AlpiRipatti Heikomman puolesta

Katupartiot eivät ole sitä miltä näyttävät - muukalaisvastaisuus on vahvaa

Kirjoitin tammikuussa, ettei katupartioita tarvita, koska yleisen turvallisuuden valvonta ja ylläpito kuuluvat julkiselle vallalle - viranomaisille.

Illan A-studiossa keskusteltiin Soldies Of Odin järjestön toiminnasta. Supon edustajan mukaan;

1. Järjestö ei ole ihan sitä, mitä on julkisuudessa pyrkinyt esittämään.

2. Taustalla suuri väkivaltapotentiaali.

3. Materiaalissa ei yllätyksiä.

4. Supon tietojen mukaan toimintaa noin 15 paikkakunnalla.

Katupartiot herättävät pelkoa ja turvattomuutta. On luovuttava kaikista säästöistä poliisin resursseihin ja lisättävä niitä siten, että poliisin näkyvyyden ja aidon läsnäolon seurauksena poliisin uskottavuus ja kansalaisten tuvallisuuden tunne palautuvat.

Samaaan aikaan on jatkettava työtä ennakkoluulojen ja rasismin kitkemiseksi ja kansallisen ahdistavan ilmapiirin laukaisemiseksi.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (55 kommenttia)

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

En usko että kaikki katupartiolaiset ovat ns vaarallisia natseja, mitä kauemmaksi ihmisestä poliisit säästöjen vuoksi viedään, sitä suuremmaksi tavallisen tallaajan turvattomuudentunne kasvaa ja nämä ihmiset ovat helppoja nakkeja soldiers of odinin kaltaisille järjestöille.

Itse synnyin pieneen kylään, kun olin pieni poliisi oli kymmenen kilometrin päässä, nykyään matkaa lähimmälle poliisiasemalle on 50km.

Timo Hakkinen

Suomessa on pitkät perinteet katupartioinissa kuten suojeluskunnat ja lapuanliike.
Em. mainituilla liikkeillä oli vahva kansalaisten tuki ja saivat operoida melko vapaasti.
Nykyiset katupartiot ovat marginaalinen ryhmä muutamia kymmeniä maksimissaan hieman toistasataa, eikä niillä ole kannatusta kansalaisten keskuudessa ja näin ollen ole uhkana yhteiskunnalle, koska kontrolli viranomaistaholla on hyvin järjestetty.
Kalle Isokallio toi jo vuosia sitten näkemyksensä, että yhteiskuntien suurin uhka piilee nuorissa työttömissä miehissä ja osui varsin hyvin oikeaan.
Kantasuomalaiset nuoret työttömät miehet kun saadan työllistettyä ei ole aikaa, eikä energiaa partiointiin.
Oma lukunsa ovat nyt maahan laittomasti saapuneet turvapaikanhakijat, joiden partioita liikkuu katukuvassa jo satoja kohta tuhansia. Näiden partioiden työllistäminen tulee olemaan haasteellista ja jos siinä epäonnistutaan niin siinä piilee todellinen turvallisuusuhka.

Mediassa häiritsee minua tällä hetkellä, että erillaisia termejä käytetään
tarkoitushakuisesti väärin.
Maahanmuuttokriittiset = rasisteja
Maahanmuuttoon liittyvien ongelmien esiintuominen = vihapuhetta

PS. Soldier of Odin hakee mediajulkisuutta, jota he totta viekoon ovat saaneet koko rahan edestä. Lopettamalla turhanpäiväisten juttujen teko näistä, niin tämä liike kuolee omaan sauhuunsa.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Onko mainitsemassani pienessä kylässä katupartio ja jos on, minkälaisia rikoksia uskot sen estävän?

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Ikäväähän se, jos katupartoita on. Muodossa, tai toisessa. Katupartointia nykyään on yllättäen myös Ruotsissa. Enkä oikein jaksa Svenssonien olevan rasisteja, eikä kysymys ole ennakkoluuloistakaan. Siitä olen varma. Eikä Östersund muuten ole ihan snadi mesta. Asukkaita lienee joku kymmenen tuhatta ja poliisikin sieltä löytyy.

http://www.op.se/blaljus/sa-var-natten-pa-ostersun...

Samansuuntaista partiotoimintaa on myös muissa kaupungeissa.

