi haittaa, kun kerran sen sallimisesta on niin kauhean paljon haittaa?

Varmaan Annika Lapintie osaisi selittää tämän yhtä selvästi kuin aselait tai turkistarhauksen.

T. O. N.

Petri Virtanen

Luonnon lakihan on, että pojilla on pippeli ja tytöillä pimpsa. Ja niitä molemmat voivat käyttää juuri niinkuin haluavat, kunhan käyttö perustuu vapaaehtoisuuteen eikä häiritse kanssaihmisiä. Sinun keksimäsi jutut sen sijaan ovat ihan höpö höpöä. Mistä voi tietää jonkin olevan ällöttävää ja luonnotonta, jos et ole sitä itse edes kokeillut? Kuulitko kaverilta?

Matti Mottonen

Meitä on moneksi.

Syksy saa, mutta kaikki eivät saa. Saavat ovat paremmalla tuulella.

Onko sellainen ihminen parempi, joka saa paksulla lompakollaan (ESIM. Eccelstone) kuin sellainen, joka maksaa siitä 100 e? Raha ratkaisee.

On vammaisia, muuten estyneitä - vailla läheisyyttä. Toki harva ilolintu vaivautuu heihin.

Toinen asia on, toimiiko kieltolaki. Sillä on haittansa. Saksassa bordellissa saa alennusta, kun tulee polkupyörällä (itse en ole testannut). Miksi ei myyntiä kielletä? Onko myyjä uhri? Entä jos ostaja on uhri?

Kielletään kaikki. Munat kaniin ja pinpit lukkojen taa. Yhtyä saa valvojan edessä. Ja maailma parantuu. Niinkö?

Tapio Neva

"Saksassa bordellissa saa alennusta, kun tulee polkupyörällä (itse en ole testannut)."

Eikö se, että tulee pyörällä vähennä hiilidioksidikuormaa? Samaa voisi kokeilla terveyskeskusmaksuissakin.

T. O. N.

Käyttäjän Laali kuva
Raili Sergejeff

Lainaus: "Saksassa bordellissa saa alennusta, kun tulee polkupyörällä (itse en ole testannut)."

Pyöräily alentaa potenssia tutkimusten mukaan, ehkäpä palvelun tarjoaja pääsee helpommalla kun asiakas tulee pyörällä. ;)

Minusta Alpi Ripatti kirjoitti asiallisesti oman mielipiteensä seksin ostosta. Hän on kuitenkin saanut tosi typeriä ja törkeitä vastauksia.

Ihmettelen miksi ihmiset eivät osaa vastata tai kertoa omaa eriävää mielipidettään sivistyneen asiallisesti.

Minusta seksin ostamisen kielto ei varmaankaan auta, koska seksiä ostetaan huolimatta kielloista, aivot kun ovat monella siellä jalkojen välissä.

Sitäpaitsi seksipalvelujen myynti voi mennä vieläkin suuremmille ja pahemmille mafioille - en osaa sanoa olisiko se sitten järkevämpää.

Mutta tosiasia on että seksipalvelujen ostaminen lisää ihmiskauppaa ja hyväksikäyttöä.

Eli jokaisen pitäisi miettiä haluaako edistää naisten ja jopa lasten hyväksikäyttöä, moni seksipalvelun tarjoajahan on alaikäinen.

Käyttäjän LeenaLhdesmki kuva
Leena Lähdesmäki Vastaus kommenttiin #270

Huumeitakin ostetaan vaikka se on kiellettyä. Laillistaminen ei varmastikaan vähentäisi sitä.

En tajua näitä perusteluja joissa joku asia pyhittyy sillä että se on jo olemassa.

Vai pitäisikö kauppujen ja koteinkin ryöstely laillistaa siksi että sitä tapahtuu?

Käyttäjän Laali kuva
Raili Sergejeff Vastaus kommenttiin #277

Mielestäni asia ei pyhity sillä, olen vain sitä mieltä ettei se varmaan auta.

Minä olen itse sitä mieltä, että seksin osto pitäisi kieltää. Siis ostaja joutuisi vastuuseen, kuten Ruotsissa.

Asuin Ruotsissa silloin kun seksin osto kiellettiin siellä, ja olin sitä mieltä että se voidaan kieltää aivan hyvin.

Lauri Niemi Vastaus kommenttiin #277

Sätkän pössyttely tai jonkun kanssa naiminen molempien vapaasta tahdosta on ihan hiukkasen eri asia kuin ryöstö.

Matti Jalagin

Heh.

Jos Helsingissä olisi moisia laitoksia ja tarjous sama, niin polkupyöräily räjähtäisi kasvuun. Ilmankos Soininvaara ehdotti bordellien laillistamista.

Paljonkohan sitä alennusta muuten pyöräillen mahtaa saada?

Tapio Neva

Soininvaaralla taitaa olla yksinäistä sateenkaaripuolueessa. Voisiko joku ostaa Odelle lipun Tallinnaan?

T. O. N.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Entä, jos tulee pyörätuolilla?

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

Mielenterveysalan ammattilaiseksi Ripatilla on mielestäni aika jyrkkä asenne ihmisyyteen,
tällä asetelmalla minun kieltämättä hieman käy sääliksi asiakkaitasi.

Tapio Neva

Tarkoituksena on se, että potilaat paranevat, ei se, että hoitajat sairastuvat.

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

Potilaan vointi oletettavasti ei kovin paljon siitä parane jos häntä kohdellaan sen perusteella miten hänestä X-elämänkatsomuksen mukaisesti kuuluisi tuntua,
todellisten tuntemusten sijaan.

Veikko Penttinen

Ai tää on näitä... Ei voi mitään, ne ovat uusiutuva luonnonvara, vaikka seksi tuottaakin ahdistusta.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Minä en osta hernekeittoa purkissa, älä sinäkään osta!

Tapio Neva

Ostatko liotettavia tavallisia herneitä vai luomuherneitä?

T. O. N.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio
Lauri Niemi

Purkkisopan syöminen on alentavaa (vaikka siitä pidänkin), joten minulta tulisi kaiketi kieltää se jotta ymmärrän että vain luomusoppa on oikeasti ihmisarvoista.

Väinö Hiltunen

Ei kenenkään tarvitse tulla toimeen ilman seksiä, vaikka "luonto" olisikin päättänyt toisin. Onko myös syntiä käyttää omaa kättä? Kasvaako kämmeneen karvoja vai tuleeko kuuroksi? Täh?

Johan Lom

Ei, ku sit joutuu Kellokoskelle.

Anne Pylkkönen

häh, mitä sanoitte? en kuullu

Tapio Neva

"Ei kenenkään tarvitse tulla toimeen ilman seksiä, vaikka "luonto" olisikin päättänyt toisin."

Miksi ei? Pitäähän ihmisen tulla toimeen ilman kokaiiniakin.

Johan Lom

Kokaiinin himo on kuitenkin itse hankittu tila.

Tapio Neva Vastaus kommenttiin #37
Jaakko Paavilainen

"Seksin ostaminen on törkyistä ja ällöttävää"

Entäs esim. kehitysvammaiset, jotka eivät muuten saa?

Johan Lom

Tarkoitatko, että kehitysvammaiset ovat myös törkyisiä ja ällöttäviä Ripatin mielestä?

Matti Jalagin

Lööppi TS:ssa ja Vihreässä langassa.

"Uuden Suomen kohublogisti Johan Lom väittää Keskustan kellokoskelaisen kohumielenterveyshoitajan väittäneen, että kehitysvammaisten seksi tai sen ajattelu on ällöttävää ja rumaa. Valtakunnansyyttäjävirastossa paloivat valot myöhään illalla vielä lauantainakin".

Jättävät kertomatta, että siellä voi olla pikkujoulut ja skumppaa.

Tapio Neva Vastaus kommenttiin #34

Mediarumba päällekö? Uskon, että palaavat asiaan vasta ensi viikolla. Valtakunnasyyttäjänvirastossa taitaa olla pikkujoulukausi jo meneillään.

Minusta olisi hyvä, jos Suomessa olisi valelääkäreiden ja kohudosenttien lisäksi myös kohuhoitajia.

Hoitsussa on sympatiaa. Dosentit ovat niin yliarvostettuja, että alan epäillä narsismia.

Käyttäjän Jouni kuva
Jouni Tuomela

Olen kovasti eri mieltä blogistin kanssa.
Halutessaan voi mihin tahansa elämän osa-alueeseen yhdistellä törkyisyyttä ja ällöttävyyttä.
Vastikkeellinen seksi ei liene sen törkyisempää ja ällöttävämpää kuin vastikkeeton.

Seksinostokiellon järjettömyydestä on usarin blogeissa kerrottu useallakin suulla, siksi en enempää kantaani perustele. Kuitenkin on sanottava, että silmien aukaisu ja ympäristön huomiointi antaa usein paremman käsityksen elämästä kuin tynnyrissä oleilu.

Tapio Neva

"Vastikkeellinen seksi ei liene sen törkyisempää ja ällöttävämpää kuin vastikkeeton."

On se, koska ainakaan kukaan kommunisti ei hyväksy lisäkaupallisuutta.

Käyttäjän JouniM kuva
Jouni Minkkinen

Ainakin vastikkeellinen seksi on rehellisempää kuin "vastikkeeton" seksi.

Jaakko Paavilainen

No johan on..?!

Harvemmin postauksiini talous- ja finanssipolitiikasta tulee edes 'tykkäystä', saati sitten vastaus-postauksia...

Mutta aiheeseen 'kehitysvammaiset ja seksi' tuli purske vastauksia.

Herra Ripatti taisi sohaista ampiaispesään tällä bloggauksellaan(?)

Tapio Neva

Ripatti lähti liikkeelle huomaamattaan juuri sillä viikolla, kun heikon aineksen ihmisoikeudet olivat tapeetilla. Jos kyse olisi politiikasta sanottaisiin:"Opportunismi on taitoa purjehtia toisten nostattamalla aallolla."

T. O. N.

Atte Virtanen

Minä olen myynyt seksiä naiselle. Poikkeuksellisen hyvä kauppa. Pidä toki ällöttävänä.

Naisten taksoihin nähden vielä kymmenen kertaa halvemmalla, mutta helppoa ja hauskaa rahaa silti. Tyttökin mukava, kaunis ja blogistia reilusti koulutetumpi.

Tapio Neva

Saitko miljonääriappiukon ja tyttären kaupanpäälle?

Johan Lom

Mä lupasin kerran, mutta karkasin sen jälkeen, kun olin palkkioksi tarjotut drinkit juonut.

pekka numminen

"Jos seksitarpeita ei pysty tyydyttämään normaalissa kanssakäymisessä vastakkaisen sukupuolen kanssa, niin silloin luonto on tehnyt valinnan, että kyseisen yksilön tulee tulla toimeen ilman seksiä."

...normaalissa kanssakäymisessä vastakkaisen sukupuolen kanssa!!!!!

Yllättävän homovastainen kirjoitus sosiaali-ja terveysalan ammattijärjestö Tehyn jäseneltä.

Onko tämä homovastaisuus myös kepun kanta?

Tapio Neva

"Onko tämä homovastaisuus myös kepun kanta?"

Kysy Suomen Keskustasta, vaikkapa puoluesihteeri Timo Laaniselta. Taru Tujunenkin on ottanut viikolla kantaa, vaikkakin toiseen asiaan.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Kyllä epätoivottavaa käyttäytymistä on mahdollista suitsia myös puhtaasti valistamisella ja kertomalla, miksi kyseinen käyttäytyminen on haitallista itselle ja muille. Jos jokin asia kielletään, suurin osa lakia noudattavista tekee niin vain, koska pelkää rikkoa lakkia. Tälloin ihmiset eivät syvällisesti ymmärrä, miksi käytös on haitallista, eivätkä kehity moraalisesti.

Käyttäjän Json kuva
Jani Jansson

Onhan se aika ällöttävää. Mutta lainsäädännön ollessa kyseessä, ei ällöttävyys ole peruste.

"Mielestäni kenelläkään ei ole tarvetta..."

Jos jonkun mielestäni kenelläkään ei ole tarvetta omaan autoon, miten se eroaa siitä, että jonkun mielestä ei ole tarvetta seksinostoon?

Jos vielä tarkentaa...

Jos liikkumistarpeitaan ei pysty tyydyttämään normaalisti kävelemällä, niin silloin luonto on tehnyt valinnan, että kyseisen yksilön tulee pysyä paikallaan. Se on luonnon laki ja hyväksyttävä tosiasia. Autot eivät ole luonnollisia asioita.

Matti Jalagin

Tiedän varmuudella, että eräässä pääkaupunkiseudulla vahvasti vaikuttavassa yleisessä puolueessa on viljalti henkilöitä, joiden mielestä jo pelkkä autoilun ajatteleminen on ällöttävää.

Mutta fiksuina opportunisteina eivät vaadi sen itsensä kieltämistä lailla vaan tekevät siitä kaikin mahdollisin keinoin hankalaa eli ällöä.

Katalaa, katalaa, ylen katalaa.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Krisitittynä ihmisenä sinun kantasi, että seksin ostaminen on törkyistä ja likasta, on aivan oikeutettu. Kristilliseen uskoon kuuluu, että seksillä ja parisuhteella on ylimaallinen, transendenttinen, merkitys, jonka Jumala on säätänyt, ja jota maallistuneet ihmiset eivät voi omin päin muuttaa. Sinun uskonnollista moraaliasi ja näkemyksiäsi pitää tässä asiassa kunnioittaa.

Kiinnittäisin kuitenkin huomiosi siihen, että kun perustelet kuudennen käskyn noudattamista, niin et voi kuitenkaan sen perusteella rikkoa kahdeksatta käskyä. Älä sano väärää todistusta lähimmäisestäsi.

Syntiä vastaan ei voi toimia tekemällä toisen synnin.

Tällä tarkoitan sitä, että et saa väittää seksin myyjiä rikollisiksi, ihmiskauppiaksi, ja väkivallantekijöiksi, jos sinulla ei ole asiasta varmaa tietoa. Ja sitä sinulla ei ole, sillä nämä väitteet seksin myyjien osallisuudesta rikoksiin ovat poliittisia väitteitä, joita maallistuneet tilapäisen seksikaupan vastustajat esittävät perusteeksi seksin ostokiellon säätämiselle.

Perustelen tätä tarkemmin, jotta et lankeaisi syntiin. Kun sinä esität, että seksin osto on likaista, inhottavaa ja syntiä, niin sinun perustelusi on sama, jonka vuoksi naiset ovat kieltäytyneet alkamaan myymään seksiä, ja minkä vuoksi ennen seksin myynti tuomittavaa, ja seksin myyjät suljettiin erilaisiin suljettuihin laitoksiin, kuten mielisairaaloihin. Nykypäivänä ei enää voida säätää lakeja sillä perusteella, että seksi on likaista, inhottavaa, saastaista ja selvästi syntiä, sillä nykypäivänä maallisessa maailmassa on hyväksytty homoseksuaalisuus.

Siksi tänä päivänä ainoa mahdollisuus kieltää seksin myynti ja osto, on väittää, että se aiheuttaa väkivaltaa ja rikollisuutta. Siksi seksin ostokiellon ajajat esittävät eritääin usein väitteitä, jotka ovat valheellisia, ja jotka antavat väärän todistuksen seksin myyjistä ja heidän maahmiehistään. Jos kristitty levittää ja toistaa näitä vääriä väitteitä, hän syyllistyy väärän todistuksen antamiseen lähimmäisestä, joka on vakava synti.

Et saa väittää, että joku ihminen tai ihmisryhmä ovat kauheita rikollisia, jos sinulla ei ole varmaa tietoa asista. Sinulla on kristityn ihmisen vastuu.

Tapio Neva

Täällä on jo todettu Päivi Räsästä ja Suomen Kristillisdemokraatteja koskevan keskustelun yhteydessä, että monet uskovaiset rikkovat eniten kahdeksatta käskyä vastaan - laskevat lööperiä.

T. O. N.

Johan Lom

Niin, ja he ovat myös valmiit heittämään sen ensimmäiseen kiven, jota Jeesus tarjosi.

Niko Koivisto Vastaus kommenttiin #72

Mutta viimeisen kiven (tai tässä tapauksessa lastin) heittää Markku Uusipaavalniemi...

Merja Heikka

Tässä ajassa ja kulttuurissa rohkea kannanotto mieheltä.

Seksin ostaminen tai myyminen on rikollisuutta vastaavaa toimintaa, tunnetasolla.

Matti Jalagin

Tunnetasolla rikollista eli ajatusrikos?

Johan Lom

Tässä olisi taas yksi natsikortin paikka.

Merja Heikka Vastaus kommenttiin #73

Siinähän natsittelette. Ihan vapaasti.

Merja Heikka

Se on yhtä vastenmielinen teko kuin esimerkiksi huumeiden välitys. En sano, että sen tulisi olla rikollinen teko, mutta tunnetasolla se antaa tekijöistään vastaavan kuvan. Sitä tarkoitin.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola Vastaus kommenttiin #74

Ei tämä sinun käsityksesi siitä, että kysessä on rikos tule tyhjästä. Se tulee ympäröivästä yhteiskunnasta ja siitä, että ihmiset tunnetasolla kokevat asiat samoin, kuin sinä. Siis lähinnä naiset kokevat. Miehet kokevat siinä määrin, kuin pystyvät samaistumaan naisten tuntemuksiin.

Meillä on erittäin jyrkkä ristiriita seksuaalimoraalissamme sen suhteen, mitä koemme tunnetasolla, ja miten selitämme asiat järjen tasolla.

Järjen tasolla moraalimme on suunnilleen seuraava:

Yksilö l) pakottaa tai huijaa jonkun ottamaan vastaan henkilökohtaisia toiveitaan ja vaatimuksiaan, silloin kun tämä ei halua olla mukana perverssin yksilön seksuaalisessa käsikirjoituksessa (kuten raiskauksessa, tirkistelyssä tai itsensäpaljastamisessa);
tai 2) viettelee ei-vastuunalaisen henkilön (esim. lapsen tai kehitysvammaisen tai henkisesti häiriintyneen aikuisen).

Tunteiden tasolla vaikuttavat kuitenkin aivan muut kuviot.

Merja Heikka Vastaus kommenttiin #78

Kaikkihan me olemme kulttuurimme tuotteita. Kannatan enemmän kristillistä arvopohjaa kuin täysin markkinatalousvetoista. Vaikka syntymäpakana olenkin

En tahoisi lastenlasteni kasvavan kylmässä, tunteettomassa kulttuurissa. Mieluummin vaikka hiukan ahdasmielinenkin kuin kylmä.

Johan Lom Vastaus kommenttiin #79

Mielestäni ahdasmielinen ja tunnekylmä ovat miltei synonyymejä.

Tapio Neva Vastaus kommenttiin #74

Entä jos huumeita ei välitettäisi, vaan tuotettaisiin itse - niitäkin? Muuttuisiko aivotoiminnan kemikaalimuutosten arvottaminen siitä sosiaalisesti hyväksyttäväksi?

Jos etanolinkin valmistaisi itse, kuten seksin niin olisiko kotipolttoinen paheksuttavamaa kuin Alkosta ostettu?

Koska seksi saadaan sosiaali- ja terveysministeriön tai tuotevalvontakeskuksen valvontaan tupakan ja etanolin tapaan? Pitäisikö perustaa joku elämysvalvontaministeriö? Pitäisikö veropohjaa laajentaa laittamalla kaikki elämykset verolle. Nykyäänhän jotkut elämykset saa harmaana taloutena ilman arvonlisävero tai yritystuloveroa.

Edelleenkin ehdotan seksin kieltämistä, edes kolmeksi kuukaudeksi kokeeksi kesä-, heinä- ja elokuuksi. Keskikesällä ja varsinkin juhannuksen tienoilla Suomessa tapahtuu kauheita ja heikko aines vain lisääntyy.

