AlpiRipatti Heikomman puolesta

Rasismin tuulensuoja purettava - Kiemungin käsitys rasistista kummallinen

Maahanmuuttajalasten virpomista Facebookissa kommentoinut Terhi Kiemunki selitteli kohupäivitystään torstai-illan Enbuske, Veitola & Salminen -talk show’ssa.

Ohjelman juontaja Tuomas Enbusken mielestä Yk:n määritelmän mukaan Kiemunki on rasisti.

Kiemungin mielestä rasisti on se, joka sanoo, etteivät suomalaiset lapset saa laulaa koulussa joululauluja tai Suvivirttä.

Kiemungin käsitys rasistista on perin merkillinen. Muualta tulevat eivät ole vaatineet, etteivät suomalaiset lapset saa laulaa joululauluja ja Suvivirttä.

Ihan on suomalaiset itse vaatineet uskonnottomuutta päiväkoteihin ja kouluihin.

Suomalaiset ihan itse kumartavat toiselle kulttuurille samalla pyllistäen luterilaiselle kulttuuriperinnölle, kun koulut päättävät netralisoida suhtautumistaan Suvivirteen ja joululauluihin.

Samoin tapahtuu eurooppalaisen identiteetin - uhka ei lopulta ole terroristit, vaan eurooppalaiset ihan itse. Arvojen heikkeneminen - jopa hukkaaminen.

Vastuu rasistisesta kielenkäytöstä on kaikilla - politiikassa kaikilla päättäjillä - myös perussuomalaisilla.

Heidän tulee vihdoinkin yksiselitteisesti tuomita vastenmielinen möläyttely. Rasismissa on oltava ehdoton nollatoleranssi, rasistisen vihapuheen salonkikelpoisuus on pysäytettävä ja tuulensuoja rasismille purettava, kuten Erkki Tuomioja ja Ilkka Kanerva sanoivat Yle Puheessa 22.3.16.


Perussuomalaisten kansanedustaja  Tiina Elovaara  on vedonnut puolueensa johtoon, että Kiemunki erotettaisiin kaikista puolueen luottamustoimista.

Odotan monen suomalaisen tapaan, että perussuomalaiset, siis käytännössä Soini, linjaisivat ihan oikeasti, ettei Kiemungin kaltainen herjan heitto ole soveliasta.

Hallituvaltaa olisi käytettävä vastuullisesti - Rasismin tuulensuoja on purettava.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (55 kommenttia)

Käyttäjän anttiolavisalonen kuva
Anttiolavi Salonen

Moni tosiaan tuntuu unohtaneen ne "massakirkostaeroamiset" ja eroakirkosta.fi päivät. Nyttemminhän ihmiset liittyvät kirkkoon ollakseen oikeutettuja luterilaisten arvojen puolustamiseen.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Nyttemminhän ihmiset liittyvät kirkkoon ollakseen oikeutettuja luterilaisten arvojen puolustamiseen."

Mihikähän kirkkoon nämä meidän rasistit liittyvät, kun ainakin tämä meidän "virallinen" luterilainen kirkkomme suhtautuu rasismiin kovin nuivasti.

Mahtaakohan Suomen krkossa olla oma rasistisiipensä? Ainakin siellä on näitä homoihin ja naisiin nuvasti suhtautuvia kristittyjä. Kenties he perustavat lopulta oman uskonnon, johon sitten nämä suomen rasistitkin voivat liittyä.

Käyttäjän JaakkoJuhaniOjaniemi kuva
Jaakko Ojaniemi

Keskustelu rasismista saa yhä naurettavampia piirteitä. Enbuske yritti väen väkisin tunkea Kiemungin suuhun rasistisia ilmauksia. Kekustelu ja Enbusken jankkaaminen meni tosi surkeaan suuntaan otamalla esiin YK:n rasimin määrittelyitä.

Enbusken mielestä pahinta oli, että virpojista käytettiin sanaa muslimipenska. Entä sitten?

Onko rasismia, jos käyttää lapsista sanaa penska? No ei tasan tarkkaan ole. Mun omat lapset on penskoja tai kakaroita eikä niitä ole koskaan se surettanut. Penskat sana on lempeä ilmaisu.

Sitä paitsi on satavarma, että jos niiden musliminuorten vanhemmat saavat tietää, että heidän lapsensa (ei siis penskansa) ovat leikkineet kristittyjen pääsiäistapoja, niin he pieksävät lapset siniseksi.

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Kummallista kiertelyä. Ainakin ensimmäiseksi löytämäni nettisanakirja mainitsee, että nimitys "penska" on halventava.

Monet epäilemättä käyttävät lapsistaankin halventavia nimityksiä. Kait se on usein sellaista paikan näyttämistä, etteivät ala isottelemaan. Joskus on eroja kielialueilla, kuten akattelussa ja ämmättelyssä. Halventavia termejä saatetaan käyttää myös huumorimielessä ja hellittelyniminä, mikä korostaa sitä, että asiayhteys sanelee termin merkityksen. Kiemungin kohdalla tuskin on epäselvyyttä, että tarkoitus oli suoran vihamielinen.

    «Sitä paitsi on satavarma, että jos niiden musliminuorten vanhemmat saavat tietää, että heidän lapsensa (ei siis penskansa) ovat leikkineet kristittyjen pääsiäistapoja, niin he pieksävät lapset siniseksi.»

