AlpiRipatti Heikomman puolesta

Avoin kirje Juha Sipilälle – tuomitse Soinin aborttikannanotto

Arvoisa Pääministeri ja Keskustan puheenjohtaja Juha.

Lähestyn sinua näin avoimella kirjeellä, koska hallituksesi ministeri on ottanut jälleen kerran vapauksia, joita muillakaan hallitusta edustavilla herroilla ei ole eikä pidäkään olla, koska ministeri ei vaan voi lausua ihan mitä vain todeten, että ajatukset ovat henkilökohtaisia mielipiteitä ja vetoamalla sananvapauteensa.

Halusimme tai ei, ministerin toiminnalla työtehtävissään ja yksityiselämässään on suurempi painoarvo kuin tavallisella kansalaisella. Minusta ministeri on vahvasti sidottu Suomen viralliseen hallituksen linjaan abortista.

Hallituksesi ulkoministeri Timo Soinin abortin vastainen kannanotto ja aikaisempi osallistuminen työmatkalla aborttioikeutta vastustavalle marssille asettaa Soinin ja hallituksesi hyvin outoon asemaan.

Minusta on kaksinaamaista ja poliittista liturgiaa sanoa, että jokaisella on oikeus omiin henkilökohtaisiin mielipiteisiinsä ja vetäytyä näin vastuusta. Oikeus sananvapauteen on, mutta miten sitä käytetään, on oleellinen kysymys.

Sanot, että täytyy olla äärimmäisen tarkkana siinä, että esiinnytään yksityishenkilönä eikä ministerinä. Ihan oikeasti, miltä tämä näyttää ulospäin Suomessa ja ulkomailla. Tarkkuudesta on lipsuttu ja pahasti. Opposition ihmetys Soinin toiminnasta on aiheellista ja kerrankin oikeutettua.

Minusta ulkoministeri Soinin erivapaudet asettavat tyttöjen ja naisten oikeuksien edistämisen todella kummalliseen valoon.

En ymmärrä esimerkiksi tilannetta, jossa tyttö ja nainen joutuvat raiskatuksi ja abortti ei olisi mahdollista. Kyse on perustavaa laatua olevasta ihmisoikeus kysymyksestä, joka ei voi olla tulkinnallinen.

Nyt on jätettävä uskonnolliset intohimot syrjään ja kunnioitettava tyttöjen ja naisten oikeuksia.

Pyydän sinua Juha nöyrimmästi tuomitsemaan ulkoministeri Soinin abortin vastainen aborttikannanotto. 

 

 

Ystävällisesti,

 

Alpi Ripatti

Keskustan Tikkurilan paikallisyhdistyksen puheenjohtaja

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (35 kommenttia)

Käyttäjän JuhaKarhu kuva
Juha Karhu

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/255964-juha-sipil...

Ote:

Oppositiopuolueiden edustajat ovat tyrmistyneet pääministeri Juha Sipilän (kesk.) aikaisemmin sunnuntaina antamasta kommentista, jonka mukaan ”jokaisella on oikeus omiin henkilökohtaisiin mielipiteisiin.”

Sipilän STT:lle antama lausunto oli vastaus kysymykseen ulkoministeri Timo Soinin (sin.) aborttikannanotoista.

–Tästä on keskusteltu jo touko-kesäkuun vaihteessa. Jokaisella on oikeus omiin henkilökohtaisiin mielipiteisiinsä, Sipilä sanoi.

-----------------------------------------------------------

Olen itse kerrankin Sipilän kanssa samaa mieltä, ja kannatan oikeutta aborttiin. Mutta en ole loukkaantuja tahi pöyristyjä, ehkäpä siinä ero.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Parempi olisi vaatia "pöytätapojen" kirjaamista Britannian tapaan. Muutoinhan tällaisista avoimen kirjeen tarpeista ei tule loppua koskaan.
https://assets.publishing.service.gov.uk/governmen...

