AlpiRipatti Heikomman puolesta

Miksi vihjeitä turvallisuusuhasta ei oteta todesta?

Ylen tietojen mukaan suojelupoliisille oli vihjattu alkuvuodesta Turun puukkoiskut tehneestä miehestä. Samoin hänestä oli varoitettu vastaanottokeskusta, jossa hän oleskeli. Puukotuksesta epäilty halusi liittyä Isisiin ja piti suomalaisia vääräuskoisina. Mainitut tahot eivät ryhtyneet toimenpiteisiin, vaikka huoli-ilmoitukset olivat erittäin vakavia.

Miksi suomalaiset viranomaiset ovat näin kovakalloisia. Miksi paljon korostettu ennakointi ei siirry juhlapuheista käytäntöön. Toiminta on naurettavaa pelleilyä ja kansalaisten oikustajun vastaista.

Kun Suomessa tekee huoli-ilmoituksen henkilöstä, joka on turvallisuusuhka ja täysin sopimaton esimerkiksi hoitoalalle, mitä tekevät huolen vastaanottavat. Vetäytyvät perustuslaillisen yksilösuojan taakse ja ohjaavat olemaan yhteydessä poliisiin. Poliisi puolestaan ei tee mitään, jos ihminen ei ole tehnyt itselle tai muille jo jotain kauheaa. Ei, vaikka kyseessä olisi kaikkein heikompien eli lasten suojeleminen.

Samoin julkisuudessakin olleet lastensuojeluilmoitukset, joihin ei ole asianmukaisesti reagoitu. Lopulta viranomaiset ovat heränneet vasta tragediaan.

Samaan aikaan puhutaan ennaltaehkäisystä, kansalaisten ja ammattihenkilöiden ilmoitusvelvollisuudesta, yhteisvastuun ja yksilön vastuun ottamisesta yleisen turvallisuuden toteutumisessa.

Suomalaista yhteiskuntaa ja sitä ohjaavaa lainsäädäntöä on kehitettävä siten, että hukatut resurssit otetaan käyttöön. (Tarkoitan kansalaisten havaintoja ja aktiivisuutta)

Tämä tarkoittaa sitä, että kuunnellaan huolta ja hätää huutavia kansalaisia, otetaan heidän viestinsä vakavasti ja ryhdytään konkreettisiin ennakoiviin toimenpiteisiin välittömästi. 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Koska Supon johto on epäpätevää, ja poliitikot eivät ota vastuuta siitä, että ovat nimittäneet epäpäteviä virastojen johtoon.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Koska rasismi jos jotain yritetään asialle tehdä! On helpompi olla hiljaa ja toivoa ettei mitään tapahdu!

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Siellähän niitä odottaa vieläkin tuhat muuta samanlaista ilmoitusta hädästä ja huolesta, joita Supo ei ole resurssiensa vähyyden takia joutanut tutkimaan.

Alpi Ripatti, mitä haluat sille asialle tahtävän?

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Siinäpä on oikea henkilö kyselemään nimenomaan tästä asiasta.

"Miksi vihjeitä turvallisuusuhasta ei oteta todesta?"

Vastaus:
Koskapa kaiken maailman alpiripatit ovat vuosikausia painaneet päälle sillä ajatuksella että koko turvallisuusuhasta ei saa puhua ja jos puhuu on rasisti ja tasa-arvon vastustaja. On myös syytetty poliisia rasistisista kuulusteluista ja vastaavista "vääristä" menettelytavoista valvottavia henkilöitä valitessa.
Kun ilmapiiri on ollut turvallisuustyön vastainen ei ole ollut helppoa olla todistamassa että turvallisuuteen pitäisi panostaa oikein ottein eikä vain lässyttämällä kaikensuvaitsevia ja maailmaahalailevia itsestäänselvyyksiä.

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys

Juuri luin Iltalehdestä, että syytetty on viettänyt vuoden peruskoulussa lasten joukossa ja samaan aikaan on kuitenkin tehty ilmoituksia radikalisoitumisesta. Huh huh!

http://m.iltalehti.fi/kotimaa/201708222200342253_u...

Käyttäjän AnneMikkola kuva
Anne Mikkola

Poliisi on suunnannut resursseja suomalaisten "vihapuhujien" jahtaamiseen sen verran runsaasti, että niillä resursseilla olisi varmasti selvitetty nuo 1000 ilmoitusta. Mutta kun nyt suomalaiset ovat suurempi uhka, koska ovat väärää mieltä näistä asioista ja vihastuvat yhä enemmän ja enemmän - poliitikoille.

Toimituksen poiminnat