T. O. N.

Merja Heikka Vastaus kommenttiin #213

Tapio Nevalle vielä vastaan. Hän on niin ihanan raivostuttava tai raivostuttavan ihana venkula: Kiva kun olet tullut takaisin.

Ei seksi maailmasta lopu. Vain hullut, mielikuvituksettomat ja itsetunnottomat käyvät sillä vaihtokauppaa.

Tapio Neva Vastaus kommenttiin #241

Seksi aiheuttaa samanlaisia tuntemuksia kuin huumeet, lenkki tai joku muu mielihyvän asia.

Mielihyvää elämystaloudessakin pyritään rajoittamaan mm. vainoamalla tupakoitsijoita ja alkoholisteja ja panemalla mukamas kohtuukäyttäjät maksamaan.

Alkoholia olen maistanut, mutta juonut pääasiassa vain töissä neljän vuoden aikana noin henkilöauton hinnan verran, mutta söivät ja joivat asiakkaatkin. Opin, että alkoholia pitää käyttää vain töissä, mutta ei vapaa-aikana. Kun hommat muuttuvat niin alkoholia ei pidä opetella käyttämään vapaa-aikakanaan vapaaehtoisesti. Se, mikä kuitenkin pitää osata niin kuin rynnäkkökiväärillä ammunta on kuitenkin pöytäpuhe venäjäksi, miksi ei myös ruotsiksi.

No nyt sitten jos mielihyvä nousuhumala ja mielihyvä nikotiinipläjäys tulee epäilyttäväksi toiminnaksi niin miksi sitten seksinkään pitäisi olla joku Oulaisen ruisleipään verrattava perusoikeus, jota pitäisi keskinkertaisesti ja keskiluokkaisesti ryypätä kuin maitoa?

Miksi kukaan ei ala rajoittaa hedonismia etanolin ja nikotiini jälkeen myös seksin tuottamista hormoneista ja elämyksistä?

Kysehän on oikeastaan kulttuurimme valuviasta, siitä, että jossain on olemassa abrahamilainen (muhamettilainen), mooseslainen tai jeesuslainen elämän kiihko, jossa yksilön pitäisi saada tulosta äärettömästi aikaan elinaikanaan ja maailman kehitystä pitäisi kiihdyttää maailmanloppuun, jotta päästäisiin seuraavaan vaiheeseen, taivaaseen.

Tässä kohtaa tullaan taas sitten tyttöjen kasvatukseen. Olisiko kulttuuri vähemmän seksistinen jos meillä ei peruskoulun uskonnon tunneilla luterilaiset teologit väittäisi, että buddhalainen uskonto on pahasta siksi, että se kannussaa, mutta Jeesuksen oppi on hyvä, koska ihmiset ovat aktiivisia. No tietenkin ihmisten pitää olla aktiivisia, jotta nelivuotias lapsi maantiellä tai kulkija ei jää tienposkeen niin kuin uskomusten ammattilaisilta, leeviläisiltä, mutta pakkoko siihen elämänkiihkon on villitä myös narsistisilla elämänalueilla.

Itse asiassa monien Yhdysvaltain merijalkaväen sotilaiden mukaan maailman, siis Yhdysvaltain kanssa puheväleissä olevan maailman, mukaan seksi on parasta Japanissa.

Tässä mielessä olisi hyvä, jos eduskunnan sivistysvaliokunta sekä sosiaalivaliokunta painuisivat Japaniin ottamaan selvää, voisiko silmille ryöppyävää määrä hillitä parantamalla laatua.

Minusta on todella alentavaa, jos kansanedustajat tekevät kenttäkokeita vain jossain Tallinnassa, Tampereella tai Helsingissä, kun kerran sosiaalisen eheyden kannalta pitäisi terveysfasismi ulottaa keskioluen ja tupakan lisäksi myös seksiin ja seksismiin.

Itse asiassa uskon, että teokraattiset seksistit vievät kulttuuria yhtä paljon vinoon oikeasta rahanansaitsemisesta ja tuottavasta työstä kuin kaupalliset ja sekulaarit seksistitkin.

Kulttuuri olisi terveempi hieman puritaanisempana ja hieman zenbuddhalaisempana.

Ihmisen ja luonnon tasapaino olisi parempi, jos meillä olisi edelleen käytössä myös suomalaisia jumalia. Tuo apokalyptinen ja lineaarisen aikakäsityksen sisältävä juutalainen malli on tullut tänne juutalaisuuden kevennetyn ja kaupallistetun vientiversion, kristinuskon, kautta.

Itse asiassa jos uskonnosta puhutaan niin elämyksiä on myös raikkaassa mäntymetsässsä, jossa vallitsee jokinlainen luonnonmystiikka. Sanottakoon, että en kannata mystiikkaa varsinaisesti, koska se korostaa kaikenlaisten sekopäiden yksilöllisiä tuntemuksia ilman minkäänlaista yhteiskunnallista järkeä.

T. O. N.

Käyttäjän Poika kuva
poika heinänen Vastaus kommenttiin #74

Nyt kyllä ammuit itseäsi nilkkaan. Huomaat sen heti kun otat selvää huumeen määrittelystä ja sekoitat siihen siivun historiaa.

Käyttäjän JouniM kuva
Jouni Minkkinen

Seksin ostaminen on rehellistä. Parisuhteen "vastikkeettomassa" seksissä kyse on liian usein jostakin muusta...

Tapio Neva

"Seksin ostaminen on rehellistä."

Miksi kauppa olisi rehellistä?

T. O. N.

Käyttäjän JouniM kuva
Jouni Minkkinen Vastaus kommenttiin #350

Kauppa syntyy kun molemmat osapuolet ovat tyytyväisiä vaihdon välineisiin.
Parisuhteen "vastikkeettomassa" seksissä, aktia ja hellyyttä voidaan käyttää myös vallan välineenä.

Käyttäjän kolhi kuva
Jaakko Kölhi

Oletko tosissasi? Otsikosta olin aluksi varma, että se on ironiaa.

"on kyse moraalittomasta ja vastuuttomasta käyttäytymisestä"

Ehkä, mutta vittuako se valtiolle kuuluu?

Ei valtio kuulun olla mikään moraalinvartija ja isoveli, joka vahtii jokaista liikettä. Sairasta ajattelua, joka veisi meitä kohti totalitaarista yksilöiden kontrollia.

Matti Jalagin

Kölhi, sinähän kiroilit. Rauhallinen ja harkitseva mies.

Käyttäjän kolhi kuva
Jaakko Kölhi

Joo meni hermot niin pahasti, että lipsahti :) Tosin kyseinen sana voidaan liittää asiayhteyteen.

Pidän vaan aivan uskomattomana tällaista argumentointia.

Tapio Neva

"Ei valtio kuulun olla mikään moraalinvartija ja isoveli, joka vahtii jokaista liikettä."

Miksi ei kuulu? On niin paljon postmoderneja hulluja liikkeellä, jotka perustelevat mielettömyyttä muka ihmisoikeuksilla. Jos sananvapauden pitää olla vastuullista ja poliittisesti korrektia, miksi muu toiminta, joka seuraa vapauksista, saisi olla kontrolloimatonta?

T. O. N.

Käyttäjän kolhi kuva
Jaakko Kölhi

Siksi koska tämäntyyppiset kiellot rikkovat suomalaisen (ja yleensä länsimaisen) yhteiskunnan perusperiaatetta, laajaa yksilön vapautta vastaan.

"Moraalittomuus" on lailla kiellettyä lähinnä uskonnollisissa diktatuureissa, enkä halua, että Suomi kehittyy siihen suuntaan.

Tapio Neva Vastaus kommenttiin #231

Mitä hyötyä on laajasta yksilönvapaudesta, jos se kulttuurin tasolla johtaa periferiat keskusten siirtomaiksi ilman mahdollisuutta omaan ekseptionalismiin?

Mitä järkeä utilitaristisesti on optimoimattomassa yksilönvapaudessa? Yksilönvapaushan tuottaa yksilönvapauden myös kaikenmaailman hulluille!

T. O. N.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Entä jos menisi bordelliin, ja emäntä tarjoaisi talon parasta tyttöä, mutta se maksaa enemmän.

Ajattelisit, että parhaasta pitääkin maksaa enemmän, ja lyöt rahat emännän kouraan.

Kun menet huoneesen joka sinulle osoitetaan, huomaatkin pikku yllätykseksi, että talon paras onkin tyttäresi, tai vaimosi?

Ihmiselohan koostuu oikeastaan odottamattomista sattumuksista.

Ps. Tarkoitin vaimoa, joka paljon on poissa kotoa, ja silloin kun on,- potee päänsärkyä.
Tai tytär jonka jokailtaisista tanssitunneista olet maksanut sievoisen summan....

Johan Lom

Ei tuollaisen tilanteen kokeminen varmaankaaan vaikuttaisi seksin ostokiellon kannattamiseen, kun kerta itse on sinne bordelliin asiakkaaksi mennyt.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Monissa maissa on perinteitä, että isä antaa pojalleen rahaa ja vie hänet ilotaloon. Kerran tapahtui Wisconsinissa tapaus, jossa isä antoi pojalleen syntymäpäivänä rahaa, ja käski tämän mennä ostamaan rahalla seksiä. Kävi kuitenkin niin, että perheen isoäiti tapasi pojan, ja kysyi minne tämä oli menossa. Poika selitti, että hän oli menossa seksiä ostamaan isän antamilla rahoilla. Isoäiti silloin ehdotti, että poika antaisikin rahat hänelle, ja he sitten seksittäisivät yhdessä. Näin tehtiinkin.

Jälkeenpäin isä tuli pojan luokse ja huusi vihaisena: "Mitä, oletko harjoittanut seksiä minun äitini kanssa?" Poika: "Entä sitten, harjoitathan sinäkin seksiä minun äitini kanssa".

Tapio Neva Vastaus kommenttiin #157

Mistä noin tosikkoja isukkeja tulee?

Kaisa Jalis Vastaus kommenttiin #255

Niillä on empatiakykyä ja mielikuvitusta kuvitella, miltä huorasta tuntuu, ja mitä huoralle aiheutuu pidemmän päälle. Asiakas-narskujahan asia ei kiinnosta.

Tapio Neva

Kyseessä on varmaan insesti-isän prostituoitu puoliso. On niin monenlaisia sateenkaariperheitä. Nykyään työllisyys voi olla todella sopimatonta.

Käyttäjän jukkahelttula kuva
Jukka Helttula

Vapaus on minulle pyhin arvo. Vapaa ihminen voi elää haluamallaan tavalla, kunhan ei estä toisia tekemästä samoin. Nyt nämä seksin ostamisen kieltäjät ovat omien moraalikäsitystensä sokeuttamina rajoittamassa heidän kanssaan eri tavoin ajattelevien vapautta. Seksi on monimuotoista. Ei ole yhtä oikeaa tapaa harrastaa sitä. Kunhan täyttyy perusvaatimus siitä, että seksiä harjoittavat aikuiset ihmiset tekevät sitä vapaasta tahdostaan, niin on aivan yhdentekevää vaihtaako siinä raha omistajaa vai ei. Seksin ostamisen kieltäminen, mutta sen myymisen salliminen on lisäksi käsittämättömän epäloogista.

Heikompia pitää suojella ja auttaa. Mutta ei heitä auteta kieltämällä jokin, joka ei maailmasta millään kielloilla häviä. Ja kun maksullinen seksi ei häviä, niin sen tekeminen laittomaksi on seurauksiltaan yhtä vahingollista kuin kieltolaki aikoinaan.

Tapio Neva
Käyttäjän JouniM kuva
Jouni Minkkinen

Onneksi, muutenhan sitä saisi kliisen puhtaasta prismasta... Myytäisiin sitten edes k-kaupassa... Sieltä saa lihaa ja lihatuotteita hyllystä ja myyjältä eikä lihalaatikosta...

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Tämä on aikoihin hauskin lukemani kommenttiketju! Kiitos kundit ja Eve.

Minä kannatan Hollannin mallia, jossa kunnalliset kodinhoitajat saavat palkkalisän tarjotessaan seksiä vammaisille.

Luin seksipalveluja vakihoidettavalleen tarjoavan kodinhoitajan aviomiehen haastattelun jostakin suomalaisesta lehdestä melkein parikymmentä vuotta sitten, eikä mies ollut moksiskaan. Piti sitä luonnollisena inhimillisyytenä.

Suomalaisten ero hollantilaisiin lienee siinä, että nuorison seksivallankumous jäi meiltä silloin 60-luvulla kesken, vai miksi seksin vapautuminen meni meillä pieleen?

Johan Lom

Muistan lukeneeni tilaston kymmenkunta vuotta sitten, jossa maita listattiin sen mukaan kuinka mustasukkaisia kansalaiset ovat parisuhteessaan. Hollanti oli ykkönen, siis maailman vähiten mustasukkainen maa.

Matti Jalagin

Vasemmiston vapaamielisistä tytöistä ja vallankumouksellisista tuli kunnon työmiesten kotihengettäriä ja sitä kautta porvarillistuivat muuttuakseen myöhemmin naisasianaisiksi, joille tärkeintä on piluvalta ja tasa-arvo?

Minua jäi kiehtomaan tuo polkupyöräilemällä saatava alennus ja ajattelin ottaa selvää, paljonko pyörän kuljettaminen junassa maksaa täältä maalta pääkaupunkiin ja sinne.

Mutta onko siellä vihreiden ylläpitämiä edistyksellisiä laitoksia vielä?

Vallankumouksen tyttöjä ainakin on taas pilvin pimein.

Tuula Saskia

Voitko Elina todentaa lausuntosi?

Toisitko esiin kunnallisen hollantilaisen mallin ?

Mitäs kunnalliset kodinhoitajat tuumaavat, jos heiltä edellytettäisiin
samaa Suomessa?

Kertoisitteko?

Tapio Neva

Miksi maksaa siitä, minkä Suomessa saa ilmaiseksi? Miksi veroasteeseen pitäisi lisätä uusia kunnallisia palveluita? Eiköhän tämä pitäisi ilman sosiaali- ja terveysministeriötä jättää kunnanvaltuutettujen harkintaan eikä tehdä siitä subjektiivista oikeutta, kuten päivähoidosta?

Jorma Laine

Koittakaahan nyt hyvät ihmiset ymmärtää, että Ihmiskauppa ja kaikki siihen liittyvä on ehdottomasti rikollista. Aina. Ja näihin lieveilmiöihin tuleekin puuttua kovalla kädellä.

Mutta jos ihminen haluaa tehdä ammatin seksistä vapaaehtoiseti ja kenenkään pakottamatta, niin ketä se vahingoittaa?

Ei ketään, paitsi luterilaista, konsevatiivi-moralistista ainesta, kuten blogisti näemmä on. Ja heitäkin vain tunnetasolla.

Toki lainsäädäntöä tarvitaan, mutta lähinnä vain ohjaamaan ammatin harjoittamista niin ettei se ole keskieuroopan tapaan silmillä kadunkulmissa ja siten että sen harjoittaminen ja myös asiointi olisi mahdollisimman turvallista. Mutta ei kriminalisoimaan vapaata valintaa.

Johan Lom

Pidänkin nykyistä lainsädäntöä aika oikeana.

Kun kuitenkin Korkeimman Oikeuden päätöksellä on ihmiskaupan uhrilta seksiä ostaneita vapautettu syyllisyydestä sillä perusteella, että ei ole voitu näyttää, että he olisivat olleet tai olisivat voineet olla tietoisia myyjän uhriudesta, t.s. vapauttaminen on tehty n.s. "bona fide" -periaatteen nojalla, ja kun tämän epäkohdan vuoksi nyt ollaan esittämässä totaalikieltoa, niin olenkin jo joissain aiemmissa blogeissa esittänyt, että paras vaihtoehto olisi tuon "bona fide" -prinsiipin kumoaminen näissä rikoksissa. Toisin sanoen alaikäiseltä tai ihmiskaupan uhrilta ostaminen olisi aina rangaistavaa siitä riippumatta onko ostaja ollut tietoinen tilanteesta eli ei.

Muutoin niin myynti kuin ostokin jäisi edelleen vapaaaksi.

Jorma Laine

Periaatteessa hyvän kuuloinen ajatus.. se tosin toisi mukanaan varsin korneja rikosnimikkeitä, kuten tuottamuksellinen alaikäiseen sekaantuminen.

Lähtökohtaisesti rikoksen tekijän tulee todistettavasti tietää tekevänsä lainvastaisesti, tai ainakin on kyettävä osoittamaan että tekijän olisi pitänyt tietää. Nykyiset teinit on kuitenkin varsin hyviä mm. meikkaamaan ja usein saavat itsensä näyttämään vähintään vaaditun 18 vuoden ikäisiltä.

Toinen asia tietysti on se, että alaikäisen kanssa "miinoitettu" henkilö on myös altis kiristykselle jos laki on noin ehdoton. Tämä puolestaan sotii lieve-ilmiöiden torjunta periaatetta vastaan.

Johan Lom Vastaus kommenttiin #121

Rikosnimikkeiden kornius ei ole juridinen ongelma - pitäväthän jotkut käsitettä "törkeä raiskaus" kornina siksi, että se implikoi vaihtoehdon "lievä raiskaus" (jollaista tosin lakitekstissä ei mainita).

Lähtökohtaisesti yleensä tuo näyttövelvollisuus on siten kuten tuossa toteat, mutta mikään ei estä laatimasta ankarampaakaan lakia. Silloin seksin ostoon ryhtyvä osapuoli tekee sen tässä mielessä omalla vastuulla. Tilanne olisi kuitenkin hyväksyttävämpi kuin totaalikielto.

Mitä puolestaan tulee tuohon kiristykseen, niin kiristäminen on myös rikoslaissa määritelty rangaistavaksi teoksi. Todennäköisesti oikeusistuin ottaisi kiristyksen uhrina olemisen jollain tavoin myös lieventäväksi asianhaaraksi, jollaisia voidaan aina ottaa huomioon rangaistuksia määrätessä okoonpa kyse sitten mistä rikoksesta tahansa.

Jorma Laine Vastaus kommenttiin #124

Lähinnä tarkoitin tuota näyttövelvollisuutta yleisen oikeusperiaatteen vuoksi. Näyttövelvoite tulee olla aina syyttävällä osapuolella tapauksesta riippumatta. Se, että joskus myyjänä on alaikäinen henkilö (pakotettuna tai ei), ei muuta tätä; On näytettävä että ihminen on tiennyt tai olisi ainakin pitänyt tietää rikkovansa lakia.
Tätä periaatetta ei voi rikkoa yksittäistapauksissa tai tarkemmin yksittäisen lain puitteissa koska se johtaisi muidenkin lakien haastamiseen samassa suhteessa. Mitenkään älyllistä ei voi olla esimerkiksi laki joka määrää rangaistuksen ihmiselle joka ostaa hyvässä uskossa varastettua tavaraa puolitutulta kirpputorimyyjältä. Ja juuri tämän kaltaisiin tilanteisiin ehdotuksesi johtaisi, haastaessaan oikeusperiaatteet yhdellä osa-alueella.

Tietoisuus tai vähintään tekijän oletus teon mahdollisesta rikollisesta luonteesta rikoksesta on siis olennainen rikoksen toteennäyttämisen kannalta. rikoslajista huolimatta.

Johan Lom Vastaus kommenttiin #132

Käsittääkseni kuitenkin esimerkiksi kauppa voidaan aina tuomita alkoholin tai tupakan myynnistä alaikäiselle siitä riippuatta onko ostaja näyttänyt ikäistään vanhemmalta vai ei. Tämä onkin sitten kyllä tuonut mukanaan outoja kaupan sisäisiä määräyksiä, joiden vuoksi jokaiselta henkilöltä, joka "näyttää alle 23-vuotiaalta" täytyy pyytää henkkareita. Kyseistä ikärajaa on kauppa vielä nyt varmuuden vuoksi nostamassa. Käänteinen todistustaakka on siis joissain tapauksissa olemassa.