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän JukkaKeskinen kuva
Tapio Keskinen

Eikö sekä Soinin että Sipilän mielipide tästä asiasta ole selvä kaikille sanoipa sen mielipiteen ääneen tai ei.
Toinen on katolinen ja toinen lestadiolainen.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Alpi Ripatti voisi näkökulmaa laajentaakseen lukea Timo Soinin plokia /12.8.2018.

http://timosoini.fi/2018/08/pieni-sydan/

Asioilla on puolensa ja mielipiteillä olkoon vapautensa.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Kuinkahan monta nuorta naista synnin saarnaajat ja abortin ehdottomaksi synniksi julistajat ovatkaan ajaneet itsemurhaan saakka. Useimmille abortti on niin kova juttu, että sen tuomitseminen ei ainakaan helpota taakkaa yhtään. Jumalalla ja Raamatulla lyöminen voi olla ihan hyvin raiskaukseen verrattavaa henkistä väkivaltaa. Mistä tiedät, kuka on niin kova luu, että kestää tuomitsemisen ja kuka onkin niin herkkä, että murtuu täysin? Otatko vastuun väärinarvioinnistasi vai toteatko vain, että synnin palkka on kuolema.

Jos laillinen abortti on jo koettelemus, niin voi vain kuvitella, mitä on epämääräisissä olosuhteissa epäpätevän sikiönlähdettäjän toimesta tehty puoskarointi. Laillisen abortin kieltäminen on täysin samanarvoista puoskaroinnin kannattamiselle.

Käyttäjän Setarkos kuva
Sakari Vainikka

”Kuinka monta nuorta naista synnin saarnaajat ja abortin ehdottomaksi synniksi julistajat ovatkaan ajaneet itsemurhaan saakka.” Kovin harva enää nykyisin kuuntelee mitään synniksi julistusta, mutta abortti on monille naisille raskas taakka ilman mitään julistustakaan. Katolisen kirkon piirissä asia on koettu niin vakavaksi synniksi, että siitä synninpäästön on saanut antaa vain piispa. Nykyinen jesuiittapaavi on onneksi tämän säädöksen kumonnut, ja nyt kuka tahansa pappi voi ripin sakramentissa julistaa abortin tehneelle synninpäästön, mikä on antanut monille aborttiaan katuville naisille mielenrauhan.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

#7. Malta kuitenkin lukea se Soinin ploki. Siitähän kommentissani oli kysymys.

Koettelemuksia ja kauheita asioita on elämässä, on totta maar, olet oikeassa.

Tuskinpa kauheuksien määrä edes sillä vähenisi, että abortit tuplattaisiin..

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #9

Kyllähän minä sen luin. Tunteisiin vetoava.
Hieman vaikea tulkita tuota kommenttiasi. Et ilmeisesti kuitenkaan ole sitä mieltä, että mikäli kauheat asiat ovat seurausta synnistä, lisäkauheudet ovat vain oikeutettuja?
Et varmaan myöskään tarkoita, että aborttioikeuden puoltajat kannattaisivat aborttien määrän lisäämistä? En minä kannata aborttien lisäämistä vaan mieluummin näkisin niiden vähenevän valistuksen ja vastuullisen ehkäisyn myötä. Olen samaa mieltä Sipilän kanssa, että nykyinen aborttioikeutta säätelevä laki on hyvä.

Soinilla on oikeus mielipiteisiinsä. Valitettavasti vain ulkoministerillä on myös vastuu miettiä, mitä henkilökohtaisia mielipiteitään menee antamaan ajankohtaisina lausuntoina. Jopa ulkoministerin henkilökohtainen blogikin on samalla myös lausunto, jos se on ajoitettu oikein (siis väärin).

Käyttäjän Setarkos kuva
Sakari Vainikka

”Minusta ministeri on vahvasti sidottu Suomen viralliseen hallituksen linjaan abortista.” Onko sellaista? Missä on nähtävänä ”Suomen hallituksen virallinen linja abortista”? Onko muitakin virallisia hallituksen linjauksia? Saako ministeri sanoa hyväksyvän mielipiteensä esimerkiksi siitä, jos joku maa päättää luopua kuolemanrangaistuksesta? Mitä sitä Ripatin mielestä saa sanoa, jos sattuu olemaan ministeri?

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen

Tietääkseni Soinin aborttikannanotto ei ollut virallinen Suomen kannanotto vaan hänen henkilökohtainen kannanottonsa.

