AlpiRipatti Heikomman puolesta

Mikä aiheutti nuoren miehen kuoleman asema-aukiolla?

Kansallismielisen Suomen Vastarintaliikkeen aktiivi aiheutti nuoren miehen kuoleman asema-aukiolla Helsingissä. 

Kuolema potkun seurauksena antaa kasvot Suomen kiristynyneelle ilmapiirille. On ollut vain ajan kysymys, milloin vihapuhe muuttuu väkivallaksi.

Huolestuttavaa on usean vaikutusvaltaisen poliitikon läheiset välit ääriliikkeisiin. Pääministeri Sipilä tuomitseekin kansanedustajien yhteydet niihin.

Kansanedustaja Olli Immonen poseerasi uusnatsien kanssa kovan kohun herättäneessä kuvassa. Tuossa kyseisessä kuvassa oli muuten läsnä sama mies, jota kuolemaan johtaneesta väkivallanteosta nyt epäillään. (Koillissanomat 20.9.16)

Ongelma ei ole maahanmuuttopolitiikan hyssyttely, vaan kritiikin kehittyminen vihapuheeksi, josta on tullut kansallista huvipuhetta.

Äärijärjestöjen kriminalisointikaan ei ole ratkaisu rasismin ja vihapuheen hedelmiin. Nykyinen lainsäädäntö mahdollistaa keinot puuttua ääriliikkeiden toimintaan, jos vain tahtoa löytyy.

Suomi tarvitseekin avointa ja rehellistä maahanmuuttokeskustelua, jossa haastavista tosiasioista on pystyttävä keskustelemaan osapuolia kunnioittavasti. "Maassa maan tavalla" tokaisusta on tullut osa vihapuheen ilmeentymää, kun sitä voitaisiin käyttää myös rakentavasti ja perustellusti sivistyneessä sananvapautta kunnioittavassa dialogissa.

Nykyisen maahanmuuttokeskustelun kärjekäs ja provosoiva retoriikka rakentaa vastakkainasettelua ja ei palvele tavoitetta maahanmuuton olemassa olevien haasteiden ratkaisemiseksi, vaan keskustelu on kääntynyt itseään vastaan. Nyt keskustelun osapuolten energia kuluu sammakoiden ja möläytyksien lateluun ja niiden paheksuntaan. Rakentava, kunnioittava ja konkreettisia ratkaisuja etsivä dialogi puuttuu.

Todellinen ongelma on myös se, että maahanmuuttokeskustelu on jätetty liian pienen poliittisen ryhmän etuoikeudeksi. Suurin osa vaikutusvaltaisista poliitikoista ja heidän puolueista on hiljaa, tosin viime aikoina on ollut muutosta havaittavissa.

Ratkaisevassa asemassa on Timo Soini, joka ei ole puuttunut ryhmässään vuodesta toiseen jatkuviin avoimen rasistisiin mielipiteisiin, vaan rasismilla leikittely on ollut hänen mielestään sananvapauteen kuuluva oikeus. Soinin joukkojen läheiset yhteydet äärijärjestöön on tunnettu tosiasia, joka paistaa läpi pääkallopaikan ja ruohonjuuritason retoriikasta. Tälle viihteelle vain hymähdellään.

Jos suomalaisen keskustelun ja ilmapiirin tasoa ei ymmärrä, Yhdysvaltojen presidenttiehdokas Donald Trumpin tölväisyjä kuunnellessa yhä useampi sisäistää, mitä tarkoittaa rasismi ja vihan lietsominen.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (99 kommenttia)

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

"Kuolema potkun seurauksena" - 1) Onko siis kuolemansyy myötävaikuttaneine tekijöineen jo lopullisesti selvitetty? 2) Mistä olet saanut käyttöösi asiaa koskevat dokumentit?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Käsittääkseni syyttäjä on päättänyt syyttää törkeästä kuolemantuottamuksesta. Todennäköisesti hänellä on asiasta parempi tieto kuin kellään meillä tänne kirjoittajilla.

Onhan myös varsin todennäköistä, että asema-aukiolla sattunut kallon iskeytyminen asfalttiin on vaikuttanut myöhempään aivoverenvuotoon, koska ne sattuivat ajallisesti peräjälkeen. Jos kyseessä olisi ollut vain huumeiden käyttöön liittyvä aivoverenvuoto, niin se olisi voinut tapahtua vuosia ennen tai vuosia jälkeen.

Lisäksi on syytä todeta, että rintaan tehdyn potkaisun tuloksena pään iskeytyminen asfalttiin olisi joka tapauksessa voinut aiheuttaa tuottamuksellisen kuoleman vaikka heti. Miksi pyrit esittämään asioita, jotka ovat tulkittavissa väkivallantekijän syyllisyyden kyseenalaistamiseksi?

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Syyttäjän tehtävä on syyttää. Hän ei päätä kenenkään syyllisyydestä, vaan syylliseksi tuomitsee käräjäoikeus.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #21

Pitää paikkansa, mutta tuskinpa kukaan syyttäjä aloittaa syyteprosessia ilman oman kantansa mukaisia todisteita. Puolustuksella tulee sitten olemaan omat todisteensa, joita molempia tuomioistuin arvioi. Sanomani oli siis sellainen, että syyttäjällä on todennäköisesti enemmän ja yksityiskohtaisempaa tietoa tapauksesta kuin meillä.

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #34

Syytteen nostamisesta ei ole tietääkseni uutisoitu. Vangittu tutkinnan ajaksi.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #36

Uutisten mukaan tämä vaihe meneillään:

Helsingin käräjäoikeudessa alkoi keskiviikkoaamuna 26-vuotiaan Jesse Torniaisen vangitsemisoikeudenkäynti. Poliisi esittää Torniaista vangittavaksi todennäköisin syin epäiltynä pahoinpitelystä ja törkeästä kuolemantuottamuksesta Helsingin Asema-aukiolla.

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-200000126545...

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #39

Ks. yllä. Tuo on siis se istunto, mikä tarvitaan tutkinnan ajaksi vangitsemiseen 48 tunnin jälkeen.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #41

Ks. yllä "vangittu". Ts. ilmoitit ko. istunnon tuloksen jo etukäteen.

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #44

Pysyy vangittuna, jos istunto päätyy siihen, vapautuu, jos päätyy sellaiseen. Tällaiset istunnot eivät tietänkään järjesty tasan silloin, kun 48h tulee täyteen.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #45
Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #48

No, asioiden edelle oikeasti mennäkseni, pysyy tietenkin vangittuna ja syyte nostetaan vähintään torkeästä pahoinpitelystä.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #62

Arviosi kuulostaa kohtuulliselta. Kun tämä säie nyt muutenkin on mieliasiaani, saivartelua, jatkan sitä. Epäilty siis tullaan vangitsemaan, hän on käsittääkseni ollut pidätettynä.

