AlpiRipatti Heikomman puolesta

Sebastian Tynkkynen takaisin BB-taloon

Iltasanomissa 25.7.16 Kansanedustaja Ben Zyskowicz arvostelee ankarasti Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtajan Sebastian Tynkkysen viimeisimpiä kannanottoja.

Ben täräyttää täyttä asiaa. Juuri hänen kaltaisten arvostettujen vaikuttajien vastuullisia kannanottoja ihmisyyden puolesta tarvitaan. 

Sebastian Tynkkynen (ps) julisti FB-kirjoituksessaan viime tiistaina mm, että”Islam pitää kitkeä Suomesta pois” ja tyhjentää Suomi ihmisistä, ”joilla ei ole syytä oleskella maassamme.”

Olen Ben Zyskowiczin kanssa samaa mieltä, että maahanmuuttopolitiikasta tulee voida käydä avointa ja vapaata keskustelua. Kriittistä keskustelua maahanmuutosta tarvitaan.

Mutta rasismia ja kiihottamista kansanryhmää vastaan ei voi hyväksyä missään olosuhteissa.

Ihmisyys tulee olla kaiken yhteiskunnallisen toiminnan ja uudistamisen perusta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Voisi blogisti sen linkinkin tarjota, ettei jää epäselvyyttä sanomisista (täälläkin aika ajoin näkee selektiivisiä sitaatteja päättäjien julkisuudessa esittämistä näkemyksistä).
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-200000122663...

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Onko turvanpaikanhakijat jokin yhtenäinen ja yhtenäisen kansanryhmä ?

Harri Immonen

"Olen Ben Zyskowiczin kanssa samaa mieltä, että maahanmuuttopolitiikasta tulee voida käydä avointa ja vapaata keskustelua. Kriittistä keskustelua maahanmuutosta tarvitaan."

Laita Alpi lukijoille linkki missä vihervasemmistoa edustava suvaitsevainen käy avointa keskustelua haittamaahanmuuton kaikkia tekijöitä ruotien. En ole kahteen vuoteen tavannut ainoatakaan objektiiviseen analyysiin pyrkivää tuotosta.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Zyskowicz sanoo
"Tässä ei tosiasiassa ole kyse maahanmuuttopolitiikasta, vaan islaminuskoisten ihmisten vastaisesta kiihotuksesta ja rasistisesta ajattelusta. Samaan aikaan Tynkkysen johtama Perussuomalaiset Nuoret ehdottavat (21.7.), että Suomen laista poistetaan pykälät kiihottamisesta kansanryhmää vastaan ja uskonrauhan rikkomisesta, hän jatkaa. "
-

Kokoomuksen nuoriso-osasto kerkesi tässäkin edelle ja esitti kiihottamispykälän poistamista jo vuosia sitten.
-

"Kokoomuksen Nuorten Liitto ehdottaa periaateohjelmaluonnoksessaan, että pykälä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan poistettaisiin. Rikoslaissa kiihottaminen kansanryhmää vastaan on ollut kiellettyä 1970-luvulta asti, ja vuonna 2011 kiihottamisrikoksista annettavia rangaistuksia kovennettiin."
-

"Kokoomusnuoret haluaisivat poistaa lakipykälän, joka kieltää kiihottamisen kansanryhmää vastaan.

–Kokoomusnuorten liittokokouksen enemmistö kokee, että lainsäätäjän silmissä yksilöä on kohdeltava yksilönä, ei suinkaan kansanryhmänä, kokoomusnuorten puheenjohtaja Susanna Koski kommentoi Uudelle Suomelle.

Kokoomusnuoret linjasivat asian tavoiteohjelmaansa."

Tuo ehdotus tuli kokoomusnuorilta jo vuonna 2013 ja on huomion arvoista että siitä on kulunut sen verran aikaa että monet sen aikaisista nuorista ovat nyt aikuisia ja toimivat sen mukaisesti.
-
Kokoomuksessa on aina osattu puhua oikeita sanoja siten ettei syvemmät päämäärät pääse lipsahtamaan julkisuuteen.
http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/62222-kokoomuksess...
http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/62202-susanna-kosk...

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Kokoomuksen Nuorten Liiton puheenjohtaja Daniel Sazonov pitää Tynkkysen toimintaa ”käsittämättömänä, törkeänä ja tuomittavana”.

http://www.hs.fi/kotimaa/a1469416327394?jako=f2858...

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Kokoomuksen nuoriso-osasto on kerennyt vain puolittain edelle esittäessään kiihottamispykälän poistamista. Heidän agendallaan ei tiettävästi kuitenkaan ole ollut tietyn uskoisten ihmisten vastainen kiihotus ja rasistinen ajattelu, josta Zyskowicz ensisijaisesti moittii Tynkkystä (kuten on havaittavissa Martikaisen sitaatistakin).