Jorma Laine Vastaus kommenttiin #139

Kauppaa ei tuomita tuollaisesta. Sitä toki huomautetaan jos se saadaan selville ja mahdollisesti kehoitetaan tarkentamaan käytäntöjään.

Näiden ohjeiden jatkuva laiminlyönti on rikos sinällään ja osoittaa ettei kauppa ole tehtäviensä tasalla ja sillä perusteella alkoholin myyntilupa voidaan perua.

Jos taasen todetaan tahallista myyntiä, niin vastuullinen henkilö, myyjä joutuu tilille tai jos sellaista ei löydy ja teko on ilmeistä tahallisuutta niin sitten kaupan vataava hoitaja (myymälän johtajatms.) vedetään "hirteen" asiasta.

Kaikki nämäkin vaatii kuitenkin tahallisen tai tuottamuksellisen tekotavan.

Jaakko Paavilainen Vastaus kommenttiin #124

"Mitä puolestaan tulee tuohon kiristykseen"

Eli parempi vaan pysytellä maksullisista naisista ja kaikista alamittaisen näköisistä kaksijalkaisista - kanaa ja tikapuita lukuunottamatta - erossa, niin säästyy jo monelta harmilta ja päänkivistykseltäkin.

Tapio Neva

"Koittakaahan nyt hyvät ihmiset ymmärtää, että Ihmiskauppa ja kaikki siihen liittyvä on ehdottomasti rikollista. Aina."

Juuri siksi naimakaupat ja seksi pitäisi kieltää - ehdottomasti!

Ville Villéy

Samaa mieltä, että seksin ostaminen on tappamisen, raiskaamisen ja varastamisen ohella kuvottavimpia asioita, mitä ihmiset tekee - ja täysin patriarkian ansiota. MUTTA oletko OLLENKAAN perillä siitä mitä seksin ostamisen täyskieltävä laki aiheuttasi niille ihmisille, jotka yhteiskunnan epäoikeudenmukaisten rakenteiden ja olosuhteiden vuoksi joutuu moraalisesti sumeaan tilaan ja valitsemaan prostituution työkseen. Heille käy samanlailla kun ihmisille, jotka myy aineita, joiden osto on kielletty lailla. Ei ole väliä kieltääkö oston vai sekä myynnin että oston, koska molemmista on samat seuraukset. Toiminta muuttuu "UNDERGROUND"-toiminnaksi ja sellainen toiminta on tappavaa. Samanlailla kuin monista huumelaeista hyötyy vain huumeparonit rikastuessaan,kun (suht)viattomat nuoret joutuu vankilaan nuoruuden kokeilujen&"virheiden" vuoksi - PARITTAJAT hyötyvät ! he voivat mm.nostaa hintojaan samalla kun seksityötä fyysisesti tekevät joutuvat mm.olosuhteiden pakosta menemään Ostajien koteihin - joissa varsinkaan turvallisuus ei ole itsestäänselvyys. Sen lisäksi tällaisessa tilanteessa paritettujen on entistä vaikeampi päästä pois prostituution noidan kehästä.
PEREHDY ASIOIHIN ! Älä toista muiden virheitä. Mm.omaani - kirjoitin jokin aika sitten samasta aiheesta. Mielestäni oston täysin kieltävä laki olisi hieno asia, koska silloin vain ostajia rangaistaan. Samanlailla moralisoin kuin sinäkin - ja edelleen. Mutta erona tässä on nyt se, että hyvin pian löysin tietoja aiheesta(mm.protukipiste, josta aiemminkin olin tutkinut, mutta TIETTy unohtanut lukemani), jotka eivät edes olleet juolahtaneet mieleeni kirjoittaessani. Olin vain vikkelästi provosoitunut kirjoittamaan aiheesta. Mutta silloin kun sain FAKTAT käsiini, menin ja otin juttuni pois&kirjoitin erilailla mm.logiikkaa&faktoja käyttäen.
Tämä laki on utopistinen ! Ja koska se on niin utopistinen En voi todellakaan uskoa,että näin moni ihminen sokeasti uskoo siihen.Olen varma,että Joku vetelee naruja ja tietää huijaavansa - olisko tää nyt sitä "heikomman aineksen"puhdistamista kartalta??
Kaikki tätä lakia "ihastelevat" ei todellakaan voi olla yhtä tietämättömiä ja ajattelemattomia.

Johan Lom
Ville Villéy

Mun mielestä se on naurettavaa, että ihmiset haluaa "prostituution pois kaduilta". Niinkun Ruotsis... Lakastaan roskat(tai esim todellisuus) pois hienosto kaduilta ja dumpataa ne jonnekin "köyhemmille kaduille"..Se toiminta siirtyy sisätiloihin. Se toiminta menee entistä pimeemmäks. Sillä ei todellakaan auteta prostituutiossa sen "sumeanmoraalin"(&patriarkisen aivopesun) ansiosta työskenteleviä ihmisiä.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Miksi seksin myynti aiheuttaa rikollisuutta, mutta ei esimerkiksi parturipalvelujen tai kebabin myynti. Siksi, että sitä ei voitaisi muuten kieltää.

Käyttäjän Jouni kuva
Jouni Tuomela

Hollannin mallissa on järkeä.

Muuten ryhdyin miettimään, että jos olisi oikein rikas. Ja haluaisi hikisen päivän jälkeen hemmotella itseään.
Menis vaikka johonkin kylpylään, senjälkeen kokovartelohierontaan, laitettais jotain perusvoidettakin vaikka nahkaan ja semmoista. Sitten tarjottais viinirypäleitä ja tuupattais sikari suuhun. Ja viskilasi ja vesilasi vierelle. No sen sikarin sylkäisisin pois kyllä.

Ja jos olisi oikein rikas niin saisi vielä seksiäkin.

No onneksi en ole, ei tarvitse enempää haaveilla.

Mutta jotakin todella moraalitonta tuohon haaveiluun on pakko sisältyä. Koska oikein lakejakin tommoisen estoon pitää sorvata.
Ja plogikirjoitelmia väsätä.

Johan Lom

Etkö todellakaan ole koskaan hemmotellut itseäsi tuolla tavoin? Manner-Euroopassa ja Kauko-Idässä tuo on arkipäivää eikä niin kallistakaan.

Tuula Saskia

Onkohan niin, että kustantaja tai hänen edustajansa ei enää valvo näitä kommentteja.

Tulee kaipuu, joka kohdistuu Markku Huuskoon.

Olisi hienoa, jos saisimme hänen mahdollisesta toipumisestaan hyviä uutisia.

Tapio Neva

Minustakin olisi mukavaa, jos pääkustantaja Niklas Herlin tai päätoimittaja Teppo Ovaskainen kirjoittaisivat jotain kuulumisia siitä, miten Mukava-Markku jaksaa.

Sanoisin, että tuo kuntakierros oli hyvä asia, koska se oli erittäin tärkeä asia, joka koskee koko Suomea.

T. O. N.

Käyttäjän teppoovaskainen kuva
Teppo Ovaskainen

Tuula,

valvomme kommentteja kuten aina ennenkin. Huusko voi hyvin ja palailee lähiaikoina töihin.

Teppo / US

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

"Mielestäni ostettavat seksipalvelut ovat vastoin sivistymätöntä käytöstä"

Tästä olen ehdottomasti samaa mieltä!

Johan Lom

Jos luet ketjun läpi, niin löydät sieltä jo vastaavan toteamuksen :D

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Heh, totta. Itse asiassa arvelinkin, että varmaan sellainen jo löytyy, mutta en kuitenkaan jaksanut kahlata koko ketjua läpi, koska tämäntyylisestä artikkelista harvoin mitään järkevää keskustelua syntyy.

Kari Virtanen

Seksin myyminen ja ostaminen tulee olla kriminalisoitua.

Kari Virtanen

Pitääkö noin yksinkertainen ja selvä asia perustellakin.

Johan Lom Vastaus kommenttiin #126

Miksi kritisoit tätä blogimerkintää? Sen kirjoittaja pyrkii kaikin mahdollisin tavoin perustelemaan kantansa. Kyseenalaistatko Alpi Ripatin intelligenssin?

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Maiilman vanhinta ammattia ei toistaiseksi ole edes maolaisuus saanut lakkautettua.

Kari Virtanen

Ei edes halunnut. Mao käytti runsaasti heidän palveluksiaan.

Jukka Mäkinen

Mutta Mao ei maksanut. Ei siis ostanut.

Tapio Neva

Puhutko puolukanpoiminnasta, metsästyksestä vai maanviljelystä?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Väyrynen kysyi aikoinaan voiko vitutukseen kuolla, voiko nyt siis seksinälkään kuolla? Se jää kuulemma iän mukana pois.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Seksuaalisuus ei katoa ihmisen elämästä missään vaiheessa,se muuttaa muotoaan. Ihmisen seksuaalisuus säilyy läpi elämän. Esim. koulutuksessa jo nykyään on ymmärretty että ikääntyvän ihmisen tarve läheisyyteen,seksuaalisuuteen ,ei ole enää mikään mörkö ja kummajainen,eikä likainen hävettävä asia. Hoitohenkilökunnalla voi olla omia ahdasmielisiä ,vaikeutta kohdata vanhusten seksuaalisuus(eli heidän omat asenteensa,hoitohenkilökunnan),mutta koulutuksella siitä yritetään tehdä helpommin kohdattava asia,lisätä ymmärrystä. On hoitopaikkoja ,joissa vanhukset saavat olla normaalissa kanssakäymisessä keskenään. Ihastuminen,rakastuminen jne.eivät ole vanhuudenkaan tullessa kiellettyjen listalla. Seksuaalisuus on luonnollinen osa jokaisen elämää,oli nuori,vanha,kehitysvammainen jne. Siitä ei pidä tehdä likaista,saastaista ja paheksuttavaa. Toki ihmistä kunnioittaen.

Käyttäjän ViiviPartanen kuva
Viivi Partanen

Miten ihastuminen ja seksipalvelut kohtaavat? Ai siten että maksullinen on ihastunut ostajan antamaan rahaan, mutta ostaja on ihastunut seksipalvelun antajaan? Miten luulet, että ostaja voi koskaan saada ihastumiselleen täyttymystä, jos niitä ihastujia on useita?

Johan Lom Vastaus kommenttiin #150

Ei siinä ihastumiselle muunlaista täyttymystä etsitäkään kuin hetken hurmaa. Ja se kyllä saavutetaan, jos homma menee oikein.

Käyttäjän ViiviPartanen kuva
Viivi Partanen Vastaus kommenttiin #159

Tämä käsitys on minulla ollutkin, mutta altavastaajan kirjoitus ei mielestäni istunut konseptiin. Hetken huuma saattaa muuttua helposti mekaaniseksi suorittamiseksi, kun aikansa munakellon kans on vatkattavana, mutta sehän ei ole onneksi minun ongelmani.

Minä en vastusta sitä, että aikuinen myy itseään. Vaan vastustan sitä, että se minun moraalikäsitykseeni sopimaton tulee sosiaalisesti esille liiaksi tai siitä tulee häiritsevää toimintaa (vrt. rappukäytävä ralli tai julkiset kadulle näkyvät bordelli plakaatit). Jos kyseisestä toiminnasta määritellään laki, tulisi siihen liittyä myös se suvaitsevainen näkökulma, että toisille toiminta on moraalitonta, jolloin sen ei tarvitsisi näkyä tai häiritä toisin asiasta ajattelevia ihmisiä. Esimerkiksi nämä thaihierottolat, jossa seksiä myydään on hyvin naamioitu hierottoloiksi, eikä se suoraan avaudu lapsien silmiin eli lapsi jos kysyy asiasta voi todeta vaan, että ne on hierontapaikkoja. Ei lapsen tarvitse tietää aikuisen seksuaalivieteistä vielä lapsena. Nuorena on sitten eriasia ja jokainenvanhempi voi avoimesti ja vapaasti kertoa oman näkemyksensä lapselle. Esimerkiksi sen, että ihmiselle on hyväksi rakentaa elämäänsä toisen ihmisen kanssa ja seksuaalinen kanssakäyminen on jaettua nautintoa, jossa molemmat kokevat seksuaalista tyydytystä eli seksi ei ole vain narsistinen toimenpide, vaan se on nautinnon jakamista.

Johan Lom Vastaus kommenttiin #172

Niin, esimerkiksi Saksassa ja Hollannissa toiminnan avoin markkinointi on sallittua tietyissä kaupunginosissa ja tietyillä kaduilla. Esimerkiksi Hampurin Herbertstrasselle on alle 18-vuotiailta pääsy kielletty. Reeperbahnille voi mennä, mutta sielläkin illemmalla alkaa poliisi kysellä,jos liian nuoria on liikenteessä.

Käyttäjän ViiviPartanen kuva
Viivi Partanen Vastaus kommenttiin #177

Sen pitääkin olla jossain syrjemmässä sen töryn, eikä missä vaan! Olet oikeassa sen suhteen, että törkyä ei voi estää, mutta sitä voi hallita ja siksi hallitseminen on hyvä asia!

Tapio Neva Vastaus kommenttiin #180

Minusta olisi hyvä, jos törkyn ostajat ja myyjät merkittäisiin omalla henkilötunnuksella. Jo ajokortista näkyisi törkyilijä, jota naapurit, talonyhtiön hallitus ja liikkuva poliisi voisivat valvoa. Heille voisi myöntää erikoisrekisterikilvet tai maalata heidän ajoneuvonsa vaaleanpunaisiksi.

Käyttäjän ViiviPartanen kuva
Viivi Partanen Vastaus kommenttiin #222

Minä en ota kantaa valvonta tapaan. Minulle riittäisi, että se törky ei olisi kotini lähettyvillä ja että se törky olisi näkymättömissä. Minulle riittää "omamaailma", enkä edes koita estää töryn leviämistä, koska ihmiset tahtovat törkyä. Kai jokaisella on oikeus vajota niin alas, kuin haluaa?

Tuula Saskia

Ari, hiukan ala-arvoista keskustelua. Missä piilevät älykkömiehet?

Onko heitä muualla kuin Hesarin kulttuurisivuilla?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio
Tuula Saskia

En ota, hyvä Ari, koska kaipaan edes pientä sirua pohdinnasta.

Tapio Neva

Olet aivan väärässä seurassa Tuula. Ei kukaan järkimies tule tänne jauhamaan, ei ainakaan tällaisesta aiheesta. Hakeudu itseäsikin parempan seuraan, älä huonompaan, josta äitisikin olisi varoittanut sinua.

"We are the one, your mother warned."

Käyttäjän ViiviPartanen kuva
Viivi Partanen

Kyllä tämä seksitöryn ylipursuavuus näkyy jo lasten silmiin kaikenlaisissa lehdissä. Törky vaikuttaa sosiaalisessa maailmassa ajatuksiin siten, että kaikki on todella kertakäyttötavaraa. Maksullisenseksin ongelmana on myös seksirallin käynnistyminen rappukäytävissä (miten vaikeaa ralli on lopettaa, jos se on laillista?).

Mitä tulee ihmiskauppaan (vaikka asia on eri, kuin vapaaehtoinen myyminen) suosittelen lukemaan teoksen Viktor Malarek : Natashat - Seksibisneksen uhrit. Moraalin harmaasta alueesta siirryttäessä täysin mustalle alueelle!

Alain Chiaroni

"Kyllä tämä seksitöryn ylipursuavuus näkyy jo lasten silmiin kaikenlaisissa lehdissä. "

Tänään lyödään varmaan kaikki hurskastelun ja tekopyhyyden ennätykset...
On se kauheaa kun lapsukaiset näkevät paljasta pintaa ja seksiä.

Kukaan ei välitä siitä, että lapset katsovat lukuisia murhia joka päivä TV-ohjelmissa. Väkivaltaiset videopelitkään eivät ole kenenkään mielestä vahingollisia.

Puhumattakaan raskaana olevista naisista jotka tupakoivat, ryyppäävät ja käyttävät huumeita.
Vain seksin näkemisestä lapset vahingoittuvat, ei muusta....

Kai täytyy mennä kohta oksentamaan....

Käyttäjän ViiviPartanen kuva
Viivi Partanen

Sinäpä laajensit sen konseptin, jonka itse rajasin! Ajattelen myös oksentamista aika useasti!

Alain Chiaroni Vastaus kommenttiin #193

"Sinäpä laajensit sen konseptin, jonka itse rajasin! Ajattelen myös oksentamista aika useasti!"

Edellinen kommenttisi on osoittanut, että ihmisten ällöttävä tekopyhyys ei pane sinua oksentamaan.
Onneksi bulimiaan saat apua.
Tekopyhyyttä vastaan on vaikeampaa taistella.

Käyttäjän ViiviPartanen kuva
Viivi Partanen Vastaus kommenttiin #195

Sinulla on oikeus muodostamaasi subjektiiviseen käsitykseen minusta. Enkä minä suuressa "tekopyhyydessäni" aijo selitellä sinulle yhtään enempää, vaan suostun siihen sinun omaan pieneen subjektiiviseen käsitykseesi (saat pitää)! Enkä vaadi sinua edes selittämään sitä, miksi olen mielestäsi tekopyhä, koska oma käsitykseni itsestäni on jotain muuta, kuin sinun käsityksesi minusta.

Haluan sanoa sinulle, että olen kanssasi samaa mieltä moraalisesta rappeutumisesta ja siitä, että se tekee pahoinvoivaksi.

Alain Chiaroni Vastaus kommenttiin #197

"Haluan sanoa sinulle, että olen kanssasi samaa mieltä moraalisesta rappeutumisesta ja siitä, että se tekee pahoinvoivaksi."

Ehkä... Mutta puhuit vain siitä että lapset näkevät seksiä (hyi, kauheeta!) mutta et puhunut niistä asioista, jotka mainitsin. Mm. Tv-väkivalta, väkivaltapelit, naiset, jotka myrkyttävät sikiöitä viinalla, tupakalla ja huumeilla, jne... Jne..
Asioita pitää osata laittaa tärkeysjärjestykseen.

Käyttäjän ViiviPartanen kuva
Viivi Partanen Vastaus kommenttiin #204

Jep vastasin jo siihen, että laajensit konseptia ja olen näistäkin asioista samaa mieltä!

Tapio Neva

Lapset menevät pilalle vanhemmistaan, koulutovereistaan, opettajistaan ja kaikista saamistaan vaikutteista.

Käyttäjän ViiviPartanen kuva
Viivi Partanen Vastaus kommenttiin #223

Riippuu vaikuttimen merkityssuhteesta.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

"Seksin ostaminen on törkyistä ja ällöttävää"

Miten niin? Minusta se on ympäristöystävällistä ja pölytöntä, kierrätys toimi.

Tapio Neva

Kaikki luomu ei ole terveellistä eikä suositeltavaa. Valkoinen kärpässieni ja keuhkotautikin on luomua.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

"Mielestäni ostettavat seksipalvelut ovat vastoin
sivistymätöntä käytöstä..." Siis VASTOIN SIVISTYMÄTÖNTÄ käytöstä,mutta ei siis SIVISTYNYTTÄ? Eli SIVISTYNYT KÄYTÖS on oikeutus seksipalvelujen ostoon?

Marko Sihvonen

Aikas rohkee veto jätkältä.

Kuten varmaan oikein ymmärsin, et ole itse ostanut seksiä?

Siis puhut asiasta josta sinulla ei ole mitään muuta käsitystä kuin omat mielikuvasi ja ne ovat törkyisiä?

Aikas rohkee veto...en suosittele seksin ostoa.

Käyttäjän kaikupohja kuva
Teemu Roni

Erittäin monen ja monituisen ihmisen pahoinvointi johtuu aivan varmasti ihan olennaisesti siitä, että heillä on tarpeita, joita eivät saa tyydytettyä. Tarve on luonnollinen. Sen lyttääminen on erittäin vastenmielinen ja vastuuton teko.