Meinaat, että Kiemunki osasi päältä päin oikein arvata, että noidaksi pukeutuneen lapsen vanhemmat ovat muslimeja? Kun nyt alan miettiä, ainoan itse tuntemani Pohjois-Afrikkalaista syntyperää olevan lapsen vanhemmat ovat ateisteja. En nyt kuitenkaan usko, että he pieksisivät lastaan siniseksi jos lapsi pukeutuu noidaksi.

Itselleni ei kyllä ole tullut mieleenikään, että pääsiäisnoidilla olisi mitään tekemistä kristinuskon kanssa, yhtään sen enempää kuin joulutontuillakaan.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Itselleni ei kyllä ole tullut mieleenikään, että pääsiäisnoidilla olisi mitään tekemistä kristinuskon kanssa, yhtään sen enempää kuin joulutontuillakaan."

Niin, tämä on juuri sitä paljon paheksittua kulttuurien sekoittumista. Ensin mennään pyhäkouluun ja sitten mennään noidiksi pukeutuneena virpomaan. Pyhäkoulutäti auttaa noidaksi pukeutumisessa.

Sinänsä tämä on osoitus Suomen krkon vapaamielisyydestä ja suvaitsevaisuudesta nykyaikana. Ennen noitia tavattiin polttaa roviolla, kun heidät oli ensin heitetty veteen. Jos he eivät tässä ns, vesikokeessa hukkuneet, niin se osoitti että olivat noitia ja voitiin polttaa.

Nykyisin noidat saavat näköjään kulkea vapaasti, kuten pakanajumala Odinin soturitkin ja uskovaiset vain osoittaa suosiota.

Tämä osoittaa suvaitsuvaisuutta, vaikka suvaitsevaisuus kyllä muuten onkin krosana. :)

Käyttäjän JaakkoJuhaniOjaniemi kuva
Jaakko Ojaniemi

Markolla varmasti vaikeata, kun täytyy ihmisten sanomisia alkaa pilkun tarkasti tulkitsemaan ja peräti sanakirjan avulla. Virolaisetkin kutsuu meitä poroksi, joka minulle on aivan yksi ja hailee.

Joka tapauksessa penskat ja kakarat leikkii pihalla, omat ja vieraat, eikä niitä sen enempää halveksita kuin itseänikään. Ja muslimipenskat sinä muiden mukana.

No noitia tai, mutta´pääsiäinen on kristillinen juhla ja virpominen kuuluu siihen. Ja sen tiedän yli 11 vuotta muslimimaissa asuneena, että jos muslimivanhemmat saavat tietää, että heidän penskansa ovat harjoittamassa kristillisiä rituaaleja, niin korville tulee ja pahasti.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #37

"Joka tapauksessa penskat ja kakarat leikkii pihalla, omat ja vieraat, eikä niitä sen enempää halveksita kuin itseänikään. Ja muslimipenskat sinä muiden mukana."

Näinhän se juuri on. Penskojahan ne on ja kakaroita ja pahempiakin nimityksiä käytetään, vaikka en nyt oikein muista niitä.

Asiayhteydestä riippuen tämä "penska" saatta kyllä joskus kuulostaa aika pahalta ja halveksivalta. En tiedä mistä se tarkasti ottaen johtuu, mutta kyllä se nimittely vain tässä tilanteessa pahalta tuntui.

Tosin kyllä, kun tilanteen tietää, eli kyseessä oli ärtynyt nainen, en oikein kiinnittäisi asian halveksivaan sävyyn niin suurta huomiota, sillä naisilla on sellaisia aikoja, nuorilla ja vanhoillakin, jolloin noita häjyjä ilmaisuja vain syntyy, eivätkä naiset oikein voi estää sitä että tunteet pitää ilmaista sanoin. Kyllähän me ukkomiehet ja entiset ukkomiehet tämän tiedämme.

Minun tuomioni on että ilmaus on kyllä halveksiva, mutta kun ilmaisija on ärtynyt naisihminen, niin se pitäisi kyllä jotenkin katsoa sormien läpi ja nollata, sillä eihän siitä nyt mitään tule jos kaikkiin naisväen purkauksiin ryhtyy joitenkin reagoimaan.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Sitten kun tämä rasismin vastainen teeskentely viikko on ohi, odotan salafistinen vastainen viikko.
Rasitit näppäilevät jotain tekstejä, salafistit murhaavat maassa, merellä ja ilmassa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Rasismin kannatusviikot on jo amerikoissa alkaneet ja ne jatkuvat, kunhan Trump valitaan siellä pressaksi.

Vai käyköhän niin että Trumpin agendalle käy samoin kuin persujen agendalle, sitten kun pääsivät Audin takapenkille.

Suomessa voisi politiikka muuttua rasistisempaan suuntaan jos Tynkkynen tai Halla-Aho pääsisivät päättämään puolueen ja valtakunnan asioista, mutta siihen taitaa olla pitkä matka, kun Soini on vieläkin puolueväen suosikki ja persujen kannatuskin alle 10%.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Kyllähän Ripatin ja muiden on vaikea nyt maan ollessa jäässä vaikea Kiumungille kivityskuoppaa kaivaa, mutta hyvä on yrityskin.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Eiköhän tästä tapauksesta selvitä taas harjaamalla, kuten Immosenkin tapauksessa.
Sitten kun on kunnolla harjattu, on taas entistäkin ehompi ja kiiltävämpi.

Käyttäjän AlpiRipatti kuva
Alpi Ripatti

Ihmisyyden arvostaminen ja kunnioitus ei ole sinisilmäistä.

