AlpiRipatti Heikomman puolesta

Ihmeparantaja saarnaajat - epätervettä ja vahingollista hengellisyyttä

Maallikkosaarnaaja Pirkko Jalovaaran entisen avustajan mukaan Jalovaara on kerännyt huiman omaisuuden sairaiden kustannuksella, uutisoi iltalehti 31.7.2014. Luettuani uutisoinnin, oli pakko tutustua kohusaarnaajan kotisivuihin, esiintymisiin ja median uutisointiin.

Jalovaara kertoo saarnaavansa rukouksen parantavasta voimasta ja johtavan sen ihmeparantumisiin. Maallikkosaaranaaja on suheerannut kirkkojen rukousilloissa, tv7:n ohjelmasarjassa esirukoilijana ja Radio Dein rukousilloissa. Hän esiintyy vaatimattomana ja nöyränä hädänalaisten auttajana.

Jalovaarasta saa kuitenkin pelottavan vaikutelman - hän puhuu hengellisyydestä epäterveesti. Minusta hän huijaa ja valehtelee toimien kristillisen arvomaailman vastaisesti  itsekkäästi omaa etua tavoitellen ja heikompia hyväksikäyttäen.

Maallikkosaarnaaja Pirkko Jalovaara on häikäilemättömästi käyttänyt hyväkseen hädänalaisten ja sairaiden ihmisten hätää ja kerännyt hyväuskoisten ihmisten kustannuksella hirmuisen omaisuuden.

Jalovaaran halloinnoima aatteellinen yhdistys Rukousystävät ry on saanut rahalahjoituksina vuosien 2007-2011 aikana peräti yli 1,1 miljoonaa euroa, vaikka verkkosivuillaan kertoo lähettävänsä varat suoraan avustuskohteisiin ja väittää, ettei hallinnollisia kuluja kerry.

25.2.2013 Iltasanomat kertoi yle1 MOT- ohjelmasta, jossa Kallion kirkossa Jalovaara karkotti demoneja, riivaajia ja pahoja henkiä. Jalovaara kertoo toimivansa Raamatun pohjalta. Jalovaaran mukaan Raamatussa kerrotaan monenlaisista erilaisista sairauksista, jotka ovat demonien aiheuttamia, ja ne ovat hyvin tuttuja sairauksia. Jalovaaran mukaan näitä sairauksia eivät psykologit tai lääkehoito kykene parantamaan. Jalovaaran mukaan lääkkeet voivat päinvastoin olla Paholaisen keino päästä ihmisen sisään. Hän sanoo, että ihminen, jossa on demoni, ei voi parantua ilman että demoni ajetaan pois.

Jokainen tasapainoinen ja terve ihminen ymmärtää, ettei tällainen ihmeparantaminen ole mahdollista, vaan toiminta on häikäilemätöntä hädänalaisten ihmisten huijaamista ja hyväksikäyttämistä - uskonnollista väkivaltaa.

Luterilaisen kirkon on pystyttävä vastaamaan epätervettä ja vahingollista hengellisyyttä omiin tarkoitusperiin käyttävien "hihhuleiden" toimintaan, joka iskee siihen hengellisyyden tarpeeseen, johon kansankirkkomme ei pysty vastaamaan. 

Kirkon on riennettävä näiden Jalovaaran huijaamisen kohteeksi joutuneiden avuksi, jotka haluavat apua. Ihmisellä on tarve hengellisyyteen, joka auttaa eettisissä pohdinnoissa ja valinnoissa ja edistää ymmärrystä elämän moninaisuudesta.

Tämä tarkoittaa sitä, että kirkko on palautettava vetovoimaiseksi kansankirkoksi, joka oppiriitojen  sijaan on tavallisen kristityn asialla keskittyen arjen seurakuntatyöhön. Terve ja vastuullinen hengellisyys on yksi tärkeä mahdollisuus ihmisyyden tukemisessa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (18 kommenttia)

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Huostabisnes,epäeettistä ja sairasta lasten kustannuksella taottua rahaa suuryrityksille.Bisnestä lasten kustannuksella.

Käyttäjän JuhaniKhr kuva
Juhani Kähärä

Kerrankin olen Alpi Ripatin kanssa täysin samaa mieltä, ja yhdyn tähän lauseeseen täysin: "Jokainen tasapainoinen ja terve ihminen ymmärtää, ettei tällainen ihmeparantaminen ole mahdollista, vaan toiminta on häikäilemätöntä hädänalaisten ihmisten huijaamista ja hyväksikäyttämistä - uskonnollista väkivaltaa."