Tapio Neva

Erittäin monella on sairas ja yhteiskunnalle vaarallinen mieli tai aate. Siksi on ryhdyttävä ennalta ehkäiseviin toimenpiteisiin ennen kuin riskit kasvavat liikaa.

Käyttäjän kaikupohja kuva
Teemu Roni

Älä vaadi muita noudattamaan omaa katsomustasi! On valtava määrä ihmisiä, ketkä tarvitsevat seksiä, eivätkä sitä meinaa saada. Se on faktaa.

Susanna Kinnunen

Nördenä ehdotan tähän "substitute /seksin ostaminen/ with /homoseksi/ globally" ja totean harjoituksen jälkeen, että törkyisyys johtuu omasta mielikuvituksesta.

Lähtisin siitä, että mielenterveyttä ei kannata olla hoitamassa tällaisella mielikuvituksella.

Tapio Neva

Lähtisin siitä, että hyvinvoinnin kustannuksia ja veroastetta voidaan hillitä nimenomaan kitkemällä tupakoinnin ja alkoholismin tapaan myös muita keskiluokkaiselle ja keskinkertaiselle veronmaksajalle koituvia kustannuksia aiheuttavia naapureiden sairaita elintapoja.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Kysyn vaan, kumpi on blogistin mielestä törkyisempää ja ällöttävämpää , ostettu seksi vai myyty seksi ?

Alain Chiaroni

"Kysyn vaan, kumpi on blogistin mielestä törkyisempää ja ällöttävämpää , ostettu seksi vai myyty seksi ?"

Tekopyhyys ja hurskastelu....

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Joo, mä voisin myydä, mut' ku' ei enää kelpaa kellekkään. ;=)
Menneinä vuosina annoin aina ilmatteeks', kerroin että "nuolen nirvanaan ja aamulla tiskaan tiskit."
Se naula veti.
Nykyään on ollut vähän hiljaisempaa...
Juu ei tartte paljoa maksaa - jos mitään. Lupaan, ettei se ole inhottavaa.

Henry

Käyttäjän olliripatti kuva
Olli Ripatti

Henry, tuolle kokemallesi ilmiölle on olemassa nimikin jonka kuulin entiseltä eläköityneeltä työkaveriltani:
Hän kertoi nauttivansa "ikä- ja ulkonäkösuojaa" naisten suhteen...

Alain Chiaroni

"Mielestäni ostettavat seksipalvelut ovat vastoin
sivistymätöntä käytöstä, koska jokainen seksin ostaja toiminnallaan edistää
ihmiskauppaa, paritusta ja rikollisuutta."

Ja mielestäni jos jollakin ihmisellä on kristillinen arvopohja, hän ei saisi valehdella vaan puhua ehdottomasti totta.

Jos nainen haluaa myydä seksiä sen takia, että hän on saanut tonnin/kk työskentelemällä kaupan kassalla ja saa nyt saman verran parin tunnin keikasta, en rupea moralisoimaan.

Enkä rupea moralisoimaan suomalaisia opiskelijatyttöjä (ja -poikia) jotka tekevät samoin, koska suomen opintoraha on murto-osa siitä mitä se on muissa pohjoismaissa.
Voidaan tietysti hurskastella edelleen tai sitten antaa opiskelijoille 1100 miljoonaa lisää. Se raha löytyy helposti. Se on se raha jonka Suomi lähettää Afrikan diktaattoreille ja eliiteille joka vuosi.
Heillä on jo riittävästi fyrkaa veroparatiiseissa sekä sijoitettuna Pariisin kallleimmilla alueilla että Rivieralla.

Tapio Neva

"Ja mielestäni jos jollakin ihmisellä on kristillinen arvopohja, hän ei saisi valehdella vaan puhua ehdottomasti totta."

Kenellä totuuden puhujista voi olla kristillinen tai edes mikään arvopohja? Totuuden puhuja ei saa yösijaa ja totuuden puhujat jäävät yksin. Yksi ryhmäkoheesion, järjetäytymisen, edellytyksiä on se, että luopuu kahdeksannen käskyn noudattamisesta, jotta saa pidettyä mutkista pyöristetyin argumentein pidettyä muista kiinni.

Hyveellinen ihminen ei juuri syyllisty muuhun kuin valheeseen ja ulkokullaisuuteen.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Onkohan se ihan niinkään, että huoraaminen olisi maailman vanhin ammatti.

Remeksen Aimo (Ps) väitti medenkeräämistä vanhimmaksi.

En itsekään usko tuohon sanomaan, että kaikkien ammattien äiti, kuten muurari, lääkäri, pappi, timpuri, upseeeri, olisivat huoraamisesta jalostuneita.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Kun kädellisille sukulaisillemme opetettiin raha, ne ryhtyivät heti huoraamaan, ryöväämään ja pelaamaan uhkapelejä.
http://www.uusisuomi.fi/ymparisto/113767-tama-uuti...

Jorma Laine

Väitän, ilman parempaa tietoa, että seksillä on ostettu asioita jo paljon ennen rahaa. mm. Sosiaalista asemaa kivikauden yhteisöissä yms. Itse asiassa luulenkin, jälleen ilman parempaa tietoa, etä seksi on ollut eräs rahan korvike ennen rahaa..

j.olavi heikkinen

signaali, ei singali.

moraaliseen puoleen en ota nyt kantaa ja lainkaan tehtävä ei ole lainkaan ohjata (antaa signaaleja) aikuisten päätösvaltaisten ja oikeustoimikelpoisten henkilöiden seksuaalikäyttäytymisiä, lain tehtävä on suojella kansalaisten oikeushyvää.

prostituution piirissä esiintyy suomessakin ihmiskauppaa, törkeää kiskonnantapaista työsyrjintää, törkeää paritusta jne.. jotka välittömästi loukkaavat yhden tai useamman asianosaisen oikeushyvää. nykyinen rikoslain muotoilu on näiltä osin periaatetasolla riittävä, seksipalvelujen ostaminen ihmiskaupan tai parituksen uhrilta on kriminalisoitu kuten myös alaikäiseltä. vapaan markkinatalouden tai seksuaalisen vapautuneisuuden nimissäkään ei siis ole sallittua harjoittaa alisteiseen asemaan joutuneen hyväksikäyttöä.

lain toimivuudesta sen sijaan on ollut jonkin verran eli runsaasti polemiikkia, ja esimerkiksi prostituution kanssa päivittäin tekemisissä olevat asiantuntijatahot ovat kiitettävästi huomioineet niin omassa toiminnassaan kuin julkisuudessakin kriminalisoinnin tiukentamisen aiheuttamat pragmaattiset muutokset. nykylain muuttamisen totaaliseksi kieltolaiksi johtaisi lyhyessä ajassa ihmiskaupan uhrien suojelun vaikeutumiseen, parittajien tiiviimpään otteeseen niin paritettavista kuin heidän asiakkaistaankin sekä tietenkin rikostutkinnan hankaloitumiseen.

Käyttäjän KalleSalo kuva
Kalle Salo

"Mielestäni kenelläkään ei ole tarvetta käyttää ostettavia seksipalveluja."

Yhden mielipide toisten seksuaalisista tarpeista - ongelman ydin.

Jukka Mäkinen

Palkkatyön tekeminen ei ehkä ole törkyistä ja ällöttävää, mutta se on aivan varmasti ihmiskauppaa. Kielletään työn ostaminen ja samalla myös tekeminen.

Käyttäjän Aristotellus kuva
Tomi Salonen

Myös valehtelu tulee kieltää lailla ja asettaa rangaistavaksi.

Matti Koivisto

Toki ymmärrät, että lähes jokainen väittämäsi on valetta?
Myös muistat, että Maria Madgalena oli prostituoitu?

Käyttäjän AkiK kuva
Aki Kivirinta

Mielenterveyshoitaja ja tuollainen asenne? Oletko nyt IHAN varmasti oikealla alalla? Haukutko potilaita/asiakkaita myös perversseiksi ja sairaiksi? Masentuneetkin on varmaan vain laiskoja idiootteja?

Itse olen aikoinaan työskennellyt päihdepuolella ja kyllä siellä huomaa tai ainakin opetetaan hyvin nopeasti että tuomitseva asenne ei kyllä johda mihinkään ja se mikä pätee päihteisiin, pätee myös tähän.

Käyttäjän LeenaLhdesmki kuva
Leena Lähdesmäki

Päihdetyössä myös tehdään selväksi että ainoa keino voittaa riippuvuus, on pidättäytyä kokonaan, opetella uusi vastuullinen ajattelumalli ja selvittää (usein kipeät) syyt mitkä johtivat pakenemiskäyttäytymiseen. Parhaiten selviytyvät ne jotka ottavat vastuun käytöksestään, myöntävät tekojensa seuraukset läheisissään ja itsessän ja pyrkivät korjaamaan ne. HUlluuden määritelmä on toistaa sama virhe eri lopputuloksen toivossa.

Aika pitkälti ne jotka eivät tähän suotu tai pysty palaavat päihdekierteeseen.

Alkoholismi on sairaus.
Masennus on sairaus.
Ihmisillä on perversioita.

Olenkin monesti miettinyt että joutuuko seksiaddikti pidättäytymään kokonaan vai opetellaanko kohtuukäyttöä? Päihderiippuvuuksissa kohtuukäyttö ei ainakaan onnistu. Sellainen on riippuvuuden luonne.

Vapaus on vastuu. Asioiden realistinen tarkastelu ei ole tuomitsemista, kuten moni luulee. Toisekseen meillä on nyt semmoinen kulttuuri ettei ketään saisi tuomita. Miksi ei saisi, jos tuottaa vahinkoa itselleen tai muille.

Ennen peilin keksimistä olimme peilejä toisillemme. Toisten reaktio paljasti oman käytöksen puutteita.

Myös päihdehoidoissa ,jotka johtavat tuloksiin ihminen joutuu ottamaan vastuun tekemisistään ja käytöksistään. ja saavuttaa sitä kautta rauhan menneisyytensä kanssa ja oppii mitä ei kannata tehdä jos haluaa toisenlaisen tuloksen.

Nämäkin pätevät tähän seksikeskusteluun, mutta toisin kun päihdeongleman hoidossa, seksinsaamisongelma on tabu, siitä ei saa puhua. Jos joku ei saa se on yhteiskunnan subjektiivinen ongelma.

Mutta jos joku ei saa tarpeeksi viinaa, ollakseen tarpeeksi kännissä, ei varmaan hoidollinen ratkaisu ole tarjota lissää viinaa?

Käyttäjän AkiK kuva
Aki Kivirinta

No hohhoi, sotket tavan suhtautua ja hoitometodin. Eli tällä logiikalla on ihan ok esim. lääkärin haukkua "Idiootti, siis menit sairastuttaan itsesi flunssaan? Nyt kyllä kannattaa pidättäytyä kokonaan ihmiskontakteista ja pitää kaasunaamaria ja kumihansikkaita." sen sijaan että hän pistäisi sairaan sairaslomalle ja määräisi antibiootteja sikälimikäli lentsu jatkuu pitkään.

Ja tosiaan, seksihalu ei ole sairaus eikä siitä tarvitse päästä eroon, ei minkäänlaisella menetelmällä. Itseasiassa päinvastoin, sitä tulee juhlia ja ylistää. Kristillinen "moraali" aiheuttaa tänäkin päivänä huomattavan määrän itsemurhia, kunniamurhista on onneksi päästy eroon (kristinuskossa). Ja tosiaan kuten alkuperäistä kirjoittajaa niin sinuakin ilmeisesti ainoana asiana ajaa tämä mystiseltä taikaolennolta valutettu "moraali".

Ainoastaan siinä tapauksessa mennään rajan yli kun seksihalun toteuttaminen vahingoittaa toista tai rikkoo toisen vapauksia (mukaanlukien omaisuus, eläimet jne). Tiedän varmaksi, että ihmisten vapauksia ja koskemattomuutta rikotaan vähemmän mikäli seksin ostaminen ja myyminen olisi laillista. Ihan jo siksi että tällöin voitaisiin nauttia yhteiskunnan suojaa kyseisessä ammatissa.

Olisi alkuperäiseen kommenttiin kirjoittaa jo: Jos et pidä maksullisesta seksistä, älä käy huorissa.

Käyttäjän LeenaLhdesmki kuva
Leena Lähdesmäki Vastaus kommenttiin #305

haha,kyllä kuule päihdehoidoissa puhutaan vaan aika suoraan. vai missä olet (muka ) ollut töissä. A-klinikalla, jonka hoito on hyssyttelyä ja hyysäämistä ja tulokset sen mukaisia?

Monet lääkäritkin kyllä muistavat moittia jos omin toimin on itsensä sairastuttanut, vaikka nykyään ei kenellekään saisi sanoa mitään, silloinkaan kun he kysybvät apua. halutaan vastauksia jotka itseä miellyttää..ja kyllä, flunssaa ehkäistään parhaiten pesemällä käsiä ja välttämällä kättelyä yms. tartuntavaiheessa, mutta tämä nyt menee ihan ohi aiheen. niin ja antibiootit ei toimi flunssaan.

ja minä en puhunut normaaleista seksihaluista, vaan addiktioista tuossa edellisessä kommentissa.

Ja normaalitkaan seksihalut eivät ole mikää subjektiivinen päivähoito-oikeus, vaan taitolaji, se saa kuka osaa.

Käyttäjän LeenaLhdesmki kuva
Leena Lähdesmäki Vastaus kommenttiin #305

Mihin tutkimukseen perustat väitteesi että juuri kristillinen moraali tuottaa eniten itsemurhia? saattaa ollla juuri päinvastoin, ja suurimmassa itsemurhariskissä taitaa olla nykyjään yhteiskunnan toimilla syrjäytetyt turhautuneet about kolmekymppiset miehet.

Kristillisyydestä on turha jauhaa enää , se on menneen päivän kortti, nyt saadaan ihan nauttia näistä markkinatalous-ja individualismikulttuurin seuraamuksista.

Hengelliset arvot ovat monelle kirosana.

Käyttäjän SeppoHonkanen kuva
Seppo Honkanen

Suomen syrjityin seksuaalienemmistö on keski-ikäiset kokolihaa syövät vasenkätiset heteromiehet, jotka ovat maksaneet säännöllisestä seksistä yhden omakotitalon verran, mutta jäävät vaimon vaihdevuosien tullessa nuolemaan näppejään.
Tosimiehet runkkaa. Ejakulaatio aamulla pitää eturauhassyövän loitolla.
Piparia voi ostaa sitten jouluksi.

Merja Heikka

85-90% suomalaisista ajattelee kumminkin niinkuin tämä blogisti. Siksi hänen ei tarvitsekaan vastata yhtään mitään. :)

Huorabisnes on narsistien satumaa.

Tapio Neva

Tarkoitatko, että ajatuksetkin pitäisi paljastaa ja asettaa syytteeseen kiihotuksesta kansanryhmää vastaan?

Sananvapaus on jokaisen mahdollisuus ilmiantaa itsensä!

Johan Lom

Voitko linkata tutkimustulokseen?
Luulempa, että jos väitettäisiin, että "85%-90% ajattelee toisin", niin se olisi lähempänä kansan keskimääräistä mielipidettä.

Merja Heikka

He he...arvasin, että tähänkin reagoidaan, kun jo se, että mainitsin blogistin kannanottoa rohkeaksi tässä ajassa ja kulttuurissa, sai mörri möykyt liikheele.

Ehe ehe.

Anu Palosaari

Tätä blogia suosittelee 5 henkilöä, kun taas minun blogiani, jossa kerron kantani seksin oston kieltoon erotiikka-ammattilaisen näkökulmasta, suosittelee 25 henkilöä.
Tästä voidaan helposti päätellä miten päin nuo prosentit menevät todellisuudessa - mikä myötäilee minun arkikokemustani asiasta - ehdottoman suuri osa suomalaisista suhtautuu erotiikkabisnekseen positiivisesti tai positiivisen neutraalisti.

Kaisa Jalis

Ehdottomasti iso osa miehistä.

Lue vaikka tutkimuksia.

Jari Tuomoja

Blogisti on ymmärtänyt asian väärin. Nämä myyjät myyvät kondomeita ja tarjoavat ilmaisen demonstraation. Ei siis myydä seksiä vaan kondomeita. Se on aivan eri asia.

"Jos seksitarpeita ei pysty tyydyttämään normaalissa kanssakäymisessä vastakkaisen sukupuolen kanssa, niin silloin luonto on tehnyt valinnan, että kyseisen yksilön tulee tulla toimeen ilman seksiä. Se on luonnon laki ja hyväksyttävä tosiasia."

Blogisti puhuu ihan puuta heinää. Mistä lähtien seksin saaminen ja saamattomuus ovat olleet luonnon valintoja?

Tapio Neva

Minusta tämä "luonnonvalinta" on melko heikko lähtökohta kehittää humanistista kulttuuria tai teokraattistakaan.

Kehityshän lähtee nimenomaan siitä, miten on päästy luolista ja sapelihammastiikereiden hampaista kehittämällä luonnontalouden päälle luonnotonta taloutta tai vajaaluontoista taloutta sivistyksen avulla.

Jos luonnonvalintaa sovelletaan uskonnon alueella, on tuloksena insestisten ja pedofiilisten vanhojen urosten valta, joita aina silloin tällöin humanistiset nuoret urokset poliittisesti murhailevat saadakseen edistystä aikaan.

Näitä kädellisten piirteitä on ilmeisesti pyritty kitkemään niin herätysliikkeiden kuin katolisen kirkonkin piiristä.

On vaikea sanoa, kumpaa ihmisen pitäisi karttaa enemmän: luonnonvalitsijoita vai teokraatteja: liberaaleja vai konservatiiveja.

Lukekaa vaikka kirja Kulttuurien synty
http://fi.wikipedia.org/wiki/Marvin_Harris

T. O. N.

Arvo Koiso

No, niinkuin jo herra Ripatti-räpätin profiilitextissä lukee, hänelle ovat ne KRISTILLISET ARVOT sydäntä lähellä. Jälleen yksi, joka lakaisisi tämän asian maton alle. Out of sight, out of mind.

Eihän tätä asiaa voi tietenkään nähdä mm. siten, että vehkeitään myyvät käyttävät asiakkaita hyväkseen?

Ajatelkaa nyt hyvät kanssaihmiset, sitä houkutusten määrää, joka netitse tulvii pienen ihmisen tietoisuteen. Joka paikassa joku torttua tarjoaa, ja peenistään heiluttelee. Se on hirvittävää tämä turmelus, kun tällä tavalla saa ihmistä lihallisiin iloitteluihin houkutella!

Lapsemme tästä turmeltuvat, heidän päänsä räjähtää, heistä seksiaddikteja tulee, huumeita käyttämään alkavat ja viritetyillä mopoillaan kännipäissään törmäilevät. Huorissa käyvät ja lihallisten halujensa vuoksi hyväksi käytetään heitä, eikö mikään pelasta nyt meitä? Älkäämme lankeemuseen sortuko, sillä onhan aina Jeessys, voi pyhä isä, syntiä tehnyt olen, ja tulen aina myös tekemään, olen heikko ja vähäinen, halujeni orja, sitä kestää en ma voi.

Heitän tuhkaa päälleni, sillä olen syyllinen.

Käyttäjän LeenaLhdesmki kuva
Leena Lähdesmäki

Aina kun luodaan vaihtoehto luodaan jollekin taholle myös pakko.

Tätä keskustelua vetää pääosassa ihmiset jotka itsekkäästi ja agressiivisesti kapealla ajattelulla tyyliin välittävät vain siitä mitä'mitä minä tarvitsen juuri nyt heti'. Monet Pedofiilitkin selittävät itselleen vilpittömästi rakastavansa lapsia ja osa uskoo oikeasti tekevänsä heille hyvää.Ne joilla kutiaa haarovälissä,keksivät ihan minkä hyvänsä oikeutuksen haluilleen,viis veisaamatta seuraamuksista, kun ei maksamatta saada, minkä ymmärtää hyvin ihan vain lukemalla näitä juttuja tässä ketjussa.