Onko sitten niin, että tuollaiselle toiminnalle on tullut kysyntää ?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ruotsissa on vahvemmin kuin meillä valmiit natsiorganisaatiot sateensuojana kun odinit sinne leviävät. Natsismi on niinkuin on aina ollut kansainvälisesti verkostunut. Ideoita poimitaan toinen toisilta.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

#5

Niin, varmaan natseja on jokapuolella. Ihan niinkuin kaikkia muitakin poliittisia ryhmiä. Tuolla Östersundin nattvandrar porukassa näyttää olevan erivärisiä ja eri ikäisiä ihmisiä partoimassa. No, voivathan tietenkin kaikki olla natseja, jos se paremmalta tuntuu.

Epäilen kuitenkin kovasti natsien mukanaoloa, mutta voithan kysyä Vaikka Östersunds tidningenin toimitukselta natsien mukanaolosta. Sillä se selviää.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #11

Sinne on levinnyt siis odinin soo-nimellä toimivia natsistisia ryhmiä. Ei ole kyse mistään sikäläisistä saapas-ryhmistä.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo Vastaus kommenttiin #12

Niin, en tunne noita ihmisiä, jotka partoivat Östersundin kadulla. Enkä voi siis lähteä syyttämään natseiksi.

Ohessa erään nattvandrareissa olevan haastattelu englanniksi. ( klippi hieman alempana linkissä )Minusta tuo tyttö ei vaikuta natsilta. Tiedä sitten ?

http://www.op.se/blaljus/folj-med-op-ut-i-lordagsn...

Jorma Lehmonen

Voi kauhistus sentään . Nyt minulta kyllä meni yöunet. Että oikein viidellätoista paikkakunnalla ja vielä jopa ihan natsejakin ja jopa rasisteja.

Eiköhän nyt taas ole jäänyt aika monelta toimittajalta iltalääke ottamatta kun näkevät mörköjä kaikkialla. Jos nyt muutama huomionkipeä ukko mesuaa niin siitä saadaan jo etusivun lööppejä ja pääuutinen töllöön. Pienet on murheet niin sotureilla kuin heitä jeesustelevilla toimittajillakin.

Käyttäjän EsaPaloniemi kuva
Esa Paloniemi

Kannattaa kysyä kuka tienaa katupartioitten toiminnan haittaamisella ja poliisien määrän leikkaamisella.

http://asfalttikukka.blogspot.fi/

"Katupartiovihalle on olemassa myös synkempi motiivi.Tilanne on siis se, että poliisista vähennetään poliiseja ihmisiä turvaamasta ja samaan aikaan halutaan kieltää yksityisten asukkaitten toiminta vähempien poliisien avuksi, näitten työtaakkaa helpottamaan.

Kuka hyötyy poliisien vähentämisestä ja suomalaisten turvallisuuden eteen tekemän vapaaehtoistyön haittaamisesta tai kieltämisestä?

Arvasitte oikein; hyötyjä on erilaiset yksityiset vartiointiliikkeet, jotaka maksua vastaan turvaavat ihmisten omaisuutta ja henkilöä rikoksilta. Kun verovaroin kustannettu poliisi ei kaikkialle ehdi ja kansalaiset itse eivät saa turvallisuudesta huolehtia, niin siinä on isompi markkinarako maksullisille vartijoille ja hälytinteollisuudelle."

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Mitäs nämä "vaaralliset" katupartiot ovat tehneet kun niin varotellaan?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Natsistinen järjestäytyminen on vallankumouksellisen väkivaltakoneiston luomista. Mitä sinä olet tehnyt itsellesi kun et näe siinä vaaraa. Saatko sinä jotain suojelua mitä muu Suomi ei saa?

Timo Hakkinen

Kuten yllä olen kommentoinut, ei tämä ryhmä ole mikään uhka turvallisuudelle, niin kauan kuin kansalasiten kannatusluvut pyörivät promillen tasolla ja jäsenistöä vähän yli sata. Taitaa olla tällä hetkellä kaikkein seuratuin ryhmä, niin viranomaisten kuin mediankin toimesta. Jos asia ahdistaa monenmuotoista ammattiapua on tarjolla.

Jari Kaikkonen

Millainen natsiryhmä tämä on? Faktoja? Millaista väkivaltaa on tehty Odin nimissä?

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Joo, minäkin olen odotellut uutisia turpakäräjistä tai vastaavista. Taitaa se pelko olla joidenkin osalta lähinnä korvien välillä olevalla pururadalla.Onko sen kaapumiehen rikos selvitetty ja mikähän se mahtoi olla?