Jos kyseinen kannanotto olisi ollut virallinen, niin silloin nuhteet ja enemmänkin olisi paikallaan.

Huomio, että mie kyl kannatan aborttia tai oikeastaan itselle on se ja sama mitä joku haluaa tehdä itselleen ja omalle keholleen.

Käyttäjän sepposimonen2 kuva
Seppo Simonen

Pitäisi olla kokonaisuuden tajua ennenkuin laukoo opposition puolesta Keskustalaisena mielipiteitään oikein blogilla.
Timo Soini on Roomalaiskatollisen kirkon jäsen ja hänellä on oikeus omaan yksityiseen mielipiteeseen abortoinnista.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Simonen, ei tässä tapauksessa ole kysymys asetelmasta oppositio vastaan hallitus. Keskustesta varmasti löytyy rutkasti, varsinkin naisia jotka eivät hyväksy Soinin näkemystä jonka hän ministerinä esittää.

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

Yksityishenkilöllä Timo Soinilla on oikeus. Kun blogissa on Timo Soini ja tittelinä ulkoministeri ja ministeriön korkeimpien virkamiesten yhteystiedot niin Timo Soini ilmeisesti itse haluaa että blogissa esille tulevat mielipiteet ovat nimenomaan ulkoministeri Timo Soinin mielipiteet. Miksi hän muuten julkaisisi virkamiesten yhteystietoja? Tai sitten Soini ei vain ymmärrä ettei ulkoministeriötä pitää sekoittaa omiin mielipieisiinsä mutta on vain lapsellisen mieltynyt tuohon titteliinsä.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Ei se sitä tarkoita, jos itsensä esittelee jossain netti sivulla ja kertoo mitä tekee. Kertoohan Alpi Ripattikin mitä kaikkea tekee ja minkä kaiken puheenjohtaja on. Silti hän täällä kertoo pääasiassa omia mielipiteitään. Vai oliko tuo kirjoitus nyt Keskustan Tikkurilan yhdistyksen mielipide?

Mielestäni Suomessa on suht hyvä lainsäädäntö abortin suhteen. Eikä suomessakaan abortti mikään ehdoton oikeus ole. Vaan sitä säädellään monin tavoin.

"Laki raskauden keskeyttämisestä sallii keskeytyksen naisen pyynnöstä, kun hänen esittämänsä perustelut vastaavat laissa mainittuja edellytyksiä. Yhden lääkärin päätöksellä keskeytys voidaan tehdä ennen 12. raskausviikon täyttymistä, jos nainen on alle 17-vuotias tai yli 40-vuotias tai hän on synnyttänyt neljä lasta. Kahden lääkärin lausunto tarvitaan, kun keskeytys tehdään ennen 12. raskausviikon täyttymistä tilanteissa, joissa lapsen synnyttäminen ja hoito olisivat naiselle huomattava rasitus, kun raskaaksi tuloon liittyy rikos tai jos äidin tai isän sairaus vakavasti rajoittaa heidän kykyään hoitaa lasta. Kun raskauden kesto on yli 12 viikkoa, voidaan keskeytys näissä tilanteissa tehdä Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontaviraston Valviran päätöksellä. Raskauden kestoajasta riippumatta voidaan keskeytys tehdä kahden lääkärin päätöksellä, jos raskauden jatkuminen tai lapsen synnyttäminen aiheuttaisi naisen hengelle tai terveydelle vaaran. Valviran päätös tarvitaan tilanteissa, joissa keskeytystä haetaan sikiön vaikean sairauden tai ruumiinvian vuoksi.

Pääosa (noin 90 %) keskeytyksistä maassamme tehdään sosiaalisin perustein. Näissä tilanteissa perhesuhteilla, taloudellisella tilanteella, työtilanteella, asumisella ja tulevaisuudensuunnitelmilla on vaikutusta asian ratkaisuun." http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.k...

Tästä somepöyristymisestä on tullut muoti-ilmiö ja ihmisille pitäisi jaella potkuja vähän väliä. Välillä ei se onnistukaan ja sekös pöyristyjiä harmittaa. Yksikin tapaus on ollut tapetilla hetken tälläkin palstalla.