Terrorismi,väkivalta ja rikollisuus on otettava vakavasti. Se ei kuitenkaan tarkoita kokonaisen ihmisryhmän leimaamista.

Lapsi ei ole luonnostaan rasisti - ennakkoluuloinen kylläkin. Lapsella nämä termit tarkoittavatkin ihan eri asiaa.

Lapsi oppii tutkimusten mukaan mallioppimisen kautta eli vanhempien rasistisen ajattelun kautta.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Ripatti, käyhän välillä muistisi virkistämiseksi lukemassa puoluesisaresi Alena Santalaisen vastaus sinulle Uudessa Suomessa 12.11.2012. Santalainen on monikulttuurillinen terveesti, sinä et.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Lapsi oppii tutkimusten mukaan mallioppimisen kautta eli vanhempien rasistisen ajattelun kautta."

Ei tämä nyt kyllä ihan näin mene. Kyllä Suomessa jokaisen pitäisi päättää omasta asennoitumisestaan asioihin ihan itsenäisesti, vanhemmistaan ja kasvatuksesta riippumatta. Valtaosin näin onkin.

Käyttäjän AlpiRipatti kuva
Alpi Ripatti

Kotikaupungissani Vantaalla monikulttuurisuus on osa arkipäivää ja rakentaa vantaalaisten identiteettiä monipuolisemmaksi.

On syytä huomioida,että Kanervan ja Tuomiojan huoli vastuullisesta politikoinnista korostuu juuri Vantaalla.

Kiemungin taustaryhmän kannatukseltaan suosituimmassa kaupungissa.

Nyt olisi mahdollisuus vaikuttaa vastuullisen hallituspuolueen tavalla ja osoittaa se ihan oikeasti.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Alpi, tuo monikulttuurisuus ei ole kuitenkaan edennyt niinpikälle, että bordelleja olisi perustettu, vaikka eräs puolueen naisesi Helsingistä sitä esittikin. Ehkäpä raiskaukset vähenisivät bordellien myötä ja ammatti tulisi verotuksen piiriin.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Penskaksi nimittelyssä ei ole mitään pahaa, mutta kun sen eteen liitetään sana muslimi se luonne muuttuukin toiseksi. Tuskin juutalainenkaan tykkäisi kovin hyvää jos hänen pientä lastaan julkisesti nimiteltäisiin "juutalaispenskaksi tai juutalaiskakaraksi"

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Arton kanssa kerrankin samaa mieltä. Taitaapi olla tuo sana/sanat "penska tai kakara" paikkakunnan murresanoja, jota lapsesta noilla seuduilla käytetään hyvinkin yleisesti.

Itse en katsonut ko. tv-ohjelmaa, jossa Enbuske oli liittänyt penska sanan eteen etuliitteen, jota Kiemunki ei fb.kommentissaan käyttänyt. Tuon Enbusken käyttämän etuliitteen kanssa ilmaistuna on merkityskin ihan toisenlainen, eikä hyväksyttävä.

Itse en ymmärrä miten paljon onkaan kiinnostusta väännellä toisen kirjoituksista mitä mielikuvituksellisimpia väännelmiä ihan omiin tarkoitusperiin sopivina. Tällainen toiminta on häpeällistä, eikä sitä pidä hyväksyä sen enempää kuin mitään vihapuhettakaan.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Tällainen toiminta on häpeällistä, eikä sitä pidä hyväksyä sen enempää kuin mitään vihapuhettakaan."

Niin, tähän se vihapuhe vähitellen johtaa, koko kansakunnan moraali vähitellen turmeltuu ja moraali heikkenee. Vanhat hyvät suomalaiskansalliset perinteet turmeltuvat ja vieras kulttuuri valtaa alaa.

Tällaisia ei olisi saanut puhua ennen kuin Suomen Sisu ja Homma-foorumi vapauttivat nämä vihapuheet pannasta.

Mikään ei ole enää niinkuin ennen, eikä vanhoihin hyviin aikoihin ole paluuta, ei vaikka vihapuheet saataisiin tässä hetkessä jollain neurtonipommilla tai tietokoneviruksella tuhottua.

Suomalainen kulttuuri on vihapuheiden takia muuttunut ja väärään suuntaan. ollaan menossa kohti turmion teitä.

Pitäisi herättää kuolleista ne lapsuuteni vanhat körttisaarnamiehet. Ne osasivat saarnata kansalle synnintyntoa, niin että lapset vapisivat pelosta ja naiset itkivät ja miehetkin katseli häpeillen saappaittensa kärkiä. :)

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Tjaa-a. Mä en itse tykkää että lapsia penskoitellaan olivat sitten omia tai vierahia. Siinä on jotenkin aina vähän halventava sävy.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Mä en itse ole luterilainen enkä suostu ottamaan mitään pahan viittaa ylleni luterilaisen kulttuuriperinnön hukkaamisesta. Olen pelkästään uskonnoton ja se merkitsee vain sitä etten usko mihinkään yliluonnolliseen. Se ei ole myöskään minkään toisen kulttuurin palvomista tai kumartelua.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/377374-de...

Molenbeek = suomeksi myllypuro, Vantaalta voi tulla hyvinkin suomen Molenbeek, sosialistisiemen näyttää olevan jo passissa.

Käyttäjän AlpiRipatti kuva
Alpi Ripatti

Oli sitten uskonnoton tai ei - rasismia ei voi missää muodossa eikä millään yhteiskunnan tasolla hyväksyä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Oli sitten uskonnoton tai ei - rasismia ei voi missää muodossa eikä millään yhteiskunnan tasolla hyväksyä."

