AlpiRipatti Heikomman puolesta

Kansanedustajan mielipidekirjoitus ruokkii hapanta ilmapiiriä

Kansanedustaja kirjoitti 14.1.16 Karjalaisen mielipidepalstalla, että 15-vuotias tyttö raiskattiin viime viikolla Kuopiossa ja vahvasti epäiltynä olisi turvapaikanhakija.

Poliisi ei ole kuitenkaan löytänyt minkäänlaista vahvistusta kansanedustajan kirjoittamasta väitteestä.

6.1.16 Savon Sanomien uutisoinnissa rikoskomisario Mikko Lyytinen muistuttaa selkeästi; "Tässä vaiheessa tutkintaa ei siis voida sanoa, että tekijä olisi turvapaikanhakija".

On todella erikoista, (mikäli median uutisoinnin mukaisesti kansanedustaja on todella kirjoittanut perättömiä väitteitä), jos kirjoittaja ei joudu mielipidekirjoituksestaan vastuuseen. Kansanedustajalta odotetaan vakaata ja arvokasta käytöstä.

Juuri tällainen harkitsematon kirjoittelu on omiaan lietsomaan vihaa, ennakkoluuloja, pelkoa, turvattomuutta ja edistää yhteiskunnan hapanta ilmapiiriä.

Raiskaus on aina kuvottava ja tuomittava rikos riippumatta tekijästä. Raiskaukselle ei ole lieventäviä asianhaaroja, vaan rikokseen on suhtauduttava nollatoleranssilla.

Jokaisella on myös ehdoton oikeus seksuaaliseen koskemattomuuteen. Seksuaalinen häirintä on tehtävä näkyväksi, mutta ei maahanmuuttokriittisten asenteita ja arvomaailmaa tukien, jossa on selviä muukalaisvihamielisiä piirteitä.

Kaikkia rikoksen tekijöitä pitäisi koskea samat lait ja heitä tulisi kohdella samanarvoisesti. Suomessa asuvien tulee olla yhdenvertaisia lain edessä.

Nyt niin ei ole, vaan pelko ja ahdistus ulkoistetaan lokeroimalla muualta tulevat ihmiset samaan karsinaan.

Maassa maan tavalla - kunniottaen suomalaista kulttuuria, sääntöjä ja lakeja on perusteltua, jos se koskee kaikkia Suomessa asuvia.

Mikä ihmeellisintä - kansanedustajan kirjoitus ei ole aiheuttanut myrskyä väärän tiedon levittämisestä, vaan se luetaan ilmeisesti vastakkainasettelun aikaan kuuluvana retoriikkana, jossa ihmisyyttä saa loukata sananvapauden nimissä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

keke keskinen

Uskoakseni hapanta ilmapiiriä ruokkii vain tämä raiskaaja.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Sellaista raiskaajaa ei ollut olemassakaan. Oinonen sanoi myöhemmin muistelleensa paljon aiempaa tapausta, jossa uhri oli 18-vuotias.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Oinosen tiedot siis olivat uhrin iän ja tapahtumapäivän suhteen epätarkkoja, mutta itse tapahtuma tosi.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola Vastaus kommenttiin #6

#6

Oinosen epätarkkuudet huomioiden antamansa tiedot sopivat joka ikiseen maassamme historian aikana tapahtuneeseen seksirikokseen.
Jopa aikaan jolloin avioliitoissa tapahtunutta raiskausta ei ollut kriminalisoitu. Niistä ei muuten mediakaan kertonut.

Aika yleispätevää Pentiltä. Kuinka sekaisin mies voi olla?

Toisaalta, saipahan puolueensa päivittäisen mediahuomionsa. Muuten on uhkana että ne unohdetaan tyystin.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #9

Iässä virhettä kolme vuotta, ajassa neljä viikkoa mutta poikkeama Ketolan suhteellisuudentajussa kyllä kattaa maamme historian aikaisen rikostilaston.

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

Stubb teki väärän tiedon jakamisesta sallittavaa niin kauan kuin muistaa sanoa sori jos jää kiinni.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Kerrohan tyhmälle, miten yhden tekemä vääryys oikeuttaa toisen vääryyden?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Oinonen kieltäytyi selvittämästä asiaa poliisin kanssa ja halusi nimensä lehteen jonkinlaisena outlaw-persuna. Ehkä tämäkin sataa persujen laariin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Hyvin sanottu tuo hapan ilmapiiri.

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

On tässä Oinosessa meillä johtaja (kansakunnan päätöksentekijä). Jos tuollaisilla meriiteillä tulevaisuudessakin meitä johdetaan, niin ei voi sanoa kuin:"Oh,ho".

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Aivan sama. Tässä vaiheessa kaikille luulisi olevan selvää miten vilkas mielikuvitus valtakunnan virallisella homofobilla Pentti Oinosella on.

Toimituksen poiminnat