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #69

#69: Jep, ilmeisesti teknisesti näin tähän istuntoon asti. Eli on pidätettynä, istunnon jälkeen tod näk vangittuna. Kopioin vain suoraan, mitä lehdissä on lukenut, prosessi ei ole sinänsä tuttu. Ja aika onkin 72h eikä 48h:

"Tutkintavankeutta edeltää pidätysaika, joka Suomessa voi kestää kolme päivää, jolloin viimeistään neljäntenä päivänä tuomioistuimen on päätettävä vangitsemisesta."

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #71

Niinpä, aika venyvä käsite olisikin kommentissasi #45 mainitsemasi "Tällaiset istunnot eivät tietänkään järjesty tasan silloin, kun 48h tulee täyteen" ollut, Torniainen kun ilmoittautui poliisille lauantain ja sunnuntain välisenä yönä.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #75

Hän oli todennäköisesti kiinniotettuna ensimmäiset 12 h, joten eiköhän tässä ole vain odoteltu virka-ajan alkamiseen.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #36

Alpin mukaan ei kuollut sairaalassa.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #93

Huomiosi on tosi, tuolla sanajärjestyksellä syntyvän viittausvirheen vuoksi. Et kuitenkaan huomannut että hän kirjoitti eri tapauksesta, kuin siitä Elielinaukiolla sattuneesta?

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #36

Ei ole ei. Kasvojenpesua päättäjiltä.
"Syytön kunnes toisin todistetaan"!

Hän kertoi kulkeneensa ohi. Hän oli tullut mielenilmaisijoiden eteen
ja sylkäissyt, (provosoinnut?)
jonka jälkeen hänen päällensä oli käyty.
KOMISARIO TEEMU KRUSKOPF

Hakolan mukaan Helsingin poliisille tulee vuodessa parisataa tapahtumailmoitusta.

– Kyseisenä päivänä oli useita tapahtumia. Jos kaikkiin tämänkaltaisiin ilmoituksiin lähetettäisiin poliisipartio paikalle, ei muualle sitten ehdittäisikään, Hakola kuvailee viime viikon lauantaita.
YLE

-rikosoikeuden professorin Jussi Tapanin ja oikeustieteen tohtorin Kari Uotin kanssa. He molemmat ovat sitä mieltä, että epäillyn tekijän vastuu päättyy siihen, kun lääkäri oli tutkimusten jälkeen päättänyt kotiuttaa Karttusen, rikostoimittaja Pekka Lehtinen sanoo.

– Ydinkysymys on, katkeaako vastuu, jos tavanomainen hoitomalli päävammatapauksissa kuitenkin on, että uhria ei makuuteta sairaalassa vaan passitetaan kotiin toipumaan, rikostoimituksen päällikkö Jarkko Sipilä toteaa.

Rikos- ja prosessioikeuden professori Matti Tolvanen on Tapanin ja Uotin kanssa lähes samaa mieltä.

– Jos lääkäri on ollut huolimaton tai tehnyt hoitovirheen, epäilty tekijä voi välttää vastuun.
-Jos taas uhrin vammaa ei ole voinut havaita,
vastuu ulottuu tekijään potilaan kotiuttamisesta huolimatta, Tolvanen muotoilee.
MTV3

Moniko menisi sylkäisemään "liivimiesten" joukon eteen osoittaaksen heille mitä mieltä on heistä ?

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #34

"Pitää paikkansa, mutta tuskinpa kukaan syyttäjä aloittaa syyteprosessia ilman oman kantansa mukaisia todisteita."

Ai meidänkö maassa? Juice Leskisen huumejutussa syyttäjä Ritva Santavuori vei asian Juicenkin kohdalta hovioikeuteen, vaikka jo käräjäoikeudessa oli tullut esille hänen syyttömyytensä. Santavuori teki sen saadakseen mainetta itselleen ja sai käyttää hyväkseen maineensa hankkimiseen tunnettua muusikkoa ja oikeuslaitosta.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

"Käsittääkseni" syyttäjä ei ole edes voinut tehdä syytepäätöstä tässä vaiheessa, mutta vangitsemisvaatimus perustunee törkeään kuolemantuottamukseen, RL 21:9, jollen väärin muista.

Käyttäjän niklaschristianrenner kuva
Niklas Renner

Tämän kommentin viimeiseen kappaleeseen toivoisin kommentoijien kiinnittävän huomiota. SVL on aiemminkin osallistunut väkivallan tekoihin ja niissä on aina se mahdollisuus, että jotakuta sattuu todella pahasti. Ja olisi suotavaa, ettei niin hirveästi esitettäisi arvioita, seurasiko tuo aivoverenvuoto kadulle kaatumisesta tai jostain muusta, ennen kuin esitutkinta on valmis.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

# 16.:

Muita mahdollisia kuolinsyitä ei käsittääkseni ole suljettu pois. Todennäköisyyksillä en lähde spekuloimaan, kun lopullinenkin kuolemansyyn määritys joka tapauksessa aikanaan tehdään.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Onko blogisti tosiaan sitä mieltä, että jos jotkut ovat vihaisia turvapaikanhakija-aallon ja sen seurausten takia, heidän vihaisuutensa syy on jonkun rasistin harjoittama "lietsonta" eikä suinkaan ne ongelmat ja tragediat, joita turvapaikanhakija-aalto on tuonut mukanaan? Meneeköhän syy ja seuraus nyt vähän sekaisin?

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Blogisti on vähän hätäinen.

Miksi sairaala kotiutti hänet samana päivänä. Ja hän itse soitti myöhemmin hätäkeskukseen kotoaan. Kokonaan eri päivänä.

Kuoleman syy oli aivoverenvuoto. Mutta johtuiko se svl: läisen potkusta. Siitä meillä ei ole varmaa tietoa.

Eiköhän odoteta?

Niko Sillanpää

Ei kotiuttanut samana päivänä, vaan kotiutettiin tai kotiutui _viiden päivän_ päästä.

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-200000126500...