Sari Haapala

Jos järjestäytymisen aste on luokkaa "salainen" Facebook-ryhmä, niin ei ole kyse kovin pitkälle organisoidusta järjestöstä. Suojelupoliisin edustajakin suhtautui "paljastuksiin" kuten ennakoitua olikin, eli ei mitään uutta tietoa heille. Eiköhän tämä partiointitouhu kuihdu kesän jälkeen, jos turvapaikanhakijat pysyvät poissa rikollisuuden poluilta. Vasemmistolaiset anarkistit tosin tekevät varmasti kaikkensa provosoidakseen yhteenottoja Jari Laineiden ja kumppaneiden johdolla. Toivottavasti vuoden päästä koko soo-toiminta on unohdettu ja kuopattu tarpeettomana.

Jari Kaikkonen

Tuskin mitään. Ei ainakaan mitään pahaa. Joku on saanut haltuunsa kuvia jostain natsismista..missähän ne on? Tätä samaa käytetään maahantulijoihin, joillakin on kuvia ja uhkakuvia, mutta konkreettisesti ei mitään. Koko juttu Odinista on ihan höpöä. Jos Odineista olisi oikeasti uhka tai olisivat rasisteja tai hakisivat konfilkitia olisi siitä uutisoitu. Onko uutisoitu? Ei ole. Onko tämä ryhmän ihmiset kaikki leimattu vaimonhakkaajiksi, pahoinpitelijöiksi, natseiksi jne. Kyllä. Kaikkiko ovat tätä? Tuskin. Jos jokin pelleryhmä käy ärsyttämässä niin kuka lähti häkkiin poliisin toimesta? Pelleryhmä. Olisin enemmän huolissani heistä.
Kertokaa konkreettinen uhka jonka pystytte yksilöimään näistä Odineista. Ihan omakohtainen tai linkki johonkin jossa konkreettinen todiste. Alpi Riaptti hakee tällä näkyvyyttä itselleen.
En saa heiltä suojelua eikä voisi vähempää kiinnostaa heidän taustansa tai mikään mukaan jos ei ole konkreettista uhkaa. Eli todisteet pöytään. Vai onko tämäkin vain yksittäistapaus kuten joiden ryhmien tekemiset vai rasismia ?

Kiinnostaisiko vaikka miten saadaa suomen talous kuntoon vai pannaanko energia tähän satuun?

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

"yleisen turvallisuuden valvonta ja ylläpito kuuluvat lain mukaan poliisille."

Se on siis poliisin lakiin kirjattu velvollisuus.

Poliisilla on muitakin lakiin perustuvia velvollisuuksia.

Poliisi ei kuitenkaan enää kykene täyttämään lain määrittelemiä velvoitteitaan, vaan se on ryhtynyt priorisoimaan.

Poliisin kenttä- ja yleisjohtajilla on valtava vastuu, koska he priorisoivat mitä hoidetaan ensin ja mitä voi jättää mahdollisesti jopa tekemättä.

Ja pelottavan paljon asioita siirtyy tai lykkääntyy.

Onneksi järki on voittamassa hiljalleen ja poliisille kuuluvia tehtäviä on jo siirretty tai tullaan siirtämään muille viranomaisille, jotta poliisi voi keskittyä omaan työhönsä, eli yleisen turvallisuuden valvontaan ja ylläpitoon, rikosten paljastamiseen, selvittämiseen ja ennalta ehkäisemiseen.

Alpi kuitenkin tahallaan unohti poliisilain 1§ sisällöstä seuraavan kohdan:

Poliisi toimii turvallisuuden ylläpitämiseksi yhteistyössä muiden viranomaisten sekä yhteisöjen ja asukkaiden kanssa.

Katupartiot ovat yhteisöjä ja asukkaita, halusivatpa Alpi ja Sini sitä tai ei.

Käyttäjän MarkkuJohannesLikitalo kuva
Markku Likitalo

Sama kun laittaisi lauman spurguja valvomaan katuja, kelpaisi varmaan sinulle sekin.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Vähitellen on paljastunut, että katupartiot ovat juuri sitä miltä näyttävät. Ei suinkaan sitä mitä itsestään kertovat.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Ei tullut vastausta miksi katupartiot ovat vaarallisia, mutta jotkut kirjoittajat kärsivät fobioista. Kertokaa lääkärille ongelmistanne, sillä se paranee.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Monilla suomalaisilla on aseita ja MV-lehti kirjoittaa lähinnä suomalaisista eli kaikilla suomalaisilla on kytkös MV-lehteen. Natsitunnuksia en löytänyt.