Käytännössä tämä on mahdotonta toteuttaa.

Rasistiset teot toki voidaan kriminalisoida, mutta rasistisia mielipiteitä ja niiden mielipiteiden ilmaisemista ei voida kovinkaan paljon rajoittaa.

Länsimaissa vallitsee ajatuksen vapaus ja mielipiteen ilmaisun vapaus ja tähän perustuen rasistiset mielipiteet rehottavat kaikkialla mediassa, mutta etupäässä täällä somessa. Sille ei voi mitään, koska ajatuksen vapaus ja mielipiteen ilmaisemisen vapaus on arvo jota ei voi ohittaa.

Rasistisia ajatuksia ja rasistisia melipiteitä ei voi ollenkaan rajoittaa ja hallita.

Vain siinä tapauksessa jos rasisti syyllistyy kiihottamiseen kansanryhmää vastaan, on yhteiskunnalla aseita puuttua peliin.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Yle opasti että on vaan yksi ihmisrotu, joten rodun perustava syrjintä on Yle lainaten siis mahdoton.
Syrjintä on olemassa ja se on markkinataloudelle tärkeä.
jos sadasta vaihtoehtoista valitsemme yksi, syrjäämme samalla yhdeksänkymmentäyhdeksän muita

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Syrjintä on olemassa ja se on markkinataloudelle tärkeä.
jos sadasta vaihtoehtoista valitsemme yksi, syrjäämme samalla yhdeksänkymmentäyhdeksän muita"

Totta, mutta syrjintä ei saisi perustua ihonväriin, vaan todellisiin ominaisuuksiin, jos valitaan ihmistä työhön tai muuhun tehtävään.

Jos valinta perustuu ihoinväriin, se tarkoittaa sitä että meillä on olemassa joukko tietyn värisiä ihmisä, joiden ei kannata edes yrittää mitään, ei koulutusta, ei työntekoa, ei mitään. Jäljelle jää rikollinen ura tai hidas kuolema.

Lisäksi elinkeinoelämälle on tärkeämpää ihmisen kyvyt suoriutua töistä, kuin vaikkapa ihon väri ja jos valinta tehdään ihonvärin perusteella osa tarjolla olevista kyvyistä jää käyttämättä.

Syrjintää siis on, sille emme voi mitään, mutta syrjinnän ei pidä olla rasistista syrjintää, se ei ole kannattavaa syrjintää.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem Vastaus kommenttiin #15

Elinkeinoelämä valitse parras kandidaatti tehtävään, tuskin ihonvärillä on väliä.
Kunnallisella ja valtiollisella puolella on taas värillä väliä, ei niinkään ihonväri, enemmän puoluekirjan väri.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #16

Voi olla. Minä en ole koskaan ollut kunnallisella puolella, eikä minulta ole puoluekirjoja kyselty, eikä muutenkaan niistä asioita koskaan mitään tivattu.

Harri Immonen

Hyvä Alpi. Vielä tulee päivä jolloin sinäkin ymmärrät seisoneesi ns. väärällä puolella. Tiesitkö Alpi oikeasti, siis todella ajatuksen tasolla, että esimerkiksi Malmö on nykyään kaupunki, jossa kantaruotsalaiset ovat vähemmistönä? Siis vähemmistönä omassa maassaan! Malmö ei myöskään ole ainoa tällainen ruotsalainen kaupunki ja alamäki sen kuin kiihtyy. Mitä kuvittelet malmölaisten olevan tästä monikulttuurisesta identiteetin rakentamisesta? Malmölaiset ovat järkyttyneitä ja haluavat kaupunkinsa ja maansa takaisin. Se on Alpi nyt myöhäistä.

On hämmästyttävää kuinka sokeita monet ihmiset ovat Suomessa taistellessaan "rasismia" vastaan, siis kantasuomalaisia vastaan, jotka eivät halua massamaahanmuuton aiheuttamia valtavia yhteiskunnallisia ja taloudellisia muutoksia myös tänne Suomeen.

Euroopan maissa on kaikissa oma hieno perinteinen kulttuuri, mikä siis pitäisi sulattaa monikulttuuriseksi islamilaiseksi mössöksi? Euroopan maiden kulttuurit, perinteet ja arvot ovat tosin hajoamaan ja haipumaan päin.

Ymmärrätkö Alpi, että nämä äärisuvaitsevaiset piirit, eivät välitä tästä. He ovat valmiit kiristämään veroja, makuuttamaan vanhuksia huonot housuissa kehnoissa hoitokodeissa, muuttamaan maamme perinteitä ja toimintatapoja, koska he eivät välitä. Heille tärkeämpää on kulttuurillinen sulatusuuni, mikä ei tule koskaan toimimaan! Ei koskaan.

Lähivuosina tai vuosikymmeninä, tulemme näkemään kansannousun Suomessa, mikäli tätä valtamedian masinoimaa Suomen pakko monikulttuurillistamista ei saada pysäytetyksi. Suomalaiset eivät tule tähän alistumaan.

Käyttäjän Taukovihko kuva
Timo Kilpiäinen

Niin siis Malmössa ei ole kantaruotsalaiset vähemmistönä. Ulkomaalaistaustaisia oli vuoden 2014 lopussa 42% väestöstä. Silloin kantaruotsalaiset eivät ole vähemmistö edes verrattuna kaikkiin muihin maahanmuuttajataustaisiin.