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Niko, olet oikeassa. Meni ajatus "solmuun". Anteeksi.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Massiivinen mielensäpahoittamisteema kylätappelusta. Ei nähty tällaista mielensäpahoittamista kun irakialainen ryöstömurhasi viattoman suomalaisen ja tahallaan, siis täysin tarkoituksellisesti. Missä olivat nämä itkijät pari viikkoa sitten kun tämä surmatyö tapahtui? Pyysivätkö poliitikot anteeksi omaisilta kun näitä pahoja miehiä maahan päästivät, pitivät rajat auki? Ei itketty eikä pyydelty anteeksi. Törkeää touhua.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Jos kyseessä olisikin ollut kylätappelu, mielensäpahoittamisilmaisut esitettäisiin eri muodossa. Tässä oli kuitenkin kyse vain toisen osapuolen yhtäkkisestä törkeästä fyysisestä aggressiosta, joka johti välittömään vakavaan kallovammaan. Uhri oli tiettävästi sitä ennen ainoastaan esittänyt halveksuntansa porukkaa kohtaan ja sylkäissyt katuun symbolisena kannanottona.

Miksi pidät negatiivisena, että tällaista väkivaltaa vastustetaan?

Jos hiljattain aiemmin on tapahtunut ryöstömurha, niin sehän vain osaltaan saattaa olla siivittämässä somekohua, koska väkivallantekojen frekvenssin lisääntyminen aiheuttaa tilanteen, jossa jossain vaiheessa mitta tulee täyteen.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Miksi pidät negatiivisena, että tällaista väkivaltaa vastustetaan?"

Näitä vastaavia tappeluita grillijonoissa on varmaan kymmeniä ellei satoja joka viikonloppu ja kuolonuhrejakin on tullut enemmän kuin tarpeeksi, miksi siis tästä nostettiin maanlaajuinen haloo. Vastaavasti irakilaisen tekemä ryostömurha sivuutettiin olankohautuksella vaikka juuri nämä olisivat vältettävissä tiukalla rajavalvonnalla ja maastakarkotuksilla.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #22

Kun kyseiset irakilaiset oli päästetty maahan, ei ole ollut tiedossa, että he tulisivat syyllistymään rikokseen. Irakilaisilla kansallisuutena ei ole juurikaan Suomessa aiemmin kontollaan henkirikoksia, joten vaikkakaan sillä ei sinänsä ole merkitystä tietyn yksilön potentiaalisena rikollisena tai rehellisenä ihmisenä pitämisen kannalta, ei tätäkään kautta turvapaikkaprosessin yhteydessä olisi ollut perustetta epäillä kyseisiä yksilöitä. Ennen kuin he olivat syyllistyneet mihinkään rikokseen, ei maastakarkoitusta rikoksen vuoksi voinut tehdä, joten millä logiikalla tuosta mainitset?

Tuo snagaritappeluklisee on syvään juurtunut suomalaiseen somekeskusteluun ja lienee nykyään jo hiukan passé. Sen perusta on 60-luvun torniolaisissa snagareissa, kun ruotsalaiset ja suomalaiset flaidasivat keskenään ja asiasta nousi kohu.

Tässä SVL-keskustelussa on kyse ääriliikkeiden poliittisen toiminnan mukanaan tuomien vaarallisten lieveilmiöiden käsittelystä ja mahdollisesta eliminoimisesta, ei yksittäisestä kuolemantapauksesta. Siksi satunnainen ryöstömurha ei osu samaan kategoriaan nyt käsitellyn asian kanssa. Kukaan ei koskaan puolustele ryöstömurhaa eikä niin muodoin asian käsittelyssä ole mitään debattiulottuvuuksia. Sen sijaan ääriliikkeiden väkivaltaista toimintaa ovat monet tahot puolustelemassa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #27

"Kun kyseiset irakilaiset oli päästetty maahan, ei ole ollut tiedossa, että he tulisivat syyllistymään rikokseen."

Oli pääteltävissä että moni heistä syyllistyy rikoksiin varsinkin kun taustatiedot olivat olemattomat. Tästä myös varoiteltiin Suomessa ja sanon suoraan etä varoitetaan edelleen. Voihan sitä olla kuuntelematta ja jeesustella myöhemmin ettei millään voitu tietää Aiempi leireiltä ottaminen oli huomattavasti turvallisempaa ja siinä huomioitiin naiset ja lapsetkin. Meillä on unelma-porukka toimii täysin vaistojensa varassa ilman mitään kykyä rationaaliseen ajatteluun.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #22

Kerrotko meille yksinkertaisille, miten se tiukka rajavalvonta vaikuttaa turvapaikanhakijaan? Onko oikeasti eroa esittääkö pyyntönsä raja- vai poliisiasemalla? Ehkä tarkoitatkin naapurivaltioiden tiukkaa rajavalvontaa.

Nopean käsittelyn ja karkotuksen vaikutuksesta olet toki lähes oikeassa. Populaation pienetessä ja maassaoloajan lyhentyessä riskikin pienenee. Tuo vältettävissä mennee kriittisyysretoriikan piikkiin.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #28

Lisäisin vielä, että kun suurin osa ulkomaalaisten tekemistä väkivaltarikoksista on virolaisten ja venäläisten suorittamia, niin schengenalueeseen kuuluvan Viron kohdalla niin rajavalvonta kuin maastakarkottaminenkin muodostaa melkomoisen ongelman ja venäläisten pitäminen rikollisina jo viisumianomuksen yhteydessä tulkittaisiin naapurissamme lievästi ilmaistuna epäystävälliseksi teoksi.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #31

Virolaisten ja venäläisten osuus ulkomaalaisten tekmistä väkivaltarikoksista on parinkymmenen prosentin luokkaa.

Lähde: http://www.polamk.fi/instancedata/prime_product_ju...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #56

Käytin erehdyksessä väärin tulkittavissa olevaa ilmaisua "suurin osa". Tarkoitin toki, että he yhdessä edustavat suurinta etnistä ryhmää tilastoissa.

Jukka Mäkinen Vastaus kommenttiin #28

"Kerrotko meille yksinkertaisille, miten se tiukka rajavalvonta vaikuttaa turvapaikanhakijaan?"

Tiukka rajavalvonta tarkoittaa sitä että turvallisesta uskotusta maasta Ruotsista ei päästetä yhtään turvapaikanhakijaa Suomeen.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #40

Tuo turvapaikanhakijoiden status schengenalueella on mielestäni jollain tavoin ilmassa ja osittain määrittelemätön.

Ruotsin ja Suomen välillä on vallinnut passivapaus jo 50-luvulta lähtien ja ennen Schengeniä rajavalvojat tapasivat silloin tällöin tehdä pistokoemaisia passintarkastuksia laivasatamassa keskittyen enimmäkseen tummaihoisiin matkustajiin. Siinä tuli sitten tarkastettua oliko heillä esimerkiksi viisumi Suomeen y.m.