Tämän paremmin ei voi asiaa sanoa.

Matias Härkönen

Periaatteessa melkein samaa mieltä, mutta jos täysipäinen ihminen ymmärtää että ihmeparantumisia ei ole, ei hänen pitäisi uskoa jumalaankaan. Jos uskoo jumalaan, voi yhtä hyvin uskoa ihmeparantumisiin. Suurta huijausta molemmat. Toinen vaan osaa ottaa enemmän rahaa kun toinen.

Käyttäjän JouniM kuva
Jouni Minkkinen

Siis periaatteessahan "ihme"parantumisia voi olla aivan hyvin sillä lääketiede ei tunne kaikkia mekanismeja jotka vaikuttavat parantumiseen. Mutta ei siellä todellakaan mitään ihmettä ole mukana, ihmeellistä kylläkin.

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen

Kyllähän se paljon mainostettu Jeesuskin teki eksorkismiä ja hätisteli demoneja pitkin pientareita. Nappasiko joku matkallaan sikaan kiinni.

Pitäisikö uskoa siis että henkiörkit voi olla sairauksien takana vai ymmärtää se, että noiden tekstien kirjoituksen aikaan ei tiedetty höykäsen pöläystä ihmisen kehon toiminnasta ja sairauksien syistä ja torjunnasta lääketieteen avulla.

Samoin kuin koko ristiinnaulitsemistarina liittyy antiikin magiaoppien mukaiseen uhrilahjaan jumalille.

Jalovaaran aiheuttamasta jalkavammasta täällä
http://www.esse.fi/1324-uskon-askeleet-veivat-pyor...

Pirjo Jokinen

Jeesus: "Ota vuoteesi ja käy".

Missä muka on tervettä "hengellisyyttä"?

Kyllä se on neurologia ja neuropsykiatria tänä päivänä mielentervyasioissa faktaa ja parasta hengellisyyttä, älykkyyttä ja empaattisuutta kunhan ei kallotohtorit ole empatiakyvyttömiä, itsekeskeisiä ja itsekkäitä narsisteja välittämättä asiakkaiden tunteista.

Olen itse työskennellyt mielisairaalssa ja kurjaltahan se pakkolääkintä tuntui ja alussa pelottikin ruoka-aikoina kun lääkkeet jaettiin ja koko henkilökunnan piti olla läsnä, mutta kahdesta vaihtoedosta parempi se lääkitys ja huolenpito siellä kun juuri siksi sinne suljetulle oli päädytty että muualla vaani hyväksikäyttäjät ja muut vaarat. Myös lahkohuijarit!

Pirjo Jokinen

Muuten hei!

Mielenterveyshuollon henkilökunnaltahan on kielletty uskonasiointi ja politikointi työpaikallaan asiakkaiden kanssa!

Ehdottomasti.

Sääntöä kuitenkin rikotaan jatkuvalla syötöllä.

Olen itse nähnyt miten uskovainen mielentervyshoitaja on käynyt hakemassa potilaita TV:n ääreen jumalanpalveluksia seuraamaan tai kuunteluttanut Radio Deiliä, tuonut myös osastolle hengellisiä propagadalehtiä.

Sellaisesta pitää kannella ylemmille tahoille ja nykyään kai voi ilmoittaa suoraan jo EU:n missä säädetään paljon ihan kelpo sääntöjäkin ja nämä ovat hyvkinkin kansainvälisiä ongelmia.

Käyttäjän AlpiRipatti kuva
Alpi Ripatti Vastaus kommenttiin #8

Olet oikeassa Pirjo, että hoitohenkilökunnan ammatilliseen ja vastuulliseen toimintaan kuuluu, ettei osastolla keskustella uskonnosta ja politiikasta. Myös uskonnollisten ja poliittisten julkaisujen jakaminen osastolla ei ole asiallista. Arvoihin perustuvat säädökset ja ammattieettiset periaatteet ohjaavat hoitohenkilökunnan toimintaa.

Hoitohenkilökunnan työ on myös potilaan ja asiakkaan henkisiin ja hengellisiin tarpeisiin tukemista. Potilaan ja asiakkaan kunnioittava kohtaaminen vaatiikin hoitohenkilökunnalta hienotunteisuutta ja kykyä kuunnella asiakasta ja potilasta.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Olet aika tiukkapipoinen. Tilapäisen seksin myynnillä tai uskonnollisella ihmeparantamisella ei saisi tehdä rahaa.

