AlpiRipatti Heikomman puolesta

Suvivirsi ja jouluevankeliumi yhdistävät sukupolvia

Minusta Suvivirsi ja jouluevankeliumi ovat osa suomalaista kulttuuria, jotka yhdistävät sukupolvia. Minusta ne eivät ole varsinaista uskonnon harjoittamista, vaan seremonioina osa kulttuuriperintöämme. Minusta kaikissa kouluissa tulisi näistä perinteistä pitää kiinni.

 

Kristillinen arvo- ja kulttuuriperintö ovat niin vahva osa suomalaisuutta, että on perusteltua julkiselta vallalta suojella myös uskonnonvapautta ja uskonnonharjoitusta. Kristillisten perinteiden toteutuminen myös osaltaan luo pohjaa suvaitsevaiselle ja monikulttuuriselle yhteiskunnalle.

 

Suomalaisten enemmistö ei ajattele nykyisinkään kiisteltyjä seremonioita mitenkään uskonnollisesti, vaan ne ovat totuttuja loman alkamisen perinteitä, joista ei tehdä sen ihmeellisempää numeroa. Kuitenkin toivon, ettei kenenkään tarvitsisi kokea ulkopuolisuutta, vaan kaikki tulisivat huomioiduksi, ilman leimautumista.

 

On myös tärkeää huomioida ne, jotka eivät pidä kristillisiä perinteitämme merkityksellisinä. Valtio voi turvata uskonnonvapauden ja luoda edellytykset sen toteutumiselle muutenkin, kuin luopumalla jouluevankeliumin ja Suvivirren kaltaisista perinteistä. Muutos on jatkuva kehittymisen edellytyksen prosessi, mutta tätä tukemaan tarvitaan myös pysyvyyttä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Janne H. Anttila

Olikohan se serbialainen sananlasku, että jos menet maata koirien kanssa, heräät kirppujen kanssa. Sitä voi soveltaa mielensä mukaan, ainakin ajatuksissaan, joutumatta leimatuksi rasistiksi ja natsisiaksi (kuuluu muuten mielieläimiini).
Jos ei itseään kristityksi luulevat uskalla myöntää laulavansa Suvivirttä ja lukevansa Jouluevankeliumia USKONNON takia, täytyy näin kirkon homopolitiikan takia siitä eronneen todeta näin tekevänsä. Sanoi siihen kukkahattutädit, vihreät ja sossut mitä tahansa ja mulkoilivat mamut sitten pikisilmillään kauhtanan takaa miten julmasti osaavat.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Suvivirren kyllä tiedän, mutta mikä ihme on jouluevankeliumi? On jäänyt tuo suomalaisen kulttuurin tuntemus vähän unholaan tuolta osin.

Käyttäjän AlpiRipatti kuva
Alpi Ripatti

Suosittelen, kannattaa tutustua! Kommenttisi tulkitsen siten, kuin jo blogissani totesin; nykyään entistä suurempi osa ei tunnusta mitään uskontoa. Heille näillä perinteillä ei ole mitään merkitystä, ja tähän heillä on perustuslain ja uskonnonvapauslain turvaama oikeus.

Janne H. Anttila

Jouluevankeliumi: Siihen aikaan antoi keisari Augustus käskyn, että koko valtakunnassa oli toimitettava verollepano (lurjus)... Lukas 2:1-19. Suomalaiseksi kulttuuriperinteeksi on tullut sen lukeminen jouluna. Hyvä niinkin. On maamme köyhä, siksi jää. Perinteidenkin suhteen moneen muuhun maahan verrattuna.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Ai tuo, olen tainnut kuulla sen viimeksi 30 vuotta sitten.

Käyttäjän bisi59 kuva
Dennis Holm

Terve,

Kyllä se on niin, että yhteiskunta kehittyy, ja mitä pikimmin pääsemme näistä "aikuisten mielikuvituskaveri"-jutuista eroon, sen parempi, kaikille.

-Rauhaa ja Rakkautta

Toimituksen poiminnat