Sitten taas jos katsotaan noita valtioita, joista Malmöön on ihmisiä muuttanut niin sieltä löytyy kolmannelta sijalta mm. tanskalaiset ja neljänneltä puolalaiset. Suomalaisiaistaustaisiakin on yli 1500.

Tokihan nämäkään eivät ole kantaruotsalaisia, kuten varmastikin kaikki ymmärtävät. En silti usko, että nykyiset mölisijät erottaisivat vaikkapa tanskalaistaustaista vaaleaihoista maahanmuuttajaa kotoperäisestä ruotsalaisesta tai vastaavasti tummaihoista suomalaistaustaista somalialaistaustaisesta.

Faktat hyvät ihmiset, faktat jos on pakko yrittää päteä.

Jos viime vuoden aikana on kymmenen prosenttia muuttunut tuo väestönkehitys toisenlaiseksi ja jollain siitä on selvää dataa niin myönnän virheeni. Muuten totean vaan, että faktat hei.

edit: Linkki vielä ruotsin väestökeskuksen tilastoon.
http://malmo.se/download/18.476cfe0814d2ef3bd18503...

Käyttäjän AlpiRipatti kuva
Alpi Ripatti

Elämme muuttuvassa maailmassa,jossa kulttuurien yhdessäolo on tosiasia. Islamin ja kristinuskon vastakkainasettelun kautta halutaan hyökätä ja rakentaa uhkaa vihollisesta, joka aiheuttaa yhteiskuntamme haasteet.

Tuloksena on eri tasoilla ja muodoissa esiintyvä rasismi, joka entisestään lisää inhimillistä tuskaa ja kaivaa poteroa yhteiskuntamme selviytymisen tielle.

Eikö tuloksellisempaa inhimillisesti ja taloudellisesti olisi uhkakuvien rakentamisen sijaan etsiä mahdollisuuksia?

Sinänsä on inhimillistä,että ihminen vertaa itseään ideologiansa omaan viiteryhmään, mutta olisi vähempiarvoinen suhteessa toiseen ideologiaan - se on rasismia.

Kaikki olemme lähtökohtaisesti samanarvoisia.

Se, miten se toteutuu, on sitten eri asia.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Alpi, sinä varmaan tulet hyvin toimeen Jehovantodistajien ja mormoonien kanssakin, käyt heidän tilaisuuksissaan ja tilaat heidän lehtiään Päivämiehen lisäksi, elät siis kuten opetat, hyvä niin, että tulee toimeen itsesi kanssa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Lähivuosina tai vuosikymmeninä, tulemme näkemään kansannousun Suomessa, mikäli tätä valtamedian masinoimaa Suomen pakko monikulttuurillistamista ei saada pysäytetyksi. Suomalaiset eivät tule tähän alistumaan."

"He ovat valmiit kiristämään veroja, makuuttamaan vanhuksia huonot housuissa kehnoissa hoitokodeissa"

Todennäköisesti, ellen ns. kaadu saappaat jalassa, minun vaippani vaihtaa tulevaisuudessa joku musliminainen tai mies, tai filippiino, tai virolainen. Suomalaisia ei tähän hommaan riitä, eikä heistä taida siihen ollakaan.

Jos maahanmuutto tyssätään niin ilmeisesti minut on pakko lähettää pois Suomesta, paikkaan jossa riittää vaipanvaihtajia. Toki toivon että tätä vaipanvaihtoa ei kenenkään tarvitsisi tehdä, vaan minut voitaisiin kuopata ilman näitä toimia.

Harri Immonen

Arto Vihavainen. Tuliko sinulle mieleen, että erittäin heikosti työllistyvät siirtolaiset rasittavat talouttamme jatkossa entistäkin enemmän, eikä kunnilla ole varaa palkata lisää lähihoitajia hoitokoteihin. Tuo työ kelpaa varmasti suomalaisille, mikäli työ-olot ovat inhimilliset.

Toiseksi voit tarkastella taas kerran meille saapuvien suurimpien ryhmien, Irakilaisten ja somalien työintoa noin tilastojen pohjalta.

Halutessasi voit ottaa ja lähteä vaikkapa sinne Malmöön kuulostelemaan tulevaa petipaikkaa, mikäli siellä tällaisia palveluita kuntalaisille pystytään enää järjestämään.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Halutessasi voit ottaa ja lähteä vaikkapa sinne Malmöön kuulostelemaan tulevaa petipaikkaa, mikäli siellä tällaisia palveluita kuntalaisille pystytään enää järjestämään."

Minäpä luulen että jätän sen hoitopaikan etsimisen muiden huoleksi. Luulenpa että viihdyn yhtä huonosti omavalintaisessa kuin muiden valitsemassa paikassa.

Näyttävätpä nuo erilaiset matalapalkkatyöt kiinnostavan ulkomaalaistaustaisia.

Tässä hiljattain hieman puhuttelin erästä vierasmaalaisen näköistä kassaneitiä siinä kassatapahtuman yhteydessä ja sanoin että hänellä on mielestäni hieno tukka. Reaktio oli yllättävä, sillä neiti näytti menevän onnesta aivan sekaisin ja hommat meinasivat mennä poskelleen. Enkä minä tehnyt muuta kuin sanoin totuuden, sillä hänellä oli tukka tosi nätti ja nätisti. :)

Kokemus tuokin. pitää sitten siellä hoitokodissa miettiä vähän tarkemmin mitä sanoo niille vierastyöläis- mamuhoitajille.