Schengenin idea sen sijaan on, että koko schengenalue on yhtä passi- ja viisumialuetta, jolloin Schengeniin sisälle päässyt voi liikkua koko alueella. Toisaalta sitten kuitenkin turvapaikka myönnetään tiettyyn valtioon ja periaatteeksi on kirjattu, että se pitää myöntää siinä valtiossa, jonne hakija ensimmäiseksi saapuu. Sen lisäksi on EU:n määrittelemät maakohtaiset kiintiöt, jolloin hakijoita vain valinnan mukaan lähetetään eri maihin turvapaikanhakijoiksi.

On siis valtiosopimuksellisesti veteen pirretty viiva onko Suomella oikeutta käännyttää ketään maahantulijaa Ruotsin ja Suomen välisellä Schengenin "maakuntarajalla". Ainoa selkeä tapaus olisi, jos käännytettävä olisi saanut karkoituspäätöksen Suomesta.

Ottamatta kantaa itse maahanmuutto- ja turvapaikkapolitiikkaan olen sitä mieltä, että Schengenin sisäiset sopimukset ja toimintatavat pitäisi sopia pitävästi, jotta edes tiedettäisiin mikä menettely on oikea ja mikä ei. Nyt joudutaan harkintaa tekemään pitkälti humanitäärisistä ja maahanmuuttoon liittyvistä ei-sopimuksellisista pragmaattisista lähtökohdista käsin.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #40

Niinkö, osaatko valistaa mihin lainsäädäntöön perustuen se rajalla jäpittävä virkamies tuon tekee. Pakko myöntää oma tietämättömyys aiheesta, kommentoin lähinnä lonkalta heittämällä. Sen verran tarkistin, että Ulkomaalaislain 94§ ja 95§ eivät antane muuta mahdollisuutta kuin käsitellä hakemus. Tuo käännyttäminen rajalta perustunee muuhun pykälään (en jaksanut kaikkea kahlata)?

Käyttäjän Minnamaarialax kuva
Minna-Maaria Lax

No, jos joku alkaa potkia sivullisia kadulla rintaan, niin ei hänen paikkansa ole kadulla vaan hiukka suljetummassa tilassa. Lieneekö Jesse Torniaisen äiti ylpeä pojastaan?

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

"Lieneekö Jesse Torniaisen äiti ylpeä pojastaan"

heittää lapseton Minna-Maaria Lax

Käyttäjän Minnamaarialax kuva
Minna-Maaria Lax

Mistäs sinä tiedät minun lapsistani tai lapsettomuudestani yhtään mitään. Kyse oli Jesse Torniaisen väkivallasta.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Näin on. Mutta enpä ole nähnyt kenenkään muuta vaativankaan. Enemmän kyllä kommentteja siitä, että syyllistäminen olisi syytä kohdistaa syyllisiin, ei sivullisiin.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä

Blogisti ansaitsee kiitokset, koska tämä oli huomattavan asiallinen teksti verrattuna hänen joihinkin aiempiin vihanpyrskähdyksiinsä.

"Suomi tarvitseekin avointa ja rehellistä maahanmuuttokeskustelua, jossa haastavista tosiasioista on pystyttävä keskustelemaan osapuolia kunnioittavasti." Aamen.

Käyttäjän PekkaKeskinen kuva
Pekka Keskinen

Riippumatta siitä, mikä on lopullinen kuolinsyy, on tästä huolimatta poliittiseen väkivaltaan puututtava. Maassa, jossa on edustuksellinen demokratia, ei voida suvaita, että jotkut ääriliikkeet ajaa omia tarkoitusperiään väkivallalla.

Puolueet ja niiden jäsenet, jotka kuuluvat edustukselliseen demokratiaan, tulee selväsanaisesti tuomita väkivallan käyttö. Maahanmuutto tai eriarvoisuus on paskoja tekosyitä väkivallalle maassa, jossa on mahdollisuus vaikuttaa.

Käyttäjän opwallin kuva
Olli-Pekka Wallin

Eikö siihen puututa jo nykyisenkin poliisin toimesta ?

Jimi kuoli luonnollisen kuoleman, Aneurysma eli valtimonpullistuma aivoissa puhkesi... Toki huumeiden käyttö ja väkivalta saattoi jouduttaa loppua.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Jimi kuoli luonnollisen kuoleman"

Toi oli yks parhaista ...

Käyttäjän opwallin kuva
Olli-Pekka Wallin

äh, olipa huonosti rakennettu lause, odotellaanpa vielä uutisia vangitsemiskäsittelystä.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Kieltämättä jonkinlainen sarjavoittaja tuo komentti taitaa olla. Olenkin miettinyt pidänkö uhrin syyllistämistä, vai väkivallanteon vähättelyä alhaisempana. Nyt ei tarvitse miettiä, kun ne yhdistää pääsee vielä syvemmälle.

Edit: Hatunnosto Wallinille myöntämisestä, tuo kommenttini oli jäänyt näytölle roikkumaan.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Keskustelu radikalismista Suomessa alkaa saada venäläisiä sävyjä ja äänenpainoja. Epävarmuus Yhdysvaltain presidentinvaaleista saa meidätkin epäilemään paikkaamme maailmassa:

Iltalehden Nina Leinonen: "Kun asiaa pohtii enemmän, alkaa kuvio kuulostaa tutulta. Rähinäryhmien liikuttelu paikasta toiseen, järjestelmällistä levottomuuden lietsomista, paikallisten rekrytointia radikaalien riveihin.

Kuvio on täysin sama kuin pari vuotta sitten Ukrainassa."

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016092022346406_u...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Mielenkiintoinen mäkemys taustoista tuossa linkkaamassasi artikkelissa.
Jotenkin kuitenkin tuntuu, että jos taustalla on venäläistä tai "o.w.kuusislaista" organisointia, niin siinä jälleen kerran toistuu Terijoen hallituksen tekemä arviointivirhe suomalaisesta kansanluonteesta ja todellisista reaktioista.

Niko Sillanpää

Olipas kirjoittajansa kannalta kiusallisen noloa luettavaa. Iltalehden "toimittajien" olisi syytä keskittyä siihen, mitä he "osaavat", eli Kim Kardashianin kuultaviin kesäasuihin.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Tuo primitiivireaktio osoittaa, että Leinonen osui arkaan paikkaan.