Pitäisikö miellä yhteiskunnassa olla jotain "pyhiä alueita", joiden kohdalla rahan ansaitseminen olisi kielletty? Eikä tällainen ole aika suvaitsematonta ja vanhanaikaista?

Käyttäjän AlpiRipatti kuva
Alpi Ripatti

Minusta ei ole vanhanaikaista ja suvaitsematonta, että ihmisten toimintaa ohjaavat ihmisarvo ja inhimillisyys ja keskinäinen kunnioitus. Nämä muodostavat perustan yhteiskunnalliselle toiminnalle, uudistuksille ja ihmisten väliselle vuorovaikutukselle. Kaiken aineellisen hyvän tavoittelussakin ihminen on oltava toiminnan keskiössä.

Täysin vapaa yhteiskunta ja talous ei toimi, tarvitaan sääntelyä. Ympäristö ja sen toimijat on huomioitava, aineellisten tekijöiden lisäksi on inhimilliset seikat, joihin tuketuu arvot ja normit, myös kirjoittamattomat. Inhimillisinä toimijoina joudumme jatkuvasti tekemään eettisiä valintoja, jotka mittaavat jokaisen toimijan ihmisyyttä, kykyä asettua toisen ihmisen asemaan ja huomioimaan elämän "pyhät alueet".

Rahan ansaitseminen ei voi olla elämän itseisarvo - etenkään hinnalla millä hyvänsä. Aineellinenkin menestys perustuu vahvaan arvopohjaan, joka tukeutuu ihmisyyteen ja välittämiseen. Tämä auttaa ymmärtämään omia valintoja ja niiden merkitystä.

Käyttäjän AlpiRipatti kuva
Alpi Ripatti

Iltalehti 21.8.2014

Iltalehti uutisoi 30. heinäkuuta Poliisihallituksen tekemästä tutkintapyynnöstä, joka koski Jalovaaran Rukousystävät-yhdistyksen aikaisempia rahankeräyksiä.

Poliisihallituksen mukaan Jalovaaran yhdistys on antanut sille harhaanjohtavaa tietoa kerättävien varojen todellisesta käyttötarkoituksesta.

Poliisihallituksen mukaan Rukousystävät ry ilmoitti sille, että "suuri osa rahankeräysluvan puitteissa kerättävistä varoista käytetään aineelliseen auttamiseen kotimaassa ja ulkomailla". Saadun selvityksen mukaan tuoreimman keräyksen nettotuotosta (520 000 euroa) vain 32 000 euroa meni hädänalaisten hyväksi.

Helsingin poliisi on aloittanut nyt asiassa esitutkinnan.

- Meillä on tällainen yhdistystä koskeva juttu tutkinnassa, ja rahankeräysrikos on siinä nimikkeenä, tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Hannu Männikkö sanoo.

Iltalehden tietojen mukaan poliisi epäilee rahankeräysrikoksesta yhdistyksen vastuuhenkilöitä, jotka ovat Jalovaara ja 66-vuotias helsinkiläismies.

- Se (rikosepäily) kohdistuu yhdistykseen, joten näinhän sen voi tietenkin päätellä, Männikkö sanoo.

Iltalehti tavoitti Jalovaaran keskiviikkona iltapäivällä, mutta hän ei halunnut kommentoida yhdistykseensä kohdistuvaa rikosepäilyä millään tavalla.

- Ei ole mitään sanottavaa, Jalovaara tokaisi ja päätti puhelun.

Rikoslain mukaan rahankeräysrikoksesta on tuomittava sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014082118589654_u...

Tuija Moilanen

Voi hyvät ihmiset jumalalle kaikki on todellakin mahdolista! ja tämän kaikeuden on kyllä itse jumala herra sebaot luonut jeesuksen kautta!

