AlpiRipatti Heikomman puolesta

Duunarin vappu - matalapalkka-alojen liksoissa ei ole leikkausvaraa

Erityisesti matalapalkka-alojen duunarin vappu on tänä vuonna kylmä ja hyytävä.

Syksystä lähtien hallituksen pakkomielle on ollut ajaa kilpailukykypaketin sisältämiä palkkaleikkauksia muodossa jos toisessa kuin käärmettä pyssyyn.

Ostovoiman heikennykset koettelevat työmarkkinoiden luottamusta ja duunarin käsitystä oikeudenmukaisuudesta.

Köyhä duunari on näiden päätösten jälkeen vielä köyhempi.

Miksi pienipalkkaiselta hoitajalta ja kaupan kassalta leikataan, vaikka ei olisi mistä leikata. Jo nyt on vaikeuksia tulla palkalla toimeen. Yksistään asuminen vie melkein puolet palkasta pääkaupunkiseudulla.

Duunaria velvoitetaan osallistumaan ”yhteisiin talkoisiin”, mutta samaan aikaan jopa ay-liike maksattaa itselleen muhkeita verovapaita osinkotuottoja pienituloisilla vuokralaisillaan ja yritykset jakavat ylisuuria osinkoja omistajilleen.

Köyhä duunari ei tiedä itkeäkö vai nauraa. Joka tapauksessa tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden kokemus on koetuksella.

Ahneus, oman edun tavoittelu ja kaksinaamaisuus ovat voimissaan ja palkkakakkua jaetaan yhä epäoikeudenmukaisemmin.

Kirveellä olisi totisesti töitä. Työnantaja puristaa duunarista mehut hinnalla millä hyvänsä tuottavuus ja tehokkuusmantran sokaisemana.

Juhlapuheissa työntekijä on työnantajan voimavara ja mahdollisuus.

Käytännössä menestystä ihannoivassa kilpailuyhteiskunnassa duunarista on tullut välttämätön paha, joka tuottavuusvaatimusten puristuksessa ajautuu sairaslomalle ja ennenaikaiselle eläkkeelle.

Vetoankin ay-liikkeeseen, hallitukseen ja oppositioon – edistäkää päätöksillänne yhteiskuntarauhaa ja tasa-arvon ja oikeudenmukaisuuden kokemusta työmarkkinoilla.

Hallitus – vaatiessanne duunarin velvollisuutta taloustalkoisiin toimikaa ensin esimerkkinä, joka rakentaa ymmärrystä vaatimuksiinne.

Oppositio – älkää hyväksykö ay-liikkeen itselleen tulouttamia muhkeita osinkotuottoja köyhien veronmaksajien kustannuksilla.

Hoitajat ja kaupan kassat sekä muut duunarit – olemme palkkamme ansainneet. Ollaan ylpeitä työstämme ja vaaditaan oikeudenmukainen korvaus panoksestamme.

  
 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Oletkos Alpi jo luopumassa Keskustasta ?

Toimituksen poiminnat