Epäilemättä minutkin vedetään tästä verbaalisesti hirteen, mistä syystä kukaan muu itseään ja muita kunnioittava ei näihin ketjuihin ota kantaa, puolustus maksavalta asiakaskunnalta on sangen agressiivinen.

Silti aika uskomatonta ettei kukaan halua ajatella pidemmälle, puhtaasti tulevien sukupolvien ja sen tekijä-joukon näkökulmasta, puhumattakaan siitä millaisen muutoksen pitkällä aika välillä seksin oston normalisoiminen samaksi kuin kävisi vuokraamassa videon, tai ostamassa suklaata, tekisi naissukupolvelle, naisen ruumiin merkitykselle ja kahden ihmisen välisen seksuaalisuuden luottamuksellisuudelle ja merkityksellisyydelle.

Lienee ihan turha tälle otannalle puhua mitään siitä mitä seksi voi parhaimmillaan olla kahden ihmisen välisenä, toista kunnioittavana seuraamuksena välittämisestä ja siitä että osaa olla lähellä toista ihmistä, osana yhteistä elämää?

Tai että halujaan VOI oppia hallitsemaan?

Vielä turhempaa on varmaan mainita mitään siitä miten satunnainen tunteeton seksi ja irtoseikkailut vievät yhä kauemmas siitä maastosta missä toiseen ihmiseen tutustuaan ensisijaisesti muista syistä, kuten oppiakseen vuorovaikutusta läheisyydessä, oppiakseen antamaan ja sitä kautta saamaan, oppiakseen luomaan luottamusta ja sitä kautta saamaan kokemuksen todellisesta läheisyydestä. Porno ja toisen ihmisen esineellistäminen omia tarpeita varten ja ihmisen seksuaalisuuden eristäminen hänen muusta persoonasta ja elämästä,hänen historiasta, toiveista ja tunteistaan muuttaa omaa olemista huomaamatta sellaiseksi että ei pian enää oikeasti edes tiedä miten lähestyä sitä ihmistä jonka kunnioituksen haluaisi voittaa ja tämä kaikki kuitenkin nakertaa ihmisen sisintä, halusi tätä tietää tai ei.

Jos vaikka ihan työvoimapoliittinen näkökulma tähän, Seksin oston laillistaminen tekisi siitä työn muiden joukossa; jos hakija kieltäytyy tarjotusta työstä, häneltä voidaan evätä työmarkkinatuki. Mitä jos tässä tapauksessa vaikka bordellin johtaja tsekkailisi työvoiman työhakijoita, löytäisi sieltä minut ja tarjoaisi töitä? Kieltäytyessäni menettäisisin työmarkkinatukeni, ja jotta voisin jatkaa asumista, elämistä ja lapsen kasvattamista olisin pakotettu ryhtymään seksityöntekijäksi.

Näin vaihtoehdosta tuli pakko.

Tällä hetkellä varmaan joku ajattelee että seksiä myisivvät vain nuoret opiskelijat tai huumeidenkäyttäjät rahoittaakseen kalliin harrastuksen(pakko), pian tämä laajenisi myös kahden tulonsaajamallin yhteiskunnassamme pienituloisille perheille välttämättömäksi tulonlähteeksi, ikähaarukka ja tarjottavat hoidot laajenisivat kysynnän ja kilpailun kasvaessa ja perusseksin muuttuessa mauttomaksi ja hajuttomaksi. Pian olisi jo kyseessä sukupolvelta toiselle siirtyvä työmalli,erikoistumislaoineen, ehkä olisi ,vauvasta vaariin,perheyrityksiä, tulisi pimeille markkinoille lasten kauppa. kun seksi on kaupan silloin ei mikään riitä. Aina on se joukko joka haluaa kiellettyä hedelmää.Haluaa enemmän, viedä pidemmälle jotain mikä on kiellyttyä ja vahingoittavaa.

Tehkää vaikka googlilla huviksenne muutama haku, materiaali mitä tuolta eeteristä löytyy miljoonittain vaivatta löytyy pitää sisällään kaikki mahdolliset vaihtoehdot ulostamisesta toisen päälle ja raiskaamisesta, fantasioita toisen satuttamisesta ja alistamisesta.

Vai luuletteko että seksityö on vai iloisesti sisään ulos, kiiti moi ja rahat kouraan, kaikilla hyvä mieli?

Aika monelle seksissä on kuitenkin kyse alistamisesta, nöyryytyksestä ja vallan tunteesta, turhautuman purkamisesta. On ihan luonnollista että tällainen ihminen ei luonnollisessa vuorovaikutuksessa saa seksiä. Ja on niitä jotka eivät saa kuin pakottamalla.Pitääkö siis laeilla turvata tällaisten ihmisten seksin saanti?

ja tämäkin on kaikille ihan ok?

Tutkikaa historiaa, milloinkaan pitkässä juoksussa ei seksin oston ja myynnin normalisoiminen ole johtanut hyviin lopputuloksiin.

Arvo Koiso

Sen kummemmin hirteen vetämättä, kuvitteletko ihan oikeasti, että mm. oman fjönttasi myymisestä tulisi jotenkin työvoimapoliittinen pakko-asia?

Eihän vaan mene hippasen liioittelun puolelle, vai siis näinkö ihan aikuisten oikeasti luulet?

Käyttäjän LeenaLhdesmki kuva
Leena Lähdesmäki
Arvo Koiso Vastaus kommenttiin #268

No ihan vaikka siten, että ei taida sieltä historiastakaan löytyä yhteiskuntaa, joka hyväksyisi seksiin pakottamisen.

Tai anteeksi, joo, kyllä löytyy. Tosin ne on olleet hyvin uskonnollisia yhteiskuntia.

Käyttäjän LeenaLhdesmki kuva
Leena Lähdesmäki Vastaus kommenttiin #272

Sun kulttuurin ja historiantuntemus ei tosiaan riitä tähän keskusteluun. En ala sua opettamaan, mutta vinkki: guuglittamalla kommenttien välissä ei välttämäti ehdi muodostaa kriittisestikään lukien äkkiä näkemystä maailmahistoriallisesti mainitsemistasi seikoista.

Google ei ole sinällään paras mahdollinen lähdeteos myöskään.

Tiedonhankintakin on taitolaji.

Miten erotat uskonnot ja uskomukset yhdestäkään yhteiskunnasta ja miten on käynyt yhteiskuntien jotka ovat pyrkineet eroon uskonnoista?

Kirjastossa on kirjoja, mene sinne?

Tapio Neva Vastaus kommenttiin #268

Tietenkin tulee. Samalla tavalla kuin lasten huostaanottobisnes, laajenisi vapaaehtoinen kaupallinen prostituutio lopulta myös kuntouttavat työtoiminnan piiriin ja ainakin pitkäaikaistyönhakijat pakotettaisiin toimeentulon menettämisen uhalla työvoimapoliittisesta syystä prositutoiduiksi.

Työvoimahallinnon parissa työskentelevät sosialidemokraattiset naiset ovat perusluonteeltaan kansallissosialisteja, koska ovat läpeihinsä kyllästyneet kurjiin, ja väsyneet työvoimapolitiikan ihanteisiin ja muuttuneet sosialibyrokraattisen vaiheen jälkeen miltei täysiksi tunnekylmiksi kansallissosialisteiksi.

Yksi työnhakija sanoi sanoneensa pienen paikkakunnan työvoimatoimiston mahtijohtajalle:"Jos sä s-nan ä-ä vielä pakotat mut ATK-kursseille, mä rai-aan sut tohon pöydälle.". Tämän yksinkertaisen toivomuksen jälkeen tyokokemuspoliittinen immuniteetti palasi.

T. O. N.

Johan Lom

"Tutkikaa historiaa, milloinkaan pitkässä juoksussa ei seksin oston ja myynnin normalisoiminen ole johtanut hyviin lopputuloksiin."

Mannermaalla on bordelli-instituutio, prostituutio ja myös parittaminen ollut ikimuistoisesti yksi yhteiskunnan ilmiöitä ja bordellit toimivat siellä pitkälti jopa samoissa paikoissa kuin ne ovat toimineet viimeiset viisisataa vuotta.

Siellä ei käydä tällaista kansalaiskeskustelua asiasta, joka on aina ollut eikä aiheuta ongelmia. Tällainen keskustelu omituisessa luterilaisessa peräpohjolassa on analoginen alkoholipolitiikkakeskustelumme kanssa.

Tapio Neva

Keski-Euroopassa on ollut LIIKAA ihmisiä jo 1100-luvun maatalouskriisistä alkaen. Clemeneceaukin totesi joskus ensimmäisen maailmansodan jälkeen, että saksalaisia on 20 000 000 liikaa. Samaa mieltä oli Aatu 1939 ryhtyessään hankkimaan elintilaa heikomman aineksen slaavilaisilta mailta.

Suomessa ei ole ollut ennen 1980-lukua liikaa ihmisiä, vaan liian vähän. Siksi yhteiskunnassa on katsottu, ettei väestöstä ole valtiollisesti varaa hukata 1/4:aa tai 1/3:aa niin kuin liikaväestömaissa, vaan Suomessa on hukkaprosentti yritetty sinnikkäästi pitää noin 5%:n - 10%:n tasolla ja pakottaa kansalaisia kasvamaan luterilaisuuden ja sosialidemokratian voimin kunnon kansalaisiksi.

Suomen ensimmäinen aluepoliitikko ei toki ollut Mauri Pekkarinen, vaan hän oli Kustaa Vaasa, joka asutti Kainuun Moskovan suuriruhtinaskunnan maille. Tätä aluepolitiikkaa jatkui Gustav II Adolf asututtamalla savolaiset luterilaiset talonpojat Moskovan suuriruhtinaskunnan tyypilliselle alueelle Suomenlahden pohjukkaan. Luterilaiset karjalaiset, entiset savolaiset talonpojat, ovat Suomen länsirannan (Gailean ja Samarian), Inkerin, asukkaita.

Tietotekniikka ja työvoiman vapaa liikkuvuus tarjoaa mahdollisuuden Suomelle suurvallan etuihin. 1/4-1/3 väestöstä voidaan jättää heitteille, koska Pohjois-Afrikasta voi saada "halpaa työvoimaa".

Yksi tämän ajattelun horsma Suomessa on Olkiluoto-3:n työmaa, joka on myös SAK:n ja SDP:n suojeluksessa. PVO/TVO:n pitää saada 2 000 000 000 eurolla 5 000 000 000 euron arvoinen voimala jauhamaan sähköä Fenno Skan II -kaapelia pitkin ydinvoimasta luopuvan Ruotsin teollisuudelle.

Svekomaaneille alistunutta heikkoa ainesta ei edusta pelkästään Kokoomuksen eduskuntaryhmä, vaan puolet SDP:n.

T. O. N.

Käyttäjän SeppoHonkanen kuva
Seppo Honkanen Vastaus kommenttiin #283

No olipa anakronistinen argumentti: "Suomessa ei ole ollut ennen 1980-lukua liikaa ihmisiä..."
Maatalouden liikaväestö, 1800-luku?
Torpparit ja mäkitupalaiset?
Ruotsiin muutti 60- 70-luvuilla 200 000 itä- ja pohjoissuomalaista liikaa ihmistä.

Tapio Neva Vastaus kommenttiin #318

Suomen perusnäkemys oli ajoitaisista ongelmista huolimatta, että suomalaisia on liian vähän torjumaan Venäjän hyökkäystä. Koska kesällä 1944 suomalaisista joka kuudes oli liikekannallepantu sodan palvelukseen eikä sekään riittänyt (saksalaisia ja itävaltalaisia 200 000 Lapissa, Saksan yksi divisioona etelään, lento-osasto Kuhlmay) perusteettiin Väestöliitto, jotta saatiin tuotettua ylisuuret ikäluokat 1944-1948.

Ylisuuret ikäluokat ovat Neuvostoliiton pelon ja kesän 1944 traumaattisten kokemusten tuote.

Suomessa ei olisi ollut Ruotsiin menon ongelmaa, mikäli olisi ajateltu 20 vuotta eteenpäin ja luotettu siihen, ettei Neuvostoliitto hyökkää 1960-luvulla.

Ylisuuret ikäluokat eivät ole eroottis-taloudellinen ilmiö, vaan Suomen tasavallan ulko- ja puolustuspoliitinen päätös, osa valtiokapitaslistista ajattelua ja työvoimapoliittinen virhearvio.

T. O. N.

Käyttäjän Laali kuva
Raili Sergejeff

Asiallisesti kirjoitettu.

Tuosta verbaalisesta hirteen vedosta olen samaa mieltä. Asiallista palautetta asialliseen tekstiin ei saa useinkaan.

Moni on täällä purkamassa aggressioitaan todella sivistymättömällä tavalla, ja siksi moni asiallinen ei halua antaa kommenttiaan.

Tällainen aihe saa helposti aggressiot kukkaansa.

Suurin osa näistä on miehiä, eivät he voi ymmärtää asioita naisen kannalta.

Mikä haloo siitä syntyisikään jos vastaavassa asiassa mies olisi hyväksikäytettynä.

Joskus niitä juttuja pulpahtaakin pintaan, kun mies on joutunut alistettuun asemaan naisen sijasta. Kyllä siitä revitään otsikoita, asioista joita tapahtuu naisille koko ajan eikä revitellä otsikoissa.

Käyttäjän JuhoRimpelinen kuva
Juho Rimpeläinen

Olen kuullut että joillekin taksikuskeille humaltuneet naiset olisivat tarjonneet rahaa seksistä. Kamalaa hyväksikäyttöä eikö?

Matti Jalagin Vastaus kommenttiin #285

Tuo on taivaan tosi.

Leviltä tiedän yhden tapauksen, jossa asiakas kiskoi hameen korviinsa ja näytti valuuttaa, mutta kuski kysyi "ei sulla pienempää olis?".

Asiakas kääntyi, johon kuski totesi tylysti "Met emmä ota ruottin rahhaa ollenkhan".

En tiedä miten sitten kävi ja millä maksoi.

Arvo Koiso

Tätä juuri tarkoitin edellä, eli asianhan voi myös ajatella niin, että kollektiivisesti ihmiset alistuvat halujensa valtaan. Tällöin seksityöntekijä onkin hyväksikäyttäjä.

On muuten jotenkin kummallista, että mm. tämän nyky-Suomen, työvoiman vuokraukseen yhä enemmän perustuvan hyväksikäytön kiemuroihin puututaan niinkin vähän kuin puututaan. Jatkuvasti poljetaan ihmisten perusoikeuksia, ja ollaan menossa suorastaan orjatyömalliin, jossa työntekijällä on aina vain huonompi asema, ellei tämä suostu suurta rahaa, ja sijoittajien osinkojen pyhyyttä palvovan kommarikapitalistisen järjestelmän pelinappulaksi ehdoitta.

Tällainen asia, kuin pyllyn myyminen, koetaan kuitenkin niin suuresti yhteiskuntaa rapauttavaksi asiaksi, että itse oikeusministerin toimesta nostetaan tästä kauhea haloo. En tarkoita sitä, etteikö MYÖS seksialalla tapahdu törkeääkin hyväksikäyttöä, mutta nykymaailmassa ihminen on jo täysin esineellistetty pelkäksi tuotto-odotusten lypsylehmäksi vailla kasvoja tai henkilöllisyyttä.

Ompahan taas "helppo" asia josta väitellä, taivastella ja huutaa moraalin perään, tämä ammateista ikuisin.

Käyttäjän LeenaLhdesmki kuva
Leena Lähdesmäki Vastaus kommenttiin #293

Eipä siis ihme, että vallitsevassa orjatyökulttuurissa ruumiin kaupallistaminen seksin myyntiin on vain seuraava askel.

Ettekö huomaa mihin ollaan menossa, pienin askelin.....?

Johan Lom Vastaus kommenttiin #300

Pienin askelin ollaan menossa tiukkapipoisempaan suuntaan. Lakiahan on vain kiristetty toistaiseksi eikä väljennetty. Nyt sitä halutaan kiristää lisää.

Jos pienin askelin mentäisiin toiseen suuntaan, niin Suomi lähenisi sellaisia maita kuin Saksa, Tanska, Viro, Hollanti, j.n.e.

En pidä niitä Suomea pahempina esimerkkeinä orjatyökulttuurista.

Arvo Koiso Vastaus kommenttiin #300

No jos haluaa pitää peffan myymistä lähtökohtaisesti likaisena, ja moraalittomana asiana, niin sitten kai niin. Itse en näe sitä asiaa niin. Näen tämän vain yhtenä sumuverhona, jolla voidaan jeesustella olevansa muka ns. moraalisesti korkeampi olento, vaikka todellisuudessa ympärillä tapahtuu paljon pahempaakin. Ja sitä ei mieluusti tietenkään lähdetä sohimaan, on paljon helpompi todeta perseen kauppaamisen olevan väärin, varsinkin kun historialliset, pseudotieteelliset opit näin väittävät.

Tapio Neva Vastaus kommenttiin #300

Ihmiset eivät ymmöärrä, että sosialidemokratia muuttuu sosialibyrokraattisen vaiheen jälkeen sosialikansallissosialismiksi, jota toimeenpannaan demokraattien päiden yli EU:sta.

Kaikkein keskeisintä on Euroopan sosialistipuolueen hallinta, koska sosialidemokraatit ovat ainoita jotka ymmärtävät yhteiskunnan koneistojen toiminnan.

T. O. N.

Käyttäjän JuhoRimpelinen kuva
Juho Rimpeläinen

Ymmärräthän että jos puututaan seksikauppaan puututaan naisen oikeuteen päättää omasta kehostaan? Suomessa on monia aivan vapaaehtoisesti seksiä kauppaavia naisia jotka tekevät työtä koska se on helppoa ja mukavaa, ja rahakasta. Kuvittele mitä tapahtuisi jos kiellettäisiin siivojan ammatti koska se on likaista ja törkyistä ja joku lapsi saattaisi haluta siivoojaksi? Se että jokin asia on sinun mielestäsi väärin ei tarkoita että se olisi kaikkien mielestä väärin, eikä todellakaan sitä että asia pitäisi kieltää koska se häiritsee juuri sinua.

Oletko koskaan pohtinut yhden illan suhteiden vaaroja, miksei niitä jo kielletä? Ai niin, puututtaisiin ihmisoikeuksiin. Seksikaupalla tämä homma sentään hoidetaan siististi: jokaisella naisella on sääntönsä joita tulee totella jos haluaa seksiä ostaa, naiset eivät yleensä ota vastaan päihtyneitä miehiä eivätkä naiset itse ole päihtyneitä. Mielestäni tämä kuuloostaa paljon paremmalta kuin kahden humaltuneen ihmisen sähellykset.

Seksin osto on jo normalisoitunut, se on ollut normaalia jo pitkän pitkän aikaa. Ei tämä ole kuitenkaan muuttanut yhteiskuntaamme yhtään suuntaan jossa ihmiset eivät haluaisi normaalia kanssakäymistä toisten kanssa, miksi? Koska seksi ei ole ainoa asia jota parisuhteesta halutaan, luulisi jokaisen ihmisen sen tajuavan.

"Jos vaikka ihan työvoimapoliittinen näkökulma tähän, Seksin oston laillistaminen tekisi siitä työn muiden joukossa"

Ymmärräthän että seksin osto on laillista, ollut jo pitkään. Se mikä on laitonta on parittaminen. Tämän takia seksiä rahasta toisille tarjoavat ovat yksityisyrittäjiä, eikä kuvailemasi tilanne päde.
Yhteiskunta ei ole kehittynyt kuvailemaasi suuntaan, outoa eikö totta?

Eikö mielestäsi olisi parempi jos seksikauppaa kontrolloitaisiin jotenkin, eikä siitä tehtäisi laitonta, jolloin rikollisuus ja ihmiskauppa lisääntyisivät? Jos ei vapaaehtoisesti niin pakolla; raiskaukset voisivat lisääntyä. Nämä ovat mielestäni pohdittavia asioita. Mielestäni paras keino taata naisten oikeus omaan kehoonsa on järjestää valvontaa Hollannin malliin.