Tämä maailma haluaa vain sivuttaa jumala asiat ja aivipestä apinateorialla, huomatausin että jumala pyhässä hengessä puhui sanansa palvelijoiten kautta raamattuun niistä yli 500 profetiaa on jo täyttynyt että kukas se tosiaan loikaan maan.? jumala. eikö jeesus itse sanonu minun nimesäni he panevat kätensä sairaiden päälle ja ne tulevat terveeks nii täyttyi, ihmiset jeesuksen nimessä panee kätensä ja rukoilee jeesusta kosketamaan ja monet on saaneet sokeaan silmään näön ja näkevät edeleen, toiset taas kuulon kuuroon korviinsa toiset taas ovat pyörätuoleista nousseet kävelemaan ja näitä ihmeitä tapahtuu koska jeesus elää., että kannatas pistää asiat jumalan, ja jeesuksen kanssa teillä kuntoon, mitkään uskonnot eikä kirkot teitä voi pelastaa, vaan ihmisen pitää tehdä henkilökohtainen vastaa ottaminen jeesus elämään ja elää hänelle, silloin vasta jeesus lunastaa ihmisen. jumala ei muuta tietä nimitäin antanu mahdolisuutta päästä taivaaseen, kuin hänen poikansa kautta, jos ihmiset ei ota vastaa jeesusta ei myöskää ota vastaa hänen sovitus työtänsä. Että silleen, ja sama jeesus joka pyhässä hengessä paransi sairaita maan päällä olessaan tekee samoja ihmeitä tänääkin palvelijoitensa kautta pyhässä hengessä, näin jumalan profetiat toteutuu, ja vaikka jumala rakastaa ihmisii nii syntiä hän silti vihaa älytömästi eikä hyväksy sitä, eli niikuin jeesus sanoi kavahtakaa vääriä profetoita eli juuri kirkkot vauva kasteet kirkolliset opit ne ei vie teitä taivaaseen synnin tähden ihmisii joutuu kadotukseen juuri sen tähden etteivät ottaneet jumalan ainoaa antamaa pelastusta vastaa, ja jeesus vienyt omiaan kadotus-taivas matkoille, ja käskeny kertomaan eteempäin, ja nii ovat he tehneetkin. että vaikka jumala on armollinen, hänen vihasakkin on yhtä todellinen, varsinki jos joku häntä pilkaa ihmiset tekee jumalansanast satu kirjan ja siks ihmisii tänäpäivänä on matkalla kadotukseen ja sielt ei pääse ikinä pois jos sinne joutuu, saatana on tullut tapamaa ja tuhoomaan ja yrittää ihmistä painauttaa viel syvemälle syntii, saatanan ja jumalan voimat ovat todellisia. Ei ihminen jolla ei oo pyhää henkeä, ymmärrä näitä asioita, nii turha jumalattomilta kysyäkkään. monista kahleista myös on jeesus ihmisii vapautanu siiinä hetkessä, jeesusksesta lähteevoima joka parantaa sairaat.

Tuija Moilanen

JA KUN JEESUS SANOI ANTAVANSA RAUHAN NII TOSIAAN TAPAHTUU, KUN IHMINEN TEKEE PARANNUKSEN SYNEISTÄ JA KÄÄNTYY JEESUKSEN PUOLEE NII ANTAA SELASEN RAUHAN ETTEI TARVII PELÄTÄ KUOLEMAA! KUN JEESUS ASUU PYHÄN HENGEN KAUTTA IHMISESSÄ hups caps lock meni päälle no niin. itse jumala veti puoleensa kuin mangeettia kaks vuotta sitten. ja sain armolahjoja jonka jumala myös lupaa sanansaan. ja siunattua elämää oon eläny, vaikka tää ristin tie on hyvin raskas joka vie ikuiseen juhlaan kolmanteen taivaaseen missä hohtaa kultakadut ja luodaa uusi maa ja taivas missä ei oo sairautta kuolemaan, eikä kipua, missä suuret herran enkelit ylistää suurta jumalaa jossä herran omat puetaa puhtaisii valkosiin vaateisiin, ja saadaa palkakin jeesukselta, ja kaiken jeesus on varanu ihmisille, jotka elää tässä ajassa hänelle. jumala vaatii pyhyyttä. ja kaikki rikaudetkin jonka isä omisti antoi pojalensa ihanin isä muuten toi herra sebaot<3! nii me hänen omansa peritää nekin. Ihmisillä on toivoa ja se on jeesuksessa. sen tähen kun ihmisii joutuu kadotukseen, nii jumala siks lähettää omiaa viemää evankeljumia, jossa pidetää missioita ja kokouksia nii miljoonia ihmisiä tulee medioiden internetin radioiden, ja tv ohjelmien kautta uskoon ja vapautuu riivajista. joka päivä ja hiduja ja muslemeja tulee joka kuukausi uskoon jumalan voimasta, ei ihminen voi tulla uskoojos ei jumala itse häntä vedä.!<3 nii ja sekin on tietyn ajan, että jos ihminen kun kerran jumalan tuomioistuimelle tulee, ja jos on synnit mukana, hän joutuu synnin tähden kadotukseen. Että se on vakava asia. kunm pyhä henki tulee ihmiseen, joka on jeesus joka tulee pyhässä hengessä asumaa, nii silloin ihminen vasta ymmärtää sillä pyhä henki antaa ymärryksen