Käyttäjän MarkkuJohannesLikitalo kuva
Markku Likitalo Vastaus kommenttiin #19

Monilla meistä on myös väkivaltarikostaustaa ja moni meistä on rasisti, valitettavasti.

Käyttäjän MikaVenlinen kuva
Mika Venäläinen Vastaus kommenttiin #19

Ota silmä käteen ja katto. Ei oikein selkeämmin SS-liput voi näkyvissä olla.

Yleisesti ottaen minusta on melkoisen huolestuttavaa, jos SOO uhittelee ottavansa keväällä vallan itselleen ( kun poliisista ei siihen ole), ja antaa vielä neuvoja mitä aseita saa kayttää. Mainittakoon, että jousipamppu ja valtaosa sumutteista vaatii aseenkantoluvan. Lisäksi esimerkiksi nyrkkirauta on laiton peli, tietääkseni myös stiletin tyyppiset teräaseet. Muutenkin puukon kanssa ulkoilu lienee yksiselitteisesti kielletty. Alkukesästä on vielä turhan aikaista vastastenkin tekoon...

Olen myös aika varma siitä, että kansalaispidätyksen tekeminen (joihin SOO on ilmoittanut ryhtyvänsä laittomuuksia havaitessaan) ei oikeuta kuvatun kaltaisten välineiden käyttöön. Voin toki olla väärässä, en ole juristi.

Jos positiivisia puolia etsimällä etsii, niin puukolla ei saa SOOn johtoportaan mukaan sentään hivotella. Henkiltä saa hakata, mutta puukkoa ei saa käyttää. SOO SOO!

Käyttäjän amgs kuva

Kiitos Alpi, tästä kirjoituksesta! Pitää paikansa, että katupartiot herättävät pelkoa ja turvattomuutta. Ylen jutun jälkeen näyttä siltä, että Suomen ku klux klan harrastaa toimintansa vapaasti ja viranomaiset eivät halua asialle tehdä mitään vaikka voisivat. Seuraava lainaus on Juha Lavapuron ja Tuomas Ojasen blogista:

"Oikeusjärjestys ja varsinkin perustuslaissa turvatut perusoikeudet sekä Suomea velvoittavat kansainväliset ihmisoikeussopimukset suhtautuvat kaikkea muuta kuin neutraalisti toimintaan, jossa on kyse poliittisesta väkivallasta, vihapuheesta ja rasismista. Tällainen toiminta ei oikeudellisesti edusta vain ”erilaisia näkökulmia”, joita sen vuoksi pitäisi kunnioittaa tai sietää sananvapauden nimissä siinä kuin muitakin mielipiteitä. Näin ei yksinkertaisesti ole.

Vastarintaliikkeen toiminnassa ei ensinnäkään vaikuta olevan julkisuudessa olleiden tietojen valossa sen paremmin yhdistymis- ja kokoontumisvapauden kuin sananvapaudenkaan taikka minkään muunkaan perus- tai ihmisoikeuden suojaaman vapauden käyttämisestä. Kysymys on pikemminkin näiden perus- ja ihmisoikeuksien väärinkäytöstä, joka yksiselitteisesti kielletään muun muassa Euroopan ihmisoikeussopimuksen 17 artiklassa sekä EU:n perusoikeuskirjan 54 artiklassa. Euroopan ihmisoikeussopimuksen 17 artiklan mukaan yleissopimuksen ei ”saa tulkita suovan millekään valtiolle, ryhmälle tai henkilölle oikeutta ryhtyä sellaiseen toimintaan tai tehdä sellaista tekoa, jonka tarkoituksena on tehdä tyhjäksi jokin tässä yleissopimuksessa tunnustettu oikeus tai vapaus tai rajoittaa niitä enemmän kuin tässä yleissopimuksessa on sallittu.” Euroopan unionin perusoikeuskirjan 54 artiklan muotoilu on käytännössä samanlainen."

https://perustuslakiblogi.wordpress.com/2015/08/04...

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Odinin sotilaat, Suomen vaarallisin järjestäytynyt rikollisjoukkio, jonka tekemät rikokset näyttävät vielä olevan tekemättä...

