AlpiRipatti Heikomman puolesta

Maahanmuutto ja Vantaan ghettoutumiskehitys

Ruotsin vaalien lopputulos ravistelee kansankotia, joka on alkanut herätä jatkuvasti kasvavaan maahanmuuttoon ja sen vaikutuksista hyvinvointiyhteiskuntaan. Suomikin tarvitsee järkiperäistä ja jämäkkää, mutta kuitenkin maltillista ja asiallista keskustelua avomielisestä maahanmuuttopolitiikasta turvapaikanhakijoineen ja pakolaisineen.

Tarvitsemme maahanmuuttokeskustelua ilman rasismia.

On tiedettävä, ketä maahan tulee. Turvapaikkapäätökset on tehtävä nopeasti nykyisen jahkaamisen sijaan. Valitusprosesseihin on saatava jämäkkyyttä, päätökset on tehtävä pikaisesti. Kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet on poistettava heti maasta. Hädässä olevia ja apua tarvitsevia naisia, lapsia ja vanhuksia on autettava. 

On kuitenkin aika lopettaa perusteeton hyysääminen. Emme kuitenkaan tarvitse poliisivaltiota ja rasismia. En kannata rajat kiinni politiikkaa, mutta en myöskään tulkaa kaikki tänne suvaitsevaisuutta. Sanotaan, ettei pelolle pidä antaa sijaa, mutta jo nyt yhteiskuntamme erityissuojeluksessa ovat rikolliset ja muut häirikköluuserivätykset on saatava kuriin.

Myös suomalaisten puolueiden on noudatettava laillista yhteiskuntajärjestystä.

Vihervasemmistolainen populismi syleilee maailmaa, joten tarvitsemme enemmän maalaisjärkeen perustuvaa kansallisen edun turvaavaa politiikkaa, joka kuuntelee kansalaisten tuskaa ja tekee tästä oikeat johtopäätökset.

Maahanmuuttokriittisiä ei pidä eristää Ruotsissa eikä Suomessa. Ruotsin on hyvä ottaa mallia Suomesta, jossa Perussuomalaiset otettiin maistamaan valtaa. Se teki tehtävänsä, valta pistää ojennukseen ääripäitä. Tästä on seurannut tärkeä kehitys. Kriittinen maahanmuuttokeskustelu on levinnyt myös isojen puolueiden agendalle ja vaikuttanut näkemyksiin maahanmuutosta.

Keskustelussa on myös havaittavissa enemmän asiallisuutta, mutta samaan aikaan moni ei uskalla puhua edes maltillisista näkemyksistä maahanmuuttoon liittyen.

Turvallinen, vapaa ja hyvinvoiva yhteiskunta ei ole mahdollista vain hyväuskoisena hölmönä laput silmillä kulkien, ihmisten keskinäistä rakkautta julistaen ja tosiasioille selän kääntäen. Olen pitemmän aikaa pohtinut kantaani maahanmuuttoon ja sen lieveilmiöihin. Vuosi sitten Turussa tapahtuneet kauheudet olivat viimeinen pisara, maahanmuuttopolitiikkaa on tiukennettava. Isku ihmisyyttä, demokratiaa ja vapaata yhteiskuntaa kohtaan vavisutti vuosi suomalaisten turvallisuuden tunnetta.

Maassa on elettävä maan tavalla.

Muun muassa naisten ja tyttöjen ihmisoikeuksia loukkaava kunniaväkivalta on kitkettävä. Burkakielto on perusteltua. Suomi on kristitty maa, joten sen tulee näkyä kulttuurissamme ilman, että pyllistämme muualta tuleville. Perusteellinen ja ravisteleva keskustelu ei kuitenkaan tarkoita rasismin hyväksymistä, sillä halusimmepa tai ei, pohjolakin kansainvälistyy.

Tarvitaan oikeita tekoja kaupunkisuunnitteluun maahanmuuttajien kasautumisen estämiseksi samoille alueille. Eriytymiskehitys muun muassa Vantaalla on pysäytettävä tehokkaammalla kaupunkisuunnittelulla.

Vantaallakin on jo useita asuinalueita, joissa maahanmuuttajien osuus on jo yli 20 prosenttia. Hakunilassa jo joka kolmas asukas on maahanmuuttaja. Siellä käydessä olen hämilläni. Olenko todellakin Vantaalla. Ränsistynyt ostari. Terveyskeskuksessa ei näy kantasuomalaisia nimeksikään. Näin on jatkunut jo useita vuosia.

Nyt tarvitaan päättäjien juhlapuheiden sijaan tekoja, ennen kuin ghettoutumiskehitys on hallitsematon.