Tuija Moilanen

ihme parantumiset ei oo mitää hujausta juhoki aikuinen mies sai näkönsä molempii silmii kun oli sokea pienest pitäen. ja rukouskokouksessa jumala antoi pastorille tiedon sanan että täällä on mies jota jumala haluaa parantaa ja siinä hetkessä kun pastori sanoi, nii hän tunsi jumalan voiman käyvän molemissa silmissä ja hän parantu ja meni vielä lääkärille nii lääkärit ihmeteli mitä oli tapahtunu, ja antoi todistukset hänelle. ja siit on 4 v ja näkee edeleen. ihmiset haluaa vain sivuttaa nämä asiat eikä halua uskoa niitä. kaikki pyörii vain tämän maailsen maailman himojen mukana! ja halutaa elää omaa elämää, joka vie ikuiseen eroon jumalasta, jeesushan lupas että ihmiset hänen nimessään parantaisi eli jeeesus heidän kautansa ja halvauksista parantu nainenkin mm yhden marko selkomaan kautta jota jumala voimakaasti käyttää, että kyllä se nii on ettei mistää apinasta oo kehityny mitää, vaan kaiken takana onelävä jumala, joka loi jeesuksen kautta kaiken.

Tuija Moilanen

ihme parantumiset ei oo mitää hujausta juhoki aikuinen mies sai näkönsä molempii silmii kun oli sokea pienest pitäen. ja rukouskokouksessa jumala antoi pastorille tiedon sanan että täällä on mies jota jumala haluaa parantaa ja siinä hetkessä kun pastori sanoi, nii hän tunsi jumalan voiman käyvän molemissa silmissä ja hän parantu ja meni vielä lääkärille nii lääkärit ihmeteli mitä oli tapahtunu, ja antoi todistukset hänelle. ja siit on 4 v ja näkee edeleen. ihmiset haluaa vain sivuttaa nämä asiat eikä halua uskoa niitä. kaikki pyörii vain tämän maailsen maailman himojen mukana! ja halutaa elää omaa elämää, joka vie ikuiseen eroon jumalasta, jeesushan lupas että ihmiset hänen nimessään parantaisi eli jeeesus heidän kautansa ja halvauksista parantu nainenkin mm yhden marko selkomaan kautta jota jumala voimakaasti käyttää, että kyllä se nii on ettei mistää apinasta oo kehityny mitää, vaan kaiken takana onelävä jumala, joka loi jeesuksen kautta kaiken.

Tuija Moilanen

Ateistejakin tulee uskoon koska jumala vetää heitä.

Kaltoi käy teille jotka väitätte etteikö jumalaa ole, sillä monet ihmiset on jeesus muutanu ja monista sairauksista jumala on parantanu, ja monista riipuvuuksista on jumala vapauttanu.

Tuija Moilanen

jumalan omat tarvitsee rahaa esim tv7kassa tarvitaa rahaa että voitaisiin viedä evankeljumia eteenpäin koko kellon ympäri ei sinne muuten voida viedä evankelumia, jos ihmiset ei uhraa omastaa, matkat raamatut maksaa ja jumalan tyhön pitääkin uhrata ja kun kyseessä on ihmissielut, jumala on hädissää kun ihmisii menee kadotukseen synneissään, siks tätä tehdäänki. ei ihmiset kyllä itse ala uskoo jumalaan, jumala on vetäny ihmisii puoleensa niikuin minutkin 2v ylliluonolisesti. niikuin sanassa lupaakin jumala on vihoisaan ollut monissa profetioissa kun on puhunnu elisabetin eijan kautta vahvan voitelun alla on ollut,
kun ihmiset väärentävät hänen sanaansa kokoo ajan ja pilkaavat, ne on typerii ihmisii. mutta voi että omilleen hän on nii ihana :33<333 ihanin isäni jota rakastan herra sebaot Israelin jumala, muut ovat epäjumalia, esim ei kukaa muu oo parantanu ihmisii pysyvästi kuin jeesus. <3 maailmassa on monia harha teitä, mutta niistä jeesus on oikea, jos ihmiset antavat elämänsä hänelle

Tuija Moilanen

Saatanan tehtävänä on oman käsityksensä mukaan, estää kaikki Kristuksen työt ,sanat ja teot ja tehdä ne tyhjäksi. maan päällä. Evoluutiokin perustuu saatanan valheeseen! Mark 5: 9 , demoneja on monta.. " Nimeni on Legion, eräskin henki kertoi Jeesukselle

Toimituksen poiminnat