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #35

Analogian yritys oli häkellyttävän typerä ja vailla mitään substanssia. Eikä pelkästään tuo, vaan linkkauksestasi luin myös pari luokatonta pääkirjoitusta. Ja Kim Kardashianin kuultavat kesämekot, joka juttu oli substanssiltaan solideimmalla pohjalla niistä neljästä lukemastani.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #35

Tuollaisia "primitiivireaktioita" (lainausmerkit aiheelliset) heitellään kahdessa tapauksessa. Joko juttu osui arkaan paikkaan tai sitten se oli harvinaisen hölmö. Uskoisin, että tässä tapauksessa kyse oli jälkimmäisestä. Ainakin sellaiselle oli hyvät perusteet. Toimittaja mielikuvitus nimittäi noli päässyt pahasti laukalle. Sen SVT:n kytkennät kun tiedetään hyvin ja ne löytyvät aivan vastakkaisesta ilmansuunnasta.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #64

Hah. Tuo porukka, joka pörrää busseilla pitkin Suomea, ei osaisi itse katsoa kartasta, missä on Kajaani. Kansainvälisten verkostojen rakentaminen vaatii rahaa ja ammattitaitoa, jota natseilla ei pitäisi mistään olla. Venäjällä on tietysti myös ihmisiä, jotka natseja vastustavat. Tämä Euroopan etupiirijako alkaan mennä silleen, että Suomen ja Ruotsinkin tapahtumat ovat venäläistä sisäpolitiikkaa.

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #78

Jouni, näetkö taivaalla kemikaalivanoja?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #83

En uskalla katsoa, mutta luin viikonloppuna Mihail Zygarin Putinin sisäpiiri-kirjan. Ja keväällä Bill Browderin Red Noticen. Vainoharha ja pelko tarttuvat helposti, siksi niitä levitetään Suomessakin.

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #91

Kaikki, mitä Ivan Iljin projisoi, ei ole totta, vaikka myyttinen Putin. Sitä en väitä, etteikö Putinin tekemisiä voisi menneisyydessä ja tulevaisuudessa Iljiniä lukemalla selittää ja ennustaa (Browder).

Jukka Mäkinen

Suomessa on niin pienet ympyrät, että jos esimerkiksi SVL on ulkopuolelta rahoitettu ja ohjattu niin Supo tietää siitä kaiken.

Tietysti pitäisi kysyä myös keitä kaikkia rahoitetaan. Takkujengi ainakin matkustelee bussilla ympäri Etelä-Suomea tekemään pahojaan. Liian kauas maaseudulle pois kaupungin valoista ne sentään ei uskalla.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

"Takkujengi" mainittu. Joku jengi osallistui Alexander Stubbin savustamiseen pois virastaan viime syksynä Helsingin yliopistolla ja Tampereella. Kerro lisää, kun kerran tiedät, mitä Supo tietää ; )

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Maahanmuutto on kyllä Suomen ongelmista niistä pienempiä, jotain suhteellisuudentajua toivosin. Suomen talous kyntää syvällä, siinä todellinen ongelma. Valtaosa Suomalaisista ei kasvotusten ole kohdannut ainoatakaan turvapaikanhakijaa, eikä heidän läsnäolonsa hetkauta suurinta kansanosaa sinne tai tänne, mutta sitä omaa pahaa oloaan heihin on niin, niin mukava purkaa. Se, että vähätellään sitä, että meillä on poliittinen ryhmä SVL, pieni, mutta äänekäs ja väkivaltainen joukko, joka on tuonut väkivallan kaduille, niin sen pitäisi avata suomalaisten silmät näkemään mihin maamme on menossa. Ääriainekset, niin vasemmalta kuin oikealta on valtaväestön taholta tuomittava, pienikin ymmärrys näitä kohtaan, on kuin heittäisi bensaa liekkeihin.

Niko Sillanpää

Köyhäinmaahanmuutto kehitysmaista turvapaikanhakujärjestelmän kautta on kiistatta Euroopan suurin poliittinen ongelma tällä hetkellä, joka uhkaa kaataa EU:n, johti osaltaan Brexitiin sekä kaataa kaikella todennäköisyydellä ensi vuonna Merkelin ja Hollanden ja on jo nyt johtanut liki kaikissa unionin maissa suuriin äänisiirtymiin vaaleissa. Eli puhutaan dramaattisista vaikutuksista, jopa vielä dramaattisemmista kuin euroaluekriisi, joka on muuttumassa lisäksi pankkikriisiksi.

Jukka Mäkinen

"..joka on tuonut väkivallan kaduille"

Suomen kaduilla siis ihan vaan väkivallattomasti raiskattiin, tapeltiin ja tapettiin satoja vuosia. Aika veikeää väkeä nuo suomalaiset, kun tuollaisen tempun osasivat. Ainoina maailmassa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Pitäiskö mun nyt liittyä jo demareihin, kun jo toinen Granlundin kommentti jonka voin täysin allekirjoittaa. :)

Ääriainekset ja maahanmuuttajat eivät kyllä valtaosan Suomalaisten elämässä näy mitenkään, tuo SVL on rikollisjärjestö, ja sellaisena sitä pitää kohdella.

Käyttäjän lauriholopainen kuva
Lauri Holopainen

Nuoren miehen kuolemanhan tietenkin aiheutti ihan oma syy,, syljeskely, sanailu uusnatsien kansa ja kaikenlainen muu tappamisen oikeuttava toiminta ja huono elämä tai mikä lie.

Väkivaltaisella, väkivaltaisen ideologian kannattajalla, joka nyt ihan sivumennen vahingossa sattui heittämään lentopotkun inhoittavan maahansyljeskelijän rintaan, ei toki ollut mitään tekemistä minkään kanssa. Vielä vähemmän kuin Adolfilla oli tekemistä joidenkin ihme leirien kera.

Eikös nyt ala jo valkopyykki riittää, tohtori Sillanpää?

Niko Sillanpää

Ahdistaako sinua, Lauri, kun todellisuus ei ole kongruentti unelman kanssa?

Käyttäjän lauriholopainen kuva
Lauri Holopainen

Voi Niko hyvä, aina välillä kaltaisesi saavat minut tuntemaan sääliä, ja aina välillä ei.

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #55

Lauri Kulta, voin tuskin sanoin kuvata, kuinka yhdentekeviä moralisointisi ja mielipiteesi ovat minulle.

Tai no, ehkä seuraava:

Kun nyt selvästikin sieltä äärimmäisestä vasemmistosta(?) tulet, kannatin tuossa eilen Saku "uuninpankko" Timosen ideaa kieltää ja panna vankilaan SVL:n toimijat nykylainsäädännön puitteissa maanpetoksen (valmistelun) perusteella. Samalla loogisesti otetaan kiinni ja hajoitetaan myös vallankumousta haikailevat äärivasemmiston yhteisöt ja toimijat pannaan vastaavasti vankilaan. Miltä kuulostaa?