Erilaisten ihmisten rauhallinen ja kunnioittava yhteiselo on turvattava.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Keskustalainen on jo enemmän persu kuin persut:

"En kannata rajat kiinni politiikkaa, mutta en myöskään tulkaa kaikki tänne suvaitsevaisuutta." (Eihän sellaista suvaitsevaisuutta ole ollut olemassa. Se on pelkästään persujen puhetta)

"...yhteiskuntamme erityissuojeluksessa ovat rikolliset ja muut häirikköluuserivätykset on saatava kuriin." (Eivät rikolliset ole erityissuojeluksessa muualla kun persujen puheissa)

"Vuosi sitten Turussa tapahtuneet kauheudet olivat viimeinen pisara, maahanmuuttopolitiikkaa on tiukennettava. Isku ihmisyyttä, demokratiaa ja vapaata yhteiskuntaa kohtaan vavisutti vuosi suomalaisten turvallisuuden tunnetta." ( Persujen puhetta, koska tekijä oli ulkomaalainen. Kantasuomalaiset saanevat edelleen tehdä joukkomurhia?)

40 vuotta oli kepun jäsen, mutta onneksi en ole enää. Olisi hirveätä kannattaa puoluetta, joka ajaa kovuudessa oikealta ohi kokoomuksen ja muukalaisvihassa blogistin tapaan jättää siniset ja persut Halla-ahoa myöten hopealle.

Keitä muuten blogistin mielestä ovat "häirikköluuserivätykset"?

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

"Muukalaisviha", tarkoittaako tiukka maahanmuuttopolitiikka "muukalaisvihaa"?

Itse tosin välillä näin ja koin eräänlaista "muukalaisvihaa" Tukholman lähiöissä asuessani aikanaan, siellä kun rauhanuskonnon edustajat eivät suinkaan aina suhtautuneet kovin suvaitsevaisesti meihin "vääräuskoisiin".

Käyttäjän mjkrie kuva
Mika Riekki

Jos (kansan)kotiisi tulee kutsumattomia vieraita, niin kauan meinasit kestitä heitä, ilman että olet rasisti?
Tyypit vetää jääkaapin tyhjäksi, sotkevat paikat ja odottavat sinun siivoavan sotkut ja käyvän kaupassa.

Tälläistä siirtolaisuuttako ei saisi vastustaa?

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

"On tiedettävä, ketä maahan tulee."
Siikala: 'Mitä väliä, vaikka ei tiedetäkään.'
"Turvapaikkapäätökset on tehtävä nopeasti nykyisen jahkaamisen sijaan."
Siikala: 'Ei mitään kiirettä. Kunhan nyt ehtii päätöksen ennen hautajaisia.'
"Muun muassa naisten ja tyttöjen ihmisoikeuksia loukkaava kunniaväkivalta on kitkettävä."
Siikala: 'Jos kunniaväkivalta kuuluu kulttuuriin, sitä on kunnioitettava.'

Jne.

Tuosta burkakiellosta olen selkeästi erimieltä. Paitsi tietenkin sellaisissa tehtävissä, joissa burkasta on haittaa. Toivoisin kuitenkin, että mahdollisimman moni toteaisi, että aika turha asuste se on. En ole juurikaan nähnyt kaunista burkaa mutta jos nyt joku haluaa välttämättä pukeutua kaljasaavin peittoon, niin siitä vaan.

Toni Tamminen

Pekka, jos tykkäät totuudesta, koita pysyä siinä ensimmäiseksi ITSE, toisten haukkuminen näillä palstoilla ei ole kovin sivistynyttä. Vain Ritalalla on oikeus nähdä pieniä persuja pöydillään.

Toni Rintala

"On kuitenkin aika lopettaa perusteeton hyysääminen."

Heti kun Keskusta lopettaa hyysäämisen, se loppuu ;)
Ilmeisesti Keskusta ei halua lopettaa sitä.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Asiallinen ja kiihkoton puheenvuoro. Tällaista pitäisi kuulua hallituksen taholta.

Mutta eikös vaan tämäkin realismi saatu kammetuksi "muukalaisvihan" puolelle. Järki ei näytä käyvän kaupaksi näillä markkinoilla.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Mielenkiintoista nähdä kuinka vahvoja perussuomalaisia mielipiteitä kepulainen edustaa ja myös tuekseen kerää. Järki ei todellakaan käy kaupaksi näillä markkinoilla!

Mitäpä tuosta. Kymmenen vuoden kuluttua kukaan ei muista kepua eikä persuja.

Toimituksen poiminnat