Harri Immonen

Mukava kertomus Arto. Kesällä ollessani töissä Mikkelin keskustassa huomasin kahden tumman maahanmuuttajalapsen pyöräilevän jalkakäytävää siten, että toinen kyytsäsi. Jopo hörppäsi pahasti pienemmän lapsen jalan takarenkaan tukiraudan ja vanteen väliin, ei siis pinnojen väliin. Kipu lienee ollut kova, koska lapsi parkui jalka raudan välissä. Kerkesin ensimmäisenä autostani auttamaan, sain jalan pois raudan välistä vannetta vääntämällä ja soitin lanssin. Oli hyvä fiilis kun pystyin auttamaan ja lapset olivat tyytyväisiä, joskin lievästi järkyttyneitä.

Mitä tekemistä Arto näillä meidän kertomuksilla on esimerkiksi Malmön kanssa, tai sillä, että maamme kantokyky ei riitä, eikä suurin osa suomalaisista halua muuttaa kulttuuriaan Ruotsin mallin mukaiseksi, jossa monikulttuurisuus on kiistatta ajanut maan valtaviin ongelmiin. Mitä sanoisit petetyille malmölaisille jotka ovat vähemmistönä perinteikkäässä kaupungissaan, eikä paluuta entiseen ole?

Mitä sanot suomalaisille, sinähän tuet tätä monikulttuurisuutta ajamalla Suomea Malmön esimerkin mukaiseen suuntaan? En muuten yllättynyt että tilastot eivät sinua kiinnostaneet.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Suurin ja kaunein HS tekee todellisen älyllisen epärehellisyyden kuperkeikan ja luoden tolkkua vailla olevan kansan kahtijakamisen perusteen, tulkitsemalla lahjoitushalukkuuden olevan ensisijaisesti ns. rasisminvastainen kannanotto:
"Poikkeuksellinen lahjoitushalukkuus näyttäisi olevan kansan enemmistön vastaliike rasismille ja kehitysavun leikkauksille."
---
Pitkän elämäni aikana olen havainnut, että tavallisilla suomalaisilla on aina ollut oma-aloitteista auttamishalua ja lahjoitushalukkuutta, poliittisista konjunktuureista riippumatta.

Vantaalla taas on omat ongelmansa, joten vastuullisuus ja tuulensuojien purku voivat alkaa sieltäkin:
http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/377374-de...

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Mitä tekemistä Arto näillä meidän kertomuksilla on esimerkiksi Malmön kanssa, tai sillä, että maamme kantokyky ei riitä, eikä suurin osa suomalaisista halua muuttaa kulttuuriaan Ruotsin mallin mukaiseksi, jossa monikulttuurisuus on kiistatta ajanut maan valtaviin ongelmiin."

Niin, meillä näyttää olevan erilaiset käsitykset maahanmuuttajista ja siihen liittyvistä ongelmista ja siksi puhumme toistemme ohi. Mutta ei se mitään, puhutaan sitten niin.

Eikös se nyt ole niin että Ruotsilla menee taloutensa puolesta paljon paremmin kuin Suomella. Tässä asiassa Ruotsia on auttanut mm. se että Ruotsilla on maahanmuuton ansiosta enemmän käypää työvoimaa kuin Suomessa.

Toki Ruotsin taloutta on muutenkin hoidettu paremmin, en tiedä onko hyvin mutta ei ainakaan niin huonosti kuin Suomen taloutta on hoidettu. Enemmän kuin mamut, tähän Ruotsin taloudelliseen paremmin pärjäämiseen vaikuttaa tavallisten ruotsalaisten ihmisten terveempi suhtautuminen taloudellisiin asioihin.

Siellä Ruotsissa ei ole sellaista vastakkainasettelua ja sen vastakkaisasettelun mukaisia ennakkoluuloja kuin Suomessa. Suomessa nämä vanhat perinteiset asenteet sekä työnataja- että työntekijäleireissä estävät järkevän taloudenpidon. Ei se homma muuten olisi Suomessa sen vaikeampaa kuin Ruotsissakaan.

Mitä sitten tulee käsityksiimme mamuista, niin Ruotsissa on nähtävästi jossain mamu- asioissa epäonnistuttu, jos siellä sellaisia ongelmia kerran on, mutta ei se kotiuttaminen siellä nyt varmaankaan kokonaisuutena kovin pahasti pielessä ole, koskapa Ruotsi edelleenkin ottaa vastaan siirtolaisia moninverroin enemmän kuin mitä Suomeen otetaan.

En siis suoraan sanoen usko niitä kauhukuvia mitä Ruotsin maahanmuutto-ongelmista luodaan. Suomessa minulla itselläni ei ainakaan ole mitään negatiivisia kokemuksia ollut mamuista, joten en usko niitäkään juttuja mitä Suomen mamu- ongelmista esitetään.

Tottakai aina jotain sattuu ja tapahtuu ja nämä kauhujutut joita levitetään, ovat kai osittain näiden joidenkin tosijuttujen paisuttelua, osin keksittyjä. Mm. monet tiedotusvälineissä levitellyt raiskaustapaukset ovat olleet joko uutisankkoja tai peräti valheellisia vääriä syytöksiä.

Minusta tämä Suomessa esiintyvä vieraspelkoisuus on sinänsä luonnollinen reaktio, osittain jopa perusteltu. En sitä siis sillä tavalla tuomitse, ihmiset pelkäävät eikä ihminen tunteilleen oikeastaan paljon mitään voi, mutta suurelta osin tämä pelko on liioittelua ja jopa kiihotustoiminnasta johtuvaa.