Toverit Lavapuro & Ojanen pitävät mm. perustuslakivaliokunnan kokouksia näytösoikeudenkäyntien tapaisina tilaisuuksina, joka kuvastanee hyvin heidän asennettaan eli sitä, että ainoastaan heidän mielipiteensä ovat oikeita. He esittävät kuitenkin vain mielipiteitään, heidän omalta näkökannaltaan perusteltujakin ehkä, mutta eivät he muodosta perustuslakituomioistuinta.

Jos maahantulijoiden aiheuttama pelko ihmisissä on irrationaalista, miksi Odinin sotilaiden aiheuttama pelko ja turvattomuus olisi yhtään uskottavampaa? Kun 74 % kansalaisista haluaa rajoittaa maahanmuuttoa ja ainoastaan 11 % väestöstä on tätä vastaan, Suomen on pakko olla aika täynnä natseja ja fascisteja. Joka uniinsa uskoo, se varjoaan pelkää, vai miten se meni.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Turvapaikanhakijat tai maahanmuutajat eivät ole mikään järjestö. Vertauksesi ontuu.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #25

Ei onnu, se kävelee neljällä jalalla. Siis se, että kyseessä on järjestö, jonka jäsenet eivät ole järjestöön liittymisensä jälkeen eivätkä varsinkaan järjestön nimissä syyllistyneet rikoksiin oikeuttaa pelon ja turvattomuuden tunteen? OK, islam on järjestäytynyt uskonto. Sen nimissä murhataan päivittäin paljon ihmisiä, mm. kristittyjä, sunneja ja shiioja. Onko islamin/järjestäytyneen uskonnon aiheuttama pelko ja turvattomuuden tunne oikeutettua samalla lailla kuin Soldiers of Odin -järjestön?

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #26

Ei ole, ellet sitten usko uskon nimissä murhaavien edustavan islamia kokonaisuudessaan. Muslimit eivät myöskään partioi Suomessa kaduilla, eivät fundamentalistit eivätkä maltilliset. Eivätkä onneksi jihadistitkaan, tai miksi niitä nyt pitäisi kutsua.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #33

Se, että muslimit eivät edusta islamia ei ole kovin pätevä argumentti. Tietysti on olemassa se rauhan uskonto, josta ei vielä ole ollut merkkejä. Tjaa, mikä on partiointia ja mikä laumassa liikkumista...

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #35

Kukas tässä on sanonut etteivät muslimit edusta islamia? Sen sijaan esim. jihadistit eivät tietenkään eusta islamia kokonaisuudessaan. Odinien partiointi eroaa ainakin sen puolesta, että he käyttävät järjestönsä tunnuksia liikkuessaan.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #39

"Älä kuuntele mitä suu puhuu vaan katso mitä kädet tekevät".

Jari Rahkonen

Huvittavaa että kun maahantulijoista osa on syyllistynyt vakaviin rikoksiin suomessa ja joukossa on todistetusti muualla ihmisrikoksiin syyllistyneitä henkilöitä ja ex-sotilaita, niin näiden kohdalla ei muka tarvitse pelätä eikä missään tapauksessa sallita yleistyksiä. Mutta kun muutama suomalainen haluaa vapaaehtoisesti ryhtyä valvomaan katuja, niin koko sakki onkin natseja joiden olemassa oloa pohditaan maan hallituksessakin.

Rikoksista tuomittuja joukossa on, mutta niitähän meillä on muutenkin poliisia, toimittajakuntaa ja maan johtoa myöten! Jos nämä kaverit nyt pyrkivät toimimaan lain hengessä, niin millä tätä loputonta parkua voi perustella?

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Pian poliisi varmaankin julkaisee kaikkien natsi-katupartioiden rikokset, joita partioinnin aikana on tehty. Voimme taas nukkua yömme rauhassa.

Jari Rahkonen

A.Ripatti kirjoitti: "Kirjoitin tammikuussa, ettei katupartioita tarvita, koska yleisen turvallisuuden valvonta ja ylläpito kuuluvat julkiselle vallalle - viranomaisille"

Olet ihan oikeassa että valvonta kuuluu viranomaiselle. Vapaaehtoiset katupartiot eivät muuta sitä tosiasiaa mutta nämä eivät ole toisiaan pois sulkevia. Samoin kuin harmaan talouden kitkentä ja valvonta kuuluu julkiselle vallalle ja viranomaisille ja sitäkin toimintaa on täydennetty erilaisilla kansalaisten ilmianto mahdollisuuksilla. Ilmiantajan rikostaustaa ei tietääkseni selvitetä.