Tapio Neva

Moniko haluaaa apulaisulosottomieheksi? Yksi apulaisulosottomies päätti päivänsä Valmetin Petra -metsästyskiväärillä, kun laman aikana työ alkoi olla henkisesti raskasta.

T. O. N.

Käyttäjän LeenaLhdesmki kuva
Leena Lähdesmäki

nuori mies. mitä juuri kirjoitit, kuvaa hyvin sitä asenneilmapiiriä mistä olen erittäin huolissani. Et tiedä vielä, ja joitain asioita et miehenä tule koskaan tietämäänkään.

Sitä mitä et tiedä, et tiedä.
Yhteiskunta on menossa kuvailemaani suuntaan ellei siihen puututa. Sinä et vain huomaa sitä koska olet jo osa sitä .

Kun asiat muuttuvat riittävän hitaasti kukaan ei huomaa muutosta.

Seksin osto ei ole normalisoitunut muualla kuin sinun ja muutaman marginaalin päässä.

ja siitä historiasta, kannattaa tukia vähän tarkemmin ja laajemmin.Pikkuisen leveemillä linsseillä kuin vain vastustan -kristillisyyttä- laseilla.

Sille en voi mitäänn jos ei ole filosofista, sosiaaliantropologista, kultturihistoriallista, sosiaaliekonomis tai psygologista taustaa käsitellä lukemisiaan kokemiaan ilmiöitä. JOs on pieni maailmankuva niin ei sinne laajempaa käsitystöä syistä ja seurauksista mahdu.

http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2012/11/09/article-...

Tie helvettiin vie sinne askel kerrallaan, se että pystyy astumaan askeleen ei todista että suunta on oikea. ja helvetillä en tarkoita mitään mystistä katolista limboa vaan ihan sitä ihmisten toisilleen luomaa kurjuutta mihin pystymme kun ajattelemme vain itseämme ja välitömien ruumiintoimintojen tyydyttämistä.

Käyttäjän LeenaLhdesmki kuva
Leena Lähdesmäki Vastaus kommenttiin #290

ja ihan kaikkea mitä mieli haljaa ei ihminen saa tehdä, sillä ei ole mitään tekemistä itsemääräämisoikeuden kanssa.

Ilman lakeja olis täysi anarkia.

Jos ihmiset osaisivat ottaa toisensa huomioon, ei lakeja ja rajoituksia tarvittaisi.

mutta ihmiset ovat usein susia toisilleen, siksi isoveljeä tarvitaan.

Arvo Koiso Vastaus kommenttiin #292

Kirjoitat vähän siihen malliin, että täytyy kysyä: Oletko uskossa?

Arvo Koiso Vastaus kommenttiin #314

Sano nyt että olet, niin pääsen hutkimaan leimakirveellä. Kristillisen ajatusmaailman perintö kun on tässä maassa aika yleinen, ja vaikka ei olekaan uskossa, sitä voi olla uskossa siitä huolimatta, mutta ei vaan tiedosta sitä.

Se on vähän kuin sianlihan syöntikielto muslimeilla, maassa, jossa on ympäri vuoden älyttömiä helteitä, sianliha ei ehkä ole suositeltavaa. Kyllä sen varmaan Mooses sun muut tiesivät, että noilla seuduin, siihen aikaan vapaamielinen paneskelu aiheutti tauteja, ja muutakin ikävyyttä heimojen kesken.

Tosin hallitsijat köyri silloinkin mitä, ja ketä huvitti. Hehän olivat etuoikeutettuja, jumalan armosta etc.

Käyttäjän JuhoRimpelinen kuva
Juho Rimpeläinen Vastaus kommenttiin #292

On pakko kommentoida: "Ilman lakeja olis täysi anarkia. " on kuin sanoisit "jos ei ole lakeja niin ei ole lakeja".

Miksi vastustat nimenomaan seksikauppaa etkä irtosuhteita, jotka ovat itseasiassa paljon laajempi "ongelma" kuin mitätön seksikauppa, ja paljon pahempi sellainen myös?

Myös: mitä sellaista on mitä en voisi nuorena miehenä tietää tai ymmärtää? Ymmärräthän että sanomasi on hyvin leimaavaa ja loukkaavaa, samoin kuin se että väität minun vastustavan kristillisyyttä.

Käyttäjän LeenaLhdesmki kuva
Leena Lähdesmäki Vastaus kommenttiin #325

kun et lukamaasi ymmärrä niin en ala kiertämään kehää kanssasi tämän enempää.

Merja Heikka

Eihän normaali-ihminen kehtaa kommentoida tällaista ketjua, kertoen ettei kannata prostitutiota. Hänethän leimataan uskonkiihkoilijaksi, rumaksi ruppanaksi, ja ennen kaikkea seksuaalikielteiseksi ihmiseksi näiden...no, en nyt viitsi enkä kehtaa tätä joukkoa analysoida.

Käyttäjän Laali kuva
Raili Sergejeff

Mark Twain sanoo osuvasti:

"Don't argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience."

Eli suurin piirtein näin:

"älä väittele typeryksien kanssa, he vain vetävät sinut alas omalle tasolleen ja sitten voittavat sinut kokemuksella"

Käyttäjän LeenaLhdesmki kuva
Leena Lähdesmäki Vastaus kommenttiin #307

tai: Älä opeta sikaa laulamaan, tuhlaat vain aikaasi ja suututat sian.

Mutta pakkohan tänne on kirjoittaa muitakin mielipiteitä, vaikka sitten niille jotka ihan vain anonyymisti lukevat ja luovat mielipiteitään. Joku voi joutua epätoivon valtaan jos ei ihmisen ruumiin ja seksuaalisuuden pyhyyttä kukaan puolusta.

Arvo Koiso

Ihmekö tuo, kun usein taustalta löytyy se uskonnollisuus. Kristillisyyshän on Suomessa varsin yleistä, ja sen luoma "arvopohja."

Kuka tahansa tapakristitty on minulle enemmän tai vähemmän hihhuli. Sanon tuota uskoa pseudotieteeksi, koska sitä nimenomaan on. Mitään tieteellistä todistetta siitä, että prostituutio johtaisi yleiseen kaaokseen, ja raamatun kuvailemaan jumalan vihaan, ei ole olemassa. Kristillisyyshän ei salli homouttakaan. Homot ovatkin varmaan sitä heikkoa ainesta, joka pitäisi laittaa kaappiin, tai hullujenhuoneelle, kuten muutkin poikkeavina syntyneet.

Tapio Neva

Ratkaiset asiaa väärästä päästä. Jos asetat kuluttajaseksistit, ne, jotka eivät tuota lapsia, vaan itselleen mielihyvää, eri asemaan kuin perheseksistit, jotka väittävät, että heidän lapsistaan ei tulekaan nuorisotyöttömyyttä ja valtionvelkaa, asetat kaksi erilaista elämäntapaa ristiriitaiseen asemaan tasavallassa, koska halvemmaksi tulisi seksitä luopuminen ja valmiiden ihmisten tuominen ulkomailta mm. Pohjois-Afrikasta, jossa ihmisten lisäksi varmaan viljakin on halvempaa.

Eivät bolševikitkaan vihanneet Jumalaa, vaan pappeja. Pappisvallan sai lakkautettua tehokkaammin kieltämällä jumalat.

Eli nyt pitää vain määritellä seksi narkottiseksi aineeksi, joka tuottaa aivoihin kokaiinin kaltaisia aineita.

Sitten pannaan THL rajoittamaan seksiä niin kuin oluen alkoholipitoisuutta tai nikotiinia.

Ongelma ei ole pelkästään väärä seksismi, vaan liika seksismi. Seksismin tasoa pitää tarkkailla kuin tulvavettä tai absoluuttisen alkoholin kulutusta väestön keskuudessa.

Minusta kummatkin seksistit, prostituutiota haluavat kuluttajaseksistit ja muka Jumalan nimeen kansakuntaa pirttiviljelevät perheseksistit saisivat edes hieman rajoittaa himojaan ja tyytyä esimerkiksi yhden lapsen järjestelmään.

Maa on vilpillinen laulu ja uskovaiset rikkovat kaikkein eniten epäuskovaisten kanssa kahdeksatta käskyä vastaan. He eivät pelkästään anna väärää todistusta lähimmäisistään, vaan jopa asioista.

Ennustamattomimpia uskovaisia ovat epäuskovaiset, koska heillä ei ole kirkkoa eikä liturgiaa, joten he voivat yllättäin epäuskoa miten tahansa.

T. O. N.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Kaupallisessa seksissä yleinen ilmiö on, että kaksi toisilleen tuntematonta ihmistä tekee keskenään diilin.

Ostaja, sekä myyjä.

Tuossa ei ole mitään ongelmaa, jos molemmat ovat ns. täysipäisiä, normaaleja ihmisiä.

Kun asia taas on noussut valokeiloihin, lienee syynä, että liian usein nuo toisilleen tuntemattomat eivät molemmat edusta normaalia täysipäisyyttä.

Useimmiten tuollaisissa tapauksissa ollee niin, että ostaja sortaa, sekä suojellaan,- ja myyjää sorretaan.

Aina meillä on perverssit seuranamme.

Johan Lom

"Kun asia taas on noussut valokeiloihin, lienee syynä, että liian usein nuo toisilleen tuntemattomat eivät molemmat edusta normaalia täysipäisyyttä."

Ei se siksi ole noussut valokeiloihin. Suomesta ei juurikaan ole ihmiskauppaa varsinaisesti löytynyt, ihan pari tapausta monen vuoden aikana. Asia on nousssut valokeiloihin vain siksi, että oikeusministerimme muiden arvokonservatiivinaisministerien kanssa on saanut päähänsä ehdottaa ruotsalaisfeminististä lakia meillekin. Perusteluna pidetään sitä, että "ihmiskauppa saattaisi rantautua pian Suomeenkin".

Olen lisäksi vakuuttunut siitä, että ostaja tulee näissä bisneksissä useammin huijatuksi ja sorretuksi kuin myyjä. Ihan siitä riippumatta onko myyjällä suojelijaa vai ei.

Arvo Koiso

Ruotsalaista yhteiskuntaa nyt ei muutenkaan tarvitse kopioida joka ikisessä asiassa. Siellä on perintenä lakaista ikäviä asioita maton alle. Swedut osaa kyllä laittaa "perseen esiin," ja myyvätkin sitä varsin avoimesti, mutta mukamas vain mielikuvatasolla.

Missä lie heidän Kunkkunsakin moloaan uittanut. Aikanaan eukot laittoivat tissit esiin protestina, ja oltiin muka niin vapaamielistä että. Nykyään sekin on varmaan naisen esineellistämistä, vaikka itse ne niitä tissejään lähtivät esittelemään.

Mutta niinhän sitä kai raamatussakin sanottiin : "levoton ja yksinkertainen?"

Tapio Neva

"Aina meillä on perverssit seuranamme."

Niin on! Ja postmodernismi tuottaa kosolti lisää halutessaan kustantaa ja tuottaa lisää kohderyhmälle sopivia elämyksiä rahasta ja valtio arvonlisäverosta. Suomessa pitäisi olla pervopoliittinen ohjelma niin kuin on liikenteen turvallisuuspoliittinen tavoite, jolla määriteltäisiin kokonaisperverssi kulttuuriratkaisu. Jos yksiä perversioita lisättäisiin yksilönvapauden nimissä, pitäisi toisia vastaavasti vähentää.

Koska pervoelämykset ovat kasvuala niin kuin huostaanototkin niitä on vaikea vastustaa, koska konsumeristit ajavat demokraattien ylitse mainostelevisioiden ja lehtien vaunuilla.

T. O. N.

Arvo Koiso

Pervoiluun tulee soveltaa Laizzez-fairea, mutta toki siihen kuuluu myös vastuu. Pseudotieteisiin perustuva vastuunkanto on aivan yhtä viisasta, kuin tilata ydinvoimala patonkimaasta. Usko on kova ja maittavaa on rapuillalliset etanain kera, mutta eivätpä meinaa ymmärtää että höyrykone pelastaa, kun muista rattaista lentelee pultit ja pyörät pitkin tietä.

En voi sanoinkuvata, kuinka paljon inhoan ideologioita, ne johtaa aina ojasta allikkoon.

Tapio Neva Vastaus kommenttiin #332

Myös skeptistinen realismi on ideologia. Itse olen alkanut suhtautua skeptisesti myös skeptismiin, koska käsitykseni mukaan se on myös nihilismi esiaste. Siksi en oikein ymmärrä Skepsis ry:n aivan kaikkia riekkumisia välttämättömyyksinä.

T. O. N.

Juuso Meriläinen

Vastaavat argumentit voisi heittää yhtä hyvin myös ruualle. Etkö kykene tuulastamaan ahventa illallispöytään tai kaatamaan karhua paljain käsin? Älä siis syö, ihmislapsi. Luonto on osoittanut sinun olevan heikko, eikä sinun kuulukaan saada ruokaa mistään marketin hyllyltä.

Ei luonto tosiasiassa kysele, mistä syystä kukin petipuuhiin pääsee. Darwinin silmissä on aivan samantekevää, aukenevatko sääret lompakkoa vilauttamalla vai ihkunsöppänällä hymyllä ja kokkaustaidoilla.

Tapio Neva

Lihansyönti vähenisi huomattavasti, jos jokainen joutuisi itse tappamaan esimerkiksi sianlihansa, mukavan porsaan, jota lapsetkin ovat rapsutelleet.

http://www.youtube.com/watch?v=KnE4Jmv8Fto

Amerikkalaislapset ovat kauhuissaan, kun Suomessa syödään Petteri Punakuonoja.

NATO:nkin kannatus vähenisi punavihreissä piireissä, jos kannattajat itse joutusivat tappamaan muslimeja läjittäin tai hääseurueittain hyvinvoinniksi ja turvallisuudeksi.

Tämä moraalin ulkoistaminen tekee moraalittomuuden helpoksi.

T. O. N.

Tapio Neva

"Darwinin silmissä on aivan samantekevää, aukenevatko sääret lompakkoa vilauttamalla vai ihkunsöppänällä hymyllä ja kokkaustaidoilla."

Tämä ei darwinismin kannalta ole ollenkaan sama, koska darwinismi ei ottanut huomioon valtaisaa pääomanmuodostusta eikä sitä, että periaatteessa evoluution kannalta melko vähämerkitykset ainekset voivat olla sosiaalisessä järjestelmässä korkealla mm. perintöoikeuden vuoksi.

Minusta kannattaisi hieman syvällisemmin miettiä sitä, miten keinot määrittävät myös sen, kuka onnistuu.

No ainakin pääministeriys on varmaa valuuttaa ainakin lehdistöstä päätellen.

T. O. N.

Käyttäjän AkiK kuva
Aki Kivirinta

Täytyy vielä sanoa että eihän tästä kirjoituksesta ole mitään iloa. Mitä sitten jos se on iljettävää ja moraalitonta? Millä tavalla se haittaa ketään jos tämä henkilö vaikka oksentaisi jatkuvasti ajatellessaan sitä hirvittävää syntiä ja kauhistusta kun nainen saa rahaa seksistä.

En minäkään pidä haukimurekkeesta, itseasiassa alkaa etoa jo kun ajattelenkin sitä, mutta jos joku siitä nauttii niin nauttikoon. Tämä teksti on yhtä tarpeellinen kuin ruokakriitikon kitinä pakastepizzoista.

Markku Ollikainen

Alpi Ripatilta hyvä ja rohkea, tarpeellinen kirjoitus ihan oikeasta asiasta. Seksistä on tehty yksi niitä muka asioita, joita virittämättä elämänilo häviäisi jonnekin. Tällainen yhden elämänalueen ylikorostaminen suhteessa elämän suurempaan kokonaisuuteen on suurta modernin maailman mielihyväharhaa.

Joku puhuu haluista, joita on kuulema tarve tyydyttää. Siksi pitäisi olla myös seksipalveluja. Jo tämä ongelmanasettelu itsessään on harhaanjohtava, väärä. Todellinen ongelma on jossakin aivan muualla.

Ihminen, joka toimii viettien ja vaistojen tasolla, ei ole vielä kasvanut ihmisenä, aikuinen, vaikka fyysistä ikää voisi ollakin aikuisen verran. Aikuinen ihminen saattaa kokea erilaisia tuntemuksia, mutta hän harkitsee ratkaisuja kyseiseen asiaan, miettii tarvetta ja tapaa tehdä asioita. Aikuinen ihminen rakentaa vakaata parisuhdetta, eikä ole kuin kaikkia mandollisia kumppaneita kihhkeästi etsiskelevä keväinen kissa tai koira.
On hyvä ymmärtää, että haluja on hiirelläkin, mutta harkinta ja pitkällä aikavälillä hyvien ratkaisujen tekeminen ja niissä pysyminen on merkki aikuisuudesta - myös ihmissuhteissa.

Fiilisten maksimointi on mottoni -ihmisillä on varmaan kaikenlaisia haluja aivan samoin kuin namua haluavalla lapsella kaupan kassalla.
On hyvä, että lainsäädäntö tulee avuksi tukemaan kaikkien kansalaisten pitemmän aikavälin elämää auttamalla itsessään arvostelukyvyttömiä pysymään pitemälläkin aikavälillä terveen elämän puitteissa - tai ainakin tekemään huonoja tuloksia synnyttävää toimintaa vaikeammaksi.

Arvo Koiso

Valtion ei missään tapauksessa eikä ikinä, tule omia ihmisten henkilökohtaisia sukukalleuksia minkään ideologisen päämäärän saavuttamiseen.

Kuvottava ajatus, että kukaan katsoo olevansa oikeutettu sohlaamaan jonkun toisen vehkeitä millään tasolla. Järkyttävimpänä pidän edeleen sitä, että mm. oikeusministerimme mielestä ympärileikkaus on ihan OK. Millaisessa barbaarien ja keskiajalle jämähtäneiden luiskaotsien maassa täällä oikein eletään?

Aina ollaan tunkemassa kouraa vehkeille! Todella sairasta sakkia, taas meinaa kaariyrjö lentää, hyi saatana oikeesti.

Markku Ollikainen

Valtio on olemassa kaikkien kansalaisten hyvinvoinnin takia. Valtio on oikeastaan yhteistyösopimus, jolla keskinäiset suhteemme, oikeudet ja velvollisuudet määritellään. Kuten kaikissa yhteistyökuvioissa, myös valtiolla on oikeus ja velvollisuus määritellä ja pitää yllä kaikille hyvää ja turvallista elämää.

Yksityiselämä lienee asia, jota jokainen voi elää sananmukaisesti yksityisesti, mutta julkiset asiat kuten nyt puheena oleva prostituutio kuuluvat valtion määrittelemän elämän piiriin. Onneksi valtio on olemassa ja vielä jotenkin ryhdikäs, joten barbaarien seksielämää haluavat luiskaotsatkin joutuvat tyytymään kohtaloonsa.

Kun oksentaa ulos kaikki nyt sisällä möyrivät, elämänlaatu paranee.

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula

322 kommenttia eikä yksikään niistä aloittajalta itseltään.

Hän ei keskustele, hän julistaa.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Ja pääsi karuselliin. Johan näihin Puheenvuoron toimituksen valintoihin olisi pitänyt tottua, mutta aina ne vaan jaksavat yllättää. Sen verran selkärankaa toimituksella kuitenkin saisi olla, että peruisivat Huuskon ilmoituksen siitä, että yksi karuselliin nostamisen kriteereistä on, että blogisti itse osallistuu keskusteluun.

Merja Heikka

Uskovat ihmiset eivät halua kinastella muiden ihmisten kanssa. Siksi meikäläisen on tehtävä likainen työ.:D

Siis tähän blogistin kommentoimattomuuteen viitaten. Hänhän sanoi asiansa kirjoituksessaan.