Hallitukset kai voisivat sopia, että kukaan ministereistä ei hallituksessa istuessaan puhu asioista muina kuin hallituksen kantoina. Eihän niitä voisi pyytää edes keskusteluohjelmiin, kun eivät voisi mitään mihinkään sanoa.

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Minusta Soini ja Sipilä ja muutkin voisivat olla antautumatta punaviherpropagandamössön ja kaikenlaisen naminami politiikan edessä ja seistä suorana OMIEN mielipiteidensä takana !

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Pirppu, en tiennytkään, että mm. ministeri Anna Mari Virolainen kuuluu punaviheräpropagandamössöön, hyvä kun kerroit.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Mielipiteiden?

"Minun mielestä minulla pitää olla paljon rahaa, köyhät hajotkaa siihen"

Eikö heidän pitäisi toimia meidän edun mukaisesti perustaa asiat tosiasioihin?

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula

Abortti ja abortti...

Eikö olisi helpointa olla hankkiutumatta raskaaksi, jos skidi ei ihan just nyt sovi elämään?

Petri Hämäläinen

Onko Suomen virallinen kanta että Argentiinan hallituksen on laillistettava abortti? Entäs Irak ja Afganistan ja 40 muuta muslimimaata. Sama virallinen kanta että me määräämme että muslimimaissa abortti laillistettava?

Onko tekopyhyydellä mitään rajaa?

Käyttäjän JiskaGrhn kuva
Jiska Gröhn

"En ymmärrä esimerkiksi tilannetta, jossa tyttö ja nainen joutuvat raiskatuksi ja abortti ei olisi mahdollista. Kyse on perustavaa laatua olevasta ihmisoikeus kysymyksestä, joka ei voi olla tulkinnallinen."

Ja mitenkäs tämä liittyykään ulkoministeri Soinin kannanottoon? Argentiinassa abortti on luvallista tehdä mikäli lapsi on saanut alkunsa raiskauksesta. Tämän tietää kertoa mm. Ylen uutinen aiheesta: https://yle.fi/uutiset/3-10344451

Niin mikä ongelma tässä Soinin lausunnossa nyt siis onkaan?

Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela

Alpi Ripatti, eikö Vantaalla asuva ja vaikuttava keskustalainen voi hyväksyä sitä, että niin Soinilla kuin Sipilälläkin on täysi oikeus kertoa yksityishenkilönä omat kantansa mm.aborttiin kuten muihinkin asioihin. En usko, että siitä on aiheutunut tahi aiheutuu minkäänlaista vahinkoa maallemme. Keskustalaisena hyväksyn Soinin ja Sipilän rohkeat ulostulot nimenomaan sananvapauteen liittyvänä oikeutena ja jätän omaan arvoonsa opposition ja näköjään keskustalaisenkin esittämän kritiikin. Ymmärrän, että kehäkolmosen sisäpuolella asuvan blogistinkin hermo on pettänyt, mutta parin viikon kuluttua asia on unohtunut ja uusia kohuja on noussut pintaan ( esim. ensi vuoden budjetti ).

Käyttäjän petriluosto kuva
Petri Luosto

Ongelma on se, että ministerien ei pitäisi esittää omia mielipiteitään julkisuudessa rohkeasti. Se voidaan tulkita Suomen valtion kannaksi, jolloin ministerin sooloilu saattaa vahingoittaa Suomea ja sen mainetta.

Ulkoministerinä Soini on Suomen diplomaattien suora esimies ja sitä kautta herääkin kysymys, että onko ulkoministerin kannanotto ja oma mielipide Suomen valtion kanta? Rivipoliitikoilla toki on oikeus ilmaista mielipiteensä, mutta ministerin aseman ja vallan kanssa tulee myös vastuuta sanomisistaan.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Niin, Sipilähän ei ole aborttioikeutta vastaan vaan sitä mieltä, että nykyinen aborttilaki on hyvä. Silti hän ei kannata abortteja, kuten eivät useimmat muutkaan aborttioikeuden puoltajat. Ihmeellistä, eikö totta?

