AlpiRipatti Heikomman puolesta

Auttavatko katupartiot kaikkia väkivallan kohteeksi joutuvia?

Hennalan vastaanottokeskuksen johtajan mukaan kantasuomalaiset ryhmät ovat nähneet yksin tai kaksin liikkuneita turvapaikanhakijoita ja käyneet heidän kimppuunsa, kirjoittaa Hs 26.5.2016.

Nyt kun katupartiolaiset ovat tuoneet tykö toimintaansa, olisi mielenkiintoista tietää, auttaisivatko katupartiolaiset turvapaikanhakijoita kantasuomalaisten heihin kohdistamalta väkivallalta? 

Kiinnostavaa ja olennaista on se, että rikoksen tekijöihin ei suhtauduta tasapuolisesti, vaikka rikoksiin syyllistyvät yhtälailla kantasuomalaiset ja maahanmuuttajataustaiset. 

Minusta ei ole tasapuolista, että ostarilla kantasuomalaisen hakkaamaksi joutunut mummo kuuluu osana suomalaiseen (alko)kulttuuriin, mutta muualta tulevan ihmisen väkivalta tuomitaan suorastaan kiihkomielisesti.

Minusta niin muualta tulevan kuin kantasuomalaisen väkivalta on tuomittavaa ja oikeuslaitoksen tehtävä on huolehtia oikeudenmukaisesta rangaistuksesta. 

Siis; turvapaikanhakijan ja muualta Suomeen tulleen syyllistymistä rikokseen ei voi hyväksyä missään olosuhteissa ja kannatan rikokseen syyllistyvän turvapaikanhakijan karkottamista maasta välittömästi.

Ja vielä kerran; Suomessa järjestyksen valvonta ja ylläpito kuuluvat viranomaisille ja rasistisia katupartioita ei voi hyväksyä. Niitä ei tarvita.

 

  

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (20 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"kantasuomalaiset ryhmät ovat nähneet yksin tai kaksin liikkuneita turvapaikanhakijoita ja käyneet heidän kimppuunsa"

... ja ne "ryhmät" lienevät juuri niitä "katupartioita". Mitäpä muutakaan tekemistä ne katupartiot itselleen keksisivät? Kuinka moni meistä näkee Suomen kaduilla väkivaltaa, johon pitäisi puuttua? Tietysti sitä esiintyy, mutta että sen todistajaksi joutuisi satunnaisesti katupartiossa ollessaan on melko epätodennäköistä.

Minna Tarvainen

"Minusta ei ole tasapuolista, että ostarilla kantasuomalaisen hakkaamaksi joutunut mummo kuuluu osana suomalaiseen (alko)kulttuuriin, mutta muualta tulevan ihmisen väkivalta tuomitaan suorastaan kiihkomielisesti."

Kulttuuri, jossa elät on aikamoisen sairas, jos kantasuomalaisen suorittama mummon hakkaaminen on osa sitä. Onneksi en ole itse törmännyt vastaavaan ajatteluun ja kulttuuriin Suomessa, joten elät nähtävästi jossain alakulttuurien keskellä.

Käyttäjän andreas kuva
Andreas Pyy

Auktoriteettiuskovaisessa Suomessa on poliittisesti korrektia ajatella niin, että "kyllä poliisi hoitaa kaiken", vaikka poliisi osoittautuisikin ongelmien hoidossa täysin kelvottomaksi. Olennaista on mm. se, että lukemattomat suomalaiset kokevat olonsa Suomessa tällä hetkellä turvattomaksi ja tällaisesta turvattomuuden tunteesta syntyvät myös tällaiset katupartiot.

Ehkä jos poliisitkin käyttäisivät rasistijahdin sijaan aikaansa johonkin reaalimaailman ongelmiin, hekin voisivat saada jotain aikaan ja ehkä ei olisi myöskään mitään Odinin sotureita tekemässä "poliisin hommia".

Olli Nurmi

Eikö väkivaltataustaiset natsipartiot kaduilla ole realimaailman ongelma?