Itse olen ollut muunmaalaisten kanssa tekemisissä paljon ulkomailla ja todennut että samanlaisia ihmisiähän he ovat, vaikka jotkut tavat ovat vähän erilaisia.

Suomessa en ole mamujen kanssa sen läheisempää tuttavuutta tehnyt, sen verran kuitenkin että olen todennut että sellaisiahan ne täällä on kuin siellä ulkomaillakin. Kyllä niiden kanssa aina pärjää, toki pitää muistaa olla normaalin varovainen, kuten suomalaistenkin kanssa.

En siis ole mikään mamurakastaja, mutta minulla on paljon arkitason kokemuksia, eikä mamu pelota, ei sitten yhtään. :)

Harri Immonen

Joudun muuttamaan käsitystäni sinusta Arto. Pidin aiempien kommenttiesi perusteella sinua vähintään sinisilmäisenä hölmönä, mutta todennäköisemmin ensimmäisen luokan suvaitsevaisuuteen sairastuneena puolihulluna. Oletkin näemmä vain tietämätön hölmö.

Uhraa tunti elämästäsi tutustumalla islamisaatioon ja ruotsin tilanteeseen talouden ja monikulttuurisuuden suhteen. Olet selvästi vältellyt aihetta ja kuitenkin otat täällä voimakkaasti kantaa juuri näihin asioihin kantasuomalaisuutta puolustavia halveksuen.

Tunnin päästä et ole enää tietämätön hölmö, mutta mikäli ajatusmaailmasi ei ole muuttunut, palaan ensimmäisiin arvioihini sinusta.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Tunnin päästä et ole enää tietämätön hölmö, mutta mikäli ajatusmaailmasi ei ole muuttunut, palaan ensimmäisiin arvioihini sinusta."

Kyllä minä nämä jutut tiedän ja tunnen, olen joskus vuosikaudet seurannut Suomen Sisun vihasivustoja. Enää se ei oikein huvita, kun siellä mitkään käsitykset ei koskaan liikahda mihinkään suuntaan, eikä millään perusteluilla ole mitään merkitystä.

Sillä ei myöskään ole minulle mitään merkitystä pidätkö minua hölmönä, tietämättömänä tai fiksuna.

Se ei muuta omia käsityksiäni itsestäni, eikä varsinkaan puheena olevasta asiasta. :)

Toivotan hyvää pääsiäisen jatkoa ja kaikkea hyvää, mämmin, munien ja tipujen kera, mutta sinun tapauksessasi ilman mamuja.

Käyttäjän AlpiRipatti kuva
Alpi Ripatti

Kiemungin mielestä rasisti on se, joka sanoo, etteivät suomalaiset lapset saa laulaa koulussa joululauluja tai Suvivirttä.

Edelleen ihmettelen kyseistä määritelmää rasismista. Miksi tämä ei herätä keskustelua ja kummastusta,vaan on ohitettu?

Määritelmä kertoo enemmän esittäjän ennakkoluuloista,kuin iljettävän rasismin ilmenemisestä.

Huolestuttavaa on se,että lainsäätäjän avustaja näkee suomalaisen rasismin näin.

Puhumattakaan lapsiin kohdistuvan rasismin vähättelystä.

Ihmettelen.

Nyt olisi se kuuluisan vaikuttamisen paikka - hallitusvallan kautta.

Tosi on.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Kiemungin mielestä rasisti on se, joka sanoo, etteivät suomalaiset lapset saa laulaa koulussa joululauluja tai Suvivirttä."

Kauheaa rasismia, mutta se rasismi on kyllä helpotus meille jotka emme pidä suvivirsistä.

En kyllä pidä niistäkään jutusta kun koululaiset yrittävät matkia pop-idoleitaan. Harva onnistuu siinä edes välttävästi.

Kai se olisi parempi että pysyttäisiin vanhassa perinteisessä, sellaisessa jonka voidaan hallita edes jotenkin, mutta suvivirsi, ei kiitos, sen kuunteleminen on aivan kamalaa rääkkiä. Ehkäpä pieniä puheita, runonlaisuntaa ja sensellaista, mutta musiikki mieluiten jotain sellasta Hämä-hämä-häkki tasoa.

Käyttäjän AlpiRipatti kuva
Alpi Ripatti

Jokaisen valintoja ja elämäntapaa on kunnioitettava.

Rasismi on helpotus? Toivottavasti tämä ei ole totta. Rasismi on ihmisyyden syöpä,joka riistää jokaiselle kuuluvaa jakamatonta ihmiarvoa.

Käyttäjän haapaniemi74 kuva
juha haapaniemi

Jokaisen valintoja ja elämäntapaa on kunnioitettava.

Parahin Alpi

Viisaita sanoja sinulta

Minä olen samaa mieltä
Mikset sinä itse ole?

Käyttäjän AlpiRipatti kuva
Alpi Ripatti

Jos keskustelija pohtii rasismin olevan helpotus, kyse ei ole arvostuksesta ja kunnioituksesta, toisen valintojen ja elämäntavan kunnioituksesta. Kyse on myönteisestä suhtautumisesta rasismiin ja ihmisarvon halveksuntaan.

