AlpiRipatti Heikomman puolesta

Suomen Sisun puheenjohtaja lietsoo vihaa

Kansanedustaja Olli Immonen kirjoittaa Facebook-sivuillaan haaveilevansa vahvasta valtiosta, joka voittaisi tämän painajaisen nimeltä monikulttuurisuus. 

"Nämä ovat ne päivät, jotka jättävät jäljen kansakuntamme tulevaisuuteen. Minulla on vahva usko kanssataistelijoihin. Me tulemme taistelemaan loppuun saakka kotimaamme ja yhden aidon suomalaisen kansakunnan puolesta. Voitto tulee olemaan meidän".

Vähän aikaisemmin 26.6.15 Olli Immonen poseerasi facebook-kuvassa kansallissosialistiseksi tunnustautuneen Suomen Vastarintaliikkeen jäsenten kanssa. 

Nationalistisen Suomen Sisu –järjestön puheenjohtaja näkee muslimien maahanmuuton Eurooppaan uhkana länsimaiselle yhteiskunnalle.

Olli Immonen kirjoittaa jo 2013 seuraavasti: ”Maamme kaikkien väestöryhmien sukupuolesta, iästä tai etnisestä taustasta riippumatta olisi lähdettävä mukaan islamisaation vastaiseen kamppailuun”. Miksi ihmeessä?  

Miksi suomalaiset tarvitsevat ulkoisen uhan, johon kansallinen epävarmuus ja paha olo puretaan?

Maahanmuuton kriittinen ja rakentava kyseenalaistaminen on perusteltua, mutta keskustelu mielikuvitukseen ja vainoharhaisuuteen perustuen on hämmentävää.

Miksi köyhyydestä ja työttömyydestä ei keskustella yhtä intohimoisesti? Mitä tapahtuisi, jos sama energia ja intohimo kohdennettaisiin todellisiin arjen haasteisiin, jolloin siirrettäisiin vuoria.

Tässä on kyse samasta asiasta, kun maailman supervallat käyttävät energiansa sotimiseen ja tappamiseen, mutta köyhyyden ja nälkäisten ruokkimiseen ei riitä kiinnostusta ja tahtoa.

Ei ole järkeä kammeta Suomea ja Eurooppaa ajassa taaksepäin, vaan katse pitäisi olla suunnattuna tulevaisuuteen, jossa yhdenvertaisuus ja tasa-arvo ovat sivistysyhteiskunnan perusarvoja.

Jatkuva jankutus maahanmuuttajien taloudellisesta ja uskonnollisesta uhasta on vainoharhaista ja hämmentävää.

Islam ja kristinusko eivät ole toisiaan poissulkevia, päinvastoin. Vaarallisin yhdistelmä on, riippumatta uskonnosta, politiikan ja uskonnon sekoittaminen keskenään. 

Ikävä kyllä, politiikka ja uskonto limittyvät toisiinsa aina jollain tasolla. Ääriliikkeiden, jotka minusta ovat saaneet nämä ennakkoluulot aikaan, pohjalta ei tulisi tehdä muslimien ja kristittyjen toiminnasta johtopäätöksiä, koska tähän juuri ääriryhmät pyrkivätkin.

Maahanmuuttokeskustelu kertoo laajemmasta yhteiskunnallisesta haasteesta, jossa köyhyys ja syrjäytyminen ovat lisääntyneet. 

Tämä kertoo haasteista maahanmuuttajien kotouttamisessa ja sosiaalipolitiikassa sekä yleensäkin kansalaisten välisestä eriarvoistumiskehityksestä, jossa heikompiosaiset joutuvat entistä ahtaammalle. 

Maahanmuuttokriittisten ulkomaalaisiin ja vähemmistöihin kohdistuvista loukkaavista puheista on tullut "virallista kiusaamishuvia" humaaniin ihmisarvoon perustuvan yhteisvastuun ja ihmisarvon kunnioittamisen sijaan.

