AlpiRipatti Heikomman puolesta

Matalapalkkaisilla hoitajilla pyyhitään pöytää

Hallituksen suunnittelema kilpailukykypaketti pyyhkii matalapalkkaisilla hoitajilla pöytää. Kilpailukykypaketti eli pakkolait on korvattava yhteiskuntasopimuksella eli käytännössä työmarkkinasopimuksella.

 

Jokainen ymmärtää, että kilpailukykypaketin syntyessä tulevana syksynä ay-liike ulosmittaa duunarin menetykset korkojen kera ja tämä ei voi olla Isänmaa etu.

 

Neuvottelutaitoa ja tahtoa sopimiseen tarvitaan nyt enemmän kuin milloinkaan. Osapuolten pitää olla valmis luopumaan tavoitteistaan tasapuolisesti konsensushengen mukaisesti.

 

Ei ole oikeudenmukaista heikentää kotitalouksien ostovoimaa. En ymmärrä vientialan kannattavuuden kohentamista matalapalkkaisien hoitajien palkkoja leikkaamalla. 

 

Samaan aikaan pörssiyritykset jakavat tuloksestaan vuosi vuodelta yhä suurempia voittoja eli osinkoja investoimisen ja työllistämisen sijaan. Danskepankin ennusteen mukaan osinkojen arvo keväällä 2016 on yli 11 miljardia.

 

Pienipalkkainen duunari on ihmeissään, kun jo nykyisellään käteen jäävällä palkalla ei tule toimeen.

 

Pääkaupunkiseudulla asuvan duunarin asumiskuluihin menee melkein puolet palkasta. Palvelu - ja hoitoalalla työskentelevä yksinhuoltaja ei tule toimeen käteen jäävällä palkallaan.

 

Revitään siitä - ei naurata.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (15 kommenttia)

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Itselläni ei ole kerrassaan mitään matalapalkkaisia hoitajia vastaan.. lähinnä päinvastoin. Mutta kannattaa muistaa että tässä maassa on lukuisia ammatteja alle 2 000€ palkoilla.. joskus reilustikin alle... kannattaa heitäkin muistaa ajoittain kun tuntimäärät on kumminkin samat ja ei se hupia yleensä ole.

"Samaan aikaan pörssiyritykset jakavat tuloksestaan vuosi vuodelta yhä suurempia voittoja eli osinkoja investoimisen ja työllistämisen sijaan."
****************************************************
Minkäs teet... sanoiko joku että kapitalismissa kaikki on reilua ja kivaa kaikille.... ei (kai) sanonut. Elämän tilanteiden vääristyminen ylikaiken voi kyllä aiheuttaa joskus railakkaita vastareaktioita jatkossa, mutta sen näkee sitten, kun/jos elää sinne saakka. Mutta ei muuta kuin mm. suuret yritystuet valtiolta suuryrityksille jatkossakin. Jotain tilastoa saisi olla tuloksista... samoin kuin valtion luonnonvarojen myynnistä ulkomaille.. joku järki kai siinäkin täytyy olla tai sitten...

Noh, logiikka se on pikavoitoissakin ja pikavipeissä.

Käyttäjän AlpiRipatti kuva
Alpi Ripatti

Kaikki on elämässä lopulta suhteellista. Kokemus onnellisuudestakaan ei ole kiinni rahasta, mutta raha kovin helpottaa.

Köyhyyskin voidaan ohittaa Suomessa vertaamalla inhimillä hätää kejitysmaiden hätään. Näin ei pidä tehdä.

Kuten tuli jo mainittua, erityisesti pääkaupunkiseudulla duunarille tuottaa jo nykyiselläänkin suuria vaikeuksia tulla toimeen käteen jäävällä palkallaan.

Siksi emme tarvitse palkkaleikkauksia, vaan pikemmin alasta riipuen korotuksia. Ainakin maltilliset kototukset ovat oikeudenmukaisempia, kuin leikkaukset. Esim.hoitoalalle ja turvapaikanhakijoille ei pidä rakentaa toisia ja kolmansia työmarkkinoita,jolla ei tule toimeen.

