AlpiRipatti Heikomman puolesta

VIhapuhe ei ole mustaa huumoria

Vihreiden helsinkiläinen kaupunginvaltuutettu Fatim Diarra kirjoitti Facebook-päivityksessään 3.11.17 muun muassa; ”ainut syy muuttaa metsään on insesti ja se, että kukaan ei kuule, kun vaimo huutaa apua”.

City-Vihreä möläyttää, että metsässä asuvan on turha odottaa samaa palvelutasoa ja maaseudulla on tosi tosi ankeaa.

Juuri Vihreät ovat puhuneet muiden puolueiden arvoista ja vastustaneet vihapuhetta.

Uutisoinnin huolestuttavin huomio on puheenjohtajan välinpitämätön suhtautuminen helsinkiläisvaltuutetun möläytykseen, jota voi perustellusti nimittää vihapuheeksi. Puheenjohtaja Aalto ohittaa möläytyksen olan kohautuksella, kuten muun muassa viime vuosina vihreiden ärhäkkäästi arvostelema "puolue" on toiminut.

Vasta julkinen paine sai puheenhohtajan sijaan puoluesihteerin kertomaan, ettei Diarran möläytys edusta puolueen linjaa.

Toimintatapa paljastaa Vihreän Populismin raadollisuuden.

Niin kauan kun haukutaan vain kilpailevia ryhmiä ja ohitetaan lammastellen oman ryhmän törttöilyt, usko politiikkaan hukkuu populismin retoriikan hyökyaaltoihin. Jos rääkytään muita, pitäisi itse näyttää esimerkkiä puheiden tueksi.

Tarvitaan vähemmän puhetta ja enemmän tekoja.

Herraviha ja kritiikki omaa toimintaa kohtaan ja oman puolueen toimintaan vie aidon oikeasti epäkohtia eteenpäin, kasvattaa yksittäistä vastuunkantajaa ja edistää poliittista toimintakulttuuria eli äänestäjien uskoa poliitikkoihin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän velimattitanhuva kuva
Veli-Matti Tanhuva

Touko Aaltohan pyysi jo anteeksi, muutaman päivän mietinnän / selittelyjen jälkeen.

Diarrahan korjasi sanomisiaan, että insesti-käytäntö koskee lähinnä Sallassa asuvia, ei siis kaikkia maalaisia.

Olisi kiva kuulla politiikan tuntijan, Arvo Pohjan, mielipide virheiden hallituskelpoisuudesta. Ja kaipaan myös presidenttimme Niinistön viiltävää analyysiä Diarran katumuksen tehokkuusasteesta.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Olisi kiva kuulla politiikan tuntijan, Arvo Pohjan, mielipide virheiden hallituskelpoisuudesta. Ja kaipaan myös presidenttimme Niinistön viiltävää analyysiä Diarran katumuksen tehokkuusasteesta."

Olisi varmasti hyvä kuulla myös oikeuden mielipide asiasta, aina korkeinta oikeutta myöten.

Pitäisi myös tarkistaa ovatko nykyiset lakimme tällaisten vihapuheiden osalta ajan tasalla ja muuttaa niitä tarvittaessa.

Myös rangaistuskäytännöt pitäisi yhtenäistää nyt kun vihapuheet näyttävät yleistyvän, niin että jokainen vihapuhuja saisi tasavertaisen kohtelun.

Riittäisikö poliisin antama rikesakko tällaisessa tapauksessa?
Voitaisiinko käytäntö muuttaa sellaiseksi että rikesakkoja voisivat pysäköintirikemaksujen tapaan antaa myös muut kuin poliisiviranomaiset, esimerkiksi moderaattorit.

Minusta Diarran möläytys on hyvinkin rikesakon väärti.

----------------

Mitä sitten tehdä niille jotka jossain viina- tai huumehöyryissä laittaa nettiin älyttömyyksiä ja uhkauksia?

Ehkä joku samanlainen järjestely sopisi heille kuin rattijuopoille. Kun henki haisee viinalle, nettiin tai rattiin ei pitäisi silloin olla pääsyä. Toki omalle koneelle voitaisiin päästää ja ehkä voi päästää selaamaan nettiä, mutta ei kirjoittelemaan sinne. :)

Toimituksen poiminnat