Käyttäjän lauriholopainen kuva
Lauri Holopainen Vastaus kommenttiin #58

Uudlleen: Niko hyvä,

Jos kaikki on niin yhdentekevää, niin älä toki vastaa.

Noin muuten, rasismi ei ole kivaa, ok?

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #63

Eli ilmeisesti ei kuulostanut Laurista hyvältä idealta. Lukijat voivat päätellä, miksi ei.

Käyttäjän lauriholopainen kuva
Lauri Holopainen Vastaus kommenttiin #66

Sinä olet ihn hauska kaveri, en nyt kuitenkaan oikein ymmärrä mihin virkaan tähtäät, ja miksi sinua pitäisi äänestää, mutta ihan varmaa on, että sinulle itsellesi voisi olla terveellistä pääsi poistaminen peräsuolestasi, tämä ihan kaikella yst... Shit, take your head out of.....

Huomaa toki, toisin kuin sinä, en ole lääkäri, joten neuvoni todellakin olevat vain ystävällisisiä neuvoja.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #68

Olipa asiallinen kommentti, ihan Suomi24 tasoa, kannattaa aina mennä henkilökohtaisuuksiin,kun homma ei muuten pelitä.

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #85

Eihän Laurilla koskaan mitään muuta olekaan, sanojen suuhun laittamisen lisäksi. Kuten ei myöskään kaverillaan(?) Kallisella. Sellaista se siellä ääressä on ja näillä mennään, no hard feelings.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Tämä on sietämätöntä, kestämätöntä ja yhteiskunta kaatuu ylihuomenna äärioikeiston väkivaltaan. Tässä luodaan SVL:n kautta Horst Wessel -legendaa, niin että kannattaa jatkaa purkauksia.

Käyttäjän lauriholopainen kuva
Lauri Holopainen

Itse asiassa ei. Maailma ei kaadu, Horst Wessel ei nouse haudastaan.

Sen sijaan pitäisi nähdä, että natsit, ihan oikeasti, hakevat tilaa, niin elävässä elämässä, Asemaaukiolla, kuin netissäkin.

Sitä tilaa ei pidä antaa, ei nyt, ei koskaan!

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Taisi mennä ohi: tästä asiasta niin suurta tekevät saavat sen uuden Horst Wesselin itselleen. Tilanne on täysin suhteeton ajatellen sitä, että lehdissä käydään oikeutta jo nyt ja epäiltyä esitetään vasta vangittavaksi. Tekohan on järjetön, mutta mikähän se syyllisyyden aste on seuraukseen nähden? Se päätetään epäillyn/syytetyn osalta, ei SVL:n osalta. Tämä on yksittäistapaus aivan samoin kuin ne noin hieman yli kolmekymmentä henkirikosta, joihin maahanmuuttajat ovat syyllistyneet viimeisen kymmenen vuoden aikana. Heitähän tässä on haluttu käyttää jonkinlaisena vertailukohtana, jota ei tietenkään sallita. Ja minua on sitten aivan turha syyttää rasistiksi tai fasistiksi tai muuksikaan, tämä on vain mittasuhteiltaan kiehahtanut täysin yli sen, minkä se ansaitsisi.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

"natsit, ihan oikeasti, hakevat tilaa, niin elävässä elämässä, Asemaaukiolla, kuin netissäkin. Sitä tilaa ei pidä antaa, ei nyt, ei koskaan!"

Kuin ei myöskään muille kumouksellisille pomminheittäjille pyrkimyksissään eli anarkisteille ja islamisteille!

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Niin, Holopaiselle se tietenkin on Nikolay Bauman, "Kaaduit uhrina".

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

En ymmärrä, miksi täällä Puheenvuorossa ei saa kertoa totuutta? Kyseinen uhri oli pitkään ollut päihdeongelmainen, joka oli houraillut netissä Kelan räjäyttämisestä, jos rahaa ei tule. Jostain syystä marttyyrinrakentajat peittelevät tätä kaikkea. Tottakai nuoren ihmisen kuolema on aina tragedia, mutta vääristelyllä ei saada koskaan mitään hyvää aikaiseksi.

Käyttäjän Minnamaarialax kuva
Minna-Maaria Lax

No, jutun pointti ei ole se, että oliko uhri narkkari tahi presidentti. Jutun pointti on se, että väkivalta aiheutti ihmisen kuoleman. Ja että tällaiseen väkivaltaan on oltava nollatoleranssi.

Ollapa meillä pääministeri Kanadan malliin.... Ei ois hyssyttelyä!

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Vai että "väkivalta aiheutti ihmisen kuoleman".

Mahdollistahan se tottakai on, mutta kuten blogistiltakin, on syytä kysyä: 1) Onko siis kuolemansyy myötävaikuttaneine tekijöineen jo lopullisesti selvitetty? 2) Mistä olet saanut käyttöösi asiaa koskevat dokumentit?

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #89
Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Herätit uteliaisuuteni, miten Puheenvuorossa on kielletty tai estetty totuuden kertominen?

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Juridinen syyttömyysolettama sitoo viranomaisia ja tuomioistuimia ja vapaaehtoisesti mediaa, mutta ei meitä kaduntallaajaspekuloijia. Median raporttien mukaan poliisi näkee rintaanpotkun ja kuoleman välillä selkeän syy-yhteyden. Rikos voi kai rankentua kuolemantuottamuksestakin läheten mahdollisesti jopa poliittista murhaa, jos tappaja tiesi uhrin mahdollisen aktivistitaustan (?) entuudestaan ja tunnistettuaan ohikulkijan surmasi tämän harkitusti aatteelliset mielipiteet motiivinaan.

Keskitetty potku rintaan tai päähän tappaa tai vammauttaa erittäin todennäköisesti jopa eliniäksi. Sitä voi verrata rautakangen kokoisen astalon tai pienen tuliaseen käyttöön vakaassa tappoaikeessa. Tuollaisia taistelulajitaitoja ei voi käyttää missään laillisessa yhteydessä käytännössä muualla kuin armeijan ja poliisin toiminnassa. Niitä ei olisi syytä edes opettaa lapsille ja nuorille enempää kuin polttopullon heittämistä, bussinpolttoa, asemavaihteenräjäyttämistä, ikkunankivitystä, poliisihevosen pahoinpitelyä ym. anarkisti-iskuja.