Käyttäjän HannuTuulasvaara kuva
Hannu Tuulasvaara

Katupartioista ja natsismista puhuttaessa on huomioitava myös se, että ne, joita nämä partiot yrittävät valvoa, ovat myös natsismin ja kommunismin kaltaisen totalitäärisen aatesuunnan edustajia. Muslimipakolaisista harva on luopunut islamismista ja islamin tavoitteenahan on islamisoida koko Eurooppa ja siinä ohessa myös Suomi. Mitä suuremmiksi näiden islamistien katupartiot muodostuvat, sen hankalampi niitä on torjua.

Timo Hakkinen

Lähimmät kalifaatit lienevät jo Ruotsissa, jonne polisitkaan eivät uskalla mennä.

Käyttäjän AlpiRipatti kuva
Alpi Ripatti

Fasismi ja äärioikeistolainen ajattelu ovat olleet jo pitkään kääritty maahanmuuttokriittisen ajattelun sumuverhoon. Tätä on sumeilematta käytetty ihmisyyden vastaiseen vastakkainasettelun rakentamiseen.

Huolestuttavinta on se, että tätä ajattelua avoimesti harjoittavat ovat soluttautuneet vähitellen yhteiskunnan päätöksenteon valtarakenteisiin eduskunnan terävimpään kärkeen asti.

Toistuvasti mielet on pahoitettu ja totuus piilotettu, kunnes kuten aina, totuus ponnahtaa silmille.

Valta on hetkeksi vaimentanut kovimman retoriikan, mutta kytee huolestuttavasti odottaen jälleen oppisition tarjoamaa tilaa.

Yhdysvaltain presidenttikisa on hyvä esimerkki siitä, mitä seuraa, kun rasismi ja viha saavat valtaa.

Ilmapiirissä on aistittavissa 1930-henkeä, joka tunnetuin seurauksin sortui rikoksiin ihmisarvoa vastaan.

Tässä ihan unohtuu, että kriittistä ajattelua tarvitaan. Nykyinen tilanne Euroopassa ja Suomessa on haasteellinen.

Minusta on tarpeellista, että jäyhä suomalainen nousee barrikadeille ja lyö nyrkkiä pöytään.

Se pitää kuitenkin tapahtua ihmisyyttä kunnioittaen ja arvostaen. Ei kiihottaen vihapuheeseen, väkivaltaan ja muihin älyttömyyksiin.

Nyt tarvitaan älykkäitä ja rakentavia keinoja äkkipikaisen vihan sijaan edistämään turvallisuuden tunnetta.

Ilkka Huotari

Ei tuossa ollut mitään, mikä olisi merkinnyt kuplan ulkopuolella elävälle mitään. Pelkkää natsismifobiaa ja irtonaisia heittoja ilman perustelua ja substanssia.

"Minusta on tarpeellista, että jäyhä suomalainen nousee barrikadeille ja lyö nyrkkiä pöytään."

Näinhän moni juuri tekeekin, 75 % prosenttia kansasta haluaa kireämpää maahanmuuttoa.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #47

Natsismifobiaa? OEi ole natsismifobiaa kutsua odinine johtajaa, tunnustautunutta kansallissosialistia, kansallissosialistiksi. Maahanmuuttokriittisen liikkeen islamofobiset johtotähdet taas ovat takavuosina levittäneet Eurabia-salalaliittoteorioita, joiden mukaan Eurooåan maat ovat muutaman kymmenen vuoden päästä.

"Näinhän moni juuri tekeekin, 75 % prosenttia kansasta haluaa kireämpää maahanmuuttoa."

Et kuitenkaan varmaan tarkoita, että näin moni suomalainen olisi uusnatsi tai uskoisi Eurabia-teoriaan?

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #48

30-luvun toistumisen ennustaminen on natsismifobiaa.

Eurabia-teoriasta en tiedä, mutta on selvä, että islam on uhka Euroopalle. Euroopassa syntyy ja kasvaa ihmisiä, jotka tekevät terroritekoja Eurooppaa ja eurooppalaisia arvoja vastaan.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #49

"30-luvun toistumisen ennustaminen on natsismifobiaa."

Onko? Historia ei toistu juuri koskaan täysin samanlaisena, mutta se voi toistua hyvin samankaltaisena.

"Eurabia-teoriasta en tiedä, mutta on selvä, että islam on uhka Euroopalle."