Jokainen meistä on luonnostaan epäluuloinen, mutta niin ennakkoluuloinen, ettei kunnioita toisen ihmisyyttä, valintoja ja elämäntapaa, on kaukana hyväksyttävyydestä.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Alpi, miksi sinä vastustat bordellien laillistamista, vaikka puolustat monikulttuuria ?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #46

Aimo, olet ilmeisesti bordellien kannalla.
Hyväksyisitkö myös miesprostituoidut?

Sallisitko bordellien käytön
myös seksin "puutteessa" eläville naisille,
aviosäädystä huolimatta?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #47

Vihavainen, anna nyt Ripatin edes vastata, minä olen tässä monikulttuurisuuden kannattaja. Olihan muinaisessa Israelissakin Temppeliportot arvostettu ammatti.
Lue sinäkin Raamatusta Juuda ja Tamar !

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #48

"Olihan muinaisessa Israelissakin Temppeliportot arvostettu ammatti.
Lue sinäkin Raamatusta Juuda ja Tamar !"

Kyllä minä olen raamatun lukenut, kannesta kanteen, tosin se oli välillä aika puisevaa lukemista, enkä takaa että aina olisi ajatus ollut täysillä mukana.

Ehdottomasti sivistävää lukemista ja kyllä minä muistan että siellä oli ne portotkin mukana. Se porttoilu tosin kuului enemmän erään toisen lähi-idän uskonnon piiriin, mutta juutalaisten uskohan aina välillä horjui ja he ottivat mallia naapuriuskonnoista. :)

Kyllähän tuo kaupallinen seksi muuten voisi olla hyväkin asia, mutta ei se kyllä tee hyvää sellaiselle normaalille hyvälle parisuhteelle, jos nyt jollakin sattuu sellainen tänä päivänä olemaan. Se normaali juttu on kyllä niin "hyvää" että siitä kannattaa pitää kiinni, jos sellainen on.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #49

Roomalaiskatolliset eivät kuitenkaan nää pahana asiana ja kyllähän sitä käyntiä on ripittäytyessä mukavamuistella.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #51

En nyt ota kantaa näihin roomalaiskatollisiin näkemyksiin.
Omat näkemykseni ovat enemmän luterilaiset, vaikka uskonnoton olenkin.

Vaikka kyllähän Luther näidenkin asioiden päälle ymmärsi, nai nunnan, vaikka oli itse munkki.

Joo, jokainen pitäköön omat näkemyksensä ja tulkoon omalla uskollaan autuaaksi.
En tuomitse. :)

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #52

Arto, näin on. mutta voisitko vastata mistä uskonnosta oppiaottivat temppeliporttojen suhteen ?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #53

Asetit kovan haasteen, enkä löytänyt niitä lähteitä joita ajattelin löytäväni, mutta siinä juutalaisten vieressä asusteli kauppakansa foinikialaiset, joilla oli vahvat siteet sekä pohjoiseen,etelään, että myös koko Välimeren piiriin kauppiaina.

He olivat sekakansaa mutta myös jotenkin läheistä sukua juutalaisille, ainakin kielensä puolesta ja raamatussa puhutaan paljon foinikialaisista ja niitä käsitellään kuten kuuluisivat tavallaan alueeseen. Sieltähän tulivat setripuut Salominin palatsiin, Sidon ja Tyyros olivat heidän kaupunkejaan ja sieltä tuli myös juutalaisille uskonnollisia vaikutteita.

Koska foinikialaiset, eli libanonilaiset, olivat kauppiaita ja merimiehiä ja maailmanmatkaajia ja Libanoniin tuli kamelikaravaaneja idästä ja pohjoisesta, siellä olivat edustettuina myös kaikki maailman uskonnot.

Siellä Libanonissa oli mm. sitä kulttia jossa piti uhrata vanhin poika, minkä uhrauksen Abrahamkin aikoi tehdä. Tätä kulttia esiintyi myös foinikialaisten perustamassa Karthagossa, mitä kulttia roomalaiset inhosivat ja tuhosivatkin sitten koko kultin kaupungin myötä.

Libanonissa esiintyi myös tätä temppelprostituutiota, mistä en nyt löytänyt lähdeviitteitä, mutta siihen kuului mm. että tyttöjen piti ennen naimisiin menoaan mennä ensin temppeliprostituoiduiksi ja antautua jollekin vieraalle miehelle, esim merimiehelle tai karavaanikauppiaalle, rahasta tai ilmaiseksi, (en nyt muista miten se oikein oli), ennenkuin voi mennä naimisiin. Saattoi olla että tällä tavalla oli siihen aikaan jotain tekemistä kaupankäynnin edistämisen kanssa. :)

Tämä prostituutio oli siis pyhä uskonnollinen toimitus, tai ainakin niin tytöille uskoteltiin. Seksuaalinen nautinto muutenkin koettiin pyhänä ja jumalallisena asiana, siinähän tosiaan mennään tavallaan transsiin. :) Itämaiset napatanssit saattaa olla tämän uskonnon peruja.

Huom.
En nyt löytänyt viitteitä, joten tämä on nyt minun muistitietoa, jonka olen jostain joskus lukenut.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #54

Kiitos rehellisyydestäsi ettei viitteitä löytynyt ja toit omantulkintasi esille, seksuaalisuus on ihmisellä neljånnellä sijalla veden unen ja ravinnon jälkeen uskonnosta riippumatta.

"Näin on Luoja luomistyössään suuret säännöt pannut kaikkeuteen, matkanpään kohtaa kukin kerran yössään"!

Toimituksen poiminnat