Käyttäjän tonyvuori kuva
Tony Vuori

Onpas kerännyt kommentteja tämä puheenvuoro. En pysty niitä yhdeltä istumalta lukemaan, mutta päätekstiin kommentoisin jotain. Kirjoittaja on oikeassa siinä, että seksuaalisuuden toteuttaminen ei ole sellainen subjektiivinen oikeus, jota tarvitsisi tukea. Sitä jokainen toteuttaa juuri niin kekseliäästi kuin kykenee. Pidän siitä, että on mahdollisuus ostaa palveluja, joiden avulla voin toteuttaa seksuaalisuuttani. Näen huonona, että lailla rajoitettaisiin tätä. Jos halutaan lisätä hyvinvointia, ei pitäisi tehdä lakeja, jotka johtavat pahoinvointiin.

Käyttäjän tomminummelin kuva
Tommi Nummelin

"Jos seksitarpeita ei pysty tyydyttämään normaalissa kanssakäymisessä vastakkaisen sukupuolen kanssa, niin silloin luonto on tehnyt valinnan, että kyseisen yksilön tulee tulla toimeen ilman seksiä."

Vastustanet silmälaseja yhtä intohimoisesti kuin seksin myymistä? Luonto on tehnyt valinnan, että kyseisen yksilön tulee tulla toimeen näkemättä nenäänsä pidemmälle.

Käyttäjän LeenaLhdesmki kuva
Leena Lähdesmäki

saadakseen silmälasit kenekään ei tarvitse myydä vaginaansa.

Johan Lom

Saattaa olla, että se joillekin on välttämätöntä silmälasit ostaakseen.

Käyttäjän tomminummelin kuva
Tommi Nummelin Vastaus kommenttiin #363

Sori, Leena päätti jo ettei köyhät olkoot ilman laseja.

Käyttäjän LeenaLhdesmki kuva
Leena Lähdesmäki Vastaus kommenttiin #366

ja tommi ei näe siinä mitään arveluttavaa että on 'hyvä vaihtoehto' myydä itseään saadakseen lasit.

Lasien hankkimiseen on varmaan vielä muitakin vaihtoehtoja.

Mutta ei ole köyhällä kauaa jos seksityöstä tulee työ muiden rinnalla.

Tosin on ihmisiä jotka ennemmin kuolevat nälkään kuin myyvät sielunsa.

Käyttäjän LeenaLhdesmki kuva
Leena Lähdesmäki Vastaus kommenttiin #363

juuri niin. Sen ei pitäisi olla. Pakko. Edes vaihtoehto. Yhdellekään.

Tunnustit juuri että seksityöläinen tekee sitä kun ei ole muita vaihtoehtoja. ja joku on aina ojossa valmiina käyttämään toisen ahdinkoa hyväkseen.

e kuka se palvelun ostaa on osallisena ihmisen alistamiseen , vallankäyttöön ja suhteessa taloudellisesti heikommassa asemassa olevan ahdingon hyväksikäyttöö omiin itsekkäisiin tarpeisiin.

Käyttäjän tomminummelin kuva
Tommi Nummelin Vastaus kommenttiin #368

Ymmärtääkseni muutkin käyvät töissä nimenomaan saadakseen rahaa. Prostituutio ei ole siinä mielessä poikkeus mihinkään sääntöön.

Johan Lom Vastaus kommenttiin #368

Miksi se ei saisi olla edes vaihtoehto? Miksi et kannata vapautta?

Ja jos sillä saa itselleen silmälasit, niin onko asiakas pahantekijä? Samahan se on jos myyt vaikka kukkia torilla saadaksesi itsellesi silmälasit. Siinäkin tapauksessa härski asiakas hyödyntää sinua törkeästi, kun olet hänen vuokseen joutunut nousemaan aamuvarhaisella ja rahtaamaan tuotteesi torille, jossa vilusta värjöttäen kaupittelet tavaroitasi.

Tapio Neva

Seksistit siis edelleen jankkaavat oikeata ja väärästä eivätkä ala tehdä yhtään mitään seksin vähentämiseksi tupakan tai viinan tapaan.

T. O. N.

Johan Lom

Huomasin juuri, että ketjun alkupäässä ollut ylivoimaisesti eniten suosituspointseja saanut kommenttini on poistettu salaperäisesti. Sensuurillako blogisti keskustelua ohjaa?

Käyttäjän Jouni kuva
Jouni Tuomela

ketjusta on poistettu asiallisia kommentteja, miksiköhän.

Hauskaa on ollut lukea kiiihko-seksinosto-vastustajia.

Johan Lom

Ketjusta on todellakin poistettu suosituimpia kommentteja ja ketjua on haluttu manipuloida näyttämään positiivisemmalta blogistin sanomaa kohtaan kuin kommentoijien ylivoimainen enemmistö on mieltä.

Tällainen moraalittomuus ei ole mitenkään linjassa kristinuskon perusarvojen kanssa ja joku voisi niin muodoin pitää blogistia sen periaatteiden vastaisena epärehellisenä luikurina.

Juha Korhonen

Miksi tämä ei tunnu mitenkään yllättävältä? Kaksinaamaisuus kun on uskovaisuuden tärkein peruspilari.

Tapio Neva Vastaus kommenttiin #429

Tässä onkin se aatteellisuuden ja uskonnollisuuden sekä kansantaloustieteen ongelma suhteessa tosiasioihin. Kahdeksas käsky.

Arvo Koiso

Sen vaan sanon että eihän tässä kädellekään kerkiä, kun on niin seksikäs keskustelu.

Ari Nurminen

"Seksin ostaminen on törkyistä ja ällöttävää"

Myynti ei ole törkyistä ja ällöttävää ? Ei ole pakko myydä...siis parempi kieltä myynti...
Kuka on pakkottanut naiset myymään ? Naiset itse valitse, se ei ole miesten vika...

Ari Nurminen

Parempi kieltä myynti, jos ei ole tarjonta, "ongelma" on poissa

Ari Nurminen

Oikein tyhmä kieltä seksiostoksia...saa myydä mut ei ostaa...sehän on sama kuin että kauppa saa myydä heroinia, mut kukaan ei saa ostaa...

Ari Nurminen

Minun mielestä seksin myyntti on törkyistä ja ällöttävää...

Ari Nurminen

Jos myy huumeita, myyjä on rikollinen..jos myy seksiä, mies (ostaja) on rikollinen...ihmellinen logiikka

Arvo Koiso

Mm. Italiassa bordellit kiellettiin joskus viime vuosituhannen puolella. Tottakai paavillinen "arvovalta" oli jälleen pelissä. Eipä sitten kielto toiminut, ja nykyään huorabisnes elää ja voi pahoin, ollen täysin mafian hallussa. Eli kyllä todella kannatti lähteä moiselle linjalle. Kyllä varmaan vaikka Nigeriasta uitetut eukot kiittelee. Diggailevat varmaan ihan ylipaljon.

Että kiitos vaan teille, kaikki hemmetin jeesustelijat ja etenkin katolisen aatteellisuuden siveyden sipulit. Toimintanne on jo pikään aiheuttanut yleistä mielipahaa ja menetettyjä ihmiskohtaloita. Kiitos tosi paljon. Tuntuu varmaan loistavalta olla niin hyvä ihminen. Hyi hitto että oksettaa taas.

Tapio Neva

Minusta on hyvä, että Italiaankin on tullut joku EMU-kuri.

Ari Peltonen

Monen mielestä on törkyistä ja ällöttävää kun kaksi karvaista miestä suutelee toisiaan. Onneksi enemmistön mielestä vapaaehtoisten aikuisten yksityiselämään ei saa puuttua ilman lupaa.

Tapio Neva

Pakkoko yksityisasioita on kadulla levitellä?

Käyttäjän AlpiRipatti kuva
Alpi Ripatti

Kannatan seksin oston kriminalisointia, koska se on vallankäyttöä ja yleensä taloudellisesti heikommassa asemassa olevan ihmisen, yleensä naisen hyväksikäyttöä. Kyse on naisten asemasta ja siitä, millaisena yhteiskunta ihmisen näkee. Jokaisella ihmisellä tulee olla jakamaton oikeus omaan kehoonsa sukupuolisesta suuntautumisesta riippumatta. Ihmisten itsemääräämisoikeutta omaan kehoonsa on kunnioitettava. Mielestäni ihmiskeho on kuitenkin niin ainutkertainen ja arvokas, ettei se voi, eikä saa olla kauppatavaraa.
Seksuaalisuus on osa ihmistä kaikissa elämänkaaren vaiheissa, niin terveillä kuin sairailla. Seksuaalisuus on elämän hienoimpia asioita, se on elämän eliksiiriä. Kuitenkin, jos ihmisten välisestä kanssakäymisestä tulee tunteetonta mekaanista tarpeiden tyydyttämistä maksua vastaan, se ei ole minusta moraalisesti sopivaa, vaikka kaksi osapuolta tekisi niin vapaaehtoisesti.
Tärkeä näkökulma on myös vammaisten seksuaalisuus, jota haluan kunnioittaa. Vammasta huolimatta ihmisellä on seksuaaliset tarpeet, joiden toteuttamiseen heillä on yhdenvertainen oikeus. Vammaiselle ja yksinäiselle ihmiselle tulisi kuitenkin löytää vaihtoehtoja seksipalvelujen ostamisen sijasta toteuttaa seksuaalisuutta.
Kannatan moniarvoista, suvaitsevaista ja rasismista vapaata yhteiskuntaa, jossa erilaisuus nähdään mahdollisuutena. Mielestäni jokaisen tulee saada toteuttaa seksuaalisuutta oman sukupuolisen suuntautuneisuuden mukaan, kunhan se tapahtuu kahden ihmisen vapaasta tahdosta, ilman maksua.
Jos ihmisellä on yhteiskunnallisesti tärkeään asiaan selkeä ja perusteltu mielipide, miksi uskonnosta tehdään ongelma? Miksi etsitään etsimällä syytä itselle ei-mieluiseen mielipiteeseen?

Juha Korhonen

Jonkin asian kriminalisoiminen se vasta onkin vallankäyttöä:
"Ähä kutti, mepäs voidaankin tehdä ihaaaan mitä vain! Kun minä vihellän, sinä kysyt että kuinka korkealle."

Koko asian perusteleminen moraalisin perustein on vain suuren luokan tekopyhyyttä.

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Tämä on jotenkin mielenkiintoista, että mies jolla on asiat niin hyvin, että on päässyt naimisiin ja siten saamaan seksiä, sanoo heikompiosaisille miehille, että eivät saa harrastaa seksiä lainkaan, jos eivät pysty samaan yhtä naista kokonaan itselleen. Melko ylimielistä, sanoisin. Olisikohan tässä jonkinlaista schubaklaista seksuaaliekonomiaa, jossa seksuaalisesti heikomman aineksen tulee tyytyä osaansa ja kuolla pois.

"niin silloin luonto on tehnyt valinnan, että kyseisen yksilön tulee tulla toimeen ilman seksiä. Se on luonnon laki ja hyväksyttävä tosiasia."

Puuttumatta nyt tuossa ammottavaan naturalistiseen virhepäätelmään, naisilla on luonnostaan tapana myydä seksiä miesten tarjoamia resursseja vastaan. Tämä on yksi seksuaalisuuden vaihtoekonomian tutkimuksen selkeimpiä ilmiöitä ja sille on varsin paljon empiiristä tukea. Se, että vaihtoa tapahtuu tapahtuu myös lyhytaikaisissa suhteissa, jopa suoraan sovittuna maksuna, on osa tätä "luonnonlakia".

Naiset eivät pidä miesten huorissa käymisestä monestakaan syystä - se muun muassa vähentää miesten heille tarjoamia resursseja ja samalla vähentää heidän seksuaalista arvoaan. Jotkut miehet eivät sitten käykään, sikäli kun haluavat korottaa arvoaan naisten silmissä pyrkimyksenä suhteiden saaminen tai ylläpitäminen. (Suurin piirtein näin taitaa olla omalla kohdallani.)

Se, että tuomitaan muiden miesten tekemiset, jotta saataisiin naisten tukea olemalla heidän puolellaan, menee kuitenkin jo tekopyhäksi moralisoinniksi. Moralisointi ei tietenkään ole itseltä pois, joten sikäli se on ymmärrettävää. Eipä ole kuitenkaan mitenkään tavatonta, että nämä moralisoijat omissa teoissaan toimivat juuri siten kuin kukaan ei voisi uskoa...

Käyttäjän LeenaLhdesmki kuva
Leena Lähdesmäki

Rakkaudesta, hyvästä tahdosta, lämmöstä ja oikeudesta osallistua luomaan turvallinen yhteiskunta jossa on vapaus kasvattaa lapsia yhteiskuntaan, jossa ei joka kulmalla joudu perustelemaan oikeuttaan tavoitella rakkautta ja kunnioitusta, itsessään ja toisia kohtaan, Ei näissä kyynisissä, kovissa kommenteissa puhuta sanallakaan.
Täällä puhutaan siitä kuinka jonkun toisen seksualinen tyydytys on niin paljon tärkeämpi kuin sen toisen muut perustarpeet, että sitä (seksuaalista halua)tyydyttäessä täytyy unohtaa sen toisen oikeudet.

Jokainen 'saamatonta' miestä puolustava kirjoitus lähtee siitä että naiset ovat loppujenlopuksi perusolemukseltaan kovia vallanhaluisia, rahanhimoisia manipulaattoreita joilla ei killu silmissä kuin se miten paljon saa itselleen takaisin euroina seksin vaihtotaloudessa.

Tästä lähtökohdasta on hyvin vaikea yrittää tuoda muuta näkökulmaa mutta yritän edelleen. Puhun täältä ruohonjuuritason näkökulmastani, naisena, äitinä,yhteiskunnan heikompana jäsenenä, joka taistelee terveytensä jaksamisensa ja selviytymisen kanssa joka päivä.

Tässä on ensimmäinen kompastuskivi. Miten saamaton mies on tarpeiltaan tärkeämpi kuin heikommassa asemasssa oleva nainen tarpeineen?
Miten on laita hänen tarpeeseen turvallisuuden, pysyvyyden ja sen suhteen että on rakastettujen ihmisten ympäröivänä vapaa toteutumaan ihmisenä joutumatta myymään itseään?

Miksi kahdesta heikosta toisen heikomman on omalla kustannuksellaan palveltava toisen heikon tarpeita?

Luonnonvalinnasta voidaa puhua tässä yhteydessä, jospa otan vähemmän tunteita herättävän asian kuin seksi, joka jo sanana laukaisee kaikenlaista hämärtävää ihmisten mielissä ja aivokemiassa. kuten vaikka jalka,jos teen siitä vertauksen ja asetan vaikka itseni saajan osaan?

Kuvitelkaa että minulla olisi huonot jalat ja ainoa vaihtoehto kävelykyvyn säilyttämiselle olisi saada uudet elävät jalat. Olisin surkeassa osassa joten 'tietenkin' jonkun toisen täytyisi ruumiillaan koravata luonnon minulle aiheuttama menetys.

Mutta mistä jalat? no , etsittäisiin toinen vielä heikommassa asemassa oleva, ehkä hieman paniikkinen,valmiiksi lyöty, arvostelukyvyltään hieman huteralla pohjalla oleva ihminen joka ei osaisi ajatella asioita ihan loppuun asti ja hänelle tarjottaisiin pientä summaa, ehkä kuukauden vuokraa plus jotain extraa, vaikka leffaliput ja lahjakortteja kauppaan, siitä että hän luovuttaisi ahdingossaan minulle jalkansa, jotta, minä onneton, voisin taas kävellä.Asennne ilmapiiri olisi tietysti sellainen tuomitseva että tämä toinen vielä huonommassa asemassa olisi kollektiivisen mielipiteen vuoksi velvollinen antamaan jalkansa, jos siitä kerran maksetaan.KUn kerran on huonossa asemassa, pitää tehdä mitä täytyy selvitäkseen. Hänhän saa siitä rahaa.

Näin tehtäisiin ja minä saisin kävelykykyni takaisin.

Mutta nyt meillä olisi toinen ilman jalkoja. Hänelle täytyis siis saada myös jostain jalat..?

No, se oli tietysti sen toisen typeryyttä, mitä meni myymään jalkansa, sehän oli oma valinta.

Minulla on hiljalleen kävelykyky menossa. Luonnonvalinta, totta. Pääsen onneksi kuljetuspalvelun avulla välillä kauppaan ja uimaan ja tukivälineitäkin on jonkin verran. Pyörätuoli odottaa tuossa, ja sähkäri tullee joskus ensi vuoden puolella ja hyvin käy, ja pääsen täältä neljän seinän sisältä enemmän itsenäisesti ulos.

Joudun monin tavoin tyytymään osaani, joka on kaikkea muuta kuin reilu, ja korjattavaa on monessa kohdassa, vammaisnegatiivisessa yhteiskunnassamme, mutta huomminkin voisi olla.

Voisin olla tilanteessa jossa ainoa vaihtoehto vuokran maksuun, lapsen kasvattamiseen ja ruokaan, apuvälineisiin ja selviytymiselle olisi prostituutio. Tästä lähtökohdasta tulisi siis vielä käsittää että ei olisi kyse ainostaan minun taloudellisista tarpeistani, vaan että olisi suorastaan minun velvollisuuteni , kun minulla olisi jo valmiiksi vaikeaa, vielä paikata jonkun toisen ihmisen kyvyttömyys luoda itselleen läheisiä ihmissuhteita. Minun, toisen heikon tulisi siis uhrata itseni , toisen heikon tarpeiden täyttämiseksi, samalla kun omani olisivat yhdentekeviä.

Täytyisi vieläpä teeskennellä, rahasta, olevansa jollain tapaa kiinnostunut jostain ventovieraasta ihmisestä joka ei tunne sinua ja jota ei kiinnosta sinussa muuta kuin se miten nopeasti pääsee iholle ja tilanteesta pois. Näkisi sinussa vain oman tarpeensa.

Täytyisi myydä arvokkain omaisuutensa, kyky rakastaa ja kyky antaa ihon luottaa että sinua rakastetaan.
Koska se olisi hinta luonnollisten tunteiden, vaistojen sammuttamisesta ja kehonsa ulkoistamisesta toisten käyttöön menettämättä järkeään. Pitäisi tosiaan kovettua. Ja joitakuta miehiä tämmöisellä kovuudella voikin huijata,miehiä joilla itsellään on omat defenssimekanismisnsa käytössä syyllisyyden vaimentamiseksi, jotta on helpompaa uskoa että ostettu hymy on aito ja kutsu lähelle jotain muuta kuin maksettu. Illuusiolla, niinkuin prostituutiossa tehdään, että tämä tilanne on kaikille ok.

Vaikka kyseessä on selviytymismekanismi. Molempien osapuolien kielto, vähän niinkuin virtahepo olohuoneessa,lapsikin oppii teeskentelemään ettei sitä ole.Silti se on siellä tehden elämästä ahdasta, vieden hapen.

Tietysti oma lukunsa ovat ne läpeensä katkeroituneet vihaiset miehet jotka saavat kiksinsä nimenomaan alistamisesta, siitä että on valtaa johonkuhun toiseen, kun omassa elämässä sitä ei ole.Siinä ei prostituoidun sielua suojele edes teeskennelty hymy ja luulo siitä että on ns.' tilanteen herra'.

Oletteko muuten ikinä miettineet että miksi niin moni seksuaalista väkivaltaa, väkivaltaa ja alistamista kokenut nainen päätyy itseasiassa juuri seksialalle.Tai takaisin väkivaltaisiin suhteisiin? Sehän tuntuu nurinkuriselta?