Se ei ole ollenkaan selvää jos puhutaan uskonnosta kokonaisuudessaan.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #50

Ai uhkaa ei ole, jos puhutaan "uskonnosta kokonaisuudessaan"? Mihin se uhka siinä katoaa?

Jos pelkäätte 30-luvun toistumista, niin en ymmärrä, miksi sitten kannatatte sellaista politiikkaa, mikä nostaa kansallismielisyyttä.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #51

Heität truismina islamin olevan uhka Euroopalle ja perustelet sitä terroismilla. Tuossa ei ole mitään järkeä.

Eli odinin pellet edustavat sinusta kansallismielisyyttä? No, nyt tiedän että maahanmuuttokriittisiäkin voi kutsua natseiksi jos siltä tuntuu.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #52

Miten niin ei ole mitään järkeä? Minähän perustelin sen miksi islam on uhka, en esittänyt truismina. Truismi tarkoittaisi, että se olisi totta kaikille, mitä se ei selvästikään näytä olevan. Se on kyllä totta esim. minulle.

En sanonut, että Odinit edustavat kansallismielisyyttä, kytkit sen siihen ihan itse. Toisekseen, vaikka olisivat kansallismielisiä, se ei tarkoita, että kaikki kansallismieliset olisivat väkivaltaisia.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Sarjassa hassuja termejä 'muukalaisvastaisuus' on aika korkealla.

Käyttäjän TomiRimpinen kuva
Tomi Rimpinen

Eiköhän se "Soldiers of Allah" ole tehnyt meilläkin enempi rikoksia kuin SOO konsanaan.
Jos rajat pitäisivät ja sopimuksia & lakeja noudatettaisiin niin emme olisi koko järjestöstä kuulleetkaan.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Onhan noita sopimuksia ja lakeja noudatettu minun tietääkseni.

Mikko Aro

Eli on siis ok, että SOO partiointiin voi halutessaan liittyä halutessaan myös Suomalainen (=suomessa syntynyt) tummaihoinen ihminen mikäli haluaa suojella ja valvoa katuja siellä missä poliisi ei ole?

Ainiin... Pari kysymystä vielä. Eli... Pitääkö olla kristitty, käykö ateisti vai onko sillä väliä? Pitääkö olla hetero, jos ei niin pitääkö olla kaapissa? Saako olla korkeampaa koulutusta kuin kesken jääneet amisopinnot, vai onko se sitten suvakkimädättämistä?

Petri Hämäläinen

Kaikki totalitaristiset järjestelmät tarvitsevat yhteiskunnan vihollisen - todellisen tai epätodellisen. Jos ko. järjestelmä saa valita, niin se valitsee tietenkin mieluiten epätodellisen uhkan (kuten kommentissa #5), ja yrittää tämän epätodellisen uhkakuvan avulla harrastaa mielipideherruutta.

Petri Hämäläinen

Nämä sumuverhoiluteoriat #32 on älyllisesti tyhjää täynnä. Ajatus siitä että maahanmuuttokriittisyys on yksiselitteisesti verhoiltua rasismia, on ajatuksellisesti täysin kestämätön. Se on sama kuin sanoisi että kun sanot ei tarkoitat kyllä.

Kaikki ne jotka uskovat ihmisyyteen ja kunnioittavat kaikkia, arvostavat muiden mielipiteitä samoin kuin omiaan. He kuuntelevat ja ottavat toisten mielipiteet vastaan sellaisina kuin ne on esitetty. Muu on perusteetonta ennakkoluuloisuutta, mielipidetotalitarismia ja juuri sitä paljon peräänkuulutettua rasismia.

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

" muukalaisvastaisuus on vahvaa"

Niin pitääkin olla, se on vain ja ainoastaan terve merkki kansalaisten itsesuojeluvaistosta maahantunkeutujia kohtaan. No problem. Jos kansalaiset ottaisivat heidät avosylin vastaa, se olisi jopa kataistrofaalista.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kansallismielisyyskäsite pitäisi ottaa analyysiin. Sehän ei näille kuplassa eläville esim mv-lehteä lukeville enää merkitse mitään konkreettisia hyväntekoja omassa maassa. Edes hyvinvointivaltio ja sen tavoitteet ei merkitse heille pennin vertaa. Heille kansallismielisyys=natsistinen agiteeraus eikä mitään muuta.

Toimituksen poiminnat