Maahanmuutto molempiin suuntiin on myönteistä kansainvälistymistä ja kulttuurista rikkautta, jota ei tulisi käyttää kansallismielisen populistiseen propagandaan, vaan uskontojen ja kulttuurien välistä vuoropuhelua tulee lisätä. 

Vuoropuhelu on sitä, että suomalaiset pohtivat omaa kulttuuriaan suhteessa muihin, ja ymmärtävät arvostaa sukupolvia yhdistäviä suomalaisia perinteitä kunnioittaen myös jatkuvasti muuttuvaa monikulttuurisuutta.

Poliitikkojen ja politiikan tehtävä on kehittää kansallista palvelujärjestelmää ja työmarkkinoita maahanmuuttoa ja integraatiota tukevaksi, edistää yhteiskuntarauhaa ja erilaisten kulttuurien vuoropuhelua, ei rakentaa raja-aitoja ihmisten välille. 

Kiusaamista, syrjintää, muukalaisvihaa ja rasismia ei tule hyväksyä. Suomen Sisun kaltainen arvomaailma on uhka eurooppalaiselle ihmisyydelle, rauhalle ja vakaudelle.

Populismi on osoittautunut vaihtoehdoksi, josta ei ole pelastajaa suomalaiseen politiikkaan, vaan takkia on käännetty heti vallan sokaisemana perinteisten puolueiden tapaan.

Olisiko vihdoin aika toistuvan jääräpäisen  kieltämisen sijaan myöntää, ettei kyse ole yksittäisestä mielipiteestä? 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän EsaPaloniemi kuva
Esa Paloniemi

"Harmittaa, että kirjoittaja poimii lähteistä irrallaan tekstiä ja käyttää sitä hyvin yksipuolisesti löytäen vain negatiivisia asioita kirjoittamastaan asiasta."

Ihan niin kuin sinäkin. Kun kirjoitat tänne, olet aina jotakin asiaa tai ihmistä vastaan, et ikinä puolesta.

Jouni Nordman

Eiköhän ole vain kysymys siitä, että Suomalaiset eivät osa keskustella avoimesti, jolloin itse asia voi tapella ja pitääkin tapella, sillä näin myös saadaan nousemaan uusia kysymyksiä esille. Josta voisi olla hyvä miettiä miten saadaan sekä köyhyys että monikultuurisuus hoidettua samalla kerta, vastaus tähän on työpaikkoja luova ympäristö, jossa viranomaiset puuttuvat minimaalisesti itse työn luomiseen.

Tämä taas vaatii todellista pohdinta monessakin asiassa, josta monet liittyvät huomaavaviin ja nautinto aineisiin, jossa joudutaan miettimään miten näiden haittavaikutukset saadaan minimiin, jolloin miten ja missä verotetaan tule kysymykseen.

Marko Parkkola

Onko Alpi tullut puoluejohdolta vielä noottia vainoharhaisesta ihmisten solvaamisesta sen edellisen tapauksen jälkeen? Ainakin puheenjohtajanne kirjoitti minulle, ettei suvaitse tuollaista panettelua ja lupasi ottaa asian (sinut) käsittelyyn.

Lasitalossa ei pitäisi heittää kiviä.

Jari Leino

Suomalaisille tehdään pahaa koko ajan: ulkomaalaiset rikolliset murtautuvat ihmisten koteihin ja varastavat kaupassa käyviltä mummoilta lompakot. Monikulttuuriset nuorisojengit joukkopahoinpitelevät ja ryöstävät suomalaislapsia. Monikulttuuriset nuorisojoukot joukkoraiskaavat suomalaistyttöjä. Pakolaisena Suomeen tullut afgaanipoika kidnappaa, raiskaa ja polttaa suomalaistytön kuoliaaksi.

Eikö Alpi välitä?

Toimituksen poiminnat