AlpiRipatti Heikomman puolesta

Poikien ympärileikkaus loukkaa ihmisoikeuksia

Radiossa keskusteltiin poikien ympärileikkauksesta. Muslimitaustainen nainen puolusti poikien ympärileikkausta kulttuuriperinteellä. Ohjelmassa jopa verrattiin ympärileikkauksen perinnettä meikäläisten rippileiriperinteeseen ja suomalaiseen päivähoitojärjestelmään. Tällaista perustelua en ihan heti ole kuullut.

Maailmassa joka kolmas mies on ympärileikattu ja leikauksia tehdään vuosittain 15-20 miljoonaa. Suomessa tehdään lääkäriliiton mukaan vuosittain 2000 ympärileikkausta vuosittain.

Poikien ympärileikkaus on lääketieteellisistä, uskonnollisista tai kulttuuriperinteisiin liittyvistä syistä tehty esinahan poistaminen. Minusta poikien ympärileikkaus loukkaa ihmisoikeuksia. Vanhemmat tekevät lapsen puolesta peruuttamattoman valinnan, joka ei ole lääketieteellisesti välttämätön. Poikien tulisi saada isompana päättää kehonsa leikkelemisestä.

Suomessa tuomioistuimet, syyttäjät ja viranomaiset hyväksyvät ympärileikkauksen. Se ei ole lääketieteellisesti väärin, mutta ei myöskään tarpeellinen.

Suomessa lainsäädäntö on säädettävä poikien ympärileikkausta koskien yksiselitteiseksi. Sellaiseksi, joka turvaa ihmisoikeudet, jokaisen pojan itsemääräämisoikeuden ja oikeuden koskemattomuuteen. Aikuisten ja lainsäädännön tehtävä on suojella lapsia.

Pojan on saatava itse päättää, mitä hänen keholleen tehdään. Tyttöjen ja poikien ruumiilliseen koskemattomuuteen on suhtauduttava tasa-arvoisesti ja yhdenvertaisesti. 

Suomalaisen demokratian ja oikeusvaltion on pidettävä huoli, että ihmisoikeuksia kunnioitetaan, väkivallasta rangaistaan ja maassa eletään maan tavoilla.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän TerttuSorjonen kuva
Terttu Sorjonen

Hyväksyttävä toimenpide pojalle lääkärin määrätessä, välttämätön hygienisistä syistä
TYTÖILLE EI MISSÄÄN TAPAUKSESSA

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Yli 70% poikalapsista ympärileikataan USA:ssa. Miksi?
Juutalaisten osuus Jenkeissä on ehkä 5%, muslimien paljon pienempi.

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Hyvä kysymys. Olisiko kyse jenkkilän turhamaisesta kulttuurista. Naiset erityisesti tuntuvat olevan kovilla sovittautuessaan kulttuuriin kumihuulin, silikonitissein,...siispä miestenkin pitää olla kuorettomia ja karvattomia.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Ei vastasyntynyt poikalapsi päätä, että hänen pitää olla "kuoreton ja karvaton".
Toisekseen poikalapsien ympärileikkaus USAssa ei ole mikään tämän päivän trendi, vaan pitkään jatkunut.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #4

Se on ollut terveysvaikutteinen toimenpide, sillä talittuva terska esinahanalla on hiekalla vaikea pestä.

Käyttäjän vinettoa kuva
Juhani Penttinen

Oikein ! Poikaa ei saa silpoa vaan hänen on annettava vasta täysikäisenä päättää haluaako noudattaa vanhempiensa kulttuuriperimää. Samoin lasta ei saa kastaa eikä näin ollen konfirmoida vaan vasta aikusena saa päättää haluaako jatkaa vanhempiensa arvomaailmaa. Lasta ei myöskään saa opettaa puhumaan vaan hänen on annettava vasta aikuisena päättää minkä kielen haluaa ns. äidinkielekseen.

Käyttäjän TerttuSorjonen kuva
Terttu Sorjonen

Katsokaamme asiallisesti esim. LOBOTOMIAA

Toimituksen poiminnat