Käyttäjän JukkaTuunanen1 kuva
Jukka Tuunanen

Tässä puolustellaan mm. raiskatun naisen oikeutta aborttiin. Kuinka monta naista Suomessa tulee raskaaksi raiskauksen perusteella. Eräs arvio on noin 20-30/vuosi. Jos tuota 20-30 vertaa 10.000 tehtyyn aborttiin eikö luvut olekin aivan toisenlaiset. Eikö naisella, joka menee sänkyyn miehen kanssa olekaan sitä vastuuta, että tässähän voisi tulla vaikka raskaaksi. Melkein jokainen abortti tehdään maassamme siitä syystä, että lapselle ei ole sosiaalista tilaa, sosiaalinen tilanne on sellainen. Avoliitossa, avioliitossa tai muuten vaan pysyvässä suhteessa olevalla naisella ei ole tarve edes ilmoittaa isälle, kenties omalle aviomiehelle abortista. Isällä ei ole mitään oikeuksia. Samaan aikaan jokainen abortti vähentää naisen kykyä saada lapsia tai raskauksiin tulee helpommin keskenmenoja. Suomessa abortin voi saa vielä viikolla 28 kun keskosina syntyvää 24 viikkoista pidetään sairaalassa hengissä ja useimmat selviävät normaaliin elämään.
Katsokaa rakkaat lukijat aborttin teosta koskevia videoita, miettikään kuinka lääkäri paloittelee kohtuun elävän lapsen ja vetää palaset ulos. Suomessa suojellaan paremmin Saimaan norppaa kuin lasta äitinsä kohdussa.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

"Eikö naisella joka menee sänkyyn miehen kanssa olekaan sitä vastuuta, että voisi tulla vaikka raskaaksi" Onpa harvinaisen sovinistinen näkemys, ainoastaan naisellako se vastuu yksin raskaaksi tulemisesta onkin, et ole tainnut kuulla mitään kondomin käytöstä.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Vastuu on sekä miehen että naisen, molemmilla on yhtäläinen vastuu. Alkuun saatettavaa uutta elämää pitäisi siis olla suojelemassa peräti kaksi (2) teoistaan vastuullista henkilöä.

Valitettavasti maskuliininen puuhastelija useissa tapauksissa ei kykene tai halua kantaa hänelle kuuluvaa vastuuta puuhistaan. Siinä tilanteessa tuo heikoin lenkki, uuden elämän pieni alku, jää yksin naisen vastuulle. Vielä senkin pitäisi riittää turvaamaan se, ettei elävää ihmisen alkua oteta väkivalloin hengiltä.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Ei nyt välttämättä, meillä kun on lajin säilymisen kannalta asiat muotoutuneet niin, että lasten hoito tapahtuu kollektiivisesti ihmisten ollessa pitkäikäisiä ja lisäksi on ihmisiä jotka eivät lisäänny ja voivat vaikka adoptoida orpoja, kuten homoseksuaalit ja kollektiivinen jälkeläisten hoito auttaa seuraavaa sukupolvea selviytymään.

Tietysti meillä on ongelmana keskiajalla elävät persut ja kristillisdemokraatit joiden ajatusmaailmaan ei sovi muu kuin 50-luvun jenkki ydinperhe jota on oikeastaan aika vähän ja ihmiset asuvat paljon yksin mm. siksi, että toimeentulotukea kotitalous kohtaisesti.

Ihan suomalaisten itseaiheuttamaa sotkua se on, että on paljon yksinhuoltajia.

Käyttäjän JukkaTuunanen1 kuva
Jukka Tuunanen

Kyllä kondomi on keksitty ja muutkin ehkäisytavat. Mutta vain nainen voi tehdä abortin. Suurin osa aborteista tehdään juuri sen tähden, että ei ole haluttu huolehtia ehkäisystä. Minusta se on vastuuttomuutta sekä mieheltä että naiselta.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Mikä tahansa ehkäisykeino voi pettää. Tiedän lisäksi tapauksen, jossa sterilisoitu nainen tuli raskaaksi. Ainoa täysin varma tapa ehkäistä on vetää tumppuun tai kieltäytyä seksistä kokonaan.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Eikö Politiikkojen pitäisi olla esimerkkinä kansalle, kuinka he kunnioittavat toistensa maailmankatsomusta ja mielipiteitä?. Luulin, että Politiikot vaalivat niitä periaatteita, joita he kansaltakin vaativat?. Olla suvaitsevainen, kunnioittaa moniäänisyyttä ja moniarvoisuutta.