Kuitenkin turhautumisalttiille ja helposti syrjäytyville ryhmille kuten nuorisotyöttömille ja turvapaikanhakijoille ym. eturivin radikalisoitumispotentiaalille on menty pitkästymiseensä opettamaan nyt natsien käytännössä esittelemiä rintaan- ja päähänpotkutaitoja ennen muita 'mielenhallintatekniikoita' ja kielenoppimista ja ehkä sitä epämieluistakin oleskelulupapäätöstä. Sovintoteemaiset jalkapalloturnauksetkin kun ovat osoittautuneet aika ajoin riitaisiksi. Lisäksi keväällä ainakin Helsingissä kampanjoitiin taekwondokursseja potkukokeilunäytöksin ja ilmaistunnein suuressa kauppakeskuksessa lapsille, jotka eivät sattuneet viettämään hiihtolomaansa perinteisten lumilajiemme parissa. Noita natseja/anarkisteja/jihadisteja ym. väkivalta-aatteellisia on kuitenkin Suomessa vain joitain satoja, joten edes nouseva polvi ei tarvinne katutaistelutaitoja heitä vastaan puolustautuakseen, vaikkei heidän toimintaansa heti saataisikaan kielletyksi, ks. ks. http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/223063-p...

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

" Kansallismielisen Suomen Vastarintaliikkeen aktiivi"

- Mitä kansallismielistä on yhteispohjoismaista valtiota (vrt. islamilainen valtio) puuhaavassa ulkomailta johdetussa ja Vladimir Putinin stalinistis-internatsistis-ylikansallissosialistis-tsaristisen valtakunnan geopoliittisen komintern2.0-verkoston etähallinnoimassa toverikollektiivissa? Jo 1930-luvun alkupuolella Suomessa kiellettiin kaksi tuon linjan puoluetta, SKP ja Lapuan liike. Siksi selvisimme kai ainoana Euroopan sotaanpakotettuna kansakuntana demokraattisena koko suuren isänmaallisen puolustussotaamme ajasta 1939-44.

Reijo Jokela

"Kuolema potkun seurauksena antaa kasvot Suomen kiristynyneelle ilmapiirille. On ollut vain ajan kysymys, milloin vihapuhe muuttuu väkivallaksi".
Oletko ollut unessa viimneiset vuodet kun et ole tuota aikaisemmin huomannut. Itsenäisyyyspäivät, vokkien polttamiset, vastamielenosoitukset, eläinaktivistien murhapolton yritys, jyväskylän kirjasto, jossa natsi puukotti laittomana järkkärinä toiminutta aseistautunutta häirikköä.
Lisäksi tulee henkinen väkivalta. Jopa potkuja on jaeltu ja hiillostettu ulos työpaikoista "väärinajattelevia" ihmisiä.
Tämä kyseessä oleva tapahtuma on vain yksi pieni lisä tähän hyvin pitkään listaan. Tekijän taustasta johtuen se nyt vain sattuu olemaan poliitikoille sopiva tapaus haudallatanssimiseen.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Esimerkiksi Vantaan bussivarikon sabotaasiterrori-isku, vanhoin termein murhapoltto, oli ilmeisen tahattomasti hyvin lähellä muuttua moninkertaiseksi kuolemantuottamustapaukseksi, mutta onneksi lepotiloissa olleet kuskit selvisivät hengissä. Siellä aktivistisiat eivät kuitenkaan kaiketi ymmärtäneet vaarantavansa ihmishenkiä, mikä oli selvää asema-aukion taekwondotappajan tapauksessa.

" Lisäksi tulee henkinen väkivalta. Jopa potkuja on jaeltu ja hiillostettu ulos työpaikoista "väärinajattelevia" ihmisiä."

Esimerkiksi potkut suuresta valtionvirastosta, jossa toimii Suomi-Venäjä-seuran paikallisosasto, kun virkamies kommentoi Viron Yövartijat-liikkeen Suomen-vierailuun liittynytta kirjanjulkistusta ja Georgian sotaa ja erehtyi kirjoittamaan talon vapaalla keskustelufoorumilla lauseen: "Itänaapuri miehitti Suomen Viipurin läänin ja Petsamon talvisodan ja jatkosodan jälkeen ja alueet liitettiin Neuvostoliittoon virallisesti 1947".

Reijo Jokela

"Siellä aktivistisiat eivät kuitenkaan kaiketi ymmärtäneet vaarantavansa ihmishenkiä, mikä oli selvää asema-aukion taekwondotappajan tapauksessa".
Mistä on peräisin tieto, että kysymyksessä taekwondo? Onko mahdollista, että kysymyksessä oli jokin muu laji? Vai olisiko peräti mahdollista, että kyseinen potku ei kuulu minkään itsepuolustuslajin tekniikoihin, vaan olikin jalkapallopotkun tekniikalla toteutettu?
Mielenkiintoinen pointti tässä tapauksessa on muuten se, että kun Tapanilan erä opettaa samoja tekniikoita turvapaikanhakijoille, niin kysymyksessä on itsepuolustuslaji, mutta kun SVL:n jäsenet harjoittavat samaa, niin laji onkin taistelulaji.
Ja miksi muuten tuossa aktivistien tapauksessa esti tajuamasta, että tahallaan sytytetty palo voi levitä ja aiheuttaa hengenvaaran ihmisille? Eikö tuo ole kohtalaisen selvä jokaiselle täysipäiselle? Tuota samaa tajuamattomuuttahan yritettiin Tampereen pitseriapolton yhteydessä. Eihän sitä voi tajuta, että kerrostalon alakerrassa sytetty palo vai vaarantaa yläpuolella nukkuvat. Eihän?

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #94

"Ja miksi muuten tuossa aktivistien tapauksessa esti tajuamasta, että tahallaan sytytetty palo voi levitä ja aiheuttaa hengenvaaran ihmisille? "
- Luulepa että näiden anarkistianaalieeveeärräläisten tapauksessa syy tajuamattomuuteen oli tajun puute ja aatteenpalonsekoittama rikollinen mielenlaatu, joka syyllistää potentiaalisiakin uhreja ja uhriuttaa rikolliset itsensä syyttömiksi yleensäkin, varsinkin poliittiset.