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Siinähän se olisi kokoomusnuortenkin ehdotuksessa tullut kylkiäisenä tuokin mutta Tynkkysellä on vielä oppimista esitysten ulkoasussa.
En tosin ole aivan varma onko paras mahdollinen asioiden hoitaminen sellaista että koskaan ei sanota mitä ajatellaan oikeasti vaan kätketään kaikki hienoihin ja "sivistyneisiin" korulauseisiin joita on helppo sitten tarvittaessa kääntää millaiseen solmuun haluaa.
Sitten on vielä semmonenkin puute Tynkkysellä että siltä puuttuu nämä oikeusoppineet jotka rahan (tai muun makean) edestä puolustaisivat hänen kirjoituksiaan lehdistössä. Ma luulen että siinä onkin perustavanlaatuinen puute johon tulisi kiinnittää huomiota ja myös varoja. Asiathan eivät läheskään aina ole vain oikein/väärin-tyyppisiä mutta jos jos otetaan esille vain tarkoitushakuisesti tietty laita ja sitä sitten rummutetaan niin se toinen kantti ja vallankin kolmas jää selvittämättä.
-
"Kokoomuksessa on aina osattu puhua oikeita sanoja siten ettei syvemmät päämäärät pääse lipsahtamaan julkisuuteen."

Käyttäjän EsaPaloniemi kuva
Esa Paloniemi

"Kriittistä keskustelua maahanmuutosta tarvitaan.

Mutta rasismia ja kiihottamista kansanryhmää vastaan ei voi hyväksyä missään olosuhteissa."

Juupajuu, mutta kun kriittinen keskustelu tulkitaan rasismiksi ja kiihottamiseksi kansanryhmää vastaan.

http://asfalttikukka.blogspot.fi/

Käyttäjän andreas kuva
Andreas Pyy

"Mutta rasismia ja kiihottamista kansanryhmää vastaan ei voi hyväksyä missään olosuhteissa."

Mutta muslimit saavat harjoittaa näitä asioita niin paljon kuin haluavat koska heitä ei saa kritisoida rasismisyytösten pelossa. Tosiasiassahan juuri islam on kaikista rasistisin, sovinistisen ja homofoobisin uskonto mitä on olemassa joten islamilaisten maahanmuutosta on syytäkin olla huolissaan. Hyvä periaate on se että sivistyneet länsimaat eivät tarvitse islamin keskiaikaisia "arvoja" yhtään mihinkään.

Rasismijauhanta estää terveen järjen etenemisen.
Tynkkynen on nimenomaan oikeilla linjoilla, sillä hän haluaa ilmeisesti vain Suomesta rauhallisemman paikan elää. Oikean uhan Suomelle aiheuttavat ne poliitikot, jotka syyttelevät maahanmuuton kiristämistä vaativia ajatuksettomasti rasisteiksi ja tunkevat aina päänsä hiekkaan ongelmien edessä. Eurooppa on nyt katastrofin kynnyksellä kehitysmaalaisten kansainvaelluksen takia ja jos poliitikot sulkevat ongelmilta silmänsä ja vähättelevät niitä, niin on aivan selvä, että joku taho yrittää tehdä edes jotakin ongelmille.

Saksassa on viime aikoina tapahtunut useita terroristi-iskuja ja niissä on poikkeuksetta ollut tekijänä maahanmuuttajia tai turvapaikanhakijoita. Mm. tällaisia ongelmia Suomessakin on luvassa mikäli ongelmiin ei puututa ajoissa:
http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-20000012263...
Täydellinen rajojen sulkeminen syyrialaisilta "turvapaikanhakijoilta" olisi nyt ainakin erittäin tarpeellinen teko koska riskit ovat liian suuria vaikkei kaikki Suomeen tulevat mitään terroristeja olekaan.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

"Rasismijauhanta estää terveen järjen etenemisen."
Tuossa on se luu.
-Kaikille ei ole tärkeää että asiat saataisiin inhimilliseen järjestykseen vaan toisille on tärkeintä että voidaan syyttää rasistiksi ja sitä kautta ajaa omia poliittisia tarkoitusperiään. Koko jutussa on selkeästi nähtävissä hyväksikäyttöä jossa vallitsevaa tilannetta käytetään hyväksi lyötäessä kilpailijoita. Rasismisyytökset on tässä vain mahottoman hyvä lyömäase kun siltä ei voi mitenkään puolustautua.

Reijo Jokela

"Ihmisyys tulee olla kaiken yhteiskunnallisen toiminnan ja uudistamisen perusta".
Ihmeelistä vain on se, että tuon ihmisyyden nimissä haetaan hyväksyntää uskonnolle/ideologialle, josta nuo länsimaisen ihmisyyden keskeiset periaatteet puuttuvat. Miksi tässä ei päde sama logiikka, kuin uusnatsien kohdalla suvaitsevaiston piirissä. Kun uusnatsit eivät kunnioita muiden oikeuksia, niin heidänkään oikeuksia ei tule kunnioittaa.

Toimituksen poiminnat