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Koko homman tarkoitushan on toisaalta lietsoa ihmisissä turvattomuuden tunnetta, ja toisaalta pelotella maahanmuuttajia. Mitä muuta funktiota nk. katupartioilla voisikaan olla?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Ovatko autojen polttamisen tunnustaneet anarkistit ("tikut ja takut") virtuaalinen ongelma? Miksi poliisi ei ole näistä kiinnostunut? Sen verran noista natseista, joista nyt muodikkaasti puhutaan: jos siinä joukossa olisi yhtään todellista natsia, Suomessa ei olisi yhtä ainutta "ulkomaalaista".

Olli Nurmi Vastaus kommenttiin #12

En minä puhunut anarkiestien materiaalivahingoista, minä puhuni stiletillä naisiaa uhkailevista ja vaimojaan hakkaavista Soldies of Odin -tyypeistä ja siitä, ovatko nämä väkivaltataustaiset henkilöt oikea ongelma.

Anarkistit eivät kuulu tähän juttuun nyt mitenkään.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #13

Anarkistit kuuluvat reaalimaailman ilmiöihin, mutta eivät herätä näemmä samanlaisia intohimoja kuin nämä "natsit". Kaikenlaisista uhista puhutaan ja kirjoitetaan, mutta anarkistien aiheuttama uhka ei liene samanarvoinen kuin näiden pikkunatsien. Nurmi kirjoittaa "materiaalivahingoista"...Ruotsissa nämä anarkisteihin luettavat antifasistit ovat aiheuttaneet huomattaviakin henkilövahinkoja. Jatkakaa vähättelyä, natsi on sanana niin käyttökelpoinen konnotaatioidensa vuoksi. "Natsit" eivät ole ainakaan minua uhanneet millään tavoin Suomessa ollessani, mutta eivät myöskään luo minussa minkäänlaista turvallisuudentunnetta, ja kykenen kyllä iästäni huolimatta toistaiseksi täysin vastaamaan itsestäni myös fyysisessä mielessä. Minä kirjoitin, että jos kyseessä olisivat natsit sanan varsinaisessa merkityksessä, niin Suomessa ei olisi "ulkomaalaisia".

Harri Immonen

Entä väkivaltaiset vasemmistojengit, joiden tiedetään syyllistyvän huomattavasti useammin väkivaltaan vrt. oikeisto?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Auttavatko katupartiot kaikkia väkivallan kohteeksi joutuvia?"

Ei tietenkään, ensiksi kysytään passia ja katsotaan väriä.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

HS:n uutisoinnissa kiinnittää huomion kohta, jossa kerrotaan miespuolisia turvapaikanhakijoita viedyn paikattavaksi " yöaikaan päivystykseen".

Ilmeisesti vastaanottokeskuksissa turvapaikanhakijoilla on nykyään ns. avoimet ovet mennä ja tulla. Silti ihmetyttävät heidän öiset vaelluksensa Lahden kaduilla vaikka sen salliminen eräänlaista kotouttamista onkin.

P.S. Olisi myös mielenkiintoista tietää, paljonko toistensa pahoinpitelemiä turvapaikanhakijoita viedään Hennalasta paikattavaksi yöaikaan päivystykseen.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Ei vastaanottokeskus ole mikään vankila eikä kukaan voi kieltää ihmisiä poistumasta milloin haluavat.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Varmasti todella levottomia paikkoja niiden kannalta, jotka haluavat nukkua yönsä rauhassa.

P.S. Saamieni tietojen mukaan vankiloissa onkin öisin rauhallista.

Käyttäjän PekkaVeistola kuva
Pekka Juhani

Katupartioiden jäsenet näyttävät olevan pääosin elämän kovan koulun kasvatteja. Esimerkkinä Mika Ranta joka on Odinin perustaja. Koulukiusattu rekkakuski. Hän sai juuri 1 v 6 kk ehdollista pahoinpitelystä.

Oma tuska puretaan eri värisiin ihmisiin. Näiden ihmisten olisi syytä kysyä itseltään että miten meni noin niinkuin omasta mielestä kun on hakattu ulkomaalainen tai suomalainen. Yksi teko ja olet rikollinen. Onhan monilla rikostaustaa jo ennestään mutta silti.

