AlpiRipatti Heikomman puolesta

Posti tuo Hesarini silloin kun huvittaa

Posti irtisanoi 232 työntekijää yt – neuvottelujen seurauksena Uudenmaan varhaisjakelussa, kertoo iltalehti 31.8.16. Viestintäviraston mukaan valitukset postin jakelusta ovat tuplaantuneet vuodessa (IL 14.12.16). Valtio-omistajan on puututtava pikaisesti omistamansa yrityksen säätelyn ja postilain uudistuksen aihauttamiin kompurointiin. Rajujen muutosten ja leikkausten seurauksena postinjakelun laatu on romahtanut. 

Postin tuottavuus - ja tehokkuusmantran sokaisemana postinjakajia on vähennetty sillä seurauksella, että minullekin postin jakama Helsingin Sanomat on tullut yhä useammin räikeästi myöhässä viimeisen kahden kuukauden aikana. Mittani tuli täyteen eilen, kun Hesari tipahti postiluukusta vasta puolen päivän aikaan. Kerroin Hesarin asiakaspalveluun, että kalliin lehden tilaus päättyy, jos lehti saapuu vain silloin, kun postille sopii.

Hesarin asiakaspalvelussa palutteeseeni suhtauduttiin erittäin asiallisesti ja vakavasti. Asiakaspalvelija kohtasi minut esimerkillisen osaavasti ja minulle tuli tunne, jossa luottamus Hesariin pysyi vahvana.

Mtv3:n kympin uutisissa (14.12.16) postin aluepäällikkö selitteli postin viimeaikaisia sekoiluja. Haastattelusta syntyi mielikuva ylpeästä asiakkaita ja henkilökuntaa aliarvioivasta postista, joka kaunistelee yrityksen romahtanutta palvelua korostaen postin perinteitä ja osaamista, mutta ei osoita ymmärrystä asiakkaiden palautteelle ja työntekijöiden aseman huonontumiselle. Samaan aikaan postin edustajan puheet palvelukonseptin laajentamisesta ruohonleikkuu - ja hoitotyöpalveluihin ihmetytti.

Eikö postin ydintehtävä ole huolehtia postin jakamisesta asiakkailleen luotettavasti ja vasta tämän jälkeen haihatella toiminnan laajentamisesta?

Postiduunarin näkemys työnantajan näkemyksistä on todennäköisesti erilainen. Tulihan uutisten jutusta esille, etteivät postinjakajat selviydy työajan puitteissa annetuista työtehtävistä.

Millaisia kommentteja postinjakajilta tulisi, jos lojaliteetti - ja vaitiolovelvollisuus eivät heitä sitoisi? Onko postinkin tavoitteena kauniista juhlapuheista poiketen näännyttää työntekijät tuottavuus ja tehokkuusmantran sokaisemana?

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Savonlinnassa "demarit" ovat auttaneet postinkantajia avaamalla itse arvopostit.

Käyttäjän EsaPaloniemi kuva
Esa Paloniemi

Ratkaisu ongelmaan on ettei tilaa Hesaria. Ei harmita kun kusti ei polje, ja ehkä jopa tilaajien määrän vähentyminen pakottaisi HSn tekemään ongelmalle jotain.

http://asfalttikukka.blogspot.fi/

Toimituksen poiminnat