Olet täysin oikeassa muissa kohdin. En yhdistä ko. luonnotonta taistelu/itsepuolustuslajimaista potkua juuri taekwondoon mistään muusta syystä kuin alla mainituista:

Herättää hämmennystä, että turhautumisalttiille ja helposti syrjäytyville ryhmille kuten nuorisotyöttömille ja turvapaikanhakijoille ym. eturivin radikalisoitumispotentiaalille on menty pitkästymiseensä opettamaan nyt natsien käytännössä esittelemiä rintaan- ja päähänpotkutaitoja ennen muita 'mielenhallintatekniikoita' ja kielenoppimista ja ehkä sitä epämieluistakin oleskelulupapäätöstä. Sovintoteemaiset jalkapalloturnauksetkin kun ovat osoittautuneet aika ajoin riitaisiksi. Lisäksi keväällä ainakin Helsingissä kampanjoitiin taekwondokursseja potkukokeilunäytöksin ja ilmaistunnein suuressa kauppakeskuksessa lapsille, jotka eivät sattuneet viettämään hiihtolomaansa perinteisten lumilajiemme parissa. Noita natseja/anarkisteja/jihadisteja ym. väkivalta-aatteellisia on kuitenkin Suomessa vain joitain satoja, joten edes nouseva polvi ei tarvinne katutaistelutaitoja heitä vastaan puolustautuakseen vaikkei heidän toimintaansa heti saataisikaan kielletyksi ks. http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/223063-p...

Käyttäjän opwallin kuva
Olli-Pekka Wallin

Hienosti kirjoittaja sumutti blogin lukijoita.

Ensinäkin nuori mies ei kuollut asema-aukiolla vaan viikkoa myöhemmin sairaalassa kun oli jo kertaalleen lähtenyt sairaalasta pois. Tällöin väite 'Mikä aiheutti nuoren miehen kuoleman asema-aukiolla' on virheellinen. On toki mahdollista että tapahtumilla aukiolla on jotakin tekemistä miehen kuoleman kanssa mutta tästä ei ole vielä näyttöä ja sitä että tästä olisi annettu tuomio käräjillä.

Samalla kirjoittaja niputti maahanmuuttokritiikin, perussuomalaiset sekä jopa itse iso persun eli Timo Soinin tähän asiaan vaikka itse SVL:n lehtien jakotilaisuudessa näillä ei ollut mitään tekemistä itse tapahtuman kanssa.

Käyttäjän RaunoKujala kuva
Rauno Kujala

Kirjoittaja kirjoittaa puutaheinää. 'Kuolema potkun seurauksena. ..no ei todellakaan, mieshän meni sairaalaan ja oltuaan useampia päiviä siellä, sai lääkäriltä kotiutusluvan. Mies kuoli n. Viikon päästä potkusta. Asia on kuolinsyyntutkijan toimesta tutkittu ja kuolinsyy oli anerysma eli valtimon pullistuman repeäminen, ei liity millään lailla saatuun potkuun. Tämä viherpiipertäjien armeijan selitykset ovat kyllä toisesta universumista. Suosittelen sienikeiton vähentämistä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Kuolinsyytä ei ole ilmoitettu:

Poliisin mukaan tutkinnassa on selvä käsitys tapahtumien kulusta pahoinpitelyn osalta. 

– Mitä tulee tähän kuolemaan, niin oikeuslääketieteelliset tutkimukset jatkuvat. Me katsomme, mikä on sen lopputulema, mutta tällä hetkellä meidän näkökulmamme on se, että on todennäköisiä syitä epäillä häntä myös tästä kuolematuottamuksesta, Kruskopf totesi.

http://yle.fi/uutiset/aseman_pahoinpitelysta_epail...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Asia on kuolinsyyntutkijan toimesta tutkittu ja kuolinsyy oli anerysma eli valtimon pullistuman repeäminen, ei liity millään lailla saatuun potkuun."

No, tuskin itse rintaan osuneeseen potkuun, mutta pään vaurioitumiseen osuessaan asfalttiin se saattaa hyvinkin liittyä. Sitä varmaan edelleen selvitetään.

SVL:ää tukevat tahot tietysti mielellään näkisivät, että repeämää ei voida katsoa iskun seuraukseksi ja lisäksi on olemassa toinenkin taho samoin intressein, potilasta hoitaneet lääkärit, jotka kotiuttivat hänet.

Asetelman ja tapahtumien peräkkäisyyden vuoksi pidän hyvin todennäköisenä, että repeymä on aiheutunut kallovamman jälkitilasta. Mutta jos vielä lopullisessa selvityksessä esitetään muunlainen diagnoosi, niin sitä on sitten uskominen, olkoonpa se mikä tahansa.

Käyttäjän EsaPaloniemi kuva
Esa Paloniemi

Epäillyllä ei ole mediajulkisuuden vuoksi juurikaan mahdollisuuksia saada puolueetonta oikeudenkäyntiä, henkilö on tuomittu jo etukäteen eikä vapauttava päätös ole valtiolle mahdollinen, vaikka kävisikin niin että kuolema ruumiinavauksen perusteella johtuisikin muusta kuin potkusta.

http://asfalttikukka.blogspot.fi/

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Mikä ihmeen vapauttava päätös, kyllä epäilty varmasti ymmärsi jo poliisille ilmoittautuessaan että napsahtaa tuomio vähintään törkeästä pahoinpitelystä. Itse teon hän taisi kuulusteluissa jo myöntääkin. Nythän on vain auki onko tuon pahoinpitelyn ja kuoleman välillä todistettava syy-yhteys, jolloin tuomio tuleekin kovemmasta rikoksesta. Syyllisyyskysymys ei käsittääkseni ole kiistanalainen, vaan rikosnimikettä selvitellään.

Käyttäjän EsaPaloniemi kuva
Esa Paloniemi

"Syyllisyyskysymys ei käsittääkseni ole kiistanalainen, vaan rikosnimikettä selvitellään."

Tutkimukset ovat kesken, mutta syyllinen on jo selvillä. Nyt pitää vain selvittää mihin hän on syyllinen.

http://asfalttikukka.blogspot.fi/

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Näin se käsittääkseni tuppaa menemään, silloin kun tekijä tunnustaa itse teon, ennen kuin rikosnimikettä on määritelty. Aivan varmasti epäilty tulee kiistämään syyllistyneensä mihin vain rikosnimikkeeseen syyttäjä sitten päätyykään ja vaatimaan rangaistusta annettavaksi pelkästä pahoinpitelystä.

Käyttäjän RaunoKujala kuva
Rauno Kujala

Valtimonpullistuma on lähestulkoon aina synnynnäinen. Se minkä sen pullistuman repäisee onkin sitten oma tarinansa. Kyllä on vaikea syyttäjän toteen näyttää, että repeamä johtui nimenomaan tietystä iskusta, varsinkin kun aikaa kuoleman ja potkun välillä miltei viikko. Kyllä on tarkoitushakuista sanoa miehen tappaneen tämän toisen. Ja niinkuin mediassa lääkäri sanoikin, jotain omituista on täytynyt tapahtua. Henkilökohtaisesti kallistun hypoteesissa uuteen kaatumiseen myöhemmin.

Toimituksen poiminnat