Kyse on usein traumasta ja yrityksestä voittaa traumansa, pyrkiä olemaan niskan päällä,luulosta saada seksuaalinen voimansa takaisin olemalla seksuaalisesti alisteisessa tilanteessa kerta toisensa jälkeen luullen tällä kertaa olevansa se joka määrää? On kyse yrityksestä saada valtansa, itsemääräämisoikeutensa takaisin. Vaikka itseasiassa onkin fiksoitunut, leimautunut traumaansa, elää sitä yhä uudelleen koettaen nyt korjata sen tunteella että on tilanteen yläpuolella. Koettaa korjata yhtä väärää toisella.Täytyy olla vastaanottavalla puolellakin todella vahvat defennsit että voi sulkea silmänsä kaikelta tältä, ja keskittyä kohteena olevan naisen pelkkään seksuaaliseen välinearvoon.

"Lapsena hyväksikäytön uhriksi joutuneella aikuisella voi olla itsetunto-ongelmia, masennusta ja itsemurha-ajatuksia sekä vaikeuksia sopeutua perhepiiriin ja työyhteisöön.

- Myös seksuaalisessa identiteetissä ja suuntautuneisuudessa ilmenee usein epätietoisuutta. Uhri voi tuntea häpeää ja inhoa omaa kehoaan kohtaan. Hän ei ehkä pysty kiihottumaan tai saamaan orgasmia. Seksi voi myös tuntua vastenmieliseltä tai aiheuttaa kipua.

Seksuaalisen trauman kokeneella voi olla vaikeuksia erottaa seksiä kiintymyksestä. Hänen elämänsä voi herkästi yliseksualisoitua, mikä saattaa näkyä esimerkiksi satunnaisina ja usein vaihtuvina seksisuhteina. Tutkimusten mukaan jopa yli puolet prostituoiduista on joutunut hyväksikäytön uhriksi alle kuusitoistavuotiaina."

linkki lainaukseen;
http://www.avatv.fi/rakkausjaseksi/artikkeli.shtml...

Missä olisi luomassani skenaariossa tällöin minun subjektiivinen oikeuteni koskemattomuuteen, onneen ja läheisiin ihmsisuhteisiin. Koska prostituution myötä saisin sanoa myös heipat omalle parisuhde-elämälle.

Minulle se olisi kuitenkin sama asia kuin henkinen amputaatio. Ennemmin päättäisin päiväni. Nuorempana ja lyhytnäköisempänä olisin voinut ajatella toisin,äkkipikaisemmin, mutta elämä on monin eri esimerkein ja kohtaloiden sivusta seuraamisen, niissä mukana olon tavoin osoittanut,miten pelkkä tarpeiden pakonomainen tyydyttäminen,vihan ja kiukun vaimentaminen seksillä, miten kylmä suhtautuminen seksuaalisuuteen, ja sen irrottaminen kontekstistaan, ihmisyydestä, persoonasta nakertaa molempien osapuolien sielua, rampauttaa vakavasti.Johtaa yhä syvempään vihaan ja syyttelyyn toista sukupuolta kohtaan. Kummaltakin.

Rakkautta ei voi teeskennellä, siksi prostituution käyttö on aina itsepetosta, yksinpuhelua, jonkun toisen itsekunnioutuksen ja itserakkauden kustannuksella. Ja se vie yhä kauemmas keinoista kunnioittaa, se luo ja ylläpitää vihaa ja väheksyntää naisia kohtaan. Yksikään täälläkään prostituutiota puolustava komentti ei huo'u kovin ritarillsia tai suvaitsevia saati suojelevia asenteita naisia, tämän maan äitejä, kohtaan ylipäätään. On 'akkaa' ja 'ämmää' ja ties mitä.

ja vielä moraalista: moraalin turhuudesta tässä asiayhteydessä voivat puhua vain sellaiset henkilöt jotka ovat itse kasvaneet vahvasti moraalisen yhteiskunnan näkymättömien siipien alla,ovat itse moraalisesti turvassa, moraalin kasvattamia ja pitävät koskemattomuuttaan ja vapauttaan itseoikeutena eivätkä siten edes käsitä miten oleellinen asia moraali heidänkin elämässään on.

ja juuri nämä ihmiset usein puhuvat kaksinaismoralismista, sen tuomiten!

Ilman moraalia ja etiikkaa ja niitä jotka jaksavat yrittää ylläpitää näitä ,ei kukaan ,Kukaan ole turvassa.

ja se rakkaus...

Onko täällä kirjoittavien mielestä rakkautta edes olemassa?

vai onko sekin mielestänne pelkkää kylmää vaihdantataloutta?

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Kirjoituksesi on vähän pitkä, mutta vastaan nyt muutamaan kohtaan.

Miesten käynti huorissa, varsinkin silloin kun kyseessä ovat alemman tason miehet jotka eivät kelpaisi naisille maksutta, ei ole pois yksinhuoltajaäitien "rakkaudesta ja kunnioituksesta".

Ja jos huorissa käynti olisikin jollain tapaa korvike parisuhteiden muodostamiselle YH-äitien kanssa (tuskin on), millä perusteella YH-äideillä pitäisi olla keino painostaa miehiä parisuhteisiin itsensä kanssa - miten tällainen painostus eroaisi pakottamisesta prostituutioon?

Mainittakoot, että huorissakävijät eivät ilmeisesti pääosin ole alempitasoisia miehiä jotka eivät saisi seksiä muuten.

- "naiset ovat kovia vallanhaluia rahanhimoisia manipulaattoreita"

Niin, naiset kuten miehetkin ovat vallanhaluisia rahanhimoisia manipulaattoreita, mutta ehkä kaikki tai useimmat eivät ymmärrä sitä itse. Vallanhalun ja rahanhimon kieltäminen luonteenpiirteenä, myös itseltä itsepetoksena, on yksi ihmisen sosiaalisen pelin aspekteista. Tämä on ilmeisesti erityisen tyypillistä naisilla, jotka eivät halua antaa vaikutelmaa rahan perässä juoksijoilta.

- "Miten saamaton mies on tarpeiltaan tärkeämpi kuin heikommassa asemasssa oleva nainen tarpeineen?"

Jos olet nainen ja saanut lapsia ja pysyt hengissä, olet paljon paremmassa asemassa kuin mies, joka ei koskaan saa lapsia, eikä siten toteuta olemassaolonsa tarkoitusta. Nainen kun voi aina lisääntyä jos haluaa, jos ei vaadi parisuhdetta, kaikilla miehillä ei ole mahdollisuutta vastaavaan. Jos et ole huomannut, yksinäisyys vaikuttaa miehiin merkittävästi pahemmin kuin naisiin - miehet tekevät kolme kertaa niin paljon itsemurhia kuin naiset.

- "Miten on laita hänen tarpeeseen [...] että on [...] vapaa totutumaan ihmisenä myymättä itseään? Miksi kahdesta heikosta toisen heikomman on omalla kustannuksellaan palveltava toisen heikon tarpeita? ... Missä olisi luomassani skenaariossa tällöin minun subjektiivinen oikeuteni koskemattomuuteen, onneen ja läheisiin ihmsisuhteisiin. Koska prostituution myötä saisin sanoa myös heipat omalle parisuhde-elämälle."

Tässä kuvailet nyt, että "jos prostituutio sallitaan, joudun myymään itseäni". Prostituutio _on_ tällä hetkellä sallittua, joudutko myymään itseäsi? Joudutko edes esiintymään eroottisena tanssijana?

Prostituution salliminen ei siis tarkoita, että naiset joutuisivat myymään itseään. Sen kieltäminen tarkoittaa, että he eivät edes voi myydä itseään jos sille tulisi tarve ja se sitä haluaisivat. Kysymys prostituutiosta ei siten ole vain miesten ja naisten välinen kiista vaan myös naisten välinen.

Ja kukapa sitä työtä aivan vapaaehtoisesti tekisi, itsekin mieluummin istuisin kotona tekemässä järkevämpiä juttuja kuin "huoraisin" kallista elinaikaani työpaikalla.

...ja se rakkaus...on nähdäkseni pitkäaikaisten parisuhteiden strategian toteutuksen mekanismi, joka edesauttaa seksuaalisen vaihdantatalouden "asiakassuhteen" säilyttämistä. No ainakin niin kauan kuin suhteesta on itselle hyötyä, sen jälkeen se yleensä haihtuu. Rakentamalla irrationaalisen voimakkaita tunnesiteitä luodaan illuusio siitä, että vaihto ei olisi rationaalisen itsekästä, mikä mahdollistaa paremman luottamuksen "asiakassuhteen" kestävyyteen.

Käyttäjän LeenaLhdesmki kuva
Leena Lähdesmäki Vastaus kommenttiin #450

eli siis et usko rakkauteen. Mikä selittääkin sitten tuon kaiken muun yllä kirjoittamasi.

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos Vastaus kommenttiin #453

Enkö? Tarkoittaako se, että pystyn selittämään sateenkaaret valon heijastumisella sadepisaroista, että en usko sateenkaariin?

Juha Korhonen

Alpi, puhu vain omasta puolestasi. Ei minuakaan seksin ostaminen ole kiinnostanut, mutta en ole niin tekopyhä että kuvittelen, että se pitäisi kieltää kaikilta.

Käyttäjän JuhaniNorbck kuva
Juhani Norbäck

Älähän sekoita luonnonvalintaa tähän keskusteluun ilmoitettuasi ensin profiilissasi omaavasi kristillisen arvopohjan. Keitosta tulee huonosti sulava. Aivan yhtä pätevästi näet voidaan nimenomaan luonnonvalintaan vedoten katsoa ns. ihmiskaupan uhriksi joutumisen olevan seurausta heikkoudesta ja siten luonnollista. Ai niin, mutta olihan looginen ajattelu merkityksetöntä uskonasioissa...

Tapio Neva

Alpi on luokanopettajan, konstaapelin ja tuomarin tapaan ammatissa, jossa ollaan voiman oikealla puolella ja oikeassa.

Se, että joku, joka korostaa uskontoa, vetoaa luonnonvalintaan ja Darwiin luonnonlakina, osoittaa, että ei tunne darwinismikeskustelun perusteita 1800-luvulta.

Paljon saa urheilua ja ay-toimintaa vähentää samoin kuin televisionkatselua, että pääsee selville lukemalla siitä, mikä ongelma luonnonvalintaan liittyy uskonnon kannalta.

Uskontohan ei kuulu luonnonvalintaan, vaan se on sosiaalinen konstruktio.

T. O. N.

Johan Lom

Ja mitkä olisivatkaan nostoväen I ja II luokan ikärajat?

Käyttäjän jukkakuhanen kuva
Jukka Kuhanen

En tiedä, kun ei ole kokemusta. Mikä siitä teki sen törkyiseksi ja ällöttäväksi?

Anne Pylkkönen

Alpi Ripatti on tässä ulostulossaan varmaankin täysin vilpittömästi liikkeellä, mutta hän ei pysty hahmottamaan sokeuttaan omille lähtökohdilleen.

Siksi ehdottaisinkin pientä koetta - edes ajatuksellisella tasolla.

Ryhtyisit Alpi koemielessä selibaattiin, vaikkapa kahdeksi kuukaudeksi. Et edes masturboisi (kuvittelisin että siinä ajassa seksuaaliset tarpeesi kasvaisivat varsin suuriksi). Sinulla ei olisi mitään sosiaalisesti hyväksyttävää tapaa purkaa viettipainettasi kenenkään lähipiirissä olevan naisen (tai miehen?) kanssa.

Arvelen kyllä että jos Ripatti oikeasti joutuisi (tilapäiseen tai vaikka vuosia kestävään) selibaattiin, hän mieluummin harrastaisi masturbaatiota kuin avioliiton ulkopuolista seksiä, mutta (ajatus)kokeen nimissä hän nyt sitten ostaisi seksiä joltakin sitä tarjoavalta, tarjokkaista eniten miellyttävämmältä prostituoidulta joka tyydyttäisi hänet.

Haluaisin pakottaa Ripatin miettimään sitä, onko seksin ostaminen törkyistä ja ällöttävää vai ajatus seksin ostamisesta törkyistä ja ällöttävää (Ripatille). Eikö jonkun muun erilaisen elämäntilanteen, erilaisen aseman ja erilaisen ajatusmaailman omaavalle seksinosto voisi olla helpottavaa ja luonnollista?

Jos prostituoitu itse on vielä sitä mieltä että hän haluaa tehdä seksityötä ja että se muutenkin on hänen itsensä kannalta paras uravaihtoehto olemassaolevista, niin miksi ihmeessä Ripatin pitää edes ajatella tätä kysymystä - pystyäkseenkö moralisoimaan ja tuntemaan itsensä toisia paremmaksi ihmiseksi?

En itsekään ostaisi enkä myisi seksiä. Kun kyse on minusta itsestäni, haluan ylläpitää omasta mielestäni korrektia seksuaalimoraalia. Mutta en todellakaan kuvittele että minulla on oikeutta PAKOTTAA ketään toimimaan siten kun itse pidän tässä asiassa hyvänä.

Seksinoston kriminalisointi olisi VOIMAKKAASTI PAKOTTAVAA seksuaalisuuden normittamista - ja vielä ilmeisesti täysin tehottomalla tavalla.

Ihmiskauppaan ja alaikäisten seksuaaliseen hyväksikäyttöön se ei tehoa. Pahimmillaan ostokielto poistaisi markkinoilta vain seksintarjoajien "vahvimman aineksen". Se ei yhtään paranna avioliittojen kestävyyttä sillä eniten avioliitot särkyvät mielenkiinnon puutteeseen suhteen ylläpidossa ja syrjähyppyihin. Viettielämäänsä hallitsemattomat ihmiset ajautuisivat edelleenkin onnettomiin suhteisiin ja alentaviin seksuaalisiin kokemuksiin.
Ja ihmiset ajattelisivat yhä päänupeissaan törkyisiä ja ällöttäviä asioita.

Käyttäjän TeemuK-o kuva
Teemu K-o

Vai luonnonlakien mukaan, jos ei saa seksiä niin sitä ei tulisi sitten saada muutenkaan. Pitää ajatella aika utopistisesti, että se toimisi.
Painuisi vaan maan alle. Kristillisen ajatusmallin mukaan silloinhan se vasta olisikin poissa silmistä, poissa mielestä. Oikea ratkaisu olisi, että myyjät alkaisivat maksamaan veroa työstään (seksityöläinen), valtio saisi verorahoja mitä nyt kipeästi kaipaamme. Luonnonlaikien mukaan, jos luonnossa raiskaukset ja parittelun jälkeiset tapot ovat yleisiä, niin jättäisin tuon "luonnonlaki" jutun hmm... omaan arvoonsa.

Käyttäjän jaakkokuusisto kuva
Jaakko Kuusisto

On se nyt ihme kun ihan aikuiset ihmiset näyttävät sinisilmäisesti uskovan että prostituutio loppuu kun siitä säädetään laki. Ei se siihen lopu, eikä mihinkään muuhunkaan.

Samuli Mikkola

Minäkin haluaisin kieltää kaiken, mistä en pidä, mutta myönnän, ettei niin tule kuitenkaan tehdä.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Leena, mitä olisit mieltä kunnallisesta lainsäädännöstä tässä asiassa? Kunnat saisivat päättää, onko seksin osti ja myyminen sallittua vai ei. Tällöin ihmiset voisivat muuttaa halutessaan turvaan pois heidän mielestään ryvettyneistä kunnista. Suurin osa kunnista todennäköisesti kieltäisi, mutta osa sallisi.

Janos Honkonen

Mielenkiintoista, että kristillisenä mielenterveyshoitajana on henkilö joka pistää oman arvomaailmansa periaatteet yli havaitun todellisuuden. Ts. toivoo ihan hirveästi, että itselle epämieluisan asian kieltäminen auttaisi, kun kaikki riippumattomat tutkimukset osoittavat toista.

Olisihan se kiva elää maailmassa, missä tätä ilmiötä ei olisi, mutta kun kieltäminen ei tässä tunnu auttavan - prostituutiota on niissäkin maissa joissa siitä tulee kuolemantuomio. Rehellisesti sanoen kiellon vaatiminen on mielestäni vähän yksinkertaisesti ajattelevan ihmisen "maalaisjärkiratkaisu", josta tulee itselle ehkä hyvä olo, mutta jolla voi olla jopa tarkoitukseen nähden päinvastainen vaikutus.

Nämä kommentit "normaalista kanssakäymisestä" ovat kanssa vähän liikuttavia. Ensimmäisenä tuli nyt mieleen tämä linkki: http://news.bbc.co.uk/2/hi/science/nature/7988169.stm ;) Taas tuli esille kauniisti se, että henkilöt jotka puhuvat "normaaleista luonnonlaeista" eivät tunnu tietävän luonnosta hölkäsen pöläystä.

Voi että kun nämä oikeudentuntoiset kristillisyyden kukkaset laittaisivat paukut oikeasti siihen, että hädänalaisilla ja hyväksikäytetyillä olisi parempi olo sen sijaan, että punnertaisivat itselleen parempaa ja hurskaampaa oloa tuuppaamalla yksinkertaisia ja vääriä ratkaisuja vaikeisiin ja monimutkaisiin ongelmiin.

Käyttäjän AtteSalmi kuva
Atte Salmi

Minua alkoi juuri ällöttämään elämäni. Kirjoitus puhuu lisäksi luonnollisuudesta, niin luonnollisesti olisin jo kuollut vanhuuteen. Pidän myös päälläni materiaalia, jota ei luonnossa esinny ollenkaan.

Heippa ;___;

Käyttäjän Hieno-koruHermanni kuva
Hieno-koru Hermanni

Olet selvästi viihteen ja median harhaanjohdattama individuaali. Huorat ovat yhtä kykeneväisiä normaaliin elämään kun jok'ikinen meistä muistakin.
Vaikka kokisit tämän ongelmaksi ja luulisit tätä pystyttävän rajoittamaan lainsäädännöllä, olet väärässä. Pieni vähemmistö ihmisistä kokee vapaaehtoisen seksin ostamisen ja myymisen mitenkään vääräksi ja se on se joka loppupelissä ratkaisee.
Kukkahattu naulakkoon ja mene ulisemaan jostain oikeista ongelmista.

Käyttäjän sannavauranoja kuva
Sanna Vauranoja

Seksin oston kriminalisointi on sinänsä oikea tie, että vain kysyntään vaikuttamalla voidaan vaikuttaa tarjontaan. On kuitenkin kyseenalaista, miten maailma kokonaisuutena paranisi, jos seksinostajat hurauttaisivat Tallinnaan ostoksilleen Suomen sijaan.

Prostituution omavalintaisuudesta höpöttävät voivat ensialkuun katsoa Sofi Oksasen kirjaan perustuvan elokuvan Puhdistus. Se ei ole fiktiota, vaan prostituution ja ihmiskaupan todellisuutta kaikkialla maailmassa. Omavalintaisuus ja oikeus hallita omaa kehoaan myymällä sitä on yksinkertaisesti _pas**puhetta_.

Kuuluu suomalaiseen uskomusjärjestelmään, että kun näemme televisiossa yhden kauniin ja terveenoloisen prostituoidun, se vakuuttaa meidät alan tervehenkisyydestä laajemminkin. Kaikilla prostituoiduilla menee todella hienosti. Vain harva tekee sitä piripäissään tai seuraavan annoksen hankkiakseen, tosi harva joutuu myymään itseään kadulla tai kuuluu parittajan alaisuuteen, erittäin harvaa pahoinpidellään tai he saavat HIV:n, hepatiitin ym. tauteja. Kaikki prostituoidut ovat itse valinneet tämän uran. Miten paljon itselleen voi "asiakas" valehdella tekonsa oikeuttaakseen?

Prostituoiduiksi "ryhtyvät" nuoret naiset tuskin ymmärtävät, miten lopullisen ratkaisun elämässään tekevät. Myöhemmin tuo "helppo" raha ja oma menneisyys voivat muuttua melkoiseksi taakaksi, vaikka ei parittajan kynsiin olisi joutunutkaan. Ei ole mukava kertoa omalle lapselle toimineensa huorana.

Toimituksen poiminnat