AlpiRipatti Heikomman puolesta

Eu-kriitikoiden turva on yhden miehen varassa

Vankkumattomana eurooppalaisen ihmisyyden, vakauden ja rauhan yhteisön ( Eu ja euro) kannattajana olen myös minä kyllästynyt eurojen lapioimiseen Kreikan pohjattomaan kassaan. 

Konkurssissa oleva välimeren valtio on röyhkeydessään vailla vertaa. 

Hämmennystä aiheuttaa myös Suomen ns. johtavien Eu-kriitikoiden hampaattomuus ja takinkääntö. Samalla myös koetellaan politiikan ja poliitikkojen uskottavuutta. 

Vuosia kestäneeltä Eu-vastaiselta mantralta meni kerralla pohja, kun Suomi hyväksyi esityksen Kreikan siltarahoituksesta eli väliaikaisesta hätälainasta sekä päätöksestä aloittaa neuvottelut Kreikan kolmannesta tukipaketista yhdessä hallituksen johtavien Eu-kriitikoiden tukemana. 

Samalla voi kysyä, menikö uskottavuus myös suomalaiselta populismilta, kun vastuu on myrkyttänyt retoriikan myllyä pyörittävät. 

Huuto yhteisvaluutasta luopumiseksi ja Eu:n hajottamiseksi on hukkunut Euroopan tanhuville ja valta on liimannut suomalaisen politiikan vaihtoehdon ministeriauton takapenkille. 

Lännen Median Taloustutkimuksella teettämä tutkimuksen mukaan 57 prosenttia suomalaisista ei myöntäisi kolmatta tukipakettia Kreikalle. 

Suomen ainoa uskottava Eu-kriitikko onkin tällä hetkellä legendaarinen Paavo Väyrynen, joka laati torstaina kansalaisaloitteen kansanäänestyksen järjestämiseksi Suomen jäsenyydestä euroalueessa. Jos aloitteen allekirjoittaa vähintään 50 000 suomalaista, se käsitellään eduskunnassa. 

Eu:n ja euron kannattajana ihailen Paavon periksiantamattomuutta ja uskollisuutta tärkeiksi pitämilleen asioille.

Uskomatonta mutta totta - Eu-kriitikoiden turva on tällä hetkellä yhden miehen varassa, jonka kansalaisaloite antaa toivoa vaihtoehtoiseen näkemykseen uskoville. 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Timo Lehtonen

Paavolla on taas uusi paljon yleistä huomiota herättävä hanke! Kannatusilmoitusten suuresta lukumäärästä näkee jo nyt, että aloite tulee eduskunnan käsittelyyn. Soini lienee tyytyväinen… Aloite jo itsessään voitaisiin kai katsoa kansanäänestykseksi, jos aloite saa kannatusilmoituksia vähintään sen määrän mitä vaadittaisiin kansanäänestyksessä Suomen eroamiseksi jäsenyydestä euroalueessa. Täältä näkyy viimeisten kahden viikon aikana kannatetuimmat aloitteet: https://kannatusilmoitukset.fi.

Käyttäjän JarmoNevalainen kuva
Jarmo Nevalainen

Kerro mitä sellaista hyvää Eu on tuonut Suomelle mitä se ei olisi voinut saada Eun ulkopuolella???

Käyttäjän AlpiRipatti kuva
Alpi Ripatti

Eu ja euro on mahdollistanut minulle ja muille asuntovelallisille matalat korot.

Eu on tuonut RAUHAA, VAKAUTTA JA TURVALLISUUTTA - toisen maailmansodan jälkeen myös taloudellista vaurautta. Tämä edistää ihmisoikeuksien toteutumisen yhä useammalle.

Ihmisten, tuotteiden ja palvelujen vapaata liikkumista ei voi väheksyä. Ne lisäävät Euroopan kilpailukykyä.

Yhteisten sisämarkkinoiden merkitys muun muassa kuluttajahintoihin on tärkeä.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Ensimmäisen kerran Ripatin kanssa täysin samaamieltä.

Petteri Hiienkoski

KD on ollut ja epäilemättä tulee myös pysymään EU-kriittisellä linjalla:
http://petterihiienkoski.puheenvuoro.uusisuomi.fi/...
vastustamassa-kreikka-lainoituksen-jatkamista

Kepu näyttäisi ratsastaneen vaaleissa eurokriittisyydellä, mutta vaalivoiton jälkeen hallitukseen istutettiin kovimmat euroidealistit. Kansanvaltaisuutta kunnioittaen?

Toimituksen poiminnat