AlpiRipatti Heikomman puolesta

Trumpin valinta olisi uhka ihmisyydelle ja maailmanrauhalle

Yhdysvaltain presidenttikisan loppusuoralle päässeet demokraattien Hillary Clinton ja republikaanien Donald Trump kisaavat maailman mahtavimman valtion johtajuudesta. 

Erityisesti huomio on kiinnittynyt radikaaliin, härskin töykeään ja vihapuhetta syltävään Donald Trumpiin. Hänen toistuvilta tölväisyiltä ei ole säästyneet naiset, vähemmistöt kuin eurooppalaiset Nato-kumppanitkaan.

Ainut Trumpin toiminnan positiivinen seuraus saattaisi olla, että republikaanisen puolueen hajaannus vauhdittaisi Yhdysvaltojen monipuoluejärjestelmää.

Viimeisin röyhkeyden röyhkeys oli Melania Trumpin kopioitu puhe suoraan Michelle Obamalta, joka osoittaa marionettivaimon kyvyttömyyttä kertoa arvokkaasti, aidosti ja uskottavasti omia mielipiteitään.

Ei voi välttyä pelottavalta mielikuvalta, jossa historia vastenmielisesti toistaa itseään.

Hitlerin ja Stalinin kaltaiset persoonallisuushäiriöiset itseään täynnä olevat nationalistiset vihasta voimaantuvat johtajapersoonat vetoavat edelleen myös hämmästyttävän useaan nykyihmiseen.

Trumpin valinta Yhdysvaltojen presidentiksi olisi pelottava uhka ihmisyydelle ja maailmanrauhalle.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Trump uhka maailmanrauhalle? Senkö maailman, jossa USA on käynyt ja käy jatkuvaa sotaa milloin milläkin kolkalla.

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen

Kun sitä tekee maailman mahtavin valtio (Alpin sanoja lainatakseni), silloin sitä kutsutaan demokratiaksi http://ww2.sinaimg.cn/large/73b77c65jw1e8aem0ezmvj...

Käyttäjän danielantti kuva
Daniel Leppäjärvi

Nyt se foliohattu pois päästä ja ota lasillinen vettä.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

USA on ollut olemassa vuodesta 1776, eli siis 240 vuotta. Tästä ajasta se on ollut erilaisissa sodissa 223 vuotta. Pisin yhtenäinen rauhanjakso oli ehkä 1935-40. Miten Trumpin valinta muuttaisi tämän kuvion?

Käyttäjän petteripietikainen kuva
Petteri Pietikäinen

30 vuotta sitten maailmanrauhan uhkana oli presidentti Ronald Reagan, josta suomettunut media lisäsi pelkokerrointa minkä ehti...

...jä mitä kävi: Berliinin muuri sortui ja Neuvostoliitto romahti - Suomi on edelleen suomettunut.

Riku Lammi

Sellaiset psykoosit ja todellisuudesta irtautumiset siellä.

Jukka Laine

USA:ssa poliisi ampuu ihmisiä päivittäin. Iltalehdessä oli kuvanauha autistisesta pojasta, jonka muovista kuorma-autoa poliisi piti ampuma-aseena ja terapeutti, joka makasi maassa kädet ylhäällä ja yritti rauhoitella poikaa. Poliisi ampui maassa makaavaa miestä ja kun mies kysyi syytä oli poliisi vastannut, en tiedä.

Tämä kertoo vain pahoinvoinnista, joka maassa on ja rotuvihasta johon Trump viittaa. Kun ihmiset voivat pahoin he tekevät kaikkea sellaista mitä eivät osaa selittää. Järjetöntä kiusaamista työpaikoilla, addiktioita, rääkätään kotieläintä tai vaikka vaan ammutaan aseetonta kiinniotettavaa.

Enpä usko että USA tai maailma muuttuu Trumpin takia pahemmaksi. Obama on saanut aikaan kaikenlaista sotaa ja katastrofia demokratian nimissä ja hän on eräs epäsuosituimmista presidenteistä amerikkalaisten keskuudessa ikinä. Trump edustaa monille amerikkalaisille toivoa toisenlaisesta Yhdysvalloista. Taitaa joukossa olla noita mustia ammuttaviakin.

Reijo Jokela

. "Poliisi ampui maassa makaavaa miestä ja kun mies kysyi syytä oli poliisi vastannut, en tiedä".
Tilanteesta likkuu myös sellainen tieto, että poliisi olis saanut hälytyksen, itsemurhaa yrittävästä aseistautuneesta miehestä. Poliisi ei kuullut tuota teraputtia, jota poliisi ei tiennyt terapeutiksi vaan luuli, että hän on varassa. Poliisi yritti ampua tuota autistia, jota he siis pitivät uhan aiheuttajana, mutta ampuivat ohi ja osuivat terapeuttiin.
En tiedä pitääkö juttu paikkaansa, mutta vosi hyvinkin pitää. Sen puolesta puhuu se, että tuota maassa makaavaa mustaa osui jalkaan. Poliisihan ei USA:ssa osu tuollaisessa tilanteessa jalkaan muuta kuin vahingossa.

Jukka Laine

Katsoitko videon? Jos videon katsoo niin tilanne valkenee. Kyseessä on selvästi 12-vuotias vammainen poika, jolla leikkikuorma-auto kädessä ja maassa makaa mies kädet kohti taivasta. USA:n poliisissa on pahasti asiat vialla.

Reijo Jokela

"Melania Trumpin kopioitu puhe suoraan Michelle Obamalta".
Kumpikaan noista ei itse kirjoittanut noita puheitaan. Mitä taas tulee näihin kopiointisyytöksiin, niin väittääkö joku ihan tosissaan, että nuo kohdat eri muodoissaan olisivat ensimmäistä kertaa esiintyneet Obaman puheessa. Kukaanhan ei ole varmaan kuullut kertaakaan ajatusta siitä, että USA:ssa kun työskentelee kovasti unelmansa eteen, se voi tulla todeksi.
Alkaa kyllä mennä suhteellisen naurettavaksi Suomessakin tämä Trump-hysteria. Kannattaisi kyllä muistaa, että suomalaiset eivät saa noissa vaaleissa äänestää ja suhteuttaa nämä "vaalikampanjat" sen mukaan.

Toimituksen poiminnat