Paskaa myivät ja kuka muuten on kuullut kuinka tyhjä tynnyri kumisee?

Teemu Laakso

Uutisoitiin että Argentiinassa on kuollut 3000 naista 25 vuoden aikana yritettyään itse aborttia. Nämä ovat kaikki ”sosiaalisista syistä” tehtyjä abortteja. Nainen olisi voinut synnyttää lapsen, antaa adoptoitavaksi ja jäädä henkiin.

Samalla aikajänteellä, 25 vuoden aikana Suomessa on tapettu yli 250.000 siis neljännesmiljoona lasta sosiaalisista syistä äidin kohtuun. Muistaakseni ihmisarvo ei määräydy suorituskyvyn perusteella, vaan jokaisella ihmisellä on sama arvo. Miksi näitä kaikkein heikoimpia ei kukaan muista, vaan ennemminkin rohkaistaan seksuaaliseen vapautumiseen yhä pidemmälle ja lapsen tappamisesta on tullut rutiininomaista. Eikö me ollakaan heikoimman (eli lapsen) asialla? Tästä näkökulmasta katsottuna Argentiina on suomea huomattavasti sivistyneempi maa. Aikuinen kantakoon vastuunsa ja suojelkoon lasta.

Raskaus ei tarkoita naiselle mahdollisuuksien menettämistä, vaan on parhaimmillaan sellainen kasvun paikka joka voi nostaa ihmisen hankalistakin tilanteesta uuteen kukoistukseen. Ainakaan minun vaimoni ei menettänyt mitään vaikka meille on syntynyt kaksikin lasta.

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Kannattaa nyt muistaa, että Sipilä on itse lestadiolainen, joiden aborttikannat eivät dramaattisesti eroa katolisen kirkon kannoista.

Että sellaisen pääministerin olemme Suomeen valinneet. Tai en siis minä vaan joku.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Vaikka onkin lestadiolainen eikä kannata aborttia, Sipilä on kuitenkin sitä mieltä, että nykyinen aborttilaki on hyvä. Luulisin, että hyvin monet ei-lestadiolaisetkaan eivät kannata aborttia mutta siitä huolimatta pitävät lain säätelemää aborttioikeutta oikeudenmukaisena ratkaisuna. Oletko sinä ehdoton abortin kannattaja ja pidät sitä ensisijaisena ehkäisykeinona? Miksi turhaa ehkäistä, jos asian voi hoitaa yksinkertaisesti jälkeenkinpäin...

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Olet aivan oikeassa, kenenkään mielipiteistä ei saisi tehdä oletuksia hänen uskontonsa perusteella. Onhan meillä tässä nyt useita vahvasti katolisia maitakin, joissa on sallittu paitsi abortit, myös avioerot ja homoavioliitot.

Sipilän suhteen uskonnon vaikutusta on nyt epäiltävissä hänen hiljaisuutensa vuoksi Soinin sanomisista. Spekulointia tietenkin.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #38

Asian voi nähdä myös toisinpäin. Sipilä ei ole tukenut Soinin kantaa. Voimakas esiintymisen arvostelu taas olisi oikeastaan erovaatimus. Mutta kieltämättä Soini alkaa olemaan hallituksen suurin rasite. Itseä korostava retoriikka on palannut.

Kalevi Ylisirniö

Arvoisat kirjoittajat:

Ei tässä ole kyse mielipiteen vapaudesta tai siitä,hyväksyykö vai tuomitseeko abortin.

Kyse on siitä, että eduskunnan nimittämä, Suomen hallituksen ulkoministeri ei voi eikä saa JULKISESTI ottaa päinvastaista kantaa kuin Suomea edustava ja asioista virallisesti vastaava hallitus.

Käyttäjän MKujala kuva
Markus Kujala

Kumpi on perustavanlaatuisempi ihmisoikeus, saada syntyä ja elää vai oikeus tappaa syntymätön lapsi.
Meistä jokainen varmasti omalta osaltaan valitsisi elämän. Mutta syntymätön lapsi ei pääse tätä valintaa itse tekemään.

Toimituksen poiminnat