Joukossa on myös akateemista väkeä jotka ovat kovin fanaattisia yhden asian kannattajia. Esa Henrik Holappa on nykyisin entinen natsi ja entinen SVLn jäsen. Näitä kääntymyksiä saisi tulla enemmän.

Onko ääriaatteiden kannattaminen sen arvoista että niiden takia kannattaa menettää maineensa ja vapautensa.

Käyttäjän AlpiRipatti kuva
Alpi Ripatti

Ei ole kansalaiskeskustelu katupartioiden tarpeellisuudesta mennyt hukkaan,sillä aamun Hesari uutisoi, että katupartiotoiminta on hiipunut.

Hyvä näin, mutta päätäjien on viimeistään nyt herättävä ja huomioitava mitä seuraa,jos kansalaisten turvallisuuden tunteesta ei pidetä huolta.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

POliiseja vähennetään ja poliisin valvontatoimi on yksityistette vartioliikkeille, kuka maksaa vartioinnin tilaajako, vai valtio ?

Käyttäjän UffeNordstrm kuva
Uffe Nordström

Henkilökohtaisesti viis veisaan näistä partioista. En tunne että turvallisuus olisi lisääntynyt mutta ei myöskään vähentynyt.
Mitä kuitenkin ihmettelen on että mikä tekee näistä Oodineista sitten turvallisuusuhka. Onko se juuri tämä partiointi vai onko se heidän käyttämät logot vai mikä. Kyseessähän on kuitenkin kaikesta huolimatta "vain" ihmisistä. Kaiken järjen mukaan yhteiskuntamme ei voi kieltää ihmisiä kuljeksimasta ryhmässä. Logot toki voidaan kriminalisoida mutta mitä väliä sillä on jos kyseiset henkilöt ryhmissä kävelee vaikka Nalle Puh ja Aku Ankka vaatteet päällä. Samat henkilöt silti. Ihan sama oli sitten entisiä rikollisia tai nykyisiä rikollisia tai vaikka rikkeettömiä kansalaisia.
On ihan sama aseet eivät tapa vaan ihmiset.

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

"Siis; turvapaikanhakijan ja muualta Suomeen tulleen syyllistymistä rikokseen ei voi hyväksyä missään olosuhteissa ja kannatan rikokseen syyllistyvän turvapaikanhakijan karkottamista maasta välittömästi."

No joo, ite en ehkä olisi aivan noin jyrkkä, tolla porukalla on varmaan huomattavan korostunut riski joutua esim nyrkkinujakointiin,
mutta se ettei edes raiskaus ole käännyttämisen peruste, on mielestäni uhrille vittuilua.

Norjassa esim. karkotetaan turvapaikan saanutkin, tosin eräässä esimerkkitapauksessa raiskauksen uhriksi joutunut miesuhri koki "Norja kuuluu kaikille" humanistina syvää syyllisyyttä karkotuksesta vaikka pitikin karkotuspäätöstä oikeana.

ite olen sitä mieltä, että turvapaikkaturistit pitäisi saada kammettua pois, nythän suurin osa hyväksytään siitä porukasta joka ei itsestä johtuvista syistä katkaise turvapaikanhakua,
näin siitäkin huolimatta vaikka on migrinkin tiedossa,
että suuri osa tulijoista käyttää systeemiä laittoman maahanmuuton keinona.

migri tosin myöntää, että he joutuvat perustamaan päätöksensä anonyymien henkilöiden kertomiin tarinoihin ja lähes kokonaan ilman todennettavia tosiseikkoja.

kumminkin niiltä oikeilta pakolaisilta voisi sitten yrittää sietää vähän enemmän vaikka en pidäkään ajatuksesta mitä kaikkea häslinkiä maahanmuuttajajengit saavat aikaan.

Harri Immonen

Alpi Ripatin mielestä kaikki väkivalta on tuomittavaa, mutta voitte olla varmoja, että ette näe Alpi Ripatin bloggailevan vasemmiston- tai siirtolaisten suorittamista väkivallanteoista, jotka ovat yleisempiä kuin äärioikeiston tekemät rikokset.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Ketkäs ne poltti sen poliisiauton Pyhäjoella, tuskin nämä katupartiot, ei ainakaan ole heitä vielä mainittu.

Toimituksen poiminnat