On muistettava, että hoitoalalla on siksi pitkät lomat, koska näillä kompensoidaan pieniä palkkoja. Vapaat auttavat myös jaksamaan hoitoalan raskaissa työtehtävissä. Siksi hoitajien määrää ei voi korvata ns.laadulla.

Ihmisiä ja auttavia käsipereja tarvitaan kohtaamaan laadukkaasti ihminen ihmisenä.

Hoitoalan arvoa ei pidä määritellä talouden ehdoilla.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Mikä on matalapalkainen hoitaja.? Että päästään nyt kärryille. Muuten juttusi on diipadaapaa.

Käyttäjän AlpiRipatti kuva
Alpi Ripatti

Arvoisa JP Lehto,

Oletko hoitoalalla työskentelevä, kun aliarvioit diipa daapana?

Ne, jotka vaativat hoitoalan palkkoihin leikkauksia, ovat yleensä arkityöaikaa tekeviä.

Ei niitä, joiden palkasta merkittävä osuus tulee sunnuntaikorvauksista. Tähän päälle sairasloman karenssipäivä ja lomien lyhennykset.

Sunnuntaipäivä ei ole verrrattavissa maanantaihin. Mm.poliiseille ja hoitajille on vähintäinkin oikeudenmukaista maksaa lisäkorvausta arkityöajan ulkopuolella tehtävästä kolmivuorotyöstä.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Hoitaja on varmasti palkkansa ansainut. Kerro millaiset ovat matalapalkkaisen hoitajan vuosiansiot. Puhutaan edes hiukan todellisuudesta. Käsitykseni matalapalkkaista ammateista voi mennä uusiksi.
Eihän normi työllä kukaan rikastukkaan.

Tässä on niinpaljon valheita liikkeellä.

Epäehellisyydellä ja ihmisten myötätunnolla on hyvä rarsastaa.

On tullut yksi jos toinen sunnuntai tehtyä töitä. Justiinsa loppianenkin. Vuoroja ym... on se oikeuden mukaista. Mutta faktat pöytään.

Näillä aloilla tulee normitunteinakin noin 130-150h vuodessa enemmän.

Käyttäjän Lauri-PekkaAlanko kuva
Lauri-Pekka Alanko

Voistko vastata asialliseen kysymykseen ?

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Tiedätkö, kuinka paljon julkisen sektorin palkkasumma on kasvanut perusteetta sitten vuoden 2007, vaikka talous ei ole kasvanut ollenkaan ?

Vinkkinä kerron, että yli kaksi kertaa enemmän, kuin muissa EU/EMU-maissa kesikmäärin, joissa on kuitenkin ollut talouskasvua ja vienti vetänyt aivan hyvin.

Käyttäjän AlpiRipatti kuva
Alpi Ripatti

Palkkataulukot ovat kaikkien löydettävissä. Nämä ovat tuttuja perusteluja, joilla masinoidaan ko.heikennyksiä.

Onneksi mitään ei ole vielä päätetty,vaan toivo neuvottelutuloksesta elää.

En ole vielä yhdenkään vähätuloisen ja köyhän kannattaneen leikkauksia.

Niitä kannattaa ne, joita nämä heikennykset eivät kosketa.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Ei mitään taulukkoja. Ansiot?

Lopeta epärehellisyys ja harhauttaminen.

Pekka Pylkkönen

Sairaanhoitajan keskipalkka kunnalla on palttiarallaa 3010€ ja yksityisellä vähän vajaa 3500€. Vuosiansiot tietysti tuosta määräytyvää korkeammat koska pitkät lomat ja isot Lomarahat.

Tuo on ammatin vaativuuteen nähden korkea palkka.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Julkisen sektorin palkkasumma on noussut yli 6 miljardia euroa ilman pienintäkään talouskasvua ja samalla vientiteollisuudesta häviten yli 10 miljardin euron potti.
Tuo 6 miljardia euroa vuosittain on rahoitettu ulkomaanvelalla ja veronkorotuksin.

