AlpiRipatti Heikomman puolesta

Ylen vaalikeskustelussa Soini ja Sipilä loistivat

Ylen torstai-iltaisessa puoluejohtajien vaalikeskustelussa Timo Soini ja Juha Sipilä esiintyivät asiakeskeisesti, rauhallisesti ja arvokkaasti. 

Erityisesti oli hienoa seurata Soinin esiintymistä. Räksyttävästä ja populistisesta sutkauttelijasta ei ollut tietoakaan. Myös Sipilän harjaantuneesta esiintymisestä heijastui pääministerin arvovalta, tyylikkyys ja vilpitön halu viedä uudistuksia eteenpäin.

Sen sijaan opposition ja erityisesti Vihreiden Ville Niinistön esiintyminen oli päälle puhumista ja huutamista. Samaan aikaan hän kuitenkin twiittaa: "olipa niin säälittävä #sote keskustelu että sääli katsojia". 

Vihreän Populismin hyökyaalto on tainnut sokaista Ville Niinistön, joka on ottanut Soinin paikan yltiöpäisenä populistina. 

Seuraavaan vaalikeskusteluun toivoisikin enemmän kuuntelemisen taitoa ja vastapuolen kunnioitusta. Keskustelun vetäjiltä toivoisin enemmän johtajuutta, ettei keskustelusta jälleen tule päälle puhumista ja huutamista.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

"Sementoiko maakuntauudistuksella kepu valtansa maakunnissa" tämän suuntaisesti toimittaja kysyi Sipilältä, "Ei tässä vallasta ole kysymys" vastasi Sipilä ja valehteli kansalle päin naamaa suorassa tv-lähetyksessä. Kepun ikiaikainen haave siirtää valtaa maakuntiin ja säilyttää nykyinen kuntarakenne, on puhdasta valtapolitiikkaa ja tulee kalliksi veronmaksajille.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Eipä tuosta kakofoniasta jäänyt mieleen kuin Soinin sukat.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Kai ne sentään olivat paljaat sääret eikä pitkät kalsarit, jotka näkyivät.

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Ihmettelinkin Soinin "vakaan rauhallista käytöstä".
Luulin, että hän oli "ihan pihalla" keskustelun aiheista, koskapa yritti papereista lukien seurata missä mennään.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Jos joku, niin juuri Soini, oli pihalla koko keskustelusta. Sipilä taas paimensi parhaan taitonsa mukaan hankkeilla olevaa jättimäistä tulonsiirtoa kasvukeskuksista maaseutukunnille. Kokonaisuutena keskustelussa nyljettiin ja paloiteltiin karhua, jonka jäljille vastaa ollaan pääsemässä, jos sitäkään.

Käyttäjän OlaviSalokangas kuva
Olavi Salokangas

Anteeksi vaan, mutta vihreiden korviaraastavan ässävikainen yli-innostunut sössöttäminen ja toisten puhujien puheisin kohdistuva päällehuutaminen ärsytti ainakin minua.

Siitä vaan puheterapeutille vaikka heti huomenna.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Kuten jo joskus aiemmin totesin: Ville Niinistö on nykyisin Suomen ykköspopulisti.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Ville on huomannut, että populismilla saa ääniä. Eikä voi sanoa, etteikö mies yritä. Vähempikin into riittää. Yliyrittämisestä seuraa tämä: "Yritystä on, vaan ei toivon häivää." Laskussa ovat ainakin Vihreiden kannatusluvut.

Toimituksen poiminnat