Missään muussa EU/EMU-maassa ei ole tapahtunut yhtä voimakasta julkisten menojen ja julkisen sektorin palkkasumman kasvua kuin Suomessa sitten v. 2007. ( Paitsi aiemmin ikävin seurauksin Kreikassa ja Irlannissa vuosia sitten, jonka jälkeen molemmissa maissa sitten leikattiinkin kerralla v. 2010 ja v.2011 25-30 % julkisista menoista )

Melkoinen paradoksi. Matti Vanhasen II hallitusen aikana tektiin suurimmat jakovaramokat joita jatkettiin Seuraavan Kataisen hallituksen aikana.

Pekka Pylkkönen

Miksi hoitajilla aina ratsastetaan kuin aaseilla? Kyseessä ei kuitenkaan ole matalapalkkatyö, ei lähimainkaan. Jopa raksalla aloituspalkat ovat matalammalla vaikka homma on paljon raskaampaa, vastuullisempaa ja vaarallisempaa.

Palkkojen laskeminen laskee yleistä kustannustasoa ja parantaa lopulta myös viennin kilpailukykyä. Ei se niin vaikeaa ole. Tottakai palkkojen pitää joustaa tarvittaessa myös alaspäin. Etenkin julkisen sektorin töiden, joiden arvoa ei mitata markkinoilla.

Tällä hetkellä voi huoletta sanoa että sairaanhoitajien palkat ovat keskimäärin liian korkealla, reilusti yli kolmessa tonnissa.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Eniten ärsyttää tämä epärehellisyys.

Omasta mielestäni myös lyhyt työaika on haitta töidenjärjestelyjen suhteen. Koskee koko julkista tietenkin. Hieman myös epäoikeudenmukaista. Vaan mikäs siinä jos verosenttejä riittää.
Tosin ei palkkoja ja työaikoja voi määritellä näin kun nyt tehdään. Se aiheuttaa näemmä melkoista työttömyyttä.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Tahtoisin nyt yksiselitteisen määritelmän tuosta isänmaan edusta ja jos sellaista ei ole,niin sovitaan ettei sellaista käytetä?

Käyttäjän JairiPalonen kuva
Jairi Palonen

JOO

Luin Iltalehdestä

"Kirjailija-kolumnisti Kalle Isokallio arvostelee Iltalehdessä julkaistussa blogissaan kovin sanoin SDP:tä. Hänen mukaansa SDP on "onnistunut hyvin tavoitteessaan" tehdä Suomesta sosialistinen valtio. Hänen mielestään SDP:n malli muistuttaa Neuvostoliittoa.

– Jos lukee Neuvostoliiton Kommunistisen Puolueen keskuskomitean viimeisimmän viisivuotissuunnitelman ja korvaa sanan puolue sanalla hyvinvointivaltio, siinähän se on, nykyinen puolueohjelmanne.

Isokallion mukaan SDP haluaa lakkauttaa yksityisen omistuksen.

– Keinoksi olette valinneet perintöveron korotukset. Aikaahan siihen menee, mutta sillä tavalla yksityisen omaisuuden siirtäminen valtiolle tehdään pikkuhiljaa, niin ettei kansa älyää nousta kapinaan.

Isokallio uskoo, että kun kansalaiset etsivät internetistä sensuroimatonta tietoa, he huomaavat SDP-mallin heikkoudet.

– Vaikka kuinka toitotatte, että rakastamanne valtio-ohjattu hyvinvointimalli on maailman paras ja tehokkain, se menee läpi vain niille, jotka eivät viitsi asioihin perehtyä.

Tiedetäänkö ?, kuinka paljon julkisen sektorin palkkasumma on kasvanut perusteetta sitten vuoden 2007, vaikka talous ei ole kasvanut ollenkaan ?"

Vinkkinä kerron, että yli kaksi kertaa enemmän, kuin muissa EU/EMU-maissa keskimäärin, joissa on kuitenkin ollut talouskasvua ja vienti vetänyt aivan hyvin.

Sitten ihmetellään että talous ei lähde